例文 (15件) |
"loquat seed"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 15件
FOMENTATION OF LOQUAT SEED例文帳に追加
びわの種のシップ - 特許庁
LOQUAT SEED STARCH, ITS PRODUCTION METHOD AND PROCESSED FOODS例文帳に追加
枇杷種子澱粉とその製造方法および加工食料品 - 特許庁
Amygdalin (vitamin B17) obtained by extraction of loquat seed and/or loquat leaf is encapsulated in microcapsules and attached to a fiber with a binder.例文帳に追加
枇杷種子および/または枇杷葉の抽出物としてのアミグダリン(ビタミンB17)をマイクロカプセルに内蔵しバインダーで繊維に付着する。 - 特許庁
The cosmetic is characterized by including a loquat seed extract as a cosmetic material having a collagen-producing action and/or a collagenase-inhibiting action.例文帳に追加
コラーゲン産生作用および/またはコラゲナーゼ阻害作用を有する化粧料原料としてビワ種子エキスを含有させた構成とする。 - 特許庁
The cosmetic is characterized by including a loquat seed extract as a cosmetic material having a hyaluronic acid-producing action.例文帳に追加
ヒアルロン酸産生作用を有する化粧料原料としてビワ種子エキスを含有させた構成とする。 - 特許庁
In the free radical scavenger, the loquat seed-derived extract is preferably obtained by grinding a loquat seed, soaking the obtained ground product in at least one solvent chosen from the group consisting of ethanol, methanol, water and hexane and fractionating the supernatant.例文帳に追加
また、本発明のフリーラジカル消去剤の好ましい態様としては、枇杷核由来エキスが、枇杷核を粉砕し得た粉砕物を、エタノール、メタノール、水、へキサンからなる群から選択される少なくとも1種の溶媒に浸漬して、上清を分取して前記枇杷核エキスを得ることを特徴とする。 - 特許庁
The invention relates to the scented cosmetic excellent in functionality comprises amygdalin or a plant extract oil or an extract containing amygdalin such as amygdule, persicae semen, loquat seed, Prunus mume seed, etc.例文帳に追加
アミグダリン又は例えば杏仁、桃仁、ビワ種子、梅種子仁などのアミグダリンを含有する植物の抽出液若しくは抽出物を配合してなる、機能性に優れた香粧料。 - 特許庁
The cosmetic containing the loquat seed extract is preferably further compounded with a polyol, or with one or more of pyrrolidone carboxylates, lactates, urea, glucosamine, and N-acetylglucosamine.例文帳に追加
このビワ種子エキスを含有させた化粧料には、ポリオールを加えるのが好ましく、またピロリドンカルボン酸塩、乳酸塩、尿素、グルコサミン、N−アセチルグルコサミンの1種または2種以上を配合するのが好ましい。 - 特許庁
The loquat-seed coffee is obtained by subjecting loquat seeds to smoke roasting at 230°C for 28 min using bincho charcoal followed by powdering or intermediately granulating the seeds so as to have minerals the loquat seeds have, and antibacterial function against fungi and bacteria becoming food poisoning or food putrefactive bacteria.例文帳に追加
ビワ種を、備長炭を用いて230℃で28分間のスモーク焙煎を行った後で、粉末化または中挽き化して、ビワ種が有するミネラル分と、食中毒菌あるいは食品腐敗菌となる真菌および細菌に対する抗菌機能を備えるビワ種コーヒーとした。 - 特許庁
To provide a method for producing loquat seed powder, free from requiring a long period for production, and performing necessary sterilization on the premise of eating the powder, while preventing degradation of active ingredients, and producing high-quality powder.例文帳に追加
製造に長期間を要することなく、且つ粉末を食することを前提とした必要な殺菌を、有効成分の分解等を防ぎながら行うことができ、高品質の微粉末を製造することができる枇杷種子粉末の製造方法の提供を課題とする。 - 特許庁
The alcohol fermentation method as a base includes fermenting an alcohol fermentation raw material by adding a pulverized product of citron seed, loquat seed, grape seed, sesame seed or garlic tuber, or an extract thereof thereto to enhance the fermentation rate by enhancing the fermentation abilities of the alcohol fermentation microorganisms.例文帳に追加
アルコール発酵原料に、ユズ種子,ビワ種子,ブドウ種子,ゴマ種子又はニンニク塊茎の粉砕物又はその抽出物を添加して発酵させるアルコール発酵方法を基本として提供し、この手段によって、アルコール発酵微生物の発酵能を増強させて発酵速度を向上させる。 - 特許庁
The alcohol fermentation method as a base includes fermenting an alcohol fermentation raw material by adding a pulverized product of a farm crop selected from citron seed, loquat seed, grape seed, sesame seed, ginger, Japanese ginger, garlic tuber and Gloriosa bulb, or an extract thereof thereto in the temperature range of 33-40°C to enhance the fermentation abilities of the alcohol fermentation microorganisms.例文帳に追加
アルコール発酵原料に、ユズ種子,ビワ種子,ブドウ種子,ゴマ種子,ショウガ,ミョウガ,ニンニク塊茎,グロリオサ球根から選択された農産物の粉砕物又はその抽出物を添加して、33℃〜40℃の温度領域で発酵させるアルコール発酵方法を基本として提供し、この手段によって、アルコール発酵微生物の発酵能を増強させる。 - 特許庁
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