意味 | 例文 (160件) |
Gellan gumの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 160件
As for the gellan gum, native-type gellan gum and/or deacylation-type gellan gum can be used.例文帳に追加
ジェランガムとしては、ネイティブ型ジェランガム及び/又は脱アシル型ジェランガムを使用できる。 - 特許庁
PARTIAL DEACYLATION TYPE GELLAN GUM例文帳に追加
部分脱アシル型ジェランガム - 特許庁
The gellan gum is preferably deacylated gellan gum.例文帳に追加
前記ジェランガムは脱アシル型ジェランガムであることが好ましい。 - 特許庁
New usage is achieved by a high gel strength gellan gum or a composition containing the gellan gum.例文帳に追加
高ゲル強度ジェランガムまたは該ジェランガムを含有する組成物により課題を達成する。 - 特許庁
To provide a method for producing a gellan gum-containing food composition containing 0.002-0.44 wt.% of gellan gum.例文帳に追加
0.002〜0.4重量%ジェランガム含有食品用組成物の製造方法を提供する。 - 特許庁
FOOD CONTAINING NATIVE GELLAN GUM例文帳に追加
ネイティブジェランガムを含有する食品 - 特許庁
METHOD FOR DISSOLVING NATIVE-TYPE GELLAN GUM例文帳に追加
ネイティブ型ジェランガムの溶解方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING GELLAN GUM-CONTAINING FOOD COMPOSITION例文帳に追加
ジェランガム含有食品用組成物の製造方法 - 特許庁
Furthermore, xanthan gum and locust bean gum or native gellan gum is used in combination.例文帳に追加
更に、キサンタンガム及びローカストビーンガムか、又は、ネイティブジェランガムを併用する。 - 特許庁
The solution is an aqueous solution of 0.017% gellan gum and 0.45 wt.% psyllium seed gum, an aqueous solution of 0.025 wt.% gellan gum, or an aqueous solution of 0.04% gellan gum and 0.0048 wt.% pectin.例文帳に追加
溶液は、ジェランガム0.017%、サイリウムシードガム0.45重量%水溶液、または、ジェランガム0.025重量%水溶液、または、ジェランガム0.04%、ペクチン0.0048重量%水溶液であり。 - 特許庁
The foaming food comprises a combination of gelatin, native-type gellan gum, and deacylation type gellan gum.例文帳に追加
気泡性食品にゼラチン、ネイティブ型ジェランガム及び脱アシル型ジェランガムを併用して含有する。 - 特許庁
The food contains 0.005-0.5 wt.% of native gellan gum.例文帳に追加
更に、ネイティブ型ジェランガムを0.005〜0.5重量%含有する。 - 特許庁
A gellan gum is used as a coating film component for the microcapsule for the beverage.例文帳に追加
飲料用マイクロカプセルの被膜成分としてジェランガムを用いる。 - 特許庁
The soft capsule film composition comprises a mixture of a processed starch, native type gellan gum, deacylated gellan gum, a plasticizer and water, and provides mix-using the native type gellan gum with deacylated type gellan gum and blending dextrin with the processed starch.例文帳に追加
軟カプセル皮膜組成物であって、加工デンプンとネイティブ型ジェランガムと脱アシル型ジェランガムと可塑剤と水との混合からなり、ネイティブ型ジェランガムと脱アシル型ジェランガムの混合使用、ならびにその加工デンプンにデキストリンを配合するもの。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING STERILIZED MILK COMPOSITION CONTAINING NATIVE GELLAN GUM例文帳に追加
天然ジェランガムを含む殺菌ミルク組成物の製造方法 - 特許庁
CATIONICALLY MODIFIED GELLAN GUM AND COSMETIC COMPOSITION CONTAINING THE SAME例文帳に追加
カチオン変性ジェランガム及び該物質を含む化粧料組成物 - 特許庁
The composition containing the high gel strength gellan gum may contain other polysaccharides such as xanthan gum.例文帳に追加
高ゲル強度ジェランガムを含有する組成物は、キサンタンガム等の他の多糖類を含有してもよい。 - 特許庁
A gum Arabic, a karaya gum, a gum ghatti, a gellan gum, a Tara gum, a guar gum, a tamarind seed polysaccharide, a tragacanth gum, a furcellaran, a pectin, a carrageenan, a locust bean gum or the like is used as the thickening polysaccharide.例文帳に追加
増粘多糖類としては、アラビアガム、カラヤガム、ガティガム、ジェランガム、タラガム、グアーガム、タマリンド種子多糖類、トラガントガム、ファーセレラン、ペクチン、カラギーナン、ローカストビーンガムなどが挙げられる。 - 特許庁
A gelatinizer includes Gelatine, locust bean gum, carrageenan, xanthan gum, Gellan gum, pectin, agar, or the like as main ingredient.例文帳に追加
ゲル化剤の主剤としてはゼラチン、ローカストビーンガム、カラギーナン、キサンタンガム、ジェランガム、ペクチン及び寒天等を使用することを特徴とする。 - 特許庁
The frozen dessert may contains thickening polysaccharides such as Locust bean gum, Cyamoposis Gum, xanthan gum, Tamarind Seed polysaccharides, glucomannan, carageenan, agar, gellan gum, native gellan gum, pectin, sodium alginate, carboxy methyl cellulose, Arabian gum, microcrystalline cellulose, and gelatin.例文帳に追加
該冷菓は、ローカストビーンガム、グアガム、キサンタンガム、タマリンド種子多糖類、グルコマンナン、カラギーナン、寒天、ジェランガム、ネイティブジェランガム、ペクチン、アルギン酸ナトリウム、カルボキシメチルセルロース、アラビアガム、微結晶セルロース、ゼラチンなどの増粘多糖類を含有してもよい。 - 特許庁
The method for producing a sterilized milk composition containing native gellan gum pretreated by a modifier comprises a step of pre-treating the native gellan gum with a modifier such as an ordinary oxidizer or an alkali corrosive before addition of native gellan to milk and sterilization of the native gellan into the milk.例文帳に追加
変性剤で前処理されている天然ジェランガムを含む、殺菌ミルク組成物の製造方法であって、ミルク中に天然ジェランを混合および殺菌する前に、一般的酸化剤またはアルカリ腐食剤などの変性剤で天然ジェランガムを前処理する段階を含む。 - 特許庁
The film composition for soft capsules is obtained by mixing water, starch and native type gellan gum, where the native type gellan gum is mixed in an amount within the range of 5 wt.%<G≤9 wt.%, G being the content of the native type gellan gum.例文帳に追加
水と澱粉とネイティブ型ジェランガムとが混合されてなり、ネイティブ型ジェランガムの含有量をGとすると、5重量%<G≦9重量%の範囲内でネイティブ型ジェランガムが混合されているソフトカプセル用皮膜組成物を採用する。 - 特許庁
The invention further discloses the compositions wherein (1) the gelling agent is agar and/or furcellaran and the thickener is native gellan gum, (2) the gelling agent is x-carrageenan, the thickener is xanthan gum and/or native gellan gum and the salt is a potassium salt and (3) the gelling agent is gellan gum and the thickener is guar gum and/or locust bean gum.例文帳に追加
1.ゲル化剤が寒天及び/又はファーセルランであり、増粘剤がネイティブジェランガム 2.ゲル化剤がκカラギーナン、増粘剤がキサンタンガム及び/又はネイティブジェランガム、塩類がカリウム塩 3.ゲル化剤ガジェランガム、増粘剤がグアーガム及び/又はローカストビーンガムであるゲル状組成物。 - 特許庁
MICROCAPSULE FOR BEVERAGE HAVING GELLAN GUM AS COATING FILM COMPONENT AND BEVERAGE CONTAINING THE SAME例文帳に追加
ジェランガムを被膜成分とする飲料用マイクロカプセル、及びこれを含有する飲料 - 特許庁
This meat processed product is distributed and mixed with jelly containing gelatin and gellan gum.例文帳に追加
ゼラチン及びジェランガムを含むゼリーが分散混入されてなる食肉加工品。 - 特許庁
This soft sweet bean-paste jelly is such as to contain gel, as a dispersant, comprising gellan gum and calcium ion.例文帳に追加
水ようかんに、分散剤として、ジェランガム及びカルシウムイオンからなるゲルを含む。 - 特許庁
This liquid food including the solid material contains 0.005-0.02% gellan gum.例文帳に追加
固形物入り液状食品にジェランガム0.005〜0.02%を含有させる。 - 特許庁
BLEND OF GELLAN GUM, PLASTICIZER WITH GELLING STARCH AND NON-GELLING STARCH例文帳に追加
ゲランガム及び可塑剤とゲル化性デンプン及び非ゲル化性デンプンの配合物 - 特許庁
A product of gelation of the electrolyte with gellan gum is used as the gel electrolyte layer 5.例文帳に追加
ゲル状電解層5として、電解液をゲランガムによりゲル化したものを使用する。 - 特許庁
This hydrogel therapeutic agent for the damaged skin comprises providone iodine and native gellan gum as a substrate.例文帳に追加
ポビドンヨードを含有する、ネイティブジェランガムを基材とするハイドロゲル損傷皮膚治療剤。 - 特許庁
The fruit preparation comprises native type gellan gum as a stabilizer.例文帳に追加
フルーツプレパレーションの安定剤として、ネイティブ型ジェランガムを使用する。 - 特許庁
The two-layer separative type cosmetic contains gellan gum, powder and water.例文帳に追加
ジェランガム、粉体と、水とを含有することを特徴とする二層分離型化粧料。 - 特許庁
This jelly food comprises 0.1-1.0 wt.% of xanthan gum, 0.1-1.0 wt.% of locust bean gum and 0.05-0.3 wt.% of gellan gum in the content ratio of xanthan gum to locusts bean gum of 2:8 to 8:2 in an amount of gellan gum smaller than the total of xanthan gum and locust bean gum.例文帳に追加
キサンタンガム0.1 〜1.0 重量%、ローカストビーンガム0.1 〜1.0 重量%及びジェランガム 0.05 〜0.3 重量%を含有し、キサンタンガム対ローカストビーンガムの含有比率が2対8〜8対2の範囲からなり、かつジェランガムの含有量がキサンタンガムとローカストビーンガムの合計含有量より少ないことを特徴とするゼリー食品。 - 特許庁
Glucomannan, xanthan gum, gellan gum, carrageenan, sodium alginate, etc., is preferably used as the polysaccharide.例文帳に追加
多糖類としては、グルコマンナン、キサンタンガム、ジェランガム、カラギーナン、アルギン酸ナトリウムなどが好適に用いられる。 - 特許庁
The high-protein gel-like food preferably contains gellan gum, carrageenan, glucomannan and locust bean gum as gelling agents.例文帳に追加
また、ゲル化剤として、ジェランガム、カラギーナン、グルコマンナン及びローカストビーンガムを含有することが好ましい。 - 特許庁
The food is provided with characteristics most suitable for digestion or swallowing through formulating deacyl gellan gum and/or agar with psyllium seed gum.例文帳に追加
脱アシル型ジェランガム及び又は寒天とサイリウムシードガムを配合することにより、食品に咀嚼・嚥下に最適な特性を付与する。 - 特許庁
This gelling agent for acid thick liquid food is constituted of deacylation type gellan gum, glucomannan and/or Cyamoposis Gum used together.例文帳に追加
酸性濃厚流動食用ゲル化剤として、脱アシル型ジェランガム、グルコマンナン及び/又はグァーガムを併用する。 - 特許庁
The meat processed food for a person having difficulty in swallowing is produced by: mixing meat, meat extract, water, gellan gum, psyllium seed gum, and, as required, powdered albumen; and subjecting the mixture to hot forming.例文帳に追加
畜肉類、肉エキス、水、ジェランガム、サイリウムシードガム、必要に応じ卵白粉を混合し、加熱成型する。 - 特許庁
The gelling agent is preferably obtained by further formulating the above gelling agent with one or more kinds of substances selected from low-methoxyl pectin, deacylated type gellan gum, native type gellan gum and agar.例文帳に追加
更に、ゲル化剤にローメトキシルペクチン、脱アシル型ジェランガム、ネイティブ型ジェランガム及び寒天から選ばれる1種又は2種以上を配合する。 - 特許庁
The jelly contains 0.3-0.15 wt.% of deacylation type gellan gum, 0.03-0.15 wt.% of native type gellan gum, and 0.05-0.2 wt.% of sodium alginate.例文帳に追加
ゼリー中、脱アシル型ジェランガム0.03〜0.15重量%、ネイティブ型ジェランガム0.03〜0.15重量%、アルギン酸ナトリウム0.05〜0.2重量%を含有する。 - 特許庁
This meat food is such as to contain native gellan gum, and to be characterized by being obtained by mixing the native gellan gum with meat.例文帳に追加
ネイティブジェランガムを含有する低温保存用畜肉食品であり、また、ネイティブジェランガムと畜肉とを混合することを特徴とする低温保存用畜肉食品の製造方法である。 - 特許庁
The deacylation type gellan gum, the native type gellan gum, the sodium alginate, soluble calcium salt and trisodium citrate are contained in the jelly as essential components as a gelatinizer composition imparting new appearance and palate feeling to the jelly.例文帳に追加
また、新規な外観及び食感を付与するゲル化剤組成物として、脱アシル型ジェランガム、ネイティブ型ジェランガム、アルギン酸ナトリウム、可溶性カルシウム塩及びクエン酸三ナトリウムを必須成分として含む。 - 特許庁
A gelling agent to be used in the gel part contains a deacylated gellan gum and/or a native-type gellan gum and has a solid content of 10-30% in the gel part.例文帳に追加
更に、ゲル部に使用するゲル化剤中、脱アシル型ジェランガム及び/又はネイティブ型ジェランガムを含み、ゲル部の固形分が10〜30%である。 - 特許庁
The gelling composition contains at least components (A)-(D), that is carrageenan and/or deacylated gellan gum (A), native gellan gum (B), water (C) and the functional component substantially insoluble in water (D).例文帳に追加
少なくとも次の成分(A)ないし成分(D) (A)カラギーナン及び/又は脱アシル型ジェランガム(B)ネイティブ型ジェランガム(C)水(D)実質的に水に不溶の機能性成分を含有することを特徴とするゲル化組成物。 - 特許庁
The combination of deacylation gellan gum and native gellan gum is used as a gelling agent of the jelly drink containing 10 mass% or more of starch sugar whose dextrose equivalent (DE) is 35 or more in terms of solid content of the starch sugar.例文帳に追加
デキストロース当量(DE)が35以下の澱粉糖を該澱粉糖の固形分換算にして10質量%以上含有するゼリー飲料のゲル化剤として脱アシルジェランガムとネイティブジェランガムとの組合せを用いる。 - 特許庁
The high gel strength gellan gum shows fracture strength of not less than 1.3 N measured with a rheometer under conditions of 0.2 wt.% of gellan gum and 0.0616 wt.% (0.008 wt.% in terms of Ca^2+) of calcium lactate.例文帳に追加
該高ゲル強度ジェランガムは、ジェランガム0.2重量%、乳酸カルシウム0.0616重量%(Ca^2+として0.008重量%)の条件下において、レオメーターで測定した破断強度が1.3N以上である。 - 特許庁
意味 | 例文 (160件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |