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fermentation starterとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 種麹
「fermentation starter」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
SOLID FERMENTATION STARTER HAVING RAISED PRESERVATION STABILITY例文帳に追加
保存安定性を高めた固形発酵スターター - 特許庁
LACTOBACILLUS STARTER, METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD, AND SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD例文帳に追加
乳酸菌スターター、並びに豆乳発酵食品の製造方法及び豆乳発酵食品 - 特許庁
made with a starter of a small amount of dough in which fermentation is active発音を聞く 例文帳に追加
発酵が活発な少量の生地をスターターに使って作られたパン - 日本語WordNet
To provide a method for producing natural cheese shortening fermentation time and industrially spending a low cost with conventional addition of lactic acid bacterium starter without using highly vigorous starter or an additive.例文帳に追加
高活力スターターや添加物を使用することなく、従来どおりの乳酸菌スターターの添加量で、発酵時間を短縮し、工業的に低コストでナチュラルチーズを製造する。 - 特許庁
To provide a method for preparing a lactic acid bacterium starter capable of exhibiting high fermentation activity, and a method for producing fermented milk using a highly active lactic acid bacterium starter prepared in this way.例文帳に追加
高い発酵活性を発揮できる乳酸菌スターターを調製する方法と、これにより調製した高活性の乳酸菌スターターを使用した発酵乳の製造方法を提案する。 - 特許庁
The method for producing fermented milk comprises reducing addition of starter to be added to fermentation milk mix to 10 wt.% from 25 wt.%, and thereafter reducing the concentration of dissolved oxygen in the fermentation milk mix to ≤5 ppm to perform fermentation so as to obtain fermented milk having fine texture, mellow flavor suitable for dessert yoghurt, and loose texture at normal fermentation temperature in a short fermentation time.例文帳に追加
発酵乳ミックス中に添加するスターターの添加量を通常使用量の25%から10%に減じた上で、発酵乳ミックス中の溶存酸素濃度を5ppm以下に低減して発酵を行うことで、ほぼ通常の発酵温度、発酵時間でデザートヨーグルトに適したきめ細やかでまろやかな風味を持ちゆるやかな組織を持つ発酵乳が得られる。 - 特許庁
The system for producing a livestock feed from surplus milk is composed of a step to pour a lactic fermentation starter into a vessel, a step to charge the vessel with cow's milk at a station generating the surplus milk and simultaneously start the lactic fermentation, a step to proceed the lactic fermentation on a vehicle transporting the vessel and a step to feed the livestock using a piped feeding facility of a livestock barn.例文帳に追加
本発明の余剰乳の家畜飼料化システムは、容器内に乳酸発酵スターターを注入する工程と、前記容器に余剰乳を供給する部署で牛乳を注入充填すると同時に乳酸発酵を開始させる工程と、該容器を搬送する車上で乳酸発酵を進行させる工程と、畜舎施設の配管給餌設備で給餌を実施する工程とからなる。 - 特許庁
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ウィキペディア英語版での「fermentation starter」の意味 |
Fermentation starter
出典:『Wikipedia』 (2010/08/26 13:47 UTC 版)
「fermentation starter」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
To provide a method for producing yoghurt with fresh light pink color capable of promoting activation of fermentation enzyme which grape fruit juice has and remarkably advancing ripening under low temperature after stopping fermentation through adding lactic acid bacterium starter to grape fruit juice in a homogenized state to inoculate, and as a result, changing by color development deep blue color of grapes to light pink color by fermentation by coexistence of fermentation enzyme of grapes and lactic acid bacteria.例文帳に追加
ぶどう果汁が均質化した状態において乳酸菌スターターを添加して植菌を行うことにより、ぶどう果汁のもつ醗酵酵素の活性化を促し、醗酵停止後の低温下における熟成を顕著に進めることができ、この結果、ぶどうの深青色がぶどうの発酵酵素と乳酸菌の共存による発酵により淡桃色に発色変化することにより新鮮な淡いピンク色を有するヨーグルトを製造することができる。 - 特許庁
The method for producing the brewed vinegar includes a step of adding a yeast to the maple syrup, carrying out alcoholic fermentation under anaerobic conditions, and thereby producing a maple syrup liquor, and a step of adding an acetic acid bacterium and a vinegar starter to the maple syrup liquor, conducting acetic acid fermentation under aerobic conditions, and thereby producing the brewed vinegar.例文帳に追加
メープルシロップに酵母を添加し、嫌気条件下でアルコール醗酵することによりメープルシロップ酒を製造する工程と、前記メープルシロップ酒に酢酸菌及び種酢を添加し、好気条件下で酢酸醗酵させることにより醸造酢を製造する工程と、を有する醸造酢の製造方法。 - 特許庁
A concrete method for producing the compound fermented milk comprises culturing a raw material intaking a starter containing at least 8 kinds of spores derived from kefir including lactic acid bacteria and yeast by a parallel double fermentation method while examining temperature and time.例文帳に追加
複合発酵乳を製造する具体的な方法は、乳酸菌と酵母を含む少なくとも8種類以上のケフィア由来菌種を含有するスターターを摂取した原料に、温度と時間に検討を加え並行複発酵方法にて培養することにある。 - 特許庁
The method for producing fermented seasoning comprises adding a salt-tolerant yeast starter when mixing fish and fishery, saltwater, malt and yeast to suppress lactic acid fermentation, and fermenting the mixture to make it mature so as to have the analysis value of extract liquid of pH 5.0 or more, and also the total amount of organic acids of 1.0 g/dl or less.例文帳に追加
発酵調味料の製造方法は、魚介類、塩水、麹、酵素を混合時に耐塩性酵母スタ−タ−を添加することにより、乳酸発酵を制御し、発酵熟成せしめ、濾液の分析値がpH5.0以上且つ有機酸総量が1.0g/dl以下にしたものである。 - 特許庁
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