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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > そう麺に関連した英語例文

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そう麺の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 715



例文

類、餃子の皮、パン等の小麦粉加工品用に適しており、乾燥卵白を予め水で溶解する作業を必要とせず、粉体混合して用いても、食品の物性改良効果をより高めた乾燥卵白組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a dried egg white composition suitable for flour products such as noodles, doughs of giaoz (dumpling stuffed with minced pork) and breads, needing no work of dissolving dried egg white with water is advance and having an enhanced effect for improving physical properties of a food even in the case where it is used in powder mixing. - 特許庁

茹で兼解凍槽2の湯面上方に配設した蓋体に茹で籠3を配置することによって開閉する可動式のシャッターを配設した類茹で兼解装置の直上又は近傍に前記茹で籠を懸架せしめる懸架棒5を配設した。例文帳に追加

This noodle boiling and thawing equipment is set with a mobile shutter opening/closing by arranging a boiling basket 3 on a covering body set above the hot water surface of a boiling and thawing tank 2, and a suspension bar 5 suspending the boiling basket directly above or in the vicinity of the equipment. - 特許庁

乾燥パスタを標準茹で時間の30〜50%の茹で時間で茹で、これを自然冷却により20〜30℃に冷却して得られる冷蔵半生パスタと、一般的なパスタソース組成に対し、5〜25質量%水分量の多い冷蔵パスタソースとを含む冷蔵パスタセット。例文帳に追加

A refrigerated pasta set includes refrigerated half-raw pasta noodles obtained by boiling dry pasta for 30-50% of a standard boiling time and naturally cooling the noodles to 20-30°C, and refrigerated pasta sauce having water content more than normal pasta sauce composition by 5-25 mass%. - 特許庁

玄米粉末、だったんそば粉末、大豆由来粉末、蒟蒻粉末および寒天粉末からなる群より選ばれる少なくとも1種の粉末とでんぷんから製造した即席とスープ調味料ならびに具材を袋またはカップ状容器に包装したインスタント食品。例文帳に追加

The instant food product is obtained by packaging at least one powder selected from the group of brown rice powder, tartary buckwheat powder, soybean-derived powder, konjak powder and agar powder, instant noodle made of starch, soup seasoning and ingredients in a bag or a cup-like vessel. - 特許庁

例文

本発明に係る食品は、胡麻豆腐を皮で包んだ食品であって、当該胡麻豆腐が、常法により製造した胡麻豆腐を凍らせ解凍させてから、その解凍後における胡麻豆腐の全重量の50%〜80%に相当する重量の水分を除去したものであることを特徴としている。例文帳に追加

This food is obtained, by wrapping sesame tofu with noodle skin, and sesame tofu is produced, by freezing sesame tofu produced by a normal method followed by thawing, and removing water of a weight that corresponds to 50%-80% of the total weight of the thawed sesame tofu. - 特許庁


例文

即席、即席スープ等の即席食品の具材として使用可能な、さらにはその他一般食品群、主にラーメン、スープ、味噌汁、鍋類等の液状食品群の具材として使用したときに、湯戻し性に優れた凍結乾燥チーズを提供すること。例文帳に追加

To provide freeze-dried cheese usable as an ingredient in instant food such as instant noodle or instant soup, and also excellent in reconstitution with hot water when used as an ingredient in liquid food such as chinese noodle, soup, Miso soup or pan-cooking food. - 特許庁

生地圧延装置10は、第1のローラ11と、第1のローラと所定の間隔を空けて配置された第2のローラと、第1のローラと間隔を空け、かつ第2のローラとわずかな間隔を空けて配置された、第1および第2のローラより大きな直径を有する第3のローラとを備える。例文帳に追加

This noodle dough-rolling mill 10 is characterized by comprising a first roller 11, a second roller 12 disposed at a prescribed distance from the first roller, and a third roller 13 spaced from the first roller, slightly spaced from the second roller, and having a larger diameter than those of the first and second rollers. - 特許庁

小麦粉、澱粉、及び/又は植物性蛋白を混合して得られる粉部原料中の総アミロペクチン含有比率を55%〜85%になるように調整した原料と、pHをpH8.0〜pH4.0の範囲に調整したこね水を、常法により混捏しドウを作成する。例文帳に追加

Noodle raw materials regulated so as to provide 55-85% total amylopectin content in raw materials of a flour part obtained by mixing wheat flour with starch and/or a vegetable protein are kneaded with kneading water regulated at a pH within the range of pH8.0-4.0 to prepare a dough according to a conventional method. - 特許庁

低アレルゲン化小麦粉を含む混合物を原料とする、好ましくは押出成形して得られる、より具体的には線状に押出成形した後、粗砕または乾燥後の粗砕によって得られる低アレルゲン化小麦粉加工食品用グリッツ状小片。例文帳に追加

This processed food of flour treated to have a reduced content of allergen is obtained from the grit-shaped pieces of a mixture containing flour treated to have a reduced content of allergen as the stock material, which is preferably extruded, more concretely extruded into noodle-like shapes, and coarsely crushed before or after being dried. - 特許庁

例文

ベアリングケース10、12により回動自在に切り刃ローラ14、16の切り刃20、24の周速度に差をつけることにより、両者の間に挿入される帯を、押し切りではなく、包丁を滑らせる引き切りの要領で切断する。例文帳に追加

The noodle sheet inserted between both of cutting blades 20 and 24 by making a difference in peripheral speed of the cutting blades 20 and 24 of cutting blade rollers 14 and 16 freely rotatably with bearing cases 10 and 12 is cut by procedures of draw-cutting of sliding a knife not by press cutting. - 特許庁

例文

容器20のシール部材22がシール筒体24の内壁に密接すると、蒸気室2内の蒸気が外気に流れ出るのが遮断され、蒸気室2内の蒸気圧力の低下を防止しながら線Nを収容した容器20を蒸気室2内に搬送することができる。例文帳に追加

When the seal member 22 of the container 20 comes in close contact with inner wall of the seal cylinder 24, the steam in the interior of the steam chamber 2 is blocked from flowing out to the exterior, and the container 20 storing noodle strings N can be transported to the interior of the steam chamber 2 while preventing the reduction of the steam pressure in the steam chamber 2. - 特許庁

しかし別項にて「一般消費者に誤認されない名称に替えることができる」となっている為、それにより「素」の名を使用することも認められており、『生めん類の表示に関する公正競争規約』では一部特産品を除き太さに関する具体的な数値による基準や形状に関する具体的な規定を設けていない。例文帳に追加

However, because another article says 'the name can be changed so as not to be misidentified by common consumers' thereby allowing the use of the name 'somen,' "Fair Competition Codes concerning labeling on fresh noodles" do not set standards for the thickness by specific values or specific regulations on the shape except for a few indigenous products.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

と調味液のように2種類の食品で構成される冷凍食品を、1度の解凍加熱操作で調理を完成することができ、しかも食品の種類に応じた食感、涼感等を保持するように、異なる温度、状態に加熱、解凍することができる電子レンジ用包装冷凍食品及びその調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide packed frozen food for microwave oven capable of finishing cooking of the frozen food constituted of two food species such as noodles and a liquid seasoning and heating and thawing them at different temperatures and states to maintain palate feeling, fresh feeling and the like depending on the food species and a method for cooking the same. - 特許庁

類茹で槽の背面又は側面を立ち上げ、この立ち上げ部に茹で籠が茹で槽の上方に位置するように吊すための腕木を配設するとともに、この腕木が上下方向に振動するようにし、また前記に加えさらに立ち上げ部に腕木の下方で茹で籠を水平方向に位置を規制するアームを配設し、このアームが水平方向に振動するようにした。例文帳に追加

This draining device is such one that the back or side of a noodle boiling tank is raised, a crossarm to hang the boiling basket so as to position above the boiling tank is arranged on the raised part and designed to vertically move, and in addition to the crossarm, an arm to regulate to horizontally position the boiling basket below the crossarm is arranged on the raised part and designed to horizontally vibrate. - 特許庁

例文

また、第2の類改質剤は、HLB5以上のショ糖脂肪酸エステル(A)、レシチン、グリセリン脂肪酸エステル、有機酸モノグリセリド、ポリグリセリン脂肪酸エステル、及びソルビタン脂肪酸エステルからなる群より選ばれた少なくとも1種(B)、食用油脂(C)、及び糖類化合物(D)を含有する乳化剤液又は乳化液を噴霧乾燥して得られる粉末状の改質剤である。例文帳に追加

The other version of noodle modifier is a powdery one obtained by spray-drying an emulsifier liquid or an emulsifier each containing (A) sucrose fatty acid ester where HLB is ≥5, (B) at least one kind selected from the group comprising lecithin, glycerine fatty acid ester, organic acid monoglyceride, polyglyceryl fatty acid ester, and sorbitan fatty acid ester, (C) edible oil and fat, and (D) a saccharide compound. - 特許庁

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