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熟成工程の英語

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英訳・英語 ripening process


JST科学技術用語日英対訳辞書での「熟成工程」の英訳

熟成工程


「熟成工程」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 123



例文

車体パネル製造のためのトリム工程熟成方法例文帳に追加

TRIMMING STEP MATURING METHOD FOR CARBODY PANEL MANUFACTURE - 特許庁

仕込工程(後期)「後熟工程」とも呼ばれ、味・香を熟成させる工程例文帳に追加

Preparation process (the late stage): This is referred to as the 'ripening process,' and is the process to mature taste and flavor.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

2.熟成工程 酢酸発酵が終了した酢を、熟成用オーク槽に移送し、2〜3ケ月間熟成する。例文帳に追加

In the aging step (2), the vinegar in which acetic fermentation finished is transferred to an oak tank for aging and aged for 2-3 months. - 特許庁

発酵及び熟成工程を経ないチーズの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING CHEESE WITHOUT PASSING THE SAME THROUGH FERMENTATION AND MATURING PROCESS - 特許庁

熟成工程の簡略化が可能であり、生産効率が向上する。例文帳に追加

The aging process is simplified and the production efficiency is improved by the production method. - 特許庁

及びまたは前記熟成工程に引き続いて−3〜5℃で6〜24時間の解凍熟成工程を1回以上繰り返しておこなうことにより、雑菌の繁殖を防いで遊離アミノ酸やイノシン酸を増加させる熟成保存法。例文帳に追加

Thereby, the levels of free amino acids and/or inosinic acid in the resulting meat increase through preventing it from breeding sundry germs therein. - 特許庁

例文

梅酢を脱塩する脱塩工程(S101)と、脱塩工程の結果減塩された梅酢に唐辛子を混合する混合工程(S102)と、混合工程により得られた梅酢と唐辛子との混合物を熟成させる熟成工程(S103)とを実行する。例文帳に追加

This method for producing the seasoning includes a desalting process (S101) of desalting plum vinegar, a mixing process (S102) of mixing capsicum to the plum vinegar thus desalted in the desalting process, and a ripening process (S103) of ripening the mixture of the plum vinegar and capsicum thus obtained in the mixing process. - 特許庁

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「熟成工程」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 123



例文

正極板を形成する熟成工程で、正極板を希硫酸に浸酸させない。例文帳に追加

A positive electrode plate is not immersed in diluted sulfuric acid in an aging step of forming the positive electrode plate. - 特許庁

本発明は、発酵及び熟成工程を経ないチーズの製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing the cheese is free from passing it through a fermentation and maturing process. - 特許庁

熟成工程に先立って、予備発泡された原料ビーズを40乃至70℃に加熱された温風に晒す予備乾燥工程を含む。例文帳に追加

The foaming method further includes a preliminary drying process of exposing the preliminarily foamed raw material beads to a warm wind heated to 40 to 70°C before the aging process. - 特許庁

この工程を一次発酵工程とし、次に、該一次発酵工程にて得られた堆肥を、二次発酵工程にて、さらに発酵熟成させることで刈草堆肥を得る。例文帳に追加

The compost obtained in the 1st fermentation process is further fermented and ripened to make the cut grass compost in a 2nd fermentation process. - 特許庁

熟成工程を含む鉛蓄電池用ペースト式極板の製造方法において、熟成工程中の酸素分圧が、大気よりも高いことを特徴とする鉛蓄電池用ペースト式正極板の製造方法とする。例文帳に追加

This method for manufacturing a paste type electrode plate for use in a lead-acid battery includes an aging process, and its feature is that an oxygen partial pressure in the aging process is higher than atmospheric pressure. - 特許庁

魚肉すり身を主原料とする魚肉ねり製品を−15℃以下の温度帯下で熟成する工程を包含する熟成魚肉ねり製品の熟成方法。例文帳に追加

Furthermore, an aged fish meat paste product is obtained by aging including the step of aging the fish meat paste product using the ground fish meat as the main raw material in the ≤-15°C temperature zone. - 特許庁

発酵工程が、まず被発酵物に麹原料、酵母を添加してなされる一次もろみ熟成工程と、該一次もろみ熟成工程の終了後に担子菌培養液、主原料を添加してなされる二次もろみ熟成工程と、からなることを特徴とするアルコール飲料の製造方法を提供できる。例文帳に追加

This method for producing the alcoholic drink is characterized in that a fermentation process comprises the primary unrefined Shochu-maturing process for adding a malted raw material and the yeast to a material to be fermented and the secondary unrefined Shochu-maturing process for adding a basidiomycete-cultured liquid and a main raw material after the finish of the primary unrefined Shochu-maturing process. - 特許庁

例文

易揮発性発泡剤を含有する発泡性スチレン系樹脂粒子で、 熟成工程前における乾燥工程終了時の当該樹脂粒子の内部水分量が0.1から1.0重量部であり、 熟成工程の完了時の当該樹脂粒子の内部水分量が0.05から0.5重量部である。例文帳に追加

The expandable styrene-based resin particle contains an easily volatile blowing agent wherein the internal water content of the resin particle as determined when the drying process prior to the maturation process is finished is 0.1-1.0 pt.wt. and the internal water content of the resin particle as determined when the maturation process is completed is 0.05-0.5 pt.wt. - 特許庁

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