意味 | 例文 (16件) |
小麦品種の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 16件
小麦粉の原料小麦品種の判別方法例文帳に追加
VARIETY DETERMINATION METHOD FOR RAW WHEAT FOR WHEAT FLOUR - 特許庁
小麦の専用品種の作付けが増加している。例文帳に追加
The planting of wheat exclusively used for making half-dried Udon noodles is increasing. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
小麦中間母本農8号及び同系統品種と、他の小麦もち性品種及び通常のうるち性品種とを識別する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for identifying wheat Norin PL-8 and the same line variety from other wheat glutinous varieties and usual nonglutinous varieties. - 特許庁
(4)小麦粉製造に用いられる小麦品種・系統がWx−B1タンパク質を欠失しているウルチ性パン用小麦粉。例文帳に追加
(4) The non-glutinous wheat flour for breads, of which lineage of wheat species loses Wx-B1 protein. - 特許庁
小麦依存性運動誘発アナフィラキシーを生じさせにくい小麦品種および小麦製品を提供すること。例文帳に追加
To provide a wheat variety and a wheat product which hardly produce wheat-dependent exercise-induced anaphylaxis. - 特許庁
1B染色体を有しながらω5グリアジン遺伝子を欠失している第1の小麦品種と食用として栽培される第2の小麦品種とを交配したのち第2の小麦品種で戻し交配を続けることにより、ω5グリアジン遺伝子を有さず、他の遺伝子は前記第2の小麦品種の遺伝子を概ね承継した小麦品種を作出することを特徴とする小麦品種作出方法である。例文帳に追加
A method of creating a wheat variety characterized by comprising crossing a first wheat variety having the 1B chromosome but lacking ω5 gliadin gene with a second wheat variety having been grown for edible purpose and then repeatedly back crossing with the second wheat variety to thereby create a wheat variety which is free from ω5 gliadin gene and yet holds most of the genes of the second wheat variety as described above. - 特許庁
小麦のこの新しい品種は在来のものよりもずっと丈が低い.例文帳に追加
This new variety of wheat is much shorter in height than the traditional ones. - 研究社 新和英中辞典
ヌードル品種小麦と非ヌードル品種小麦が混合されたオーストラリア・スタンダード・ホワイト(ASW)小麦中に含まれ、うどん等の麺類の製造に適するヌードル品種小麦の混合割合を、簡便に判定する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for judging noodle-class wheat, by which the mixture rate of the noodle-class wheat suitable for producing noodles such as Japanese wheat noodles and contained in Australian Standard White (ASW) wheat prepared by mixing the noodle-class wheat with non-noodle-class wheat can simply be judged. - 特許庁
(3)小麦粉製造に用いられる小麦品種・系統がWx−A1、Wx−B1、Wx−D1タンパク質の1つ又は2つを欠失しているウルチ性パン用小麦粉。例文帳に追加
(3) The non-glutinous wheat flour for breads, of which lineage of wheat species loses one or two of Wx-A1, Wx-B1 and Wx-D1 proteins. - 特許庁
小麦における外国産品種、特にオーストラリア産麺用小麦銘柄の混入の有無を明らかにするため、その構成品種を判別するDNAマーカーを開発すること。例文帳に追加
To develop a DNA marker to discriminate the brands constituting wheat for clarifying the presence of the intrusion of foreign brand wheat, especially Australian wheat brand for noodle. - 特許庁
小麦中間母本農8号が独自に保有するアミロース合成酵素遺伝子(Wx−D1e遺伝子)の塩基配列を用いた小麦品種の識別方法である。例文帳に追加
This method for identifying the wheat variety comprises using the base sequence of an amylose-synthesizing gene (Wx-Dle gene) individually held in the wheat Norin PL-8. - 特許庁
この第1の小麦品種として、チャイニーズスプリング(Triticum aestivum cv. Chinese Spring)の染色体欠失系統1BS-18株を挙げることができる。例文帳に追加
As the first wheat variety, a chromosome deletion line 1BS-18 of Chinese Spring (Triticum aestivum cv. Chinese Spring) can be used. - 特許庁
同一性保持製粉穀物製品、例えば実質的に特定白色コムギ品種だけから製造される小麦粉、同一性保持穀物中間生成物、例えば実質的に特定白色コムギ品種だけから製造される製粉されるふすま粉、及び各々の製造のための方法。例文帳に追加
The invention is directed toward identity-preserved milled grain products such as wheat flour manufactured substantially only from certain white wheat varieties, identity-preserved grain intermediate products such as milled bran flours manufactured substantially only from certain white wheat varieties, and to methods of preparation of each. - 特許庁
製パンのために米粉と共に用いる小麦グルテン微粉であって、米粉の種類(米の品種や産地)や粒子径分布がいずれであっても、柔らかく、きめが揃って食味に優れ、ケービングが生じ難いパンを提供できる小麦グルテン微粉と、その製造方法、及び製パン用粉末混合物の提供。例文帳に追加
To provide wheat gluten fine powder to be used together with rice powder for baking, enabling offering soft bread having uniform texture and excellent taste, and is less liable to cause caving even in the case of any kind (breed and place of production of rice) and distribution of particle diameter of rice flour, to provide a method for producing the fine powder and to provide powdery mixture for baking. - 特許庁
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