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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > tomato vinegarに関連した英語例文

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tomato vinegarの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 10



例文

METHOD FOR PRODUCING TOMATO VINEGAR AND TOMATO VINEGAR例文帳に追加

トマト酢の製造方法、及びトマト酢 - 特許庁

The production step of a tomato puree comprises the addition of a vinegar, especially at the boiling time after adding water to the tomato paste or the tomato puree to dilute the tomato paste or the tomato puree, and heating the tomato paste or the tomato puree.例文帳に追加

トマトピューレの製造工程、特に、トマトペースト又はトマトピューレに加水して稀釈後加熱し、その沸騰時にビネガー等の食酢を添加する。 - 特許庁

The tomato pickles with unique palate feeling and taste are obtained by pickling unripe green tomatoes in plum vinegar so as to soak salt and vinegar of plum vinegar into green tomatoes after a few days.例文帳に追加

梅酢に、未熟の青いトマトを漬け込み、一風変わった食感と味わいのあるトマトの漬物を得る。 - 特許庁

To develop an excellent method for dissolving specific grassy smell of acetic fermentation liquids of tomato and tomato vinegars, and thereby to develop a tomato vinegar having good taste and generally applicable to several cookings.例文帳に追加

トマトの酢酸発酵液やトマト酢の特有の青臭みを解消する優れた方法を開発し、風味も良好で、各種調理に汎用可能な優れたトマト酢を開発すること。 - 特許庁

例文

Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced.例文帳に追加

また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。 - 特許庁


例文

Provided is the third carbonated beverage characterized by mixing carbonated water with tomato juice, ginger, black vinegar and plum juice.例文帳に追加

また、第3の炭酸飲料は、炭酸水にトマト果汁としょうがと黒酢と梅果汁を混入したことを特徴とする。 - 特許庁

The Okizuke of cuttlefish with tomato taste is obtained by throwing a living cuttlefish into a liquid comprising 10% or less of salt, a bitter component such as chili pepper, vinegar, garlic, in the tomato and vegetable juice.例文帳に追加

トマト野菜汁に10%未満の塩と辛み成分唐辛子、酢、ニンニクを混合させた液の中に生きたイカを漬け込んだ事を特徴とする。 - 特許庁

The tomato vinegar production method comprises producing by using a tomato material added with 0.3-3% by weight/volume free glutamic acid and then heat-treated to have 20-75 absorbance at 420 nm.例文帳に追加

0.3〜3重量/容量%の遊離グルタミン酸を含有させた後、吸光度420nmが20〜75となる様に加熱処理をしたトマト原料を用いて製造することを特徴とするトマト酢の製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the drink includes heating tomato juice at 80°C for 30 min followed by cooling and bottling, adding vinegar, sweet Sake and common salt to the product, and re-heating the product at 100°C for 30 min followed by re-cooling to make the drink so that GABA and other vitamins contained in tomato are most efficiently absorbed in the body.例文帳に追加

トマト果汁を80℃にて30分加熱し冷却後瓶詰め、食酢、みりん、食塩を添加し100℃30分にて再加熱、再冷却し飲料にすることによりもっともGABAその他トマトに含まれるビタミンが効率よく体に吸収される飲料の製造方法。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a drink, for giving efficient absorption using vinegar in order to let GABA, and vitamins such as β-carotene and lycopene contained in tomato be efficiently absorbed in the body.例文帳に追加

トマトに含まれるGABA、βカロチン、リコピンなどのビタミンを効率よく体に吸収させるために食酢を使った効率の良い吸収を施す飲料の製造方法の提供を課題とする。 - 特許庁

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