Yeastを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 2482件
THYROSOL-PRODUCING MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE YEAST例文帳に追加
チロソール高生産性酵母変異株及び該酵母を用いた発酵アルコール飲料の製造法 - 特許庁
YEAST-CONTAINING MATERIAL, DOUGH FOR BREAD CONTAINING THE YEAST-CONTAINING MATERIAL, AND BAKED BREAD例文帳に追加
酵母含有物並びに該酵母含有物を含有するパン生地及び焼成パン - 特許庁
In any of the methods, a yeast for brewing other than the brewer's yeast may be used.例文帳に追加
上記いずれの発明においても、ビール酵母以外の醸造用酵母を用いてもよい。 - 特許庁
To provide a yeast feeding apparatus capable of accurately feeding only a liquid having a yeast concentration not lower than a threshold value.例文帳に追加
酵母濃度が閾値以上の液のみを正確に供給可能な酵母供給装置を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing yeast essence by efficiently grinding yeast cell bodies.例文帳に追加
効率的に酵母菌体を粉砕して酵母エキスを製造する方法を提供する。 - 特許庁
WARM WATER YEAST DOUGH FOR BAKERY PRODUCT, AND BAKERY PRODUCT USING THE WARM WATER YEAST DOUGH例文帳に追加
ベーカリー製品用湯種生地、及び該湯種生地を用いたベーカリー製品 - 特許庁
To develop a fermentation yeast discrimination method, by which the accurate discrimination, separation and identification of a fermentation yeast can rapidly, accurately and easily be performed.例文帳に追加
醸造用酵母の正確な判別、分離、同定を迅速、正確且つ容易に行う方法の開発。 - 特許庁
METHOD FOR REMOVING YEAST-ORIGINATING ODOR IN YEAST-CONTAINING DRINK AND APPARATUS FOR REMOVING THE ODOR例文帳に追加
酵母含有飲料における酵母由来臭の脱臭方法及び脱臭装置 - 特許庁
The natural yeast is preferably acquired by propagating and culturing the wild yeast.例文帳に追加
本発明においては、前記天然酵母が上記野生酵母を増殖・培養したものであることが望ましい。 - 特許庁
To provide a method for simply transforming a yeast exhibiting two forms of yeast type and mycelial type.例文帳に追加
酵母型と菌糸型の二形性を示す酵母を簡便に形質転換する方法を提供する。 - 特許庁
of or resembling or containing yeast 例文帳に追加
イーストの、イーストに似ている、または、イーストを含む - 日本語WordNet
Russian pancake of buckwheat flour and yeast 例文帳に追加
ソバ粉・イーストで作ったロシアのパンケーキ - 日本語WordNet
a loaf of white bread containing eggs and leavened with yeast 例文帳に追加
イーストで発酵した、卵の入った白パン - 日本語WordNet
yeast used in fermenting beer 例文帳に追加
ビールの醸造に用いられるイースト - 日本語WordNet
a mash with optimum acidity for yeast fermentation 例文帳に追加
イースト発酵のための最適な酸性度のあるマッシュ - 日本語WordNet
a metabolic acid found in yeast and liver cells 例文帳に追加
イースト菌と肝臓の細胞で見つけられた代謝の酸 - 日本語WordNet
a commercial leavening agent containing yeast cells 例文帳に追加
イースト細胞を含んでいる商用のパンの発酵剤 - 日本語WordNet
In sake brewing, it usually means budding yeast. 例文帳に追加
酒造りにおいては、通常は出芽酵母を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Secondly, alcoholic fermentation by yeast (Zygosaccharomyces rouxii) occurs. 例文帳に追加
次に、酵母(Zygosaccharomycesrouxii)により、アルコール発酵が起きる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is the moto (yeast starter) representing the moto of the kimoto-kei. 例文帳に追加
生酛系酒母を代表する酛である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The purpose of this process is to further increase the amount of yeast. 例文帳に追加
工程目的は、酵母をさらに増やすことにある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The stream of yeast and quality of sake in the line of the Brewing Society 例文帳に追加
協会系酵母と酒質の潮流 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The development of seishu yeast which is suitable for each place 例文帳に追加
それぞれの地方に適した清酒酵母の開発 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Bodaimoto sake mash contains lactobacillus and yeast.. 例文帳に追加
菩提酛には乳酸菌と酵母が含まれます。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
On the other hand, yeast fungus (saccharomycete) can reproduce itself in moromi. 例文帳に追加
いっぽう、酵母菌はもろみ中で繁殖できる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
When using dried yeasts, shubo (yeast mash) is unnecessary. 例文帳に追加
乾燥酵母では日本酒酒母が不要となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Refer to Kyokai-kei kobo (Kyokai sake yeast) for detail. 例文帳に追加
詳しくは協会系酵母を参照。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
An yeast isolated from moromi in a brewery in the prefecture and cultured. 例文帳に追加
県内醸造所のもろみから分離・培養した酵母。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is a non-foaming mutant strain of Miyagi-my yeast. 例文帳に追加
宮城マイ酵母の泡なし変異株。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is a mutant strain derived from Sake yeast kyokai No. 7. 例文帳に追加
協会系酵母協会7号の変異株。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is to protect yeast from bacteria and wild yeasts. 例文帳に追加
酵母を、雑菌や野生酵母から守る役割をする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
YEAST ACCUMULATING STERYL GLUCOSIDE AT HIGH CONCENTRATION例文帳に追加
ステリルグルコシドを高濃度蓄積する酵母 - 特許庁
FATTY ACID SYNTHASE MUTANT GENE IN YEAST AND ITS UTILIZATION例文帳に追加
酵母の脂肪酸合成酵素変異遺伝子及びその利用 - 特許庁
SYNTHESIS METHOD OF SUGAR NUCLEOTIDE USING YEAST例文帳に追加
酵母を用いた糖ヌクレオチドの合成法 - 特許庁
ARABINOFURANOSIDASE B-PRESENTING YEAST AND UTILIZATION THEREOF例文帳に追加
アラビノフラノシダーゼB提示酵母及びその利用 - 特許庁
PRODUCTION OF SQUALENE FROM HYPER-PRODUCING YEAST例文帳に追加
高度に生産する酵母からのスクアレンの生産 - 特許庁
COMPOSITION COMPRISING SELENIUM-REINFORCED YEAST β-GLUCAN例文帳に追加
セレン強化イーストβグルカンを含む組成物 - 特許庁
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |