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Yeastを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 2482



例文

The method for producing the drink includes a process of adding collagen peptide and yeast extract to water or a buffer solution followed by adding at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from plants, tannin and citron polyphenol so as to prepare a collagen peptide solution, and a process of mixing the collagen peptide solution thus obtained with a drink.例文帳に追加

該飲料は、水又は緩衝液にコラーゲンペプチド及び酵母エキスを添加し、その後植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を添加してコラーゲンペプチド溶液を調製する工程、得られたコラーゲンペプチド溶液を飲料と混合する工程を経て製造される。 - 特許庁

To provide a method for producing apolipoprotein AI and apolipoprotein AI-Milano (Apo AI and Apo AI-M) in yeast, and the Apo AI and Apo AI-M obtained by the method, and to provide a pharmaceutical composition containing the same as active ingredients for the treatment of atherosclerosis and cardiovascular diseases.例文帳に追加

アポリポ蛋白質AIおよびアポリポ蛋白質AI−ミラノ(Milano)(Apo AIおよびApo AI-M)を酵母内で生産する方法、その生産方法により得られるApo AIおよびApo AI-M、ならびにそれらを有効成分として含有してなるアテローム性動脈硬化症および心血管疾患治療用の医薬組成物を提供する。 - 特許庁

These enzymes decompose chitin, a chitin oligosaccharide, an yeast and laminaran to produce a 5-8 saccharide chitin oligosaccharide having a high functionality and a good metabolic absorption, an N-acetylglucosamine as a functional monosaccharide, and a 5-8 saccharide β-1,3 glucan oligosaccharide having a high functionality and a good metabolic absorption by a large amount stably.例文帳に追加

これらの酵素は、キチン、キチンオリゴ糖、酵母またはラミナランを分解して、機能性が高く、代謝吸収性のよい5〜8糖のキチンオリゴ糖、機能性単糖のN−アセチルグルコサミン、機能性が高く代謝吸収性のよい5〜8糖のβ−1,3−グルカンオリゴ糖を多量に安定して生産する。 - 特許庁

To introduce a heterogenous protein into gene variant collection of yeast, cyclopaedically search genes involving high production of the heterogenous protein, modify these genes and produce the heterogenous protein in high productivity in order to clarify a mechanism suppressing expression of the heterogenous protein and increase the production amount of the protein by controlling the mechanism.例文帳に追加

異種タンパク質の発現を抑制している機構を解明し、その機構を制御してタンパク質生産量を高くすることを目的として、酵母の遺伝子変異株コレクションに異種タンパク質を導入し、異種タンパク質高生産に関わる遺伝子を網羅的に探索し、これらの遺伝子を改変して異種タンパク質の高生産を行うことが課題である。 - 特許庁

例文

The method for producing the protein comprises a step for treating an yeast developing a fused protein containing (a) a target protein, (b) a protease cleaving site and (c) a cell membrane and/or a cell membrane anchor protein or a part thereof in an anchoring state on a cell surface layer with a protease specific to the protease cleaving site.例文帳に追加

(a)目的タンパク質、(b)プロテアーゼ切断部位、並びに(c)細胞膜及び/又は細胞壁アンカータンパク質若しくはその一部を含む融合タンパク質を細胞表層にアンカリングした状態で発現させた酵母を該プロテアーゼ切断部位に特異的なプロテアーゼで処理する工程を含む目的タンパク質の製造方法。 - 特許庁


例文

A DNA designed so that the protein (B) is expressed as a fusion protein with flocculation protein Flo1, the fusion protein has GPI adhesion signal peptide of the flocculation protein Flo1 and the amino acid chain length of the flocculation protein Flo1 is length to optimize the reactivity between the protein and the specific substance (A) is transferred to yeast.例文帳に追加

該タンパク質(B)が凝集性タンパク質Flo1との融合タンパク質として発現され、該融合タンパク質は該Flo1のGPI付着シグナルペプチドを有し、かつ該凝集性タンパク質Flo1のアミノ酸鎖長が該特定の物質(A)との反応性を最適にするような長さに設計されたDNAを酵母に導入する。 - 特許庁

The present invention provides a variant yeast cell expressing a variant type histon H3 protein or histon H4 protein in which a specific 1 amino acid residue is substituted with an alanine residue, a variant type histon protein thereof, a polynucleotide encoding the variant type histon protein and a method for using the cell, the protein and the polynucleotide.例文帳に追加

特定の1アミノ酸残基がアラニン残基に置換された変異型のヒストンH3タンパク質またはヒストンH4タンパク質を発現する変異酵母細胞と、それらの変異型ヒストンタンパク質、この変異型タンパク質をコードするポリヌクレオチド、並びにこれらの細胞やタンパク質、ポリヌクレオチドを使用する方法発明。 - 特許庁

Furthermore, the culture medium preferably contains (B) at least one kind selected from the group consisting of peptone, yeast, malt and milk, (C) at least one kind selected from the group consisting of asparagine, aspartic acid, glycine and DNA and/or (D) at least one kind selected from the group consisting of biotin and vitamin Bs.例文帳に追加

さらに、(B)窒素源としてペプトン、イースト、モルト、ミルクからなる群から選ばれた少なくとも1種、(C)アスパラギン、アスパラギン酸、グリシン、DNAからなる群から選ばれた少なくとも1種及び/又は(D)ビオチン、ビタミンB類からなる群から選ばれた少なくとも1種をそれぞれ含有させることが好ましい。 - 特許庁

The measuring method of the yeast agglutination activity of the malt includes the process of bringing a high-molecular polysaccharide component separated from the malt to be inspected to be concentrated into contact with a quartz oscillator to which concanavalin A is fixed in a buffer solution and measuring a change in the vibration frequency of the quartz oscillator produced by the bonding of the high-molecular polysaccharide component and concanavalin A.例文帳に追加

本発明による麦芽の酵母凝集活性の測定方法は、被検麦芽から分離し濃縮された高分子多糖分と、コンカナバリンAを固定化した水晶発振子とを緩衝液中において接触させ、高分子多糖分とコンカナバリンAとの結合により生じる水晶発振子の振動周波数の変化を測定することを含んでなる。 - 特許庁

例文

The liquid culture includes seafood processing by-products containing fish bone as main ingredients, and is obtained by using mixed culture media enriched in sugar and nitrogen; and culturing microbial associates including lactobacillus or acidophilic bacteria existing together with yeast residing in the surface layer of the culture media; making the culture liquid have ≤pH4.0 and degrading the fish bone to be dissolved in the culture liquid.例文帳に追加

本発明の液体培養物は、魚骨を主要成分として含有する水産副産物が添加され、糖分と窒素分を富化されてなる混合培地を使用して、培地表層に存在する酵母とともに存在する乳酸菌または好酸性菌からなる微生物叢を培養し、培養液のpHを4.0以下にせしめるとともに該魚骨を分解・溶解せしめて得られる栄養添加剤用の液体培養物である。 - 特許庁

例文

In the method for producing a distilled alcohol-containing alcoholic beverage having flavor of fermented malt beverage, a kneading step of mixing a fermented malt beverage with a distilled alcohol and kneading the fermented malt beverage with the distilled alcohol in the presence of yeast to produce the distilled alcohol-containing alcoholic beverage having flavor of fermented malt beverage in which sharp taste is made to match with mellowness.例文帳に追加

蒸留アルコール入り発酵麦芽飲料風味アルコール飲料の製造方法において、発酵麦芽飲料と蒸留アルコールを混合し、酵母の存在下に前記発酵麦芽飲料と前記蒸留アルコールとを混和する混和工程を設けることにより、キレとまろみの調和した蒸留アルコール入り発酵麦芽飲料風味アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

To obtain a dried-fish flavor composition effective for masking blood smell peculiar to extract of dried fish such as dried bonito, odd smell of amino acids, nucleic acids, animal/plant protein decomposition products or yeast extract, and the smell of base materials used in various kinds of food products, and having excellent palatability; and to provide a food product containing the composition.例文帳に追加

例えば、カツオ節などの魚節エキス独特の生臭ささ、あるいは呈味改良剤として使用されるアミノ酸類、核酸類、動植物蛋白質分解物あるいは酵母エキスなどの不快臭のマスキング、各種食品に使用されている基材臭のマスキングに効果があり、且つ嗜好性の高い魚節フレーバー組成物、およびこれらを含有する食品を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the brewed vinegar includes a step of adding a yeast to the maple syrup, carrying out alcoholic fermentation under anaerobic conditions, and thereby producing a maple syrup liquor, and a step of adding an acetic acid bacterium and a vinegar starter to the maple syrup liquor, conducting acetic acid fermentation under aerobic conditions, and thereby producing the brewed vinegar.例文帳に追加

メープルシロップに酵母を添加し、嫌気条件下でアルコール醗酵することによりメープルシロップ酒を製造する工程と、前記メープルシロップ酒に酢酸菌及び種酢を添加し、好気条件下で酢酸醗酵させることにより醸造酢を製造する工程と、を有する醸造酢の製造方法。 - 特許庁

The method for producing the gumi candies comprises a process of preparing a collagen peptide solution through adding collagen peptide and yeast extract to water or a buffer liquid followed by adding at least one kind selected from the group consisting of catechin derived from vegetables, tannin, and citron polyphenol, and a process of mixing the collagen peptide solution thus obtained with a candy base.例文帳に追加

該グミキャンディは、水又は緩衝液にコラーゲンペプチド及び酵母エキスを添加し、その後植物由来カテキン、タンニン及びゆずポリフェノールからなる群より選ばれる1種類以上を添加してコラーゲンペプチド溶液を調製する工程、得られたコラーゲンペプチド溶液をキャンディベースと混合する工程を経て製造される。 - 特許庁

The method for producing fermented alcoholic beverages comprises mixing raw materials to prepare an unfermented solution, heating and boiling the unfermented solution, performing enzyme deactivation and chromaticity adjustment and fermenting by using beer yeast, wherein the fermented alcoholic beverage improved in taste and flavor is produced by using potassium ion and/or inositol total amount in the unfermented solution as a fermentation control index.例文帳に追加

原料を混合して発酵前溶液を調製し、該発酵前溶液を加熱・煮沸し、酵素の失活と色度の調整を行った後、ビール酵母を用いて発酵する発酵アルコール飲料の製造方法において、発酵前溶液中のカリウムイオン及び/又はイノシトール総量を発酵管理指標として調整することにより、味覚・風味の増進した発酵アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

The additive for fish breeding feed is obtained by adding a single or at least two kinds of yeast belonging to genus hansenula, genus Candida or genus Rhodotorula, or adding their autolysate to fish breeding feed so as to increase resistance to infectious disease caused on cultured fish, and improved in feed efficiency to the cultured fish.例文帳に追加

養殖飼料にハンセヌラ属、カンジダ属またはロドトルラ属に属する酵母を単独もしくは2種以上添加すること、またはそれらの自己消化処理物を添加することにより養殖魚の感染症に対する抵抗性を増加させると共に、養殖魚類に対する飼料効率を向上することができる。 - 特許庁

The trefoil peptide dimer is produced by culturing proper host cells such as yeast cells transformed with a specific base sequence encoding a trefoil monomer composed of an intestinal trefoil factor and a breast cancer-associated peptide found in rat and human under conditions permitting the production of the peptide and recovering the resulting trefoil dimer purified from the culture by chromatography on Sepharose (R).例文帳に追加

ラットおよびヒトで見いだされた、腸の三つ葉状因子および乳癌ペプチドからなる、1つの三つ葉状単量体をコードする、特定の塩基配列で形質転換された適当な宿主細胞、たとえば酵母細胞を、上記ペプチドの生産を許容する条件下で培養し、セファロース等のクロマトグラフィーで精製し回収することにより製造する。 - 特許庁

The electric conductivity and the electrode property of micro-organism, and electrostatic induction current are made to high by soaking up and holding solution of salt water or magnetic bacteria group, optical synthesized bacteria group, lactate bacteria group, yeast bacteria group, diatom kind and ion water, into fine holes in the porous electrode plate to produce the porous electrode plate suitable to the water quality cleaning action etc.例文帳に追加

多孔質体電極板の細孔内に、塩水又は、磁性体細菌群、光合成細菌群、乳酸菌群、酵母菌群、珪藻類、イオン水の溶液を、染み込ませ担持させることで、微生物の導電性及び電極性、静電誘導電流を高め、水質浄化作用等に適した、多孔質電極板を生成する。 - 特許庁

To provide a transformation method for a microorganism such as Escherichia coli or yeast or a transfection or infection method for a floating cell on a device for the comprehensive analysis in a cellular level of the information such as the change in gene expression over time, the phenotype derived from a gene and the intracellular localization of a gene product which has been difficult or impossible to evaluate or analyze on a DNA microarray.例文帳に追加

デバイス上における大腸菌や酵母の形質転換方法や哺乳動物細胞の形質導入方法を提供し、遺伝子発現の時間的変化の評価、各遺伝子に由来する表現型の解析、そして遺伝子産物の細胞内局在など、DNAマイクロアレイでは困難あるいは不可能であった情報に関して細胞レベルで網羅的に解析すること。 - 特許庁

This method for performing the catalytic reaction in the organic solvent or in the two layer system comprising the organic solvent and the water with a yeast on whose surface the enzyme for performing the catalytic reaction is expressed as a fused protein containing the total length or a part of agglutinin with a DNA containing a gene encoding the total length or a part of the agglutinin and a gene encoding the enzyme for performing the catalytic reaction.例文帳に追加

アグルチニンの全長又はその一部をコードする遺伝子と触媒反応を行うための酵素をコードする遺伝子とを含むDNAにより、該酵素をアグルチニンの全長又はその一部を含む融合タンパク質として細胞表層に発現させた酵母を用いて有機溶媒中又は有機溶媒と水との二層系中で該触媒反応を行う方法。 - 特許庁

This feed for the poultry farming is obtained by adding one or more kinds each of a red xanthophyll colorant (a paprika and its related substance, a red yeast and its related substance, etc.), and a yellow xanthophyll colorant (a marigold and its related substance, a spirullina and its related substance, etc.), to a feed composed of only the raw material for the feed without substantially containing the xanthophyll.例文帳に追加

キサントフィルを実質的に含有していない飼料原料だけで構成した飼料に、赤色系キサントフィル着色料(パプリカ及びその関連物質、赤色酵母及びその関連物質など)と黄色系キサントフィル着色料(マリーゴールド及びその関連物質、スピルリナ及びその関連物質など)とをそれぞれ1種以上添加してある養鶏用飼料。 - 特許庁

This method for producing the alcoholic drink is characterized in that a fermentation process comprises the primary unrefined Shochu-maturing process for adding a malted raw material and the yeast to a material to be fermented and the secondary unrefined Shochu-maturing process for adding a basidiomycete-cultured liquid and a main raw material after the finish of the primary unrefined Shochu-maturing process.例文帳に追加

発酵工程が、まず被発酵物に麹原料、酵母を添加してなされる一次もろみ熟成工程と、該一次もろみ熟成工程の終了後に担子菌培養液、主原料を添加してなされる二次もろみ熟成工程と、からなることを特徴とするアルコール飲料の製造方法を提供できる。 - 特許庁

More concretely, the alcohol fermentation method, wherein yeast, Zymomonas bacterium, or Zymobacter bacterium is used as an alcohol fermentation microorganism; and the ground product of the Perilla frutescens seeds is preferably added in an amount of ≥0.0004% (w/v), more preferably 0.0004 to 0.9% (w/v) as a dry weight on the basis of the alcohol fermentation raw material.例文帳に追加

より具体的には、アルコール発酵微生物として、酵母,ザイモモナス属細菌、又はザイモバクター属細菌を使用し、エゴマの種子の粉砕物のアルコール発酵原料に対する添加量を乾物重量として、0.0004%(w/v)以上添加し、より好ましくは0.0004%(w/v)〜0.9%(w/v)添加する方法。 - 特許庁

The hydrangea-originated aluminum-accumulating gene is identified by the following process: from hydrangea as a highly aluminum-accumulating plant, its calyx-derived cDNA library is prepared; a gene candidate involved in aluminum accumulation is narrowed down by observing the expression difference based on the analysis of the gene sequence and the microarray analysis; and by conducting an aluminum tolerance test using an aluminum-sensitive sprouting yeast strain.例文帳に追加

アルミニウム高集積植物であるアジサイから、ガク片由来cDNAライブラリーを作製し、その遺伝子配列の解析とマイクロアレイ解析による発現差をみてアルミニウム集積に関わる遺伝子の候補を絞り、アルミニウム感受性出芽酵母株を用いたアルミニウム耐性試験により、アジサイ由来のアルミニウム集積遺伝子を同定した。 - 特許庁

This functional fermented crucuma foodstuff is obtained by adding the squeezed liquid of sugar cane, lactobacillus extract, yeast and lactobacillus to the dried powder of rhizome of the curcuma, adding water so that the total amount of water content becomes 60-70%, mixing by agitating, then fermenting at 30-40°C for within 24 hr and drying at 65-80°C for 8-9 hr.例文帳に追加

ウコン根茎の乾燥粉末にサトウキビ圧搾汁及び乳酸菌エキスを加え酵母及び乳酸菌を添加した後、全体の水分量が60〜70%になるよう水を加えて混合撹拌した後、30〜40℃で24時間以内発酵させ、65〜80℃で8〜9時間乾燥させることによって、機能性発酵ウコン食材を得る。 - 特許庁

The preparation further has cell activation action by using one or more components selected from a licorice extract, a fermented soybean extract, a soybean extract, a fermented soybean milk extract, a yeast extract, a thyme extract, a Panax ginseng extract, a marjoram extract and an extract of Centella asiatica Urb., in addition to a hydrolyzed silk protein and ubiquinone.例文帳に追加

またさらに、甘草抽出物、大豆発酵抽出物、大豆抽出物、豆乳発酵抽出物、酵母抽出物、タイム抽出物、オタネニンジン抽出物、マジョラム抽出物、ツボクサ抽出物から選択される1種以上の成分を併用することにより、さらなる細胞賦活作用を付与することができる。 - 特許庁

To provide a microorganism controlling agent for a laboratory water circulation/storage apparatus, which exhibits an excellent controlling effect on harmful microorganisms such as germ, mold, yeast and algae, having excellent handleability and safeness and capable of preventing corrosion of metal, and to provide a method for controlling microorganism by the laboratory water circulation/storage apparatus.例文帳に追加

細菌、かび、酵母または藻などの有害微生物に対する優れた防除効果を発現し、かつ、より取扱性および安全性に優れ、さらには、金属の腐食を防止することのできる実験用水循環/収容装置用微生物防除剤および実験用水循環/収容装置の微生物防除方法を提供すること。 - 特許庁

In baking, materials of 400 g flour (strong flour), 4 g specific yeast, and 300 cc Shochu moromi are kneaded to obtain dough, and the dough is primarily fermented, molded and secondarily fermented at temperatures of the usual method, and baked to obtain the Shochu moromi bread.例文帳に追加

製パンでの材料の分量は、小麦粉(強力粉)400g、イースト菌(商品名:商品名:日清スーパーカメリヤドライイースト:日清フーズ株式会社DON製)4g、焼酎醪300ccを用いて捏ね、この生地を定法の発酵温度にて一次発酵、成形後二次発酵と進め焼成して焼酎醪パンを得る。 - 特許庁

The method for producing the cheese includes: (A) a step for adding and mixing a vinegar or acidifier to milk, and obtaining a solid content by removing whey from the mixture; and (B) a step for adding natural cheese, emulsifier, sodium bicarbonate and yeast extract, and if necessary, salt, to the solid content, emulsifying the solid content by heating, and solidifying the emulsion by cooling the emulsion.例文帳に追加

本発明は、乳に食酢又は酸味料を加えて混合し、当該混合物からホエーを除いて固形分を得る工程(A)、および当該固形分にナチュラルチーズ、乳化剤、重曹及び酵母エキス、及び必要に応じて食塩、を加えて加熱して乳化させ、そして当該乳化物を冷やして固化させる工程(B) を含む、チーズの製造方法。 - 特許庁

The production method of the ethanol from the lignocellulosic biomass includes: a process for obtaining cellulose fractions from the lignocellulosic biomass; a process for producing a saccharification biomass by mixing 100 g-dry mass/L or more of the solid content of the cellulose fractions with a cellulose hydrolysis enzyme preparation, and treating the mixture with enzyme for 0.5-10 hours; and a process for mixing the yeast with the saccharification biomass and culturing the mixture.例文帳に追加

リグノセルロース系バイオマスからセルロース画分を得る工程、100g−乾燥質量/L以上の固形分含量の該セルロース画分をセルロース加水分解酵素製剤と混合し、0.5〜10時間酵素処理して糖化バイオマスを生成する工程、および酵母を該糖化バイオマスと混合し、培養する工程を含む、リグノセルロース系バイオマスからのエタノールの生産方法。 - 特許庁

The method for producing the soybean extract-containing Shochu includes: adding a seed malt selected from either one of yellow Aspergillus, and white Aspergillus or black Aspergillus to malt raw materials composed of soybeans and grains to produce a malt; adding the malt, yeast and water to main raw materials composed of soybeans and grains to ferment the mixture; and then distilling the prepared unrefined Shochu to obtain the soybean extract-containing Shochu.例文帳に追加

大豆と穀類からなる麹原料に黄麹菌と、白麹菌又は黒麹菌のいずれかである種麹を添加して製麹し、次いで大豆と穀類からなる主原料に前記麹と酵母と水とを仕込んで発酵させた後、このもろみの蒸留を行って大豆エキス入り焼酎を得ることを特徴とする大豆エキス入り焼酎の製造方法。 - 特許庁

(2) The method for producing the Ume wine includes a process for carrying out fermentation by adding the yeast to the raw material for fermentation containing the Ume fruit juice and regulates for the wine to have 14-30g/L total acid value (converted to tartaric acid value), a pH of 2.8-3.5 and 40-100g/L sugar content (converted to reducing sugar value).例文帳に追加

(2)梅果汁及び糖を含有する発酵用原料に酵母を添加して発酵を行わせる工程を含む梅ワインの製造法において、得られた梅ワインの総酸量(酒石酸換算値)が14〜30g/L、pHが2.8〜3.5、糖分(還元糖換算値)が40〜100g/Lとなるように調整することを特徴とする、梅ワインの製造法。 - 特許庁

The method of manufacturing the bread comprises a bread dough-preparation process of preparing bread dough of a bread material containing rice flour, water, thickener and a yeast without gluten, a forming and fermenting process executed immediately after the bread dough-preparation process to ferment the bread dough obtained in the bread dough-preparation process, and a baking process of baking the bread dough aged in the forming and fermenting process.例文帳に追加

グルテンを含ませることなく米粉と水と増粘剤と酵母菌を含ませて得られるパン材料からパン生地を調製するパン生地調製工程と、パン生地調製工程の直後に実行され、パン生地調製工程で得られたパン生地を発酵させる成形発酵工程と、成形発酵工程を経たパン生地を焼成する焼成工程とを順次に連続して行ってパンを製造する。 - 特許庁

This sheet-like medium has such a structure that a medium laminate composed of a porous matrix layer and two- or three-layer water-soluble macromolecular compound layer is bonded to an adhesive sheet, which is then laminated with transparent film; wherein peptone, meat extract, (yeast extract), glucose, pH adjustor and color developer are included in the water-soluble macromolecular compound layer.例文帳に追加

多孔質マトリックス層と2または3層の水溶性高分子化合物層とを含む培地積層物を粘着シートに接着し、その上に透明フィルムを被せた構造のシート状培地とし、水溶性高分子化合物層にペプトン、肉エキス、(酵母エキス)、グルコース、pH調節剤および発色剤を含ませる。 - 特許庁

In the apparatus for successively and automatically executing a mixing process, a fermenting process, and a baking process for the bread material mainly composed of the powder body, the water and the yeast, a water temperature inside the bread material is detected by a water temperature sensor and the respective processes of making the bread are executed when the detected water temperature is the fixed temperature or higher.例文帳に追加

主として粉体と水とイーストよりなるパン材料を混合工程から発酵工程、焼成工程までを順次自動的に実行するものにおいて、水温センサによりパン材料の内の水温を検出し、検出水温が一定温度以上の時に製パンの各工程を実行するものである。 - 特許庁

The gastrointestinal immunopotentiator containing, as the effective component, Saccharomyces yeast cell walls, a soluble component extracted from the cell walls using water or an organic solvent or their mixture, or an insoluble residue obtained after extracting the soluble component from the cell walls using water or the organic solvent or their mixture and the food and drink product having the immunopotentiating function, are provided.例文帳に追加

本発明は、サッカロミセス酵母の細胞壁、細胞壁を水又は有機溶媒又はそれらの混合物で抽出処理して得られる可溶性成分、もしくは細胞壁から、水又は有機溶媒又はそれらの混合物で可溶性成分を抽出した後に得られる不溶性残渣を有効成分とする消化管免疫賦活剤、および免疫賦活機能を持つ飲食品を提供する。 - 特許庁

The method uses the expression of a reporter gene when independently maintaining a first and a second mating competent cell (yeast) each comprising a first and a second counter selectable reporter gene (inhibiting the proliferation of a cell when being expressed), and fusion genes expressing hybrid proteins including a first and a second protein for analysis under a specific condition, and mixing them.例文帳に追加

それぞれ第一,第二の逆選択(発現すると細胞の増殖を阻害する)用レポーター遺伝子と、第一,第二の分析用蛋白質を含むハイブリッド蛋白質を発現させる融合遺伝子とを含む、第一,第二の接合コンピテント細胞(酵母)を、特定条件下で別個に維持し、混合した際の該レポーター遺伝子の発現を指標とする。 - 特許庁

To provide a treatment method for organic food waste insoluble in water such as waste yeast or wheat strained less, capable of recovering valuables from the treated waste, and apparatuses suitable for performing this treatment method.例文帳に追加

廃酵母や麦搾り滓等の水に不溶な食品系有機廃棄物を良好に処理することができ、さらにこれから有価物を回収し得るようにした廃酵母や麦搾り滓等の食品系有機廃棄物の処理方法と、この処理方法の実施に好適な廃酵母や麦搾り滓等の食品系有機廃棄物の処理装置の提供が望まれている。 - 特許庁

In consequence, when combination of new yeast Candida sp., CO119 strain and lactobacilli is administered, various remarkable probiotic effects such as body weight increase promotion in cows, improvement of feed efficiency, improved digestibility to roughage, improvement of intestinal flora, prevention of diarrhea and loose stool, and improvement of humoral and cellular immune function are observed.例文帳に追加

その結果、新規酵母菌Candida(カンジダ)・エスピーCO119株を乳酸菌とともに投与すると、ウシの体重増加促進および飼料効率改善、粗飼料に対する消化率向上、腸内細菌叢の改善、下痢・軟便防止、液性および細胞性免疫機能向上の各種顕著なプロバイオティック効果が観察された - 特許庁

This method of producing GABA by acting a lactobacillus having glutamate decarboxylase productivity to a food material including one or more of glutamic acid and its salts or mixed culturing with yeast, includes one or more constituents selected from a group comprising rice bran, rice germ, wheat germ and fu (wheat gluten cake) or extract of these to the food material.例文帳に追加

グルタミン酸およびその塩類の少なくとも一つを含有する食品素材に、グルタミン酸デカルボキシラーゼ生産能を有する乳酸菌を作用させることまたは酵母との混合培養をおこなうことによりGABAを生成させる方法において、上記食品素材に、米糠、米胚芽、小麦胚芽および麸からなる群から選ばれた少なくとも一つの成分あるいはその抽出エキスを含有させる。 - 特許庁

This invention relates to mutant type yeast cells which express a mutant type histone H2A protein or a mutant type histone H2B in which a specific amino acid residue is substituted with an alanine residue, their mutant type histone proteins, the polynucleotides encoding the mutant type proteins and the methods of using these cells, proteins and polynucleotides.例文帳に追加

特定アミノ酸残基がアラニン残基に置換された変異型ヒストンH2Aタンパク質または変異型ヒストンH2Bを発現する変異酵母細胞と、それらの変異型ヒストンタンパク質、この変異型タンパク質をコードするポリヌクレオチド、並びにこれらの細胞やタンパク質、ポリヌクレオチドを使用する方法発明。 - 特許庁

This method of manufacturing an organic fertilizer consists in treating the organic wastes under aeration by using microorganism groups which are useful microorganism groups and include at least microorganisms belonging to actinomycetes, microorganisms belonging to photosynthetic bacteria, microorganisms belonging to lactic acid bacteria, microorganisms belonging to mold and microorganisms belonging to yeast.例文帳に追加

有機廃棄物に有用微生物群であって少なくとも放線菌に属する微生物、光合成細菌に属する微生物、乳酸菌に属する微生物、糸状菌に属する微生物及び酵母に属する微生物を含む微生物群を用いて、通気下において処理することを特徴とする有機肥料の製造方法。 - 特許庁

The composition contains lactoferrin and a chromic compound, wherein the chromic compound is selected from the group consisting of chromium chloride (III) hexahydrate, chromium chloride (III), chromium acetate (III), chromium sulfate (III), chromium picolinate, chromium nicotinate, a chromium GTF, a chromium yeast extract, other inorganic chromic salts, other organic chromic salts and combinations of these compounds.例文帳に追加

ラクトフェリン及び三価クロム化合物を含む組成物であり、ここでクロム化合物は、塩化クロム(III)六水和物、塩化クロム(III)、酢酸クロム(III)、硫酸クロム(III)、ピコリン酸クロム、ニコチン酸クロム、クロムGTF、クロム酵母抽出物、三価クロムの他の無機塩、三価クロムの他の有機塩及びこれらの組み合わせからなる群より選択される。 - 特許庁

The mineral-containing composition for oral intake use is obtained by grinding and mixing a mineral source of marine organisms origin comprising seashell, inner wall deposits of pearl oyster, pearl, oyster shell, fossil coral or fired products thereof and lactobacillus symbiotically cultured extract obtained by culturing lactobacillus and yeast under such temperature conditions that the extract is coagulable.例文帳に追加

貝殻、アコヤ貝の内壁付着物、真珠、カキ殻、化石サンゴ、またはそれらの焼成物からなる海洋生物起源のミネラル源と、乳酸菌および酵母を培養させてなる乳酸菌共棲培養エキスとを、乳酸菌共棲培養エキスが凝固可能な温度条件下で粉砕および混合して経口摂取用ミネラル含有組成物を得る。 - 特許庁

Provided are a DNA encoding a protein having activity of GPI acyltransferase which is one of GPI biosynthesis enzyme in a falciparum malaria parasite, a protein encoded by the DNA, a transformant holding a vector inserted with the DNA in expressable form (particularly, a yeast deficient in GPI synthase gene), and a method of screening for antimalarial drugs using the protein and transformant.例文帳に追加

熱帯熱マラリア原虫のGPI生合成酵素の一つであるGPIアシルトランスフェラーゼ活性を有する蛋白質をコードするDNA、該DNAによりコードされる蛋白質、該DNAが挿入されたベクターを発現可能に保持する形質転換体(特にGPI合成酵素遺伝子欠失酵母)、及び前記蛋白質及び形質転換体を用いた抗マラリア剤のスクリーニング方法。 - 特許庁

The method for producing the protein comprises transferring an extraneous gene encoding the target protein into a host yeast in an expressible way, and reducing function of genes associated with autophagy, each encoding a factor essential for forming an autophagosome or a factor involved in degradation of an autophagic body in a vacuole.例文帳に追加

宿主酵母に対して目的タンパク質をコードする外来遺伝子を発現可能に導入し、且つ、オートファゴソームの形成に必須な因子又は液胞内においてオートファジックボディの崩壊に関与する因子をコードし、オードファジーに関連する遺伝子の機能を低減させる、タンパク質の製造方法。 - 特許庁

This skin care preparation for external use has the excellent moisture retention and the synergistically increased improving effect on chapped skin and skin aging symptoms such as wrinkles and is obtained by including a Salicaceae plant extract and one or more kinds selected from usually utilized cell activators such as various galenical medicines, plant extracts, ceramides, yeast extracts, nucleic acids and hydroxy fatty acids.例文帳に追加

ヤナギ科(Salicaceae)植物抽出物と、各種生薬,植物抽出物,セラミド,酵母抽出物,核酸類,ヒドロキシ脂肪酸類といった通常用いられる細胞賦活剤から選択される1種又は2種以上を併用して皮膚外用剤に含有させることにより、優れた保湿効果が得られ、しわ等皮膚の老化症状の改善効果,肌荒れ改善効果の相乗的な向上が得られる。 - 特許庁

The method for producing the bread containing soybean peptide comprises the step of mixing together at least wheat protein, soybean peptide obtained by splitting soybean protein, yeast and water to form a wheat protein mixture, the step of kneading the wheat protein mixture into dough, and the step of leaving the dough at rest into a primarily fermented product.例文帳に追加

本発明の大豆ペプチド入りパンの製造方法は、少なくとも小麦たんぱく質と、大豆たんぱく質を分解して得られる大豆ペプチドと、イーストと、水とを混合して、小麦たんぱく質混合物とする工程と、小麦たんぱく質混合物を混錬してドウとする工程と、ドウを留置して一次発酵物とする工程とを含んで構成される。 - 特許庁

The invention relates to the use of a strain termed Lactobacillus pentosus NCIMB 41114 in production of a nutritional or pharmaceutical composition for promotion of healthy intestinal flora and prophylaxis or treatment of bacterial infection or yeast infection, candidaisis, diarrhea or other gastrointestinal injury; hypersensitive colon syndrome or those symptoms, and weakened immune system.例文帳に追加

健常腸内フローラを促進するための、並びに細菌もしくは酵母感染;カンジダ症;下痢もしくは他の胃腸障害;過敏性腸症候群もしくはそれらの症状;および弱体化した免疫系を予防もしくは治療するための医薬もしくは栄養性配合物の製造におけるラクトバシルス・ペントサスNCIMB41114株の使用。 - 特許庁

例文

The drink is continuously drinkable as a health drink without a fight owing to masking peculiar taste and stimulating smell derived from red yeast black vinegar.例文帳に追加

紅麹黒酢と梅果汁を含む紅麹黒酢ドリンク、及び、紅麹黒酢2.5%以上20%未満、梅果汁を5%以上20%未満含むことを特徴とする紅麹黒酢ドリンクであり、紅麹黒酢に由来する独特の味、刺激臭をマスクすることができ、よって、健康飲料として継続的に抵抗なく飲用可能としたものである。 - 特許庁

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