1016万例文収録!

「acetic bacterium」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > acetic bacteriumに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

acetic bacteriumの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 38



例文

HIGH TEMPERATURE ACETIC ACID FERMENTATION ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

高温酢酸発酵酢酸菌 - 特許庁

ACETIC ACID BACTERIUM HAVING REINFORCED ACETIC ACID FERMENTATION ABILITY, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

酢酸発酵能が増強された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

GENE INVOLVED IN FOAMING OF ACETIC ACID BACTERIUM, ACETIC ACID BACTERIUM RAISED BY MODIFYING THE GENE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

酢酸菌の発泡に関与する遺伝子、該遺伝子を修飾して育種された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

GENE INVOLVED IN PROLIFERATION-PROMOTING FUNCTION OF ACETIC ACID BACTERIUM, ACETIC ACID BACTERIUM BRED BY USING THE GENE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR BY USING THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

酢酸菌の増殖促進機能に関与する遺伝子、該遺伝子を用いて育種された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

例文

NEW PLASMID DERIVED FROM ACETIC ACID BACTERIUM, AND UTILIZATION THEREOF例文帳に追加

酢酸菌由来の新規プラスミドとその利用 - 特許庁


例文

XYLITOL DEHYDROGENASE OF ACETIC ACID BACTERIUM AND ITS GENE例文帳に追加

酢酸菌のキシリト—ルデヒドロゲナ—ゼ及びその遺伝子 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING ACETIC ACID BACTERIUM-TYPE CERAMIDE例文帳に追加

酢酸菌型セラミドの製造方法 - 特許庁

GENE PARTICIPATING IN ACETIC ACID RESISTANCE, ACETIC ACID BACTERIUM BRED WITH THE GENE, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR WITH THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

酢酸耐性に関与する遺伝子、該遺伝子を用いて育種された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

To provide a new gene participating in the acetic acid resistance of an acetic acid bacterium, to provide a microorganism using the gene, to provide a method for especially improving the acetic acid resistance of the acetic acid bacterium, and to provide a method for producing a vinegar, by which the vinegar having a high acetic acid resistance can efficiently be produced with an acetic acid bacterium having improved acetic acid resistance.例文帳に追加

酢酸菌の酢酸耐性に関与する新規な遺伝子を提供すること、及び該遺伝子を用いて微生物、特に酢酸菌の酢酸耐性を向上させる方法、さらに酢酸耐性が向上した酢酸菌を用いて、より高酢酸濃度の食酢を効率良く製造する方法を提供する。 - 特許庁

例文

ACETIC ACID BACTERIUM HAVING ENHANCED ENZYME ACTIVITY OF CENTRAL METABOLIC SYSTEM AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

中央代謝系の酵素活性が増強された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

例文

IMMUNOMODULATION COMPOSITION CONTAINING EXTRACELLULAR WATER-SOLUBLE POLYSACCHARIDE OF ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

酢酸菌の菌体外水溶性多糖を含む免疫調節組成物 - 特許庁

GENE DEFECT METHOD ACETIC ACID BACTERIUM NOT INSERTED WITH EXOGENOUS DNA例文帳に追加

外来DNAを挿入しない酢酸菌の遺伝子欠損法 - 特許庁

GENE INVOLVED IN QUORUM-SENSING SYSTEM OF ACETIC ACID BACTERIUM, ACETIC ACID BACTERIUM HAVING MODIFICATION OF THE GENE AND GROWN, AND METHOD FOR PRODUCTION OF VINEGAR BY USING THE ACETIC ACID BACTERIUM例文帳に追加

酢酸菌のクオラムセンシングシステムに関与する遺伝子、該遺伝子を修飾して育種された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

Further the method for efficiently producing the vinegar with higher concentration of the acetic acid with the use of the acetic acid bacterium is provided.例文帳に追加

さらに、該酢酸菌を用いたより高い酢酸濃度の食酢を効率良く製造する方法を提供する。 - 特許庁

The method for increasing the acetic acid bacterium-type ceramide, enabling the acetic acid bacteria to contain the acetic acid bacterium-type ceramide in the high concentration of 10-30 times of a conventional concentration involves holding the acetic acid bacteria after finishing the cultivation at pH 2.0-8.0 at 4-70°C for a period of 3 hr to 7 days.例文帳に追加

培養終了後の酢酸菌を、pH2.0〜8.0、温度4〜70℃、3時間〜7日間保持することによって、酢酸菌中の酢酸菌型セラミドを従来の10〜30倍と高濃度で含有化させることができる酢酸菌型セラミドの増加方法を開発した。 - 特許庁

Highly unpleasant odor caused by contamination of moronic with fuzokin, a type of unfavorable bacterium and resulting generated acetic acid, etc. 例文帳に追加

腐造菌という雑菌が醪を汚染し、酢酸などが生成されてつく極めて不快な臭い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a melanin production suppressing agent composed of a heteropolysaccharide produced by an acetic acid bacterium: Acetobacter pasteurianuus IFO3191.例文帳に追加

本発明は、酢酸菌Acetobacter pasteurianuus IFO3191株が生産するヘテロ多糖からなるメラニン生産抑制剤を提供する。 - 特許庁

The invention provides a melanin production suppressing agent composed of a heteropolysaccharide produced by an acetic acid bacterium: Acetobacter pasteurianuus IFO3191.例文帳に追加

酢酸菌Acetobacter pasteurianuus IFO3191が産生するヘテロ多糖からなるメラニン生産抑制剤。 - 特許庁

The gene having functions enhancing the acetic acid fermentation in practical level is cloned from a practical acetic acid bacterium belonging to the genus Gluconacetobacter and Acetobacter according to a method for obtaining a gene shortening times required for culturing in a medium containing acetic acid from a chromosomal DNA library of the acetic bacterium.例文帳に追加

酢酸菌の染色体DNAライブラリーから、酢酸含有培地で生育に必要な時間の短縮を可能にさせる遺伝子を取得する方法により、グルコンアセトバクター属およびアセトバクター属に属する実用酢酸菌から酢酸醗酵を実用レベルで向上させる機能を有する新規な遺伝子をクローニングした。 - 特許庁

METHOD FOR ESTIMATING QUANTITY OF ACETIC ACID-ASSIMILATIVE METHANE BACTERIUM AND METHOD FOR ESTIMATING CONTENT OF SLUDGE CONTAINING THE SAME例文帳に追加

酢酸資化性メタン生成菌量推定方法及び酢酸資化性メタン生成菌汚泥含有比率推定方法 - 特許庁

The melanogenesis-inhibiting composition comprises a cell content of acetic acid bacterium as an active ingredient.例文帳に追加

酢酸菌の細胞内容物を有効成分として含有することを特徴とするメラニン生成抑制組成物を提供する。 - 特許庁

The acetic acid bacterium with suppressed foam formation is given by obtaining a gene encoding a protein involved in foam formation during culture of the acetic acid bacterium, then by altering the gene by a modification to reduce or delete the function of a protein involved in foam formation.例文帳に追加

酢酸菌の培養中の発泡に関与するタンパク質をコードする遺伝子を取得し、該遺伝子を修飾して発泡に関与するタンパク質の機能を低下ないしは欠損させるよう改変することによって発泡が抑制された酢酸菌を取得した。 - 特許庁

GLUTATHIONE-DEPENDENT TYPE FORMALDEHYDE DEHYDROGENASE GENE OF ACETIC ACID BACTERIUM, MICROORGANISM HAVING HIGH LEVEL OF ACETIC ACID TOLERANCE AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE SAME MICROORGANISM例文帳に追加

酢酸菌のグルタチオン依存型ホルムアルデヒド脱水素酵素遺伝子、高度な酢酸耐性を有する微生物、及び該微生物を用いた食酢の製造方法 - 特許庁

To provide a method for efficiently producing an acetic acid bacterium-type ceramide expected to have physiological effects such as skin care effects by enabling acetic acid bacteria to contain the ceramide in high content.例文帳に追加

酢酸菌において、セラミドを高含有化することにより、美肌効果などの生理作用が期待されている酢酸菌型セラミドを効率良く生産する方法を提供する。 - 特許庁

In a transformed strain introducing the gene into the acetic acid bacterium, when the transformed strain is cultured in the presence of acetic acid and ethanol, remarkable proliferation promotion effect is confirmed.例文帳に追加

該遺伝子を酢酸菌に導入した形質転換株においては、酢酸及びエタノール存在下で培養した場合、顕著な増殖促進効果が確認された。 - 特許庁

To provide an antibacterial agent composition exhibiting excellent antibacterial action against an acetic-acid-resistant microorganism in an acidic composition, especially against an acetic-acid-resistant lactic-acid bacterium in an acidic composition, and to provide an antibacterial or storing method of the acidic composition.例文帳に追加

酸性組成物における酢酸耐性微生物、特に酢酸耐性乳酸菌に対して優れた抗菌作用を示す抗菌剤組成物、並びに酸性組成物の抗菌又は保存方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing vinegar by stationary fermentation in which acetic acid fermentation can efficiently be carried out by avoiding inhibition of growth of acetic acid bacterial even if the vinegar comprises, in a high concentration, such component, e.g. a sugar solution that growth of the acetic acid bacterium is inhibited.例文帳に追加

糖液などの酢酸菌の生育が阻害されるような成分を高濃度で含有する食酢であっても、酢酸菌の生育の阻害を回避して、効率よく酢酸発酵することができる静置発酵による食酢の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for suppressing foam formation by identifying a gene involved in foam formation during culture of an acetic acid bacterium and reducing or deleting the function of a protein encoded by the gene, a method for more efficiently producing vinegar that contains high concentration of acetic acid by using the acetic acid bacterium in which foam formation has been suppressed by the method, and the vinegar produced by the production method.例文帳に追加

酢酸菌の培養中の発泡に関与する遺伝子を同定し、該遺伝子がコードするタンパク質の機能を低下ないし欠損させることによる発泡を抑制させる方法、さらに、該方法により発泡が抑制された酢酸菌を用いることによる高濃度の酢酸を含有する食酢をより効率良く製造する方法、及び該製造方法により製造される食酢を提供すること。 - 特許庁

A new gene having a function for improving acetic acid resistance at a practical level is screened from a practical acetic acid bacterium belonging to Gluconacetobacter by a method for obtaining a gene capable of being proliferated even in a culture medium having an acetic acid concentration usually not permitting the proliferation from the chromosome DNA library of the acetic acid bacteria.例文帳に追加

酢酸菌の染色体DNAライブラリーから、通常は増殖できない酢酸濃度の培地でも増殖を可能にさせる遺伝子を取得する方法により、グルコンアセトバクター属に属する実用酢酸菌から酢酸耐性を実用レベルで向上させる機能を有する新規な遺伝子をクローニングした。 - 特許庁

A new gene capable of improving acetic acid resistance at a practical level is screened from a practical acetic acid bacterium belonging to Gluconacetobacter by a method for obtaining a gene capable of being proliferated even in a culture medium having an acetic acid concentration usually not permitting the proliferation from the chromosome DNA library of the acetic acid bacteria.例文帳に追加

酢酸菌の染色体DNAライブラリーから、通常は増殖できない酢酸濃度の培地でも増殖を可能にさせる遺伝子を取得する方法により、グルコンアセトバクター属に属する実用酢酸菌から酢酸耐性を実用レベルで向上させる機能を有する新規な遺伝子をクローニングした。 - 特許庁

To provide a method for efficiently producing oxaloacetic acid or oxaloacetic derivatives with by-products, for example, acetic acid reduced through a fermentation production process using a gram-positive bacterium.例文帳に追加

グラム陽性細菌を用いた発酵生産により、酢酸などの副生物を減少させて、オキザロ酢酸またはオキザロ酢酸誘導体を効率よく製造する。 - 特許庁

To provide a new lactic acid bacterium which has an IFN-γ production-reinforcing action of living body and can provide foods and drinks low in acidity and acetic acid concentration.例文帳に追加

本発明は、生体のIFN−γ産生増強作用を有する新規の乳酸菌であって、酸度及び酢酸濃度が低い飲食品を提供することができる乳酸菌を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for producing the brewed vinegar includes a step of adding a yeast to the maple syrup, carrying out alcoholic fermentation under anaerobic conditions, and thereby producing a maple syrup liquor, and a step of adding an acetic acid bacterium and a vinegar starter to the maple syrup liquor, conducting acetic acid fermentation under aerobic conditions, and thereby producing the brewed vinegar.例文帳に追加

メープルシロップに酵母を添加し、嫌気条件下でアルコール醗酵することによりメープルシロップ酒を製造する工程と、前記メープルシロップ酒に酢酸菌及び種酢を添加し、好気条件下で酢酸醗酵させることにより醸造酢を製造する工程と、を有する醸造酢の製造方法。 - 特許庁

The highly efficient method for producing dicarboxylic acid comprises culturing and proliferating an aerobic coryneform bacterium eliminated in lactate dehydrogenase activity in a aerobic condition, and producing dicarboxylic acid by using the obtained bacterium or its processed product in a reaction medium under a reduction condition, wherein acetic acid and/or an acetate is used as a carbon source in a medium and for culture and proliferation.例文帳に追加

乳酸デヒドロゲナーゼ活性が消失された好気性コリネ型細菌を好気条件下で培養増殖し、得られた菌体またはその処理物を用いて還元条件下の反応培地でジカルボン酸を製造する方法において、培養増殖のための培地中の炭素源として、酢酸および/または酢酸塩を用いることを特徴とする高効率なジカルボン酸の製造方法。 - 特許庁

This method for producing the fermented vinegar from the distillation residual liquid discharged from a process for producing the SHOCHU, characterized by including a process for fermenting an acetic acid bacterium having citric acid resistance in the distillation residual liquid containing ethanol in an amount sufficient for producing the fermented vinegar.例文帳に追加

焼酎製造プロセスから排出される蒸留残液から醸造酢を製造する方法であって、クエン酸耐性を有する酢酸菌を、醸造酢を製造するに十分なエタノールを含む蒸留残液中で培養する工程を包含する。 - 特許庁

To develop a vinegar composition which maintains the bacterium proliferation-inhibiting effect of the vinegar, controls the acetic acid flavor of the vinegar and has improved food preservability without affecting the taste and texture of a food to which the vinegar composition is added, when the vinegar is used to improve the preservability of the food.例文帳に追加

食品の日持ち向上目的で食酢を使用するに際して、食酢の持つ細菌増殖抑制効果を維持しながら、且つ、食酢の酢酸風味を抑制し、添加した食品の味覚やテクスチャーに影響を与えることなく食品の保存性を向上させる食酢組成物を開発することを課題とする。 - 特許庁

To provide a mild vinegar having high acidity in which an alcohol concentration is lowered and ethyl acetate concentrate is lowered and the irritation is small by developing a fermentation method not causing deactivation of acetic acid bacterium and rapid foaming even when the vinegar has ≥10% acidity and <0.1 vol.% alcohol concentration.例文帳に追加

酸度が10%以上で、アルコール濃度が0.1容量%未満であっても、酢酸菌の失活がおきず、急激な発泡が起こらない発酵方法を開発し、アルコール濃度が低く、ひいては酢酸エチル濃度を低くできて、刺激性の小さいマイルドな高酸度食酢を提供することに関する。 - 特許庁

例文

The method for producing the vinegar having high acidity comprises continuing fermentation while lowering production rate to 0.002%-0.08% until the acidity becomes10% and alcohol concentration becomes ≤0.1 vol.% by using an acid-resistant acetic acid bacterium such as Acetobacter altoacetigenes MH-24 (FERM BP-491).例文帳に追加

アセトバクター・アルトアセチゲネス(Acetobacter altoacetigenes)MH−24(FERM BP−491)等の耐酸性酢酸菌の用い、酸度が10%以上で、アルコール濃度が0.1容量%より低下する時までに、生産速度を0.002%〜0.08%/時間の範囲に低下させて、発酵を継続して高酸度食酢を製造する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS