例文 (715件) |
そう麺の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 715件
雑穀を微粉砕した雑穀微粉末粉と澱粉とを混合し、水を加えて撹拌し、蒸圧捏練し、圧延し、加湿冷却し、切り出しして生麺若しくは半生麺とし、該生麺若しくは半生麺を乾燥して乾麺としたことを特徴とする雑穀を用いた麺の製造方法である。例文帳に追加
The method for producing the noodle by using cereal comprises mixing cereal fine powder obtained by pulverizing cereal with starch, adding water thereto under stirring, kneading the mixture under steam pressure and rolling, humidifying, cooling and cutting out the kneaded material to provide raw noodle or half-raw noodle and drying the raw noodle or half-raw noodle to provide dried noodle. - 特許庁
これにより、荒麺帯n1の先端が右側の荒麺帯圧延ロール12の下方位置まで移動すると、右側の荒麺帯圧延ロール12による荒麺帯n2の形成が開始し、2枚の荒麺帯n1、n2の先端が揃いって麺帯圧延ロール16側に搬送されていく。例文帳に追加
Consequently, when the tip of the rough noodle strip n1 is moved to the lower position of the rough noodle strip rolling roll 12, formation of rough noodle strip n2 by the right rough noodle strip rolling roll 12 is started, the tips of the two rough noodle strips n1 and 21 are arranged and transported to a noodle strip rolling roll 16 side. - 特許庁
包装素麺1は、複数の素麺束2と、これら複数の素麺束2を包んだカバー3と、このカバー3を介して複数の素麺束2を真空パックした包装袋4とを備えている。例文帳に追加
This packaged thin wheat noodle 1 includes a plurality of thin wheat noodle bundles 2, a cover 3 which wraps the plurality of thin wheat noodle bundles 2, and a packaging bag 4 which vacuum-packs the plurality of thin wheat noodle bundles 2 through the cover 3. - 特許庁
このため蕎麦、素麺などの薬味として利用される。例文帳に追加
They are used as a spice for soba, somen, etc. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
紐状に細くし乾燥させ麺を形成していく手法。例文帳に追加
The dough is stretched thin like cord in the end, and then dried. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
播州素麺…主産地は兵庫県たつの市、姫路市など。例文帳に追加
Banshu somen: Major production areas include Tatsuno City and Himeji City, Hyogo Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
三輪素麺…奈良県桜井市三輪地区。例文帳に追加
Miwa somen: Miwa district in Sakurai City, Nara Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
島原素麺…長崎県南島原市などが産地。例文帳に追加
Shimabara somen: Produced in Minamishimabara City, Nagasaki Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
半田素麺…徳島県つるぎ町(旧半田町)が産地。例文帳に追加
Handa somen: Produced in Tsurugi-cho (former Handa-cho), Tokushima Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
淡路素麺…兵庫県南あわじ市(旧南淡町)。例文帳に追加
Awaji somen: Minamiawaji City (former Nandan-cho), Hyogo Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
稲庭素麺…秋田県湯沢市稲庭町。例文帳に追加
Inaniwa somen: Inaniwa-cho, Yuzawa City, Akita Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
灘素麺(兵庫県)…三輪から技術を伝えられる。例文帳に追加
Nada somen (Hyogo Prefecture): Technique transferred from Miwa. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
いちご素麺:イチゴの果汁を加えて練ったもの。例文帳に追加
Strawberry somen: Kneaded with strawberry juice. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
梅素麺:梅干しを潰して練り込んだもの。例文帳に追加
Ume somen: Kneaded with crushed pickled ume (plum). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
素麺は祝い事や忌み事の席で食べられる例が多い。例文帳に追加
Somen is often served in events at celebrations and taboos. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
直線部分が正規の商品である素麺となる。例文帳に追加
Straight parts becomes the regular product of somen. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麺類を茹でる方法を想起すればよい。例文帳に追加
It is similar to the boiling method used for noodles. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また副業として手延べ素麺を製造している兼業農家も多く、その手延べ素麺は日本三大手延べ素麺“三輪素麺”として全国に知られ愛好者も多い。例文帳に追加
Many part-time farmers produce hand-stretched fine white noodles as their side business, and the noodles are famous as "Miwa Somen," one of the three greatest hand-stretched fine noodles in Japan and are greatly loved. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
もずくを原料とする素麺及びその製造方法例文帳に追加
FINE NOODLES MADE FROM NEMACYSTUS DECIPIENS AND MANUFACTURING METHOD THEREOF - 特許庁
製麺機に於ける切刃ローラ用スクレーパー装置例文帳に追加
SCRAPER APPARATUS FOR CUTTING BLADE ROLLER IN NOODLE-MAKING MACHINE - 特許庁
麺類の自動調理方法及び装置例文帳に追加
AUTOMATIC COOKING METHOD FOR NOODLES, AND APPARATUS - 特許庁
トレー収納麺のならしプレス方法とその装置例文帳に追加
METHOD FOR LEVELLING AND PRESSING NOODLE HELD IN TRAY AND DEVICE FOR THE SAME - 特許庁
穀物粉に海藻粉末を添加する麺類の製造法。例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING NOODLES, COMPRISING ADDING SEAWEED POWDER TO GRAIN FLOUR - 特許庁
蒸煮装置で幅広麺帯を蒸煮する際、幅広麺帯をネットコンベヤで搬送しながら蒸煮し、蒸煮後幅広麺帯をスリッターにまで移送する際、蒸煮幅広麺帯をネットコンベヤで搬送する。例文帳に追加
When a wide noodle belt is boiled by a boiling apparatus, the wide noodle belt is boiled while conveying it by a net conveyer and when the wide noodle belt is moved to a slitter after boiling, boiled wide noodle belt is conveyed by a net conveyer. - 特許庁
押出し式の麺製造装置及びその製造方法例文帳に追加
EXTRUSION TYPE DEVICE FOR PRODUCING NOODLE AND METHOD FOR PRODUCING THE NOODLE - 特許庁
例文 (715件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |