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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > コーヒー酸の意味・解説 > コーヒー酸に関連した英語例文

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コーヒー酸の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 220



例文

コーヒー例文帳に追加

CARBONIC ACID COFFEE - 特許庁

コーヒー入り炭飲料例文帳に追加

Coffee-containing carbonated drinks  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

性ブラックコーヒー飲料例文帳に追加

MILD ACIDIC BLACK COFFEE BEVERAGE - 特許庁

コーヒー酸誘導体の生産方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING COFFEE ACID DERIVATIVE - 特許庁

例文

コーヒー酸誘導体の生産方法例文帳に追加

PRODUCTION OF CAFFEIC ACID DERIVATIVE - 特許庁


例文

コーヒー製品は、コーヒー分に性アミノ及び/又は中性アミノを添加してなる。例文帳に追加

The coffee product is obtained by adding an acidic amino acid and/or a neutral amino acid to a coffee component. - 特許庁

温効果を高め、コーヒー化劣化を防止して、美味しいコーヒーを提供する。例文帳に追加

To provide delicious coffee by improving warming effect and preventing the oxidization degradation of coffee. - 特許庁

コーヒー風味良好なクロロゲン豊富なコーヒー抽出液を効率良く製造する。例文帳に追加

To efficiently provide coffee extract liquid having favorable coffee flavor and rich in chlorogenic acid. - 特許庁

コーヒーは過化脂質の発生を抑えます。例文帳に追加

Coffee suppresses the generation of lipid peroxide. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文

例文

菌を用いたコーヒー生豆の処理方法例文帳に追加

PROCESSING METHOD OF COFFEE RAW BEAN USING LACTIC ACID BACTERIUM - 特許庁

例文

コーヒーを利用した腸内洗浄法例文帳に追加

METHOD FOR CONDUCTING INTESTINAL LAVAGE BY USING STRONGLY ACIDIC COFFEE - 特許庁

コーヒー容器のための素注入制御例文帳に追加

OXYGEN INFUSION CONTROL FOR COFFEE CONTAINER - 特許庁

γ−アミノ酪含有コーヒー豆抽出物例文帳に追加

COFFEE BEAN EXTRACT CONTAINING γ-AMINOBUTYRIC ACID - 特許庁

ポット内のコーヒー液の化と残留を防止する。例文帳に追加

To prevent oxidizing and remaining of coffee liquid inside a pot. - 特許庁

化ナトリウムを含有する容器詰コーヒー飲料例文帳に追加

BOTTLED COFFEE DRINK CONTAINING SODIUM HYDROXIDE - 特許庁

低級脂肪を添加したコーヒー飲料例文帳に追加

COFFEE DRINK ADDED WITH LOWER FATTY ACID - 特許庁

コーヒー化防止しつつ製造する。例文帳に追加

To produce a coffee which preventing it from oxidation. - 特許庁

そう コーヒーの中のがシミを溶かすんだ例文帳に追加

Yes, of course. the acid in the coffee breaks down the marker. - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

でも そいつの コーヒー味が 強くて。例文帳に追加

But the sourness of his coffee is strong. - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

コーヒーにチャーガを混合することにより、チャーガの強い抗化作用でコーヒー化が抑制されるため、コーヒー本来の味を損なわずコクのあるコーヒーが出来る。例文帳に追加

The coffee is mixed with chaga so as to suppress the oxidation of coffee with the strong antioxidant action of chaaga and give body thereto without destroying the original taste of coffee. - 特許庁

加えて、容器システムに収容されるコーヒー中への素侵入を遅延させる方法が、完成したコーヒー容器システムの製造中にコーヒーと共存できる高分子量ガスをコーヒーに注入することによって提供される。例文帳に追加

In addition, a method for retarding oxygen ingress into coffee contained in a container system is provided by infusing the coffee with a high molecular weight gas compatible with the coffee during manufacture of the finished coffee container system. - 特許庁

高濃度コーヒーにおいて保存時の沈殿を防止し、かつコーヒーの風味、特にコーヒー味を維持することができる、コーヒー飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a packed coffee drink, by which the coffee drink prevents precipitation in a high concentration, when stored, and can maintain the flavor of the coffee, especially the sour taste of the coffee. - 特許庁

性飲料であるコーヒー飲料は細菌汚染による変質リスクが炭飲料と比べて高い(ブラックコーヒーは除く)。例文帳に追加

Coffee beverages, a type of sub-acid drink involving a higher risk of spoilage due to bacterial pollution as compared with carbonated drinks (except for black coffee).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ジグリセリン脂肪エステル及びショ糖脂肪エステルを含有するコーヒー豆量の多い乳成分含有コーヒー例文帳に追加

MILK CONSTITUENT-CONTAINING COFFEE CONTAINING DIGLYCEROL FATTY ACID ESTER AND SUCROSE FATTY ACID ESTER, AND OBTAINED BY USING LARGE AMOUNT OF COFFEE BEAN - 特許庁

素焙煎コーヒー豆の焙煎方法及びその製造方法例文帳に追加

METHOD FOR LOW-OXYGEN ROASTING OF COFFEE BEAN AND METHOD FOR PRODUCING LOW-OXYGEN ROASTED COFFEE BEAN - 特許庁

コーヒー飲料の味、渋味を適度に抑制できるようにする。例文帳に追加

To provide coffee drink intended for appropriately suppressing sour taste and astringent taste of the coffee drink. - 特許庁

液体コーヒーを加熱処理して、該液体コーヒーに含まれる成分前駆体を成分に変化せしめ、該加熱処理した液体コーヒーにアルカリを添加して、前記工程で生成した成分を中和することを含む、安定化された液体コーヒーを製造する方法。例文帳に追加

This method for producing the stabilized liquid coffee comprises heat treating a liquid coffee to change acid precursor contained in the liquid coffee to acid component, adding alkali to the heat-treated liquid coffee, and neutralizing the acid component produced in the process. - 特許庁

アクリルアミドが減少し、かつクロロゲン類が増加した焙煎したコーヒー豆の製造方法及びその焙煎したコーヒー豆からなる飲食物例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING ROASTED COFFEE BEAN REDUCED IN ACRYLAMIDE AND INCREASED IN CHLOROGENIC ACIDS, AND FOOD AND BEVERAGE COMPRISING THE ROASTED COFFEE BEAN - 特許庁

わかり易くかつ確実にコーヒー飲料の味度合を外部へ表示することができるコーヒー飲料表示ラベルを提供する。例文帳に追加

To provide coffee beverage display label capable of intelligibly and reliably displaying a tartness degree of a coffee beverage to the outside. - 特許庁

焙煎コーヒー豆10g当りニコチン化合物を3mg以上且つメーラード反応産物を10mg以上含有する改質コーヒー例文帳に追加

This coffee product as modified coffee contains ≥3 mg of a nicotine acid compound and ≥10 mg of a Maillard reaction product per 10 g of roasted coffee beans. - 特許庁

飲用後の体内での過化水素の生成を抑制するコーヒー抽出液を供するコーヒー豆の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing coffee beans, supplying a coffee extracted solution which suppresses production of hydrogen peroxide in the body after drinking. - 特許庁

飲用後の体内での過化水素の生成を抑制するコーヒー飲料を供するインスタントコーヒーの処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating an instant coffee for feeding a coffee beverage suppressing the production of hydrogen peroxide in the body after drinking. - 特許庁

劣化防止ガス雰囲気下でコーヒーを抽出するので、抽出したコーヒー化が防止され美味しく保たれる。例文帳に追加

Since the coffee is extracted under a deterioration preventing gas atmosphere, the oxidization of the extracted coffee is prevented from occurring, and the coffee is kept delicious. - 特許庁

渋みが和らぎ且つ味がまろやかになるコーヒー飲料を得ることができ、コーヒー飲料の香味およびスッキリ感をさらに向上させる。例文帳に追加

To provide a method for producing roasted coffee beans for enabling obtaining coffee beverage having mild bitter taste and smooth acidity and improved in flavor and refreshed feeling. - 特許庁

γ−アミノ酪を高濃度に含有し、更に、コーヒー由来の機能成分を含有させることができるコーヒー抽出物を提供すること例文帳に追加

To provide a coffee extract containing γ-aminobutyric acid in a high concentration and further a coffee-derived functional component. - 特許庁

焙煎したコーヒー豆にタンニンを除く性溶液で処理した後、焙煎コーヒー豆の水分を4%以下になるようにする焙煎コーヒー豆の製造方法。例文帳に追加

The method for producing roasted coffee beans comprises subjecting roasted coffee beans to tannin-eliminated acidic solution followed by reducing the moisture of the roasted coffee beans to ≤4 wt.%. - 特許庁

L値20〜40の焙煎コーヒー豆であって、焙煎コーヒー豆中の(A)ヒドロキシヒドロキノンと(B)クロロゲン類との質量比[(A)/(B)]が55×10^-4(−)以下であり、かつ焙煎コーヒー豆中のクロロゲン類含量が2.8〜8質量%である、焙煎コーヒー豆。例文帳に追加

The roasted coffee beans having 20-40 of L-value is regulated so that the mass ratio [(A)/(B)] of (A) the hydroxyhydroquinone to (B) the chlorogenic acids in the roasted coffee beans may be55×10^-4 (-), and the content of the chlorogenic acid in the roasted coffee beans may be 2.8-8 mass%. - 特許庁

[解決手段]ヨーグルトやカルピスに或いはそれらの製造の適当な段階で、インスタントコーヒー或いはレギュラーコーヒーの抽出液を加えて混合し、コーヒーヨーグルト或いはコーヒーカルピスを製造して、それらを容器に詰めた、発酵乳或いは乳菌飲料。例文帳に追加

The fermented milk or the lactic acid bacteria beverage is obtained by addition an extracted solution of instant coffee or regular coffee to yoghurt or Calpis or to its appropriate production process followed by mixing the mixture to produce coffee yoghurt or coffee Calpis and filling the product in a package. - 特許庁

L値が24以下の焙煎コーヒー豆より得られるコーヒー抽出液と乳成分を含有した液、場合によりショ糖脂肪エステルを含有した液とをUHT処理することにより、乳成分がコーヒーより相分離したアイスコーヒーを製造する。例文帳に追加

This ice coffee with a milk constituent separated in its phase from coffee is produced by subjecting to UHT treatment a liquid containing a coffee extract obtained from roasted coffee beans with L value of24 and a milk constituent, and as the case may be, a liquid containing a sucrose fatty acid ester. - 特許庁

コーヒー特有の味及び香りを損なうことなく、コーヒー豆の長期保存における経時変化による風味の低下、化による劣化を抑え、風味が良好でかつコーヒーの効能が維持されるようにした大気中でのコーヒー豆の保存方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preserving coffee beans in the atmosphere without damaging the taste and aroma each peculiar to coffee, capable of suppressing lowering the flavor caused by change with time during long-term preservation and their deterioration by oxidation, and of maintaining the excellent flavor and efficacy of coffee. - 特許庁

コーヒー特有の味及び香りを損なうことなく、コーヒー抽出液の長期保存における経時変化による風味の低下、化による劣化を抑え、風味が良好でかつコーヒーの効能が維持されるようにした大気中でのコーヒー抽出液の保存方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preserving a coffee extract liquid in the atmosphere without damaging the taste and aroma each peculiar to coffee, capable of suppressing lowering the flavor caused by change with time during long-term preservation and its deterioration by oxidation, and of maintaining the excellent flavor and efficacy of coffee. - 特許庁

コーヒー飲料又はコーヒー抽出物含有食品にを添加してpHを5以下に調整し、キレート剤を添加した試料溶液を液体クロマトグラフィーに付すことを特徴とするコーヒー飲料又はコーヒー抽出物含有食品中のヒドロキシヒドロキノン量の測定法。例文帳に追加

In the measurement method of the amount of hydroxyhydroquinone in a coffee drink or food containing coffee extracts, an acid is added to the coffee drink or the food containing coffee extracts and pH is adjusted to 5 or smaller, and a sample solution to which a chelate agent is added is subjected to liquid chromatography. - 特許庁

本発明は、コーヒー粕の処理方法において、前記コーヒー粕を又はアルカリを用いて処理する前処理工程と、前処理工程で処理されたコーヒー粕を嫌気性消化処理する嫌気性消化処理工程とを含む。例文帳に追加

The method includes a pretreatment process for treating the coffee grounds by using an acid or alkali and an anaerobic digestion process for the anaerobic digestion of the treated coffee grounds. - 特許庁

具体的には、コーヒー生豆を通常のコーヒーミルで粉砕可能とするとともに、コーヒー生豆加工物中に高濃度のクロロゲン類を含有した状態とする。例文帳に追加

Specifically, the coffee raw bean-processed material is obtained through making the coffee raw beans applicable to milling with an ordinary coffee mill, and making the coffee raw bean-processed material contain the highly concentrated chlorogenic acid. - 特許庁

コーヒーらしい香り、味、苦み等を失うことなく、渋みや雑味を抑えたコーヒーを抽出するための抽出方法及びその抽出方法に使用できるコーヒーの抽出装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a coffee extracting method for extracting coffee suppressed in astringency and rough taste without losing flavor, acid taste and bitterness apparently like coffee, and to provide a coffee extracting apparatus. - 特許庁

容器詰コーヒーの製造などに使用するコーヒー抽出液の製造における加熱工程において発生するスケールを、コーヒー抽出液に対してフィチン分解酵素処理することにより、効果的に抑制する。例文帳に追加

The scales formed in the heating step in the production of the coffee extract used for the production of container-packed coffee are effectively reduced by treating the coffee extract with a phytic acid splitting enzyme. - 特許庁

コーヒーに含まれるポリフェノールの有する生理作用を活かしつつ、コーヒー本来の風味を損ねることなく、更に体内での過化物質の発生を抑制しうるようなコーヒー飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a coffee drink capable of suppressing the generation of a peroxidized material in the body while utilizing the physiological effect possessed by a polyphenol contained in the coffee, without damaging the flavor originally possessed by the coffee. - 特許庁

コーヒー中のクロロゲン類を維持したままフェノール類を低減した安全性に優れた血圧降下作用を有するコーヒー組成物の製法と当該組成物及びコーヒー飲料の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a coffee composition lowered in phenols while sustaining chlorogenic acid in coffee and having excellent safety and blood pressure lowering action, to provide the composition and to provide a coffee drink. - 特許庁

コーヒーらしい香り、味、苦み等を失うことなく、渋みや雑味を抑えたコーヒーを抽出するための抽出方法及びその抽出方法に使用できるコーヒーの抽出装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for extracting coffee having reduced astringency and peculiar taste without losing perfume, acidity and bitterness peculiar to coffee, and to provide an apparatus for extracting coffee, usable for the extraction method. - 特許庁

例文

抗菌剤がクマル、クマリン、コーヒー酸、フェルラのいずれかである熱可塑性樹脂組成物。例文帳に追加

The antibacterial agent may be either one of a coumaric acid, coumarin, caffeic acid and ferulic acid. - 特許庁

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