意味 | 例文 (20件) |
煎塩の英語
追加できません
(登録数上限)
「煎塩」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
焙煎された塩例文帳に追加
The salt decrepitated発音を聞く - 日本語WordNet
該焙煎はと麦と小麦粉、砂糖、塩、バターまたは植物油、鶏卵及び水を主材料として、はと麦焙煎クッキーを製造する。例文帳に追加
Roasted barley cookies are produced by using roasted barley, wheat flour, sugar, salt, butter or a vegetable oil, chicken egg and water as the main ingredients. - 特許庁
その後、鍋に移して、酒・みりん・砂糖・塩で調味し煎りあげる。例文帳に追加
Transfer to a pot, add sake, mirin (sweet rice wine for cooking) and sugar and parch the crushed fish meat until it is fairly dry.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
焙煎された発芽玄米に、焙煎の苦味緩和剤として遊離グルタミン酸および/またはその塩を120℃以上の温度で添加すると、香ばしさがあり、それでいながら苦味が緩和され食味にも優れた香味のよい発芽玄米が得られる。例文帳に追加
The roast germinated unpolished rice is obtained by adding free glutamic acid and/or its salt at 120°C as a roast bitterness-modifying agent so as to be spicy and excellent in taste and flavor while the bitterness is softened. - 特許庁
ウースターソースという,野菜・香辛料の煎汁に酢・食塩または醤油を加えて造った洋風調味料例文帳に追加
a food seasoning made from vegetable juice, spices, vinegar, salt and soy-sauce, called worcester sauce発音を聞く - EDR日英対訳辞書
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「煎塩」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
小麦粉に寒梅粉(もち米の加工品)を加えて、鉄板で焼いた皮(煎餅の一種)で餡を挟み、塩漬けした桜の葉で包む。例文帳に追加
This mochi is produced by adding kanbai powder (a processed-glutinous-rice product) to wheat flour, baking it to make a skin, sandwiching sweet bean paste inside the skin, and wrapping them in a salted cherry-tree leaf.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
草加宿が日光街道の宿場町として発展したことに伴い、この塩味の煎餅が旅人向けの商品として売り出され、各地に広まった。例文帳に追加
As Soka-juku developed as a relay station on the Nikko-kaido Road, this salty senbei was sold more to travelers and became widely known everywhere.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、同焙煎発芽玄米を含む飲食品には遊離グルタミン酸および/またはその塩を0.003〜0.06%添加することが好適である。例文帳に追加
It is preferable to add 0.003-0.06 wt.% of the free glutamic acid and/or its salt in the food and drink containing the roast germinated unpolished rice. - 特許庁
『料理物語』によれば、「熬酒は鰹一升に梅干十五乃至二十、古酒二升、水少々、溜り少々を入れて一升に煎じ、漉し冷してよし、また酒二升、水一升入れて二升に煎じ使ふ人もある。煮出酒は、鰹に塩少々加へ、新酒で一泡二泡煎じ、漉し冷してよろし、精進の熬酒は、豆腐を田楽ほどに切り、炙つて、梅干、干蕪など刻み入れ、古酒で煎じてよし」という。例文帳に追加
"Ryori Monogatari" (tale of food) records that 'Irizake is made by putting 15-20 umeboshi, 2 sho (approx. 1.8 liters) of old sake, a little water, and a little tamari (rich soy sauce) into 1 sho of dried bonito before reducing it down to 1 sho, filtering it and cooling it, while there are some people who add 2 sho of sake and 1 sho of water before reducing it down to 2 sho; Nidashizake (extracted sake) is made by adding a little salt to dried bonito and boiling it for a while with new sake, filtering it and cooling it; and shojin irizake is made by putting chopped umeboshi and hoshi kabura (dried turnips) into grilled tofu with size of dengaku, and boiling it with old sake.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
少量のコメに炒ったダイズやアズキ、焼いたクリ、アワなど保存の利く穀物や季節の野菜を加え、塩や醤油で味付けした煎茶やほうじ茶で炊き込んだものである。例文帳に追加
Nara chameishi is prepared by boiling a small amount of rice with nonperishable foods such as roasted soybeans, azuki beans, roasted chestnuts or millets or seasonal vegetables in green tea or roasted green tea seasoned with salt or soy sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
磁気処理装置(1)と活性炭槽(2)、波動セラミック槽(3)を通過した水を熱し塩とルイボス茶を煎じてオゾン発生器(4)によりオゾン処理する事を特徴とする体脂肪燃焼茶の製造方法例文帳に追加
The method for the production of a body fat burning tea comprises the heating of water passed through a magnetizing apparatus 1, an activated carbon tank 2 and a wave ceramic tank 3, roasting of a salt and Rooibos tea and ozonization of the product with an ozonizer 4. - 特許庁
大型海水タンク1と淡水タンク2を透明ビニールハウスで被覆し、天日による濃縮鹹水と温水を製造し、これを低温煎れつ熬する塩を製法。例文帳に追加
The method of producing salt comprises covering a large-sized seawater tank 1 and a freshwater tank 2 with a transparent plastic greenhouse to produce concentrated brine and warm water by sunlight and then heating the concentrated brine and the warm water at a low-temperature. - 特許庁
コーヒー生豆あるいは加圧処理をした焙煎前のコーヒー豆に、アミノ酸、アミノ酸塩又はその両者の混合物の水溶液を吸収させることにより、該アミノ酸、アミノ酸塩又はその両者の混合物を該コーヒー豆に含有させ、顕著な風香味改善効果を得る。例文帳に追加
An aqueous solution of an amino acid, an amino acid salt, or a mixture of both is absorbed in raw coffee beans or pressurized coffee beans before roasting so that the coffee beans contain the amino acid, the amino acid salt, or the mixture of both, and remarkable effects of improved taste and flavor are obtained. - 特許庁
|
意味 | 例文 (20件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |