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煎塩の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 20



例文

された例文帳に追加

The salt decrepitated  - 日本語WordNet

(食品を)で味付けして例文帳に追加

to saturate a food with salt  - EDR日英対訳辞書

水につけ干してからった豆例文帳に追加

a bean that has been pickled in salt and parched  - EDR日英対訳辞書

該焙はと麦と小麦粉、砂糖、、バターまたは植物油、鶏卵及び水を主材料として、はと麦焙クッキーを製造する。例文帳に追加

Roasted barley cookies are produced by using roasted barley, wheat flour, sugar, salt, butter or a vegetable oil, chicken egg and water as the main ingredients. - 特許庁

例文

その後、鍋に移して、酒・みりん・砂糖・で調味しりあげる。例文帳に追加

Transfer to a pot, add sake, mirin (sweet rice wine for cooking) and sugar and parch the crushed fish meat until it is fairly dry.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

された発芽玄米に、焙の苦味緩和剤として遊離グルタミン酸および/またはそのを120℃以上の温度で添加すると、香ばしさがあり、それでいながら苦味が緩和され食味にも優れた香味のよい発芽玄米が得られる。例文帳に追加

The roast germinated unpolished rice is obtained by adding free glutamic acid and/or its salt at 120°C as a roast bitterness-modifying agent so as to be spicy and excellent in taste and flavor while the bitterness is softened. - 特許庁

ウースターソースという,野菜・香辛料の汁に酢・食または醤油を加えて造った洋風調味料例文帳に追加

a food seasoning made from vegetable juice, spices, vinegar, salt and soy-sauce, called worcester sauce  - EDR日英対訳辞書

小麦粉に寒梅粉(もち米の加工品)を加えて、鉄板で焼いた皮(餅の一種)で餡を挟み、漬けした桜の葉で包む。例文帳に追加

This mochi is produced by adding kanbai powder (a processed-glutinous-rice product) to wheat flour, baking it to make a skin, sandwiching sweet bean paste inside the skin, and wrapping them in a salted cherry-tree leaf.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

草加宿が日光街道の宿場町として発展したことに伴い、この味の餅が旅人向けの商品として売り出され、各地に広まった。例文帳に追加

As Soka-juku developed as a relay station on the Nikko-kaido Road, this salty senbei was sold more to travelers and became widely known everywhere.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

また、同焙発芽玄米を含む飲食品には遊離グルタミン酸および/またはそのを0.003〜0.06%添加することが好適である。例文帳に追加

It is preferable to add 0.003-0.06 wt.% of the free glutamic acid and/or its salt in the food and drink containing the roast germinated unpolished rice. - 特許庁

例文

『料理物語』によれば、「熬酒は鰹一升に梅干十五乃至二十、古酒二升、水少々、溜り少々を入れて一升にじ、漉し冷してよし、また酒二升、水一升入れて二升にじ使ふ人もある。煮出酒は、鰹に少々加へ、新酒で一泡二泡じ、漉し冷してよろし、精進の熬酒は、豆腐を田楽ほどに切り、炙つて、梅干、干蕪など刻み入れ、古酒でじてよし」という。例文帳に追加

"Ryori Monogatari" (tale of food) records that 'Irizake is made by putting 15-20 umeboshi, 2 sho (approx. 1.8 liters) of old sake, a little water, and a little tamari (rich soy sauce) into 1 sho of dried bonito before reducing it down to 1 sho, filtering it and cooling it, while there are some people who add 2 sho of sake and 1 sho of water before reducing it down to 2 sho; Nidashizake (extracted sake) is made by adding a little salt to dried bonito and boiling it for a while with new sake, filtering it and cooling it; and shojin irizake is made by putting chopped umeboshi and hoshi kabura (dried turnips) into grilled tofu with size of dengaku, and boiling it with old sake.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

少量のコメに炒ったダイズやアズキ、焼いたクリ、アワなど保存の利く穀物や季節の野菜を加え、や醤油で味付けした茶やほうじ茶で炊き込んだものである。例文帳に追加

Nara chameishi is prepared by boiling a small amount of rice with nonperishable foods such as roasted soybeans, azuki beans, roasted chestnuts or millets or seasonal vegetables in green tea or roasted green tea seasoned with salt or soy sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

磁気処理装置(1)と活性炭槽(2)、波動セラミック槽(3)を通過した水を熱しとルイボス茶をじてオゾン発生器(4)によりオゾン処理する事を特徴とする体脂肪燃焼茶の製造方法例文帳に追加

The method for the production of a body fat burning tea comprises the heating of water passed through a magnetizing apparatus 1, an activated carbon tank 2 and a wave ceramic tank 3, roasting of a salt and Rooibos tea and ozonization of the product with an ozonizer 4. - 特許庁

大型海水タンク1と淡水タンク2を透明ビニールハウスで被覆し、天日による濃縮鹹水と温水を製造し、これを低温れつ熬するを製法。例文帳に追加

The method of producing salt comprises covering a large-sized seawater tank 1 and a freshwater tank 2 with a transparent plastic greenhouse to produce concentrated brine and warm water by sunlight and then heating the concentrated brine and the warm water at a low-temperature. - 特許庁

コーヒー生豆あるいは加圧処理をした焙前のコーヒー豆に、アミノ酸、アミノ酸又はその両者の混合物の水溶液を吸収させることにより、該アミノ酸、アミノ酸又はその両者の混合物を該コーヒー豆に含有させ、顕著な風香味改善効果を得る。例文帳に追加

An aqueous solution of an amino acid, an amino acid salt, or a mixture of both is absorbed in raw coffee beans or pressurized coffee beans before roasting so that the coffee beans contain the amino acid, the amino acid salt, or the mixture of both, and remarkable effects of improved taste and flavor are obtained. - 特許庁

クロロゲン酸類又はそのを含有し且つヒドロキシヒドロキノンの含有量が該クロロゲン酸類の含有量に対して0.1質量%未満である焙コーヒー豆抽出物を有効成分とすることを特徴とする、脂質燃焼促進剤。例文帳に追加

The lipid combustion promoter includes a roasted coffee bean extract, as an active constituent, which contains a chlorogenic acid or a salt thereof and in which the content of a hydroxy hydroquinone is less than 0.1 mass% based on the content of the chlorogenic acid. - 特許庁

粒度が8〜30メッシュである茶又は抹茶を80重量%以上含む緑茶の粉末50〜95重量%と、食、砂糖、L−グルタミン酸ナトリウム、及びグリシンの粉末並びに醤油のうちの1又は複数を含む調味成分50〜5重量%とを有する。例文帳に追加

This seasoned tea comprises 50-95 wt.% of green tea powder containing80 wt.% of infused tea or powdered tea having 8-30 mesh particle size and 50-5 wt.% of seasoning component containing one or a plurality of salt, sugar, sodium L-glutamate, glycine powder, and soy sauce. - 特許庁

コーヒー,茶,ココア,砂糖,米,タピオカ,サゴ,代用コーヒー。穀粉及び穀物調製品,パン,練り菓子及び糖菓,氷菓。蜂蜜,糖蜜。酵母,ベーキングパウダー。,マスタード。酢,ソース (調味料)。香辛料。氷,ケチャップ,タウチョ(中国味噌),トゥラシ(海老やアミ由来の調味料),プティス (小海老と香辛料由来の調味料),クルプック (餅),ウンピン(木の実のチップ)例文帳に追加

Coffee, tea, cocoa, sugar, rice, tapioca, sago, artificial coffee; flour and preparations made from cereals, bread, pastry and confectionery, ices; honey, treacle; yeast, baking-powder; salt, mustard; vinegar, sauces (condiments); spices; ice, ketchup, tauco, terasi, petis, kerupuk, emping.  - 特許庁

殻なしハトムギ種子を、乾りするとともに挽き割りして用い、白米及びハチミツや天然等の調味成分を加え、発芽ハトムギから抽出した発芽ハトムギ水溶性抽出エキスで煮込んで粥状にし、さらに、当該ハトムギ粥に、フリーズドライ処理を施して粉末顆粒形体で構成した。例文帳に追加

Hulled adlay seeds are roasted and grounded to be used, polished rice and seasoning ingredients such as honey and natural salt are added thereto, the obtained is boiled to be gruel-like, with germinated adlay water-soluble extracts extracted from germinated adlay, and further the adlay gruel is applied with freezed dry treatment to provide powder granular form. - 特許庁

例文

L値が24以下の焙コーヒー豆より得られるコーヒー抽出液、乳成分、並びに、20%化ナトリウム水溶液中1重量%濃度で測定した曇点が80℃以上であるポリグリセリン脂肪酸エステル、及びHLB10以上の蔗糖脂肪酸エステルを含有した液を均質した後、UHT殺菌処理する。例文帳に追加

The coffee is subjected to UHT sterilization treatment after homogenizing the extract solution obtained from roasted coffee beans with L value of24 and milk component with liquid containing polyglyceryl fatty acid ester having a clouding point of80°C measured with 1 wt.% concentration in 20% sodium chloride aqueous solution and sucrose fatty acid ester with HLB≥10. - 特許庁

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