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plum flavorとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 梅風味漬け
「plum flavor」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
To obtain a dressing having the characteristic flavor of plum pulp.例文帳に追加
梅果肉の香りを生かした新規なドレッシングを得る。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING DRIED SHEET OF JAPANESE PLUM AND PERILLA HAVING FLAVOR例文帳に追加
風味ある梅シソ乾燥シートの製造方法 - 特許庁
PLUM LIQUOR HAVING IMPROVED FLAVOR AND TASTE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
香味及び呈味の改善された梅酒及びその製造方法 - 特許庁
This natural flavor collected from plum juice is produced by obtaining juice from plum fruit, obtaining plum-flavored water under reduced pressure; wherein the juice obtained from the plum fruit through compression sqeeze, osmetic extraction using saccharides, alcohol extraction, or salting extraction.例文帳に追加
梅果実から果汁を得、該果汁を減圧下で梅香気水を得て天然梅果汁回収香とし、前記梅果実から得る果汁は、圧搾絞りまたは糖による浸透圧抽出またはアルコール抽出または塩漬け抽出より得た。 - 特許庁
To provide seasoning having hot taste while leaving plum flavor; and to provide a method for producing the seasoning.例文帳に追加
梅の風味を残しつつも辛みのある調味料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a new method for producing plum vinegar-including Miso paste that can use the fruit flesh of Japanese plum without waste as a raw material and provide plum vinegar-including Miso paste having excellent flavor and taste.例文帳に追加
原料である梅の実の果肉を無駄なく使用でき、更には風味や香りにも優れた新規な梅酢味噌の製造方法及び梅酢味噌を提供する。 - 特許庁
To provide a drink having excellent Japanese plum flavor without having artificial flavor by improving the problem of having no taste feeling peculiar to a Japanese plum fruit juice-containing drink.例文帳に追加
人工的な風味となることなく、梅果汁を含有する飲料に特有の、呈味感がないという問題が改善された、優れた梅の風味を有する飲料を提供すること。 - 特許庁
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「plum flavor」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
To provide a method for producing a plum wine using a plum vinegar as a raw material and having a rich wine flavor capable of sufficiently satisfying consumers, from both viewpoints which consist of the recycling of the active ingredients of waste plum vinegar and the reduction of industrial wastes.例文帳に追加
廃棄される梅酢の有効成分の再利用と、産業廃棄物の減少という両観点から、梅酢を原料とする梅ワインの製造方法を提供することにあり、しかも消費者を十分に満足させ得る香り豊かなワイン風味を有する梅ワインの製造方法を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing the plum bisio (side dish miso) having the flavor of gochujang (korean red chili paste), preventing the generation of drip.例文帳に追加
液だれ(ドリップ)の発生を防止するコチュジャン風味の梅びしおの製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing fully-ripened Japanese plum puree which has a flavor inherent in fully-ripened Japanese plums, easily removes fruit skin, calyx and seeds of Japanese plum fruits, has no bitterness, but has adequate sourness and sweetness.例文帳に追加
完熟した梅本来の風味を有し、梅果実の果皮やヘタ、種子が容易に除去することができ、苦味がなく、適度な酸味と甘味とを有する完熟梅ピューレの製造方法を提供する。 - 特許庁
To most effectively use nonvolatile components and volatile components contained in dipped plums generated when producing plum liquor, and to avoid deterioration of flavor of the product due to quality change of extract present in a large amount by heating when directly distilling plum liquor.例文帳に追加
梅酒製造の際、発生する漬梅に含まれる不揮発性成分及び揮発性成分をできる限り有効に利用するとともに、梅酒をそのまま蒸留すると多量に存在するエキス分などが加熱により変質し製品の香味が低下するおそれを回避する。 - 特許庁
To obtain Chinsukoo as one of Ryukyu well-known cake intended for solving a problem derived from shortening oil and fat essential to the production of Chinsukoo through adding plum flesh components, and enabling fermentation of refreshing and light flavor.例文帳に追加
琉球銘菓の一つであるチンスコーの製造に不可欠なショートニング油脂由来の問題を梅肉成分を加えることで解消し、かつ爽やかであっさりした風味を醸成可能とする。 - 特許庁
To provide a clear ume (plum) liquor having fruity aroma originating from ume together with a flavor of spice and medicinal effects such as relaxing effect and to provide a method for producing the same.例文帳に追加
梅由来のフルーティーな芳香と香辛料が持つ風味及び薬効、リラックス効果を合わせ持つ非混濁性香辛料風味梅酒およびその製造方法に関する。 - 特許庁
This method for improving the flavor of a Boroho fruit juice comprises blending a fruit-based flavor especially of ≥1 kinds of flavors selected from blueberry, raspberry, cranberry, strawberry, apple, pineapple, apricot, lemon and plum with the Boroho juice for improving and moderating its peculiar woody like aroma and its astringent taste to apply it as beverages and foods.例文帳に追加
ボロホ果汁にフルーツ系フレーバー、特にブルーベリー、ラズベリー、クランベリー、ストロベリー、アップル、パイナップル、アプリコット、レモンおよびプラムより選ばれた1種以上のフレーバーを配合することにより、ウッディー様の独特の香りおよび渋味を和らげるなどの香味を改善し、飲食品へ応用する。 - 特許庁
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