ウコンを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 268件
ウインドウコンパレータ例文帳に追加
WINDOW COMPARATOR - 特許庁
ウィンドウコンパレータ例文帳に追加
WINDOW COMPARATOR - 特許庁
ウコン酢の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR MANUFACTURING TURMERIC VINEGAR - 特許庁
ドウコンディショナー例文帳に追加
DOUGH CONDITIONER - 特許庁
「turmeric(ウコン)」、「jiang huang(姜黄)」とも呼ばれる。例文帳に追加
黄色:ウコン、海棠の木、雌黄の木例文帳に追加
Yellow: Turmeric, aroma tree, Garcinia cambogia tree - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ウィンドウコンパレータ回路例文帳に追加
WINDOW COMPARATOR CIRCUIT - 特許庁
経口用ウコン類組成物例文帳に追加
TURMERIC COMPOSITION FOR ORAL ADMINISTRATION - 特許庁
掘削土搬送用スクリュウコンベア例文帳に追加
ウコン入りサブレー風小判菓子例文帳に追加
OVAL-SHAPED SABLE COOKIE CONTAINING CURCUMA - 特許庁
ウコンジュースの製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF TURMERIC JUICE - 特許庁
ウコン抽出液組成物例文帳に追加
ウインドウコンパレータ装置例文帳に追加
WINDOW COMPARATOR DEVICE - 特許庁
生ウコンを自己醗酵させてなることを特徴とする醗酵黒ウコン。例文帳に追加
The fermented black turmeric is produced by subjecting fresh turmeric to self-fermentation. - 特許庁
ウコンエキス抽出及びウコンを主成分とした飲み物例文帳に追加
EXTRACTION OF TURMERIC ESSENCE AND DRINK CONTAINING TURMERIC AS PRINCIPAL INGREDIENT - 特許庁
臭味改良ウコン、その製造方法、及び該ウコンを用いた組成物例文帳に追加
SMELL-IMPROVED TURMERIC, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND COMPOSITION USING THE TURMERIC - 特許庁
また、前記ウコンは、乳酸菌で醗酵させたウコンであることが好ましい。例文帳に追加
Curcuma domestica fermented with lactic acid bacterium is preferable as the Curcuma domestica. - 特許庁
生ウコンを自己醗酵させることを特徴とする醗酵黒ウコンの製造方法。例文帳に追加
The method for producing the fermented black turmeric includes subjecting fresh turmeric to self-fermentation. - 特許庁
醗酵黒ウコンを乾燥・粉砕したものであることを特徴とする醗酵黒ウコンパウダー。例文帳に追加
Fermented black turmeric powder is prepared by drying/pulverizing the fermented black turmeric. - 特許庁
ウコン根茎に含まれる水(ウコン根茎の細胞水)の新たな用途を提供する。例文帳に追加
To provide a new use of water contained in Curcuma longa (cell water of Curcuma longa). - 特許庁
ウコンの苦味成分を減少させる方法及び苦味成分が減少されたウコン製品例文帳に追加
REDUCTION OF BITTER TASTE COMPONENT OF TURMERIC AND TURMERIC PRODUCT REDUCED WITH BITTER TASTE COMPONENT - 特許庁
醗酵黒ウコンを抽出したものであることを特徴とする醗酵黒ウコン抽出液。例文帳に追加
Fermented black turmeric extract liquid is prepared by extracting the fermented black turmeric. - 特許庁
ウコン抽出アルコール類ならびにウコン抽出アルコール類の製造方法例文帳に追加
TURMERIC ALCOHOL EXTRACTS AND PRODUCTION OF TURMERIC ALCOHOL EXTRACTS - 特許庁
植物のクズウコンから取れる栄養価の高い澱粉例文帳に追加
a nutritive starch obtained from the root of the arrowroot plant - 日本語WordNet
「indian saffron(インド・サフラン)」、「turmeric(ウコン)」とも呼ばれる。例文帳に追加
also called indian saffron and turmeric. - PDQ®がん用語辞書 英語版
乾燥ウコン、粉末ウコン又は、生ウコンをスライスにして酢類又は洋酒か、日本酒に漬けてウコンエキスを抽出することを特徴とする。例文帳に追加
This method for producing a turmeric juice or a turmeric drink features soaking dried turmeric, turmeric powder or sliced fresh turmeric in vinegar or Western liquor, or sake to extract turmeric essence. - 特許庁
容器入りウコン飲料およびその製造方法。例文帳に追加
CONTAINER-PACKED TURMERIC BEVERAGE AND ITS MANUFACTURING METHOD - 特許庁
従来のウコン茶は、乾燥して粉か細かい粒状のもので、ウコン独特の臭みがあったため、その臭みを取り除くべく、本発明はウコンの生根をスライスし乾燥した後、深入り焙煎する、焙煎ウコン茶に関したものである。例文帳に追加
To obtain roasted turmeric tea by slicing and drying and then thoroughly roasting turmeric raw roots in order to remove the offensive odor peculiar to conventional turmeric tea which is in the form of dried powder or fine granules. - 特許庁
ウコン粉末を加えた小麦粉を提供する。例文帳に追加
To obtain wheat flour added with turmeric powder. - 特許庁
春ウコンや秋ウコンにおける未知の効能を究明すると共に各種の効能を効果的に発揮できるウコン製品とウコン成分の抽出方法を実現する。例文帳に追加
To realize a turmeric product effectively exhibiting various effects while investigating unknown effects in spring and autumn turmerics and also a method for extracting the turmeric components. - 特許庁
容器が透明性容器であること、ウコン抽出物としてウコン色素の乳化製剤が含まれること、ウコン飲料がカテキン、ビタミンC、及びビタミンEを含有することを特徴とする容器詰ウコン飲料。例文帳に追加
In the packaged turmeric beverage the package of which is a transparent one, the emulsifying preparation comprising a turmeric pigment is added as a turmeric extract, and the turmeric beverage contains catechin, vitamin C and vitamin E. - 特許庁
本発明に係る容器詰ウコン飲料は、ウコン飲料の浸透圧が800mOsm/kg以下であり、微粒子化ウコン抽出物と、ウコン飲料500ml当たり3〜50mgのクルクミンを含有することを特徴とする。例文帳に追加
The packaged turmeric beverage is such that the osmotic pressure of the turmeric beverage is ≤800 mOsm/kg, and a particulate turmeric extract and 3-50 mg of curcumin per 500 ml of the turmeric beverage are added. - 特許庁
ウコン色素組成物による心機能改善効果例文帳に追加
CARDIAC FUNCTION IMPROVEMENT BY CURCUMA DYE COMPOSITION - 特許庁
ウコン入り発芽玄米及びその製造法例文帳に追加
TURMERIC-CONTAINING SPROUTED BROWN RICE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
ウコン含有食用油脂とその製造方法。例文帳に追加
CURCUMA-CONTAINING EDIBLE OIL AND FAT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
スクリュウコンベアを備えた乾燥装置例文帳に追加
DRYING APPARATUS EQUIPPED WITH SCREW CONVEYOR - 特許庁
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved. 財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright (c) 株式会社 高電社 All rights reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |