Yeastを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 2484件
METHOD FOR MANUFACTURING YEAST FOR FROZEN BREAD例文帳に追加
冷凍パン用酵母の製造方法 - 特許庁
EXTRACTION METHOD OF YEAST EXTRACT例文帳に追加
酵母エキスの抽出方法 - 特許庁
EMULSIFYING AGENT DERIVED FROM RED YEAST例文帳に追加
赤色酵母由来の乳化剤 - 特許庁
HIGH-FLAVOR COMPONENT PRODUCTIVE YEAST例文帳に追加
香気成分高生産性酵母 - 特許庁
COMPOSITION FOR YEAST FERMENTED FOOD例文帳に追加
イースト発酵食品用組成物 - 特許庁
PRODUCTION METHOD FOR YEAST EXTRACT例文帳に追加
酵母エキスの製造方法 - 特許庁
OXIDIZED GLUTATHIONE-RICH CONTAINING YEAST例文帳に追加
酸化型グルタチオン高含有酵母 - 特許庁
FARNESOL-PRODUCING YEAST例文帳に追加
ファルネソール生産性酵母 - 特許庁
PRODUCTION OF YEAST EXTRACT例文帳に追加
酵母抽出エキスの製造法 - 特許庁
NEW POLYSACCHARIDE ORIGINATED FROM YEAST例文帳に追加
酵母由来の新規多糖体 - 特許庁
SACCHARIDE PURIFICATION METHOD USING YEAST例文帳に追加
酵母を利用した精糖方法 - 特許庁
METHOD FOR DETECTING YEAST BELONGING TO THE GENUS CANDIDA例文帳に追加
カンジダ属酵母の検出方法 - 特許庁
YEAST WITH HIGH GLUTAMIC ACID CONTENT例文帳に追加
グルタミン酸高含有酵母 - 特許庁
Such yeasts are called Kyokai-line yeast or Kyokai yeast. 例文帳に追加
このような酵母を協会系酵母、または協会酵母という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Produces twice as much ethyl caproate than Sake yeast kyokai No. 9 yeast. 例文帳に追加
協会系酵母協会9号に比べカプロン酸エチルの生成が2倍。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The yeast was selected from strains cross-bred/bred using a ginjo yeast as the parent strain. 例文帳に追加
吟醸酵母を親株として交雑・育種した株から選抜された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
FLOUR MIX FOR YEAST DOUGHNUT AND METHOD OF MAKING YEAST DOUGHNUT例文帳に追加
イーストドーナツ用ミックスおよびイーストドーナツの製造方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING HIGHLY ACTIVE ARMING YEAST AND THE HIGHLY ACTIVE ARMING YEAST例文帳に追加
高活性アーミング酵母の製造方法及び高活性アーミング酵母 - 特許庁
NUTRITION SUPPLEMENT FOOD USING VITAMIN B GROUP-ENRICHING YEAST (RDA YEAST)例文帳に追加
ビタミンB群強化酵母(RDA酵母)を使った栄養補助食品 - 特許庁
YEAST HAVING INCREASED COPY NUMBER rDNA AND UTILIZATION OF THE YEAST例文帳に追加
rDNAコピー数の増加した酵母及びその酵母の利用 - 特許庁
If necessary, the muddy yeast is dehydrated in vacuum to give a yeast cake.例文帳に追加
必要に応じて泥状酵母を真空脱水して酵母ケーキを得る。 - 特許庁
NEW YEAST HAVING CHARACTERISTIC IN TASTE AND DOUGH CONTAINING THE YEAST例文帳に追加
風味に特徴のある新規酵母及び該酵母を含有する生地 - 特許庁
The yeast strain is preferably a high glutathione-production yeast.例文帳に追加
酵母菌株としてはグルタチオン高生産菌を使用するのが好ましい。 - 特許庁
YEAST FERMENTED FOOD AND COMPOSITION FOR YEAST FERMENTED FOOD例文帳に追加
イースト発酵食品およびイースト発酵食品用組成物 - 特許庁
The yeast is a yeast having a reinforced diastatic power of cellulose.例文帳に追加
該酵母は、セルロースの糖化力が増強された酵母である。 - 特許庁
TRANSPORTABLE RESERVE TANK FOR CREAM YEAST AND METHOD FOR FEEDING CREAM YEAST例文帳に追加
クリームイーストの輸送可貯留槽および供給方法 - 特許庁
RECOMBINANT YEAST, AND METHOD FOR PRODUCING BRANCHED ALCOHOL BY USING THE RECOMBINANT YEAST例文帳に追加
組換え酵母、当該組換え酵母を用いた分岐アルコールの製造方法 - 特許庁
To provide a yeast having an increased content of rRNA, and to provide a method for utilizing the yeast.例文帳に追加
rRNA含量が増加した酵母、及びその利用法を提供する。 - 特許庁
The expansively cultured yeast fungus is subjected to solid-liquid separation to give muddy yeast.例文帳に追加
拡大培養された酵母菌は、固液分離して泥状酵母を得る。 - 特許庁
To provide a natural fermentation pickling paste of yeast in which yeast and lactic acid bacteria are alive.例文帳に追加
酵母菌や乳酸菌が生きた酵母天然発酵漬け床を提供する。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING LEAVEN FOR PRODUCING YEAST FOR BREAD AND METHOD FOR PRODUCING YEAST FOR BREAD例文帳に追加
パン用酵母製造用種およびパン用酵母の製造方法 - 特許庁
The FESTA protein interacting with the S-II was identified by a Yeast two-hybrid method.例文帳に追加
さらに、Yeast two-hybrid 法により、S-II と相互作用するFESTAタンパク質を同定した。 - 特許庁
To provide a technique for easily differentiating between a sake yeast and a wild yeast by which the sake yeast and the wild yeast can easily be differentiated by only inoculating a sample yeast on a medium by properly diluting the sample yeast.例文帳に追加
簡便に清酒酵母と野生酵母を識別することができるものであり、試料酵母を適当に希釈して培地に接種するだけで簡便に清酒酵母と野生酵母を識別できる技術を提供するものである。 - 特許庁
The method for breeding comprises the yeast, as necessary, induction of mutation of the yeast belonging to Saccharomyces cerevisiae such as a yeast for brewing, inoculating the resultant mutant yeast into a selected culture medium containing Antimycin A, selecting a yeast exhibiting resistance thereto and breeding the selected yeast.例文帳に追加
醸造用酵母など、サッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)に属する酵母を必要に応じて変異誘発させ、アンチマイシンAを含有する選択培地に植菌し、これに対して耐性を示す酵母を選択、育種する。 - 特許庁
This method for coloring the meat product is characterized by contacting meat with a yeast belonging to the genus Saccharomyces, especially one or more yeasts selected from beer yeast, bread yeast, Sake (rice wine) yeast, wine yeast and Shochu (white distilled liquor) yeast, preferably after the cell wall of the yeast is crushed.例文帳に追加
サッカロミセス(Saccharomyces)属酵母、特にサッカロミセス属セルビジエ(Cerevisiae)種に属するビール酵母、パン酵母、清酒酵母、ワイン酵母、焼酎酵母から選ばれる一種以上を、好ましくは細胞壁が破砕されて後に食肉と接触させる。 - 特許庁
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