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種麹の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 109



例文

デンプン含有物に菌を接して培養する第一工程、第一工程で得た培養物を分離することなく、当該培養物にデンプンを液化する酵素を添加して、有機酸生産微生物を用いて醗酵させる第二工程、を含む、有機酸製造方法。例文帳に追加

The method of manufacturing an organic acid includes: a first step of inoculating koji mold to a starch-containing product; and a second step of fermenting the cultured product prepared in the first step without separation by adding an enzyme, which liquefies starch, to the cultured product and using an organic acid producing microorganism. - 特許庁

大麦・米のうちから選ばれる少なくとも一類からなる原料を使用して、菌と酵母とを共生発酵させ、酵母のアルコール発酵により生じたエタノールを除去し、残った発酵液の固液分離を行い上清を回収後、乾燥して粉末化する。例文帳に追加

This method for producing the functional food comprises using a raw material comprising at least one kind selected from barley and rice, symbiotically fermenting Aspergillus oryzae and yeast to remove ethanol produced by alcohol-fermenting yeast, performing solid-liquid separation of remaining fermented liquid followed by collecting supernatant, and drying and pulverizing the product. - 特許庁

蒸米をモナスカス属に属する糸状菌により培養して得た米紅を、40℃以上の温水若しくは、熱水で抽出すること、モナスカス属に属する糸状菌が、モナスカス ピローサス(Monascus pilosus)であること、これを含有して成る飲食物。例文帳に追加

Provided are a method for producing the α-glucosidase inhibitor, characterized by extracting red rice malt obtained by culturing steamed rice with a filamentous fungus belonging to genus Monascus, preferably Monascus pilosus, with ≥40°C warm water or hot water; and a food or drink containing the same. - 特許庁

(A)難黄変樹脂よりなるバインダー樹脂と、(B)クルクミン色素、紅色素、クロロフィル、トウガラシ色素、マリーゴールド色素およびカラメル色素から選ばれる1または2以上の退色性色素とを組成物全体に基づいて0.001〜10重量%含んでなる、シーリング材用プライマー組成物。例文帳に追加

The primer composition for the sealing material includes (A) a binder resin comprising a resin resistant to yellowing, (B) one or two or more color-fading pigments selected from curcumine pigment, monascus pigment, chlorophyll, paprika pigment, marigold pigment and caramel pigment in an amount of 0.001-10 wt.% based on the entire composition. - 特許庁

例文

元祖木村屋のあんパンは、パン酵母(ホップを用いたもの)の代わりに、饅頭と同様に日本酒酵母を含む酒(酒母、に酵母を繁殖させたもの)を使い、中心の窪みにサクラの塩漬けを入れており、パンでありながらも和菓子の部類に入れても良いようなものである。例文帳に追加

The original anpan of the Kimuraya bakery was made by using sakadane (shubo [yeast mash] cultured in a mixture of koji [rice malt] and yeast), including sake yeast for making manju (a confection made by wrapping a core of sweetened red bean paste in a skin of wheat-flour dough and steaming it), and putting a salt-pickled cherry blossom on the small dent in the center of the anpan so it would have two characters: a kind of bread and a kind of Japanese sweet.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

澱粉の除去処理を行った糟糠類に菌を接し培養してヘミセルラーゼ及びセルラーゼの産生の増強された生成物を得ること、並びに澱粉の除去処理を行った糟糠類をヘミセルラーゼ及び/又はセルラーゼを含有する酵素製剤又は物質で処理してヘミセルロース及び/又はセルロースに由来する可溶化物を製造する方法。例文帳に追加

There are provided: the product with improved production of hemicellulase and cellulase by inoculating and culturing aspergilli in chaff and brans from which starch is removed; and the method for producing the hemicellulose- and/or cellulose-derived soluble substances by treating the chaff and brans from which starch is removed with an enzyme preparation or substance containing hemicellulase and/or cellulase. - 特許庁

菌のゲノムDNA情報を明らかにし、それにコードされる遺伝子等の機能を明らかにすることによって、バイオテクノロジーを利用した物質生産等のような、食品産業において安全な遺伝子資源の有効な活用法を提供するとともに、農薬及び医薬分野における各遺伝子スクリーニングの為の有用な情報を提供すること。例文帳に追加

To provide an effective method for utilizing a safe gene resource in the food industry such as production of substances utilizing biotechnologies by elucidating the genomic DNA information about a Koji mold and functions such as genes encoded thereby, and to provide information useful for screening the various kinds of genes in agrochemical and medical fields. - 特許庁

本発明に係る養殖魚類腸管絨毛増殖促進体重増加剤は、乳酸菌と酵母菌と光合成細菌と放射菌と菌と枯草菌と納豆菌の何れか1類以上の発酵菌によって蓬を発酵させた蓬発酵液を生姜に付与して成る蓬発酵生姜を主材とする。例文帳に追加

The agent for promoting intestinal villi growth and increasing the body weight of the cultured fish is composed mainly of fermented artemisia with ginger which is obtained by fermenting artemisia with one or more kinds of fermenting microorganisms selected from among a lactic acid bacterium, a yeast, a photosynthetic bacterium, an actinomycete, koji mold, Bacillus subtilis and Bacillus natto, and adding the obtained fermented artemisia liquid to ginger. - 特許庁

例文

デンプン質を含む原料を用い、発酵によりエタノールを製造する方法において、前記原料からペレットを形成するペレット形成工程と、前記ペレットに菌を接して糖化ペレットを得る糖化工程と、前記糖化ペレットと酵母と水とから構成される発酵もろみの発酵開始時の水分含量を30〜60重量%に調整して固体発酵を行う固体発酵工程と、を備えたエタノールの製造方法により解決する。例文帳に追加

The method for producing ethanol by using raw materials containing starch by fermentation comprises following processes; a pellet forming process forming pellets from the raw material, a saccharification process seeding Koji mold to the pellets to obtain saccharified pellets, a solid fermenting process adjusting water content of the fermented mash which comprises the saccharificated pellets, yeast and water, to 30-60 wt.% at the start of fermentation and then performing the solid fermentation. - 特許庁

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