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「うつぼ料理」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > うつぼ料理に関連した英語例文

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うつぼ料理の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 8



例文

この他、ウツ料理、カツオ料理、サンマ料理、マンボウ料理など、県を越えて海岸地域に浸透した郷土料理も数多い。例文帳に追加

Moreover, there are many local dishes, such as moray eel dishes, bonito dishes, saury dishes and headfish dishes, which were popular in coastal areas in many prefectures.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし、マグロや鮭、うつぼ料理うつぼのタタキで作られる場合もある。例文帳に追加

However, in some cases, tuna, salmon and moray eels are used to make tataki.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

洋食の中には、明治時代以降に西洋料理を習得した料理人が、必ずしも西洋料理のレシピに則らず、日本人消費者の好みに合うよう作り上げた「創作料理」的なものも少なくないため、母体となる欧米には見られないチキンライス、オムライスのような料理も少なからず存在する。例文帳に追加

Many cooks, who learned western cuisine after the Meiji period, established 'creative cuisine' such as chicken rice and rice omelets without following the traditional western recipes, matching the tastes to Japanese consumers' preference, which can not be found in Western countries.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

火力が強くて比較的短い時間で燃焼つくしてしまい、その時間内で料理が炊き上っているように火力調整が可能で、かつ燃料の火飛びを防止する、早炊き用固形燃料を提供すること。例文帳に追加

To obtain a solid fuel for rapid cooking, burning out in a relatively short time because of strong heating power, capable of regulating heating power so as to be fully cooked within the short time and preventing fire flying of fuel. - 特許庁

例文

流通の常(つね)で生産地の周辺地域に広く消費される傾向にあるが、大阪など近傍経済圏にもこの頃に生まれた伝統的な鯨肉料理が存在する。例文帳に追加

Whale meat, as well as other goods, tends to be consumed around the area where it is produced, but traditional whale meat-based dishes, invented in this era, also exist in the nearby economic regions, such as Osaka, near to a production site.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

厨房から宴会場や客席に料理を運ぶ可搬式貯蔵庫を天井裏やお客などの人の通らない専用通路に搬送装置を設けて運べるようにした可搬式貯蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a portable storage chamber for carrying dishes from a kitchen to a party room or seats for guests by providing a carrier in a space above a ceiling or an exclusive passage where no passengers pass. - 特許庁

そのほか伝統野菜とも呼ばれる京野菜、京漬物・豆腐やゆば・麩・ウナギ・佃煮・蒲鉾・干物・乾物などから茶・菓子・パン・寿司まで京料理の食材はほとんどここで揃うといっても過言ではない。例文帳に追加

It is not overstating to say that it is possible to obtain almost any kind of food needed in order to make Kyoto cuisine here: Kyoto vegetables called traditional vegetables, Kyoto pickles, tofu, yuba (soy-milk skin), fu (wheat-gluten bread), eel, tsukudani (preserved food boiled down in soy sauce), kamaboko (boiled fish paste), dried fish, dried goods, tea, confectionery, bread, sushi, and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

器に料理を盛る場所と別に収納部を設け食材から出る絞り汁を回収したり、食材を氷、保冷剤等を使用し冷やしたり、生野菜等を洗浄しそのまま器に乗せても自然と水切れ出来て切れた水分は収納部内に入りこむ。例文帳に追加

A storage part separate from a section on which the cooked food is placed is provided in the container, consequently juice excreted from the food is collected therein, the food is cooled by using ice, refrigerant, or the like, and when a raw vegetable or the like is washed and placed on the container as is, draining occurs naturally, and the drained liquid enters the storage part. - 特許庁

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