意味 | 例文 (28件) |
かまいり茶の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 kiln-dried tea; panning tea; pan-fired tea
「かまいり茶」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 28件
この製法をとる日本茶を釜炒り茶という。例文帳に追加
Japanese tea processed like this is called "Kamairicha."発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
嬉野茶(佐賀県) -釜炒り茶で有名。例文帳に追加
Ureshino-cha (Saga Prefecture) - famous for Kamairicha.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ただし、中国茶に近い製法をとる釜炒り茶もある。例文帳に追加
However, the term sencha also includes kamairicha (kiln-dried tea), which is made through a process similar to that of Chinese tea.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
釜炒り茶としては九州の嬉野茶などが有名である。例文帳に追加
Ureshino-cha in Kyushu (southernmost of the four main islands of Japan) is one of the famous Kamairicha.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「かまいり茶」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 28件
釜炒り茶又は碾茶の製造方法及びその製造装置例文帳に追加
METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING PAN-ROASTED TEA OR STEAMED AND DRIED TEA - 特許庁
釜炒り茶の製茶工程における水乾方法並びにこれに用いる水乾装置例文帳に追加
WATER DRYING METHOD IN TEA-MAKING PROCESS OF PAN-FIRED TEA, AND WATER DRYING APPARATUS TO BE USED FOR THE SAME - 特許庁
煎茶の製造に一般的に用いられている製茶機械を使用して釜炒り茶を製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing kettle-roasted tea by using a tea manufacturing machine generally used for manufacturing tea. - 特許庁
釜炒り茶独特の香味を活かした、新しいタイプのお茶を提供するとともに、このお茶を、従来の釜炒り茶の製法に比べて低コスト且つ短時間で大量に得られる造方法および製造設備を提供する。例文帳に追加
To provide a new-type pan-roasted tea produced by making the best use of flavor and taste peculiar to pan-roasted tea; and to provide a method and equipment for producing a larger amount of the tea at a lower cost and in a shorter time in comparison with a conventional method. - 特許庁
最近では、釜炒り茶の香味が好まれており、釜炒り茶と煎茶のよいところを合わせ持った緑茶を大量に製造することが出来る装置及び方法を提供することを課題としている。例文帳に追加
To provide a stirring-type heating device manufacturing a large amount of green tea having both of advantages of pan-roasted tea and natural leaf tea in view of recent trend toward the pan-roasted tea: and to provide a method for manufacturing tea. - 特許庁
釜炒り茶の特有の茶色及び香味を保持しつつ、更なる香気や旨味の増強と、渋味を抑制した、香気及び旨味の増大と苦味を抑制した高香味釜炒り緑茶、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a highly flavoring pot-roasted green tea having further enhanced flavor and deliciousness, and reduced astringency while keeping the brown color and the flavor peculiar to the pot-roasted tea, and obtained by enhancing the flavor and deliciousness and reducing the bitterness, and to provide a method for producing the green tea. - 特許庁
製茶プロセスに供される茶葉から茶葉香気成分を回収する方法であって、製茶プロセスの蒸熱工程、釜炒り工程、および乾燥工程の少なくとも一つの工程で、茶葉から発生する茶葉香気成分を含む水蒸気を集める第一の工程、および集められた水蒸気を冷却して茶葉香気成分含有液を得る第二の工程を含むことを特徴とする方法。例文帳に追加
The method for recovering the tea leaf flavor composition from tea leaves in a tea manufacturing step includes a first step for collecting water vapor containing the tea leave flavor composition generated from the tea leave in at least one step of a steaming step, a pan firing step, and a drying step in the tea manufacturing step and a second step for obtaining liquid which contains the tea leaf flavor composition by cooling the collected water vapor. - 特許庁
本発明において、釜炒り茶の製造工程において採用される、荒茶の製造のための生茶葉の「釜炒り(殺青)工程」と、製造した荒茶を特定の温度と特定の処理時間によって焙じる「焙じ工程」を組合わせることによって、香気及び旨味の増大と苦味を抑制した高香味釜炒り緑茶を製造することができる。例文帳に追加
The highly flavoring pot-roasted green tea having the enhanced flavor and deliciousness and the reduced bitterness can be produced by combining a pot-roasting (leaf oxidation-inhibiting) step of raw tea leaves for producing the unrefined tea, and a roasting step for roasting the produced unrefined tea at a specified temperature for a specific treating time, adopted in a production process of the pot-roasted tea. - 特許庁
|
意味 | 例文 (28件) |
|
かまいり茶のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License. | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |