例文 (715件) |
そう麺の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 715件
海洋深層水を使った麺例文帳に追加
NOODLE USING DEEP OCEAN WATER - 特許庁
乾燥麺類の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF DRIED NOODLE - 特許庁
ソバ麺切り装置及びそば包丁例文帳に追加
BUCKWHEAT NOODLE-CUTTING DEVICE AND ITS CUTTING KNIFE - 特許庁
中華人民共和国にも機械素麺・手延素麺が存在する。例文帳に追加
There is also machine-made somen and hand-stretched somen in the People's Republic of China. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
茹で麺装置用洗浄剤、及び茹で麺装置の洗浄方法例文帳に追加
DETERGENT FOR NOODLE BOILING APPARATUS, AND METHOD OF CLEANING NOODLE BOILING APPARATUS - 特許庁
茹で麺装置用洗浄剤及び茹で麺装置の洗浄方法例文帳に追加
DETERGENT FOR NOODLE BOILING MACHINE, AND METHOD FOR CLEANING NOODLE BOILING MACHINE - 特許庁
麺類用の回転式裁断装置及びその装置により切出された麺線例文帳に追加
ROTARY CUTTING DEVICE FOR NOODLES, AND NOODLE STRING CUT BY THE DEVICE - 特許庁
乾燥麺用酵素製剤及びそれを用いる乾燥麺の製造方法例文帳に追加
ENZYME PREPARATION FOR DRY NOODLE, AND METHOD FOR PRODUCING THE DRY NOODLE USING THE SAME - 特許庁
押出式製麺装置及びそれに使用する押出麺揺動装置例文帳に追加
EXTRUDER FOR MAKING NOODLE AND APPARATUS FOR SHAKING EXTRUDED NOODLE THEREFOR - 特許庁
麺線同士の結着を抑制可能な製麺用切出装置、及び該製麺用切出装置を備える麺類製造装置を提供する。例文帳に追加
To provide a noodle making slitter effective for suppressing bonding of noodle strings and to provide a noodle making apparatus provided with the noodle making slitter. - 特許庁
麺形成装置への麺を収納した麺容器の交換作業を容易にするための麺容器の搬送装置を提供する。例文帳に追加
To provide a device for conveying a noodle container to make the exchanging work of the noodle container housing the noodles for a device for forming the noodle, easy. - 特許庁
内層用麺帯および外層用麺帯をロール圧延により調製し、前記内層用麺帯を前記外層用麺帯で挾持し、複合する製麺方法において、内層用麺帯のみに小麦粉および/またはそば粉に対し1〜20重量%の澱粉を添加して製麺する、多層半生麺の製造法。例文帳に追加
The objective method for producing multilayered half-cooked noodles comprises preparing inner layer noodle strips and outer layer noodle strips through rolling pressure, nipping the inner layer noodle strips with the outer layer noodle strips to combine them, wherein 1-20 wt.% of starch based on wheat flour and/or buckwheat flour is added only to the inner layer noodle strips. - 特許庁
それとは形状の異なる切り麺であり、素麺と並べて論じられているので、形状は素麺に近い細い切り麺と推測される。例文帳に追加
Hiyamugi noodles are cut noodles that have a shape different from the udon noodles, and because they are also discussed in conjunction with somen noodles, it can be assumed that they are cut noodles whose shape is close to that of somen noodles. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この規約上「素麺」は「うどん」に分類されており、狭義では生麺・茹で麺タイプの素麺はうどんの一種とも解釈できる。例文帳に追加
This code classifies 'somen' as 'udon,' and therefore the namamen and yudemen types of somen can be regarded as a kind of udon in a limited sense. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麺掛け装置に掛かり、麺線の太さのバラツキが生じないように麺掛けができる麺掛け装置の提供を目的とする。例文帳に追加
To provide a noodle-hanging device capable of hanging noodles so as not to cause scattering of thickness of noodle strips. - 特許庁
麺線、特にウェーブ状に屈曲した屈曲麺の麺線をその形状を保ちながら、麺線の列に区分けし、他装置へ搬送する。例文帳に追加
To divide noodle strips, particularly noodle strips of bent noodles bent in a wave shape into rows of noodle strips while keeping the shape of the noodle strips and convey these noodle strips to other device. - 特許庁
-素麺などの麺類は割り箸を用いてすすって食べる習慣がある。例文帳に追加
Japanese people have a habit of sipping somen (fine noodles) and other noodles using chopsticks. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
茹で麺製造装置、茹で篭体並びにつけ麺の製造方法例文帳に追加
BOILED NOODLES MAKING DEVICE, BOILING BASKET BODY AND IMMERSED NOODLE MAKING METHOD - 特許庁
乾燥澱粉麺、半生澱粉麺または生澱粉麺をβ−アミラーゼ処理して得られるβ−アミラーゼ処理澱粉麺およびその製法。例文帳に追加
The starch noodles treated with β-amylase are obtained by subjecting dry starch noodles, half-raw starch noodles or wet raw starch noodles to a β-amylase treatment. - 特許庁
;未α化麺生地とα化麺生地とを混合して製麺した後、乾燥することを特徴とする乾麺類の製造方法。例文帳に追加
A method for producing the dried noodle includes: mixing nonpregelatinized noodle dough and pregelatinized noodle dough together; and making noodle followed by drying the noodle. - 特許庁
過熱蒸気を使用して、短時間に半生麺を製造する麺類の乾燥殺菌方法及びこの方法によって半生麺とした麺類の提供。例文帳に追加
To provide a drying and sterilizing method for noodles to manufacture semidried noodles in a short time by using superheated steam, and semidried noodles prepared by the method. - 特許庁
適度な固さを麺体に付与でき、しかも、製麺用生地を製麺する際の省力化を図れる製麺装置を得ることが目的である。例文帳に追加
To provide an apparatus for producing noodles capable of imparting a moderate hardness to noodle materials and saving energy when producing a dough for producing the noodles. - 特許庁
麺皮受け位置P1で受け取った麺皮を麺皮供給位置P3へ正確に移し替えることができる麺皮移し替え装置を提供する。例文帳に追加
To provide a dough-made skin transfer apparatus capable of accurately transferring a dough-made skin received at dough-made sking receiving position P1 to a dough-make skin feed position P3. - 特許庁
本発明の麺類1は、原料粉体を含む麺生地からなる二層の麺線部2a,2bが積層されて構成された二層麺線部2と、二層麺線部2を構成する二層の麺線部2a,2bの間に配置された、食味付け用の食味付け粉体3とを備えた麺類1である。例文帳に追加
The noodle 1 comprises a double-layer noodle ribbon part 2 composed of laminated double-layer noodle ribbon parts 2a, 2b made of noodle dough containing raw material powder, and a taste-imparting powder 3 for imparting taste put between the double-layer noodle ribbon parts 2a, 2b forming the double-layer noodle ribbon part 2. - 特許庁
本発明は、例えばパスタ(スパゲッティー、マカロニーあるいはきし麺、うどん麺、そう麺、そば麺)等の麺製造に当たり、複数の色彩を有する麺製品を非常に簡単な工程により作成することができる彩色麺材の製造技術を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a colored noodle having plural colors in producing, e.g. pasta (spaghetti, macaroni or flat wheat noodles, wheat noodles, thin wheat noodles, buckwheat noodles), etc., in a very simple process. - 特許庁
例文 (715件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |