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Yeastを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 2482



例文

This fermented food material is obtained by finely crushing a plant resource such as guava leaves, Alpinia speciosa, Artemisia princeps or tea leaves, adding three kinds of lactobacillus consisting of Streptococcus thermophilus, Lactobacillus plantarum and Bacillus subtilis, and yeast to the crushed product, further adding molasses and water to the mixture, fermenting the mixture for several days, and then drying the product.例文帳に追加

グアバの葉や月桃,ヨモギ,茶葉等の植物資源を細かく粉砕し、これに培養基としてストレプトコッカッス・サーモフィラス、ラクトバチルス・プランタリウム及びバチルス・サブティリスの三種類の乳酸菌、及び酵母菌を加え、さらに糖蜜、水分を加えて数日間発酵させ、乾燥させる。 - 特許庁

The method for producing the effervescent alcoholic beverage includes: a prefermentation step 10 of preparing a prefermentation liquid, by using the sprouted beans as a part of the raw materials; and a fermentation step 20 of performing alcoholic fermentation, by adding yeast to the prefermentation liquid, and further includes a step of preparing the prefermentation liquid by adding thermostable α-amylase.例文帳に追加

原料の一部に発芽豆類を使用して発酵前液を調製する発酵前工程10と、前記発酵前液に酵母を添加してアルコール発酵を行う発酵工程20とを含み、更に耐熱性α−アミラーゼを添加する発酵前液を調製する工程を含む発泡性アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The method of preparing the RNA-chitosan complex comprises mixing an acidic suspension of the yeast RNA extracted with sodium chloride with an acidic aqueous solution of chitosan at an acidic condition of pH 3-4, and the RNA content based on the complex is60 wt.%, and characterized in that chlorine is hardly detected in the complex in elementary analysis.例文帳に追加

塩化ナトリウムで抽出した酵母RNAの酸性懸濁液とキトサンの酸性水溶液とをpH3〜4の酸性条件下で混合することによるRNA−キトサン複合体の製造方法であって、該複合体に対するRNAの含量は60重量%以上であり、かつ、該複合体は元素分析において塩素をほとんど検出しないことを特徴とする方法。 - 特許庁

This method for controlling the chromosome recombination frequency in cells is provided by selecting cells to which gene manipulation is performed relatively easily (e.g. yeast cells, etc.), identifying the histone acetylation enzyme (e.g. Gcn5 protein) considered to be associated with the recombination in the cells and modifying the function of the histone acetylation enzyme to regulate the chromosome recombination frequency.例文帳に追加

遺伝子操作が比較的容易な細胞(例えば、酵母細胞など)を選択し、その細胞において組換えに関与すると思われるヒストンアセチル化酵素(例えば、Gcn5タンパク質)を同定し、該ヒストンアセチル化酵素の機能を改変することによって、該細胞内での染色体の組換え頻度を制御する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing phosphate-containing modified edible extract, including making an organic acid chelating agent exist in phosphate-containing edible extract containing meat extract, fish and shellfish extract or yeast extract to control generation of insoluble phosphate or solubilize the insoluble phosphate, and capable of eliminating acid in the remaining organic acid chelating agent without reducing other components such as phosphorus.例文帳に追加

畜肉エキス、魚介エキス、又は酵母エキスからなるリン酸を含有する食用エキスに、有機酸キレート剤を存在させ、不溶性リン酸塩の生成抑制又は可溶化を図った食用エキスの製造方法において、残存する有機酸キレート剤の酸を、リン含量等、その他の成分を減少させることがなく除去することが可能な改質リン酸含有食用エキスの製造方法を提供すること。 - 特許庁


例文

The multi-use additive comprises strong alkaline hydrogen water obtained by mixing dolomite, white mica, kaoline and aluminum powder with ocean deep water and performing a mineral reaction and an enzyme obtained by mixing a mixed microorganism of a lactic acid bacteria group, a yeast fungus group, a photosynthetic bacterium group, a filamentous bacterium group and an ancient bacterium with the hydrogen water and a saccharide.例文帳に追加

多用途添加剤が、ドロマイト、白雲母、カオリンおよびアルミニウム粉末に海洋深層水を混合しミネラル反応により得られる強アルカリ性の水素水と、乳酸菌群、酵母菌群、光合成菌群、糸状放射線菌群および古代菌群の混合菌に前記水素水および糖類を混合して得られる酵素と、を含む。 - 特許庁

The method for producing the ethanol comprises a primary fermentation step for fermenting the hydrolyzed liquid obtained by hydrolyzing the wood-based biomass by using microorganisms comprising yeast, a separation step for separating the ethanol from the primary fermentation liquid obtained at the primary fermentation step, and a second fermentation step for fermenting the residual liquid after the ethanol-separation step by using microorganisms comprising pentose-fermenting microorganisms.例文帳に追加

木質系バイオマスを加水分解して得られる加水分解液を、酵母を含む微生物を用いて発酵させる1次発酵工程と、前記1次発酵工程によって得られる1次発酵液からエタノールを分離する分離工程と、前記エタノール分離工程後の残存液を、五炭糖発酵性微生物を含む微生物を用いて発酵させる2次発酵工程とを有する。 - 特許庁

The method for producing the composition having the collagen production-promoting activity from the alcoholic beverage fermented by the beer yeast comprises a first step for removing carbon dioxide gas, a second step for removing alcohol, a third step for removing polysaccharides and proteins, and a fourth step for carrying out the purification by an ion-exchange resin.例文帳に追加

炭酸ガスを除去する第1の工程と、アルコールを除去する第2の工程と、多糖及びタンパク質を除去する第3の工程と、イオン交換樹脂により精製する第4の工程とを備える、ビール酵母で発酵させたアルコール飲料からコラーゲン産生促進作用を有する組成物を製造する方法。 - 特許庁

The agent for promoting intestinal villi growth and increasing the body weight of the cultured fish is composed mainly of fermented artemisia with ginger which is obtained by fermenting artemisia with one or more kinds of fermenting microorganisms selected from among a lactic acid bacterium, a yeast, a photosynthetic bacterium, an actinomycete, koji mold, Bacillus subtilis and Bacillus natto, and adding the obtained fermented artemisia liquid to ginger.例文帳に追加

本発明に係る養殖魚類腸管絨毛増殖促進体重増加剤は、乳酸菌と酵母菌と光合成細菌と放射菌と麹菌と枯草菌と納豆菌の何れか1種類以上の発酵菌によって蓬を発酵させた蓬発酵液を生姜に付与して成る蓬発酵生姜を主材とする。 - 特許庁

例文

This method for producing Shochu is characterized by comprising a liquidization process for allowing liquidizing enzyme agents comprising a cellulase and an α-amylase in a specific ratio to act on sweet potato subjected to a steaming thermal treatment or a wet heat thermal treatment without using a malt, thus preparing the sweet potato liquid, and a parallel double fermentation process for saccharifying the sweet potato liquid with a saccharifying amylase and simultaneously fermenting the liquid with yeast.例文帳に追加

蒸煮加熱処理又は湿熱加熱処理された薩摩芋に、麹を作用させずに、セルラーゼ及びα−アミラーゼをそれぞれ特定の割合で含有する液化酵素剤を作用させて薩摩芋液化液を調製する液化工程と、この薩摩芋液化液を糖化酵素剤により糖化しつつ酵母で発酵させる並行複発酵工程とから成ることを特徴とする焼酎の製造方法 - 特許庁

例文

In this agitator vessel for storing a yeast liquid to be fed into a fermentation vessel where fermented foods such as beer are fermented, agitating elements are constituted in such a way that the maximum diameter of a revolution body which is formed in rotating agitating elements is 60-90% of the diameter of the vessel and the height of the revolution body is70% depth of the liquid normally stored therein.例文帳に追加

ビール等の発酵食品類を発酵させる発酵槽へ供給するための酵母液を貯留する酵母液貯留用攪拌槽において、攪拌翼の回転時に形成される回転体の最大直径が槽径の60〜90%で該回転体の高さが酵母液の標準貯留時の液深の70%以上であるように攪拌翼が構成されてなることを特徴とする。 - 特許庁

This method for producing bread is characterized by comprising a step wherein wheat flour is kneaded with water to be formed into medium noodles at about 55-98°C, a 2nd step wherein the medium noodles and a submaterial comprising wheat flour and yeast are kneaded together into bread dough, and a 3rd step wherein the thus kneaded bread dough is fermented and then baked.例文帳に追加

小麦粉を水分とともに混捏して55〜98℃程度の温度の中麺に捏ね上げる工程と、捏ね上げられた中麺と小麦粉及びイーストを含む副材料とを混捏してパン生地を捏ね上げる工程と、捏ね上げられたパン生地を発酵させた後に焼成する工程とを包含することを特徴とするパン類の製造方法。 - 特許庁

The method for producing the fermented malt beverage comprises (1) a process for saccharifying a preparation liquid A containing malt to prepare wort, (2) a process for preparing a preparation liquid B containing a fruit juice, (3) a process for mixing the preparation liquid A with the preparation liquid B and (4) a process for adding yeast to the mixed liquid and fermenting the mixed liquid at ≤8°C.例文帳に追加

本発明は、(1)麦芽を含む仕込液Aを糖化して麦汁を調製する工程と、(2)果汁を含む仕込液Bを調製する工程と、(3)仕込液Aと仕込液Bを混合する工程と、(4)前記混合液に酵母を添加し、8℃以下で発酵させる工程とを含むことを特徴とする発酵麦芽飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

A yeast and cytidine 5'-monophosphate (CMP) are reacted with choline in the presence of the enzyme protein prepared by using the specific DNA fragment, and having activities of choline phosphate cytidylyltransferase (CCT), and an enzyme protein prepared by using a specified DNA fragment different therefrom, and having activities of choline kinase (CKI) to produce the objective CDP-choline.例文帳に追加

特定のDNA断片を使用して調製したコリンホスフェートシチジルトランスフェラーゼ(CCT)活性を有する酵素タンパク質、及びそれとは別の特定のDNA断片を使用して調製したコリンキナーゼ(CKI)活性を有する酵素タンパク質の存在下、酵母菌体、シチジン5′−モノリン酸(CMP)及びコリンを反応させてCDP-コリンを製造する。 - 特許庁

9) There are a number of in vitro genotoxicity tests (comet test using mammalian cultured cells, UDS test using mammalian cultured cells, DNA repair test (Rec-assay) using grass bacillus, umu test using Salmonella typhimurium, SOS test using colon bacillus, chromosome aberration including aneuploidy test using yeast/gene conversion, etc.) and the host-mediated test (host-mediated assay), but these test results are not used for classification.例文帳に追加

9) 数多くの in vitro 遺伝毒性試験(ほ乳類培養細胞を用いるコメット試験、ほ乳類培養細胞を用いる UDS 試験、枯草菌を用いるDNA修復試験(Rec-assay)、ネズミチフス菌を用いる umu 試験、大腸菌を用いる SOS 試験、酵母を用いる異数性を含む染色体異常試験/遺伝子変換試験など)や宿主経由試験(Host-mediated assay)があるが、これらの試験結果は分類に用いない。 - 経済産業省

In fact, some of chief sake brewers who like complete fermentation have an opinion that, in discussing the quality of fermentation, we should not focus only on parallel multi-fermentation, but we should consider the moromi as immature because the incomplete fermentation cuts off a part of process in which the ingredients such as protein and fat other than starch contained in rice are decomposed by Aspergillus oryzae and yeast, and then converted through complex processes to minor constituents to generate delicate flavors. 例文帳に追加

ちなみに完全醗酵を好む杜氏たちのあいだでは、デンプンの並行複醗酵に限ってその良し悪しを語るのでなく、米に含まれているたんぱく質や脂肪など、デンプン以外の成分も、麹菌と酵母の作用によって分解され、複雑なプロセスを経て、それなりに玄妙な香味を構成する微量成分になっていくので、不完全醗酵であるとこうしたプロセスも一部切り捨ててしまう結果となるため、醪としてはは未熟である、という意見がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This production system for cellulose-based ethanol for producing ethanol by using the lignocellulose as the raw material is characterized by comprising a saccharification means for converting the lignocellulose into saccharides by using an enzyme, a saccharide liquid-concentrating means for concentrating the saccharide liquid obtained by the saccharification means, a fermenting means for ethanol-fermenting the concentrated saccharide liquid by using an yeast, and a means for separating and purifying the ethanol from the ethanol fermentation liquid obtained by the fermenting means.例文帳に追加

リグノセルロースを原料としてエタノールを生産するセルロース系エタノール生産システムであって、酵素を用いてリグノセルロースを糖に変換する糖化手段と、前記糖化手段により得られた糖液を濃縮する糖液濃縮手段と、前記濃縮された糖液を酵母を用いてエタノール発酵させる発酵手段と、前記発酵手段により得られたエタノール発酵液からエタノールを分離精製する手段とを含むことを特徴とするセルロース系エタノール生産システム。 - 特許庁

This method for producing the fermented substance comprises the following steps: a fungus addition step of adding both of lactobacillus and yeast; a fermentation step of fermenting a substance obtained in the fungus-adding step; and a low-temperature fermentation step of fermenting the substance obtained in the fermentation step through maintaining the substance at a temperature lower than that in the fermentation step so as to simplify the production process.例文帳に追加

乳酸菌および酵母の両方を添加する菌添加ステップと、乳酸菌が発酵可能な温度に一定時間保持することによって、菌添加ステップで得られた物を発酵させる発酵ステップと、発酵ステップで保持した温度よりも低い温度で一定時間保持することによって、発酵ステップで得られた物を発酵させる低温発酵ステップとを設けたことにより、製造工程を簡素化した発酵物の製造方法を提供することができる。 - 特許庁

This method for creating a gene-targeting vector capable of being used for mouse embryonic stem cells includes screening a noted genome clone and replacing a constant site of a noted gene by a positive selected marker capable of being used on the cell cultures of both E. coli and a mammal by the employment of a homologous recombination in yeast, thus forming a gene-targeting vector.例文帳に追加

本発明はマウス胚性幹細胞に使用し得る遺伝子ターゲッティングベクターを創出する方法を提供し、この方法は、注目するゲノムクローンについてスクリーニングすること、および、酵母における相同的組換えを使用して、E.coli と哺乳動物の両方の細胞培養で使用し得るポジティブ選択マーカーで注目遺伝子の一定部位を置換することにより遺伝子ターゲッティングベクターを構築することを含む。 - 特許庁

The method for producing purified astaxanthin crystal includes: a step of preparing astaxanthin rough crystal obtained from Phaffia rhodozyma and having impurity derived from the yeast and odor derived from the impurity; a step of bringing the obtained astaxanthin rough crystal into contact with 1-4C alcohol which may contain water; and a step of removing the alcohol and obtaining astaxanthin crystal with reduced impurity and odor.例文帳に追加

ファフィア属酵母から得られ、当該酵母菌体由来不純物および当該不純物に起因する臭気を有するアスタキサンチン粗結晶を調製する工程と、得られたアスタキサンチン粗結晶を、水を含んでいてもよい炭素数1〜4のアルコールと接触させる工程と、アルコールを除去し、不純物および臭気が低減されたアスタキサンチン結晶を取得する工程とを包含する精製アスタキサンチン結晶の製造方法。 - 特許庁

This skin care preparation usable for cosmetics and medicinal cosmetics having an excellent moisturizing effect, beautifying effect, bleaching effect, anti-inflammatory effect, antiallergic effect, hair growing effect or the like is obtained by formulating supernatant liquid of yeast fermentation of water-ethanol extract of one or more of fruits comprising Aesculushippocastanuml, Prunusarmeniaca or Aesculusturbinata.例文帳に追加

本発明は、西洋トチノキ(Aesculus hippocastanumL.)、杏(Prunus armeniaca)またはトチノキ(Aesculus turbinata)の果実のいずれか1種または1種以上の水−エタノール抽出液の酵母培養上澄発酵液を配合してなる、優れた保湿効果・美肌効果・美白効果・抗炎症効果・抗アレルギー効果・育毛効果等々を有する化粧品や薬用化粧品として用いられる皮膚外用剤に関する。 - 特許庁

This method for producing the lactobionic acid-containing fermented milk includes inoculating to milk, lactic acid bacteria (preferably, Lactococcus lactis subsp. cremoris) and/or yeast, and acetic acid bacteria (preferably, Acetobacter orientalis), lactic-fermenting the milk by parallel plural fermentation or single plural fermentation, and converting lactose contained in the milk into lactobionic acid so as to obtain the lactobionic acid-containing fermented milk.例文帳に追加

乳に、乳酸菌(好ましくは、ラクトコッカス・ラクティス・サブスピーシーズ・クレモリス)及び/又は酵母と、酢酸菌(好ましくは、アセトバクター・オリエンタリス)とを接種し、並行複発酵又は単行複発酵させることにより、乳を乳酸発酵させると共に、乳に含まれるラクトースをラクトビオン酸に変換してラクトビオン酸含有発酵乳を得ることを特徴とするラクトビオン酸含有発酵乳の製造方法。 - 特許庁

Power prepared by pulverizing dried axial roots and hypocotyl parts of a root vegetable belonging to Cruciferae Lepidium which is cultivated in Andean region in Peru and called Lepicium Meyenil waip, a zinc-containing yeast, the powder prepared by pulverizing seeds of a plant of Paullinia cupana which natively grows in the Amazonian valley in South America and powdery placenta prepared by extracting from placentas of lactate animals are mixed.例文帳に追加

ペルー国アンデス地域で栽培されたアブラナ科レピディウム属の根菜類で通称マカ(学名:Lepicium Meyenii waip)と呼ばれる植物の直根と胚軸部を乾燥して粉末にしたものと亜鉛を含む酵母と南米アマゾン川流域を原産とする植物ガラナ(学名:Paullinia cupana)の実を粉末化したものと咄乳動物の胎盤から抽出加工された粉末プラセンタを混合する。 - 特許庁

This method for purifying the tryptophol derivative inducing the apoptosis is provided by dissolving an ethyl acetate extract of the fermented vinegar obtained by performing alcohol fermentation by adding rice malt and yeast to the soybean-simmered liquid as a raw material and performing acetic acid fermentation by acetobacter, and of the white distilled liquor lees, with 50% aqueous methanol solution, and separating the tryptophol derivative inducing the apoptosis by a HPLC.例文帳に追加

アポトーシスを誘導するトリプトフォール誘導体の精製法は、大豆煮汁を原料にして米麹、酵母を添加してアルコール発酵させ、次いで酢酸菌で酢酸発酵させて得られた醸造酢及び、焼酎粕の酢酸エチル抽出物を50%メタノール水溶液に溶解し、HPLCによりアポトーシスを誘導するトリプトフォール誘導体を分離するアポトーシスを誘導するトリプトフォール誘導体の精製法。 - 特許庁

The method for producing ethanol by using raw materials containing starch by fermentation comprises following processes; a pellet forming process forming pellets from the raw material, a saccharification process seeding Koji mold to the pellets to obtain saccharified pellets, a solid fermenting process adjusting water content of the fermented mash which comprises the saccharificated pellets, yeast and water, to 30-60 wt.% at the start of fermentation and then performing the solid fermentation.例文帳に追加

デンプン質を含む原料を用い、発酵によりエタノールを製造する方法において、前記原料からペレットを形成するペレット形成工程と、前記ペレットに麹菌を接種して糖化ペレットを得る糖化工程と、前記糖化ペレットと酵母と水とから構成される発酵もろみの発酵開始時の水分含量を30〜60重量%に調整して固体発酵を行う固体発酵工程と、を備えたエタノールの製造方法により解決する。 - 特許庁

Unripened plums are dipped in liquid containing alcoholic beverage and saccharide, solid is separated from liquid into dipped plums and plum syrup, separated dipped plums are mixed with new unripened plums dipped in the distillate obtained by distilling the liquid and separated from liquid after completion of dipping, water and yeast are added to the mixture of the plums for fermentation, obtained mash is distilled, and obtained distillate composes plum spirits.例文帳に追加

青梅をアルコール飲料と糖類を含有する液に浸漬した後、固液分離して漬梅と液体分及び梅シロップに分離し、分離された漬梅と、液体分を蒸留して得られた留出物に新たに青梅を浸漬し、浸漬終了後、固液分離して得られた漬梅を混合し、これら漬梅の混合物に水及び酵母を添加して発酵させ得られるもろみを蒸留して得られた留出物からなることを特徴とする梅スピリッツ。 - 特許庁

例文

This method for transforming the Candida utilis yeast comprises processes of transforming the Candida utilis by cleaving a vector containing a homologous sequence (homologous DNA sequence) to a chromosomal DNA of the Candida utilis, a chemical tolerance marker for selecting the transformed body and the heterologous gene with a restriction enzyme in the homologous DNA sequence to make a linear chain state, and selecting the transformed body becoming the chemical tolerant.例文帳に追加

キャンディダ・ユティリスの染色体DNAと相同な配列(相同DNA配列)と、形質転換体選択のための薬剤耐性マーカー遺伝子と、異種遺伝子とを含んでなるベクターを、相同DNA配列内において制限酵素切断して直鎖状としキャンディダ・ユティリスを形質転換し、薬剤耐性となった形質転換体を選択する工程を含む、キャンディダ・ユティリス酵母の形質転換方法。 - 特許庁

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