1016万例文収録!

「Yeast」に関連した英語例文の一覧と使い方(8ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Yeastを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 2482



例文

This active yeast is granular or powdery active yeast for producing bread and cake and the like and is composed of a mixture comprising compressed yeast and natural yeast in active powder.例文帳に追加

パンおよびケーキ等の製造用の粒状または粉末形状の活性酵母菌であって、活性粉末中の圧縮された酵母菌と天然の酵母菌とからなる混合物から構成されている。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING OIL BY YEAST OF GENUS CYSTOFILOBASIDIUM例文帳に追加

Cystofilobasidium属の酵母によるオイルの製造方法 - 特許庁

MONOTERPENE ALCOHOL-PRODUCING YEAST AND REFINED SAKE例文帳に追加

モノテルペンアルコール生産性酵母および清酒 - 特許庁

HIGHLY BIOTIN-CONTAINING YEAST AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ビオチン高含有酵母及びその製造方法 - 特許庁

例文

SPARKLING ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCT OBTAINED BY ADDING SACCHARIDE TO BEVERAGE PRODUCT CONTAINING YEAST BEFORE DRINKING例文帳に追加

酵母入り飲料に糖類を添加して飲む発泡酒 - 特許庁


例文

YEAST HAVING IMMUNOSTIMULATING ACTIVITY AND FOOD CONTAINING THE SAME例文帳に追加

免疫賦活能を有する酵母およびそれを含む食品 - 特許庁

PRODUCTION OF ODORLESS GARLIC JUICE USING YEAST例文帳に追加

酵母を使った無臭にんにく液の製造方法 - 特許庁

MISO PRODUCED BY USING TEMPERATURE-SENSITIVE YEAST AND ITS PRODUCTION PROCESS例文帳に追加

温度感受性酵母を用いた味噌及びその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING HUMAN CERAMIDE WITH TRANSFORMED YEAST例文帳に追加

形質転換酵母を用いたヒト型セラミドの製造方法 - 特許庁

例文

TRANSFORMED YEAST PRESENTING PROTEIN A ON CELL SURFACE例文帳に追加

プロテインAを細胞表層に提示する形質転換酵母 - 特許庁

例文

MANGANESE-CONTAINING YEAST AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

マンガン含有酵母及びその製造方法 - 特許庁

NEW YEAST, AND ETHANOL PRODUCTION METHOD USING THE SAME例文帳に追加

新規酵母およびそれを用いたエタノールの製造法 - 特許庁

COMPOSITION AND METHOD FOR MODELLING YEAST METABOLISM例文帳に追加

酵母代謝をモデリングするための組成物および方法 - 特許庁

METHOD FOR ESTIMATING FUNCTION OF EUKARYOTIC GENE WITH YEAST例文帳に追加

酵母を用いた真核生物遺伝子の機能推定方法 - 特許庁

HIGH LEVEL EXPRESSION OF PROTEIN IN YEAST例文帳に追加

酵母におけるタンパク質の高レベル発現 - 特許庁

This fly-attractant composition comprises water, syrup and yeast.例文帳に追加

水と糖液と酵母を含む蝿の誘引組成物。 - 特許庁

FISSION YEAST HAVING NONSEXUAL FLOCCULENCY例文帳に追加

非性的凝集性を有する分裂酵母 - 特許庁

To provide a yeast having a stably increased copy number rDNA (ribosomal DNA) in a yeast cell, to provide a method for breeding the yeast and to provide a method for producing an enzyme and a food using the yeast.例文帳に追加

酵母細胞内のrDNAコピー数が安定に増加した酵母、およびその育種方法を提供すること、さらに該酵母を用いて酵素、食品を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

YEAST-TYPE GROWTH INDUCING AGENT OF DIMORPHIC FUNGUS例文帳に追加

二形性真菌の酵母型生育誘導剤 - 特許庁

YEAST HOLDING FOREIGN PROTEIN AND USE THEREOF例文帳に追加

外来タンパク質を保持する酵母及びその利用 - 特許庁

METHOD FOR IDENTIFYING USEFUL PROTEIN ORIGINATED FROM YEAST FOR BREWING例文帳に追加

醸造用酵母由来の有用タンパク質同定方法 - 特許庁

YEAST HAVING IMMUNOSTIMULATORY POTENTIAL, AND FOOD OR FEEDSTUFF例文帳に追加

免疫賦活能を有する酵母、及び、食品又は飼料 - 特許庁

This method for producing the yeast extract comprises adding fish and shellfish extract to yeast suspension followed by extracting yeast extract in a yeast extract production process.例文帳に追加

本発明の酵母エキスの製造方法は、酵母エキスの製造工程において、酵母懸濁液に魚介エキスを添加した後、酵母エキスを抽出することを特徴とする。 - 特許庁

YEAST CELL IN WHICH CEREBROSIDE IS ACCUMULATED例文帳に追加

セレブロシドを蓄積した酵母菌体 - 特許庁

YEAST-CONTAINING BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

酵母入り飲料、及びその製造方法 - 特許庁

A yeast may be used for fermentation.例文帳に追加

発酵用に酵母(イースト)が用いられてもよい。 - 特許庁

OPTIMIZED EXPRESSION OF HPV 58 L1 IN YEAST例文帳に追加

酵母におけるHPV58L1の最適化発現 - 特許庁

YEAST-CONTAINING COMPOSITION HAVING HIGH RADICAL-ELIMINATING ACTIVITY例文帳に追加

ラジカル消去活性の高い酵母含有組成物 - 特許庁

METHOD FOR DETECTING MALT INDUCING PREMATURE FLOCCULATION OF YEAST例文帳に追加

酵母の早期凝集を誘引する麦芽検出法 - 特許庁

SYNTHETIC CULTURE MEDIUM AND SEMI-SYNTHETIC CULTURE MEDIUM FOR PRODUCING BREAD YEAST例文帳に追加

パン酵母製造のための合成培地および半合成培地 - 特許庁

PHARMACOLOGICAL COMPOSITION COMPRISING YEAST CELL WALL FRACTION例文帳に追加

酵母細胞壁画分からなる薬理用組成物 - 特許庁

ICE CREAM CONTAINING YEAST MASH AND MILK RAW MATERIAL例文帳に追加

酒母と乳原料とを含有するアイスクリーム - 特許庁

To provide a yeast doughnut having especially excellent appearance.例文帳に追加

外観が特に優れたイーストドーナツを提供する。 - 特許庁

To provide methods for producing L-ornithine using a yeast.例文帳に追加

酵母を用いたL−オルニチンの製造方法の提供。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING YEAST AND L-LACTIC ACID例文帳に追加

酵母及びL−乳酸の製造方法 - 特許庁

PRODUCTION OF POLYKETIDES IN BACTERIA AND YEAST例文帳に追加

細菌および酵母におけるポリケチドの産生 - 特許庁

To provide a method for removing yeast-originating odors, by which the yeast-originating odors can simply and effectively be removed from all kinds of yeast-containing drinks, and to provide an apparatus for removing the yeast-originating odors.例文帳に追加

全ての種類の酵母含有飲料に対して簡易かつ効果的に酵母由来臭の脱臭を行うことができる脱臭方法及び脱臭装置を提供する。 - 特許庁

The method for inactivating yeast in fermented liquid where yeast and lactobacillus mixedly exist comprising a method for treating fermented substance under high pressure comprises inactivating the yeast in the fermented substance where at least yeast and lactobacillus mixedly exist under high pressure without inactivating the lactobacillus.例文帳に追加

少なくとも酵母および乳酸菌が混在する醗酵物の中の酵母を高圧下で不活性化させ、乳酸菌を不活性化させない醗酵物の高圧処理方法。 - 特許庁

In the production process for sesame liqueur, a yeast to be used in a primary preparation is continuously cultured several times to acclimate the yeast in the yeast mash and the resultant stabilized yeast is used to produce the objective sesame liqueur.例文帳に追加

ごま焼酎の製造過程において、1次仕込に使用する酵母を連続的に培養を繰り返し、酒母中の酵母を順化、安定させたものを用いてごま焼酎を製造する。 - 特許庁

To provide a yeast strain producing lactic acid in a high efficiency.例文帳に追加

乳酸を高い効率で製造する酵母菌株の提供。 - 特許庁

The yeast capable of proliferating under 10-100 MPa pressure is selected by culturing the yeast under the pressure, or the yeast capable of proliferating at 4-17°C is selected by culturing the yeast at the temperature.例文帳に追加

酵母を10〜100MPaの圧力下で培養し、前記圧力下で増殖し得る酵母を選抜する、または、酵母を4℃〜17℃で培養し、前記温度にて増殖し得る酵母を選抜する。 - 特許庁

This method for transforming the yeast includes: culturing the yeast exhibiting two forms of yeast type and mycelial type in a liquid, filtering the obtained culture solution to prepare a suspension of the yeast type cells, and then subjecting the cells to an electroporation to transduce a gene.例文帳に追加

酵母型と菌糸型の二形成を示す酵母を液体培養し、得られた培養液を濾過することで酵母型細胞の懸濁液を調製し、エレクトロポレーションで遺伝子を導入する。 - 特許庁

METHOD FOR PURIFYING AUTHENTIC IGF FROM YEAST HOST例文帳に追加

酵母宿主から真性のIGFを精製するための方法 - 特許庁

CALCULATION OF AMOUNT OF YEAST USEFUL FOR OPTIONAL PROCESS例文帳に追加

任意のプロセスに用いる酵母の量を計算する方法 - 特許庁

The food cooked with oil is added with 0.1-10 wt.%, preferably 0.5-5 wt.% of dry yeast selected from bread yeast, beer yeast and torula yeast based on wheat flour as a raw material to be used for the food cooked with oil.例文帳に追加

油ちょう食品に用いる原料の小麦粉に対して0.1〜10重量%、好ましくは0.5〜5重量%の、パン酵母、ビール酵母、トルラ酵母から選ばれた乾燥酵母を添加する。 - 特許庁

SACCHAROMYCES CEREVISIAE YEAST STRAIN WITH FUNCTIONAL EXPRESSION OF GLUT TRANSPORTER例文帳に追加

GLUT輸送体が機能的に発現される酵母株Saccharomycescerevisiae - 特許庁

The method comprises inoculation of lactobacillus into a yeast extract for cultivation.例文帳に追加

酵母エキスに乳酸菌を接種して培養する。 - 特許庁

METHODS FOR PURIFYING AUTHENTIC IGF FROM YEAST HOSTS例文帳に追加

酵母宿主から真性のIGFを精製するための方法 - 特許庁

The composition comprises the yeast cell wall fraction as an active ingredient.例文帳に追加

この酵母細胞壁画分を有効成分とする。 - 特許庁

例文

ULTRA SUGAR RESISTANT YEAST FOR PREPARATION OF CONFECTINARY AND BREAD例文帳に追加

製菓、製パン用超耐糖性酵母 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS