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「spore- forming」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > spore- formingの意味・解説 > spore- formingに関連した英語例文

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spore- formingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 60



例文

This greening construction method includes applying rubber coating to an existing roof made of a slate or a metal plate, and further forming a greening layer 2 containing moss or moss spore on the rubber coating layer 1.例文帳に追加

スレートまたは金属板により形成された既設の屋根にゴムコーティングを施し、さらにこのゴムコーティング層1の上にコケないしコケの胞子を含んだ緑化層2を形成することを特徴とする緑化工法である。 - 特許庁

To provide a method for producing a soybean milk having a short production time and a high nutritive value without requiring a large amount of water supply and discharge without causing contamination by thermostable spore forming bacteria, etc., and further without generating a bean-curd refuse in trouble at disposal.例文帳に追加

製造時間が短く、大量の給水・排水が不要であり、耐熱性苛胞菌等による汚染がなく、処分に困るオカラの発生もない栄養価の高い豆乳の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for judging the deterioration bacterium of a milk-based carbonated drink, by which a Sporolactobacillus genus bacterium that is a heat-resistant spore-forming bacterium proliferating in the milk-based carbonated drink can accurately and quickly be detected and judged.例文帳に追加

乳性炭酸飲料中で増殖する耐熱性芽胞形成細菌であるSporolactobacillus属菌を的確かつ迅速に検出し判定することができる手法を提供する。 - 特許庁

Since especially it shows a marked effect on thermodulic spore-forming bacteria (such as Bacillus subtilis, Bacillus cereus, and the like), it is suitable as a preserving agent of a food, beverage, or the like.例文帳に追加

特に食品等の微生物災害を引き起こす耐熱性芽胞形成細菌(枯草菌(Bacillus subtilis)、セレウス菌(Bacillus cereus)等)に顕著な効果を示すことから、飲食品等の保存剤として好適である。 - 特許庁

例文

This method for decreasing microorganisms adhering to vegetables, especially, heat-resistant spore forming bacteria without spoiling food taste and flavor includes soaking the vegetables in a yeast extract-containing solution at 4-50°C for 10-60 min followed by sterilization treating.例文帳に追加

野菜を、酵母エキスを含有する溶液に4〜50℃で10〜60分間浸した後に殺菌処理することでこれらに付着する微生物、特に耐熱性芽胞菌を、食味および風味を損なわずに低減させることができる。 - 特許庁


例文

It is found that a peracetic acid composition in which a hydrogen peroxide content ratio in a peracetic acid equilibrium composition is lowered shows a high sterilization effect to Bacillus cereus which is a spore forming bacterium or bacteria of the genus Paenibacillus, to thereby complete a peracetic acid bactericidal composition which is effective even in the case of short-time treatment.例文帳に追加

芽胞形成菌であるバチルス・セレウスやパエニバチルス属細菌に対し、過酢酸平衡組成物中の過酸化水素含有比率を低くした過酢酸組成物が高い殺菌効果を示すことを見出し、短時間での処理でも有効な過酢酸殺菌組成物を完成させた。 - 特許庁

To provide a food additive for environmental cleaning also serving as a medicine for intestinal disorders and a feed, capable of forming an intestinal flora in which spore-bearing effective bacteria easily work by allowing such compounded ingredients as chromoprotein that hardly dissolve with gastric acids and that can make feeds for intestinal bacteria to reach the intestines.例文帳に追加

胃酸でも溶けずらく、色素たんぱく質のような腸内細菌のえさにもなる配合成分が腸にまで届くようにして、有胞子性有用菌が働きやすい腸内細菌叢を形成することができる環境浄化用食品添加物兼整腸剤及び飼料を提供する。 - 特許庁

The application of the antimicrobial agent in processing, distribution and use of food and drink, inhibits proliferation of the heat resistant spore forming bacterium that induce decay and food poisoning, vegetative cell fungus and Eumycetes and provides an effective technology that is an easy technology than conventional one, for safety and health of foods.例文帳に追加

本抗菌剤を飲食物の加工、流通、消費に際して使用することにより、腐敗や食中毒の原因菌の耐熱芽胞菌および栄養細胞細菌類、真菌類の増殖を阻止し、従来の技術よりも容易に、食品の安全衛生に有効な技術を提供する。 - 特許庁

Sporophyte of spore-forming bacteria is detected by incubating in the food and drink in the presence of vanillic acid for a certain period of time and measuring produced guaiacol qualitatively or quantitatively.例文帳に追加

グアイアコールを産生する芽胞形成菌の芽胞体を、バニリン酸の存在下において飲食品中で一定時間インキュベーションした後、生成するグアイアコールを定性または定量分析により測定することを特徴とする、飲食品中でのグアイアコール産生菌増殖性の迅速判定方法。 - 特許庁

例文

There are provided the Aspergillus sp. which lacks the function of a gene encoding subtilisin-related protease alpB, has a remarkably lower spore-forming ability than that of a parent strain, has total protease activity equal to or larger than that of the parent strain hardly scattering spores, and is therefore extremely practical for the production of fermented seasonings; and the method for utilizing the same.例文帳に追加

麹菌において、サブチリシンリレーテッドプロテアーゼalpBをコードする遺伝子の機能を欠損させることによって、親株よりも胞子形成能が著しく低下しているために、胞子をほぼ飛散させることがなく、しかも親株以上の総プロテアーゼ活性を有するために、醸造調味料の製造においてきわめて実用的な麹菌及びその利用法を提供する。 - 特許庁

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