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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > そう麺に関連した英語例文

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そう麺の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 715



例文

特殊な形状の攪拌羽根を使うことにより米飯や類など粘性をもつ残飯も団子状態になることなくばらばらに効率良く攪拌でき、乾燥処理時間の短縮化を図れる生ごみ処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a garbage treatment apparatus in which an agitation blade of a special shape is used thereby even viscous leftovers such as boiled rice and noodles can be efficiently agitated in pieces without bunching up together and the time to dry garbage can be shortened. - 特許庁

この本膳料理は少なからず儀礼的な物であり、この後に能や狂言などの演技が行われつつ、後段と呼ばれるうどんや素といった軽食類や酒肴が出されて、ここで本来の意味での酒宴になった。例文帳に追加

This Honzen ryori (formally arranged meal) was just ceremonial; after this was the Noh play and the Noh farce, then a light meal and sake was served such as udon (Japanese thick white noodles) and thin wheat noodles which was the actual feast.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

広島以外の地域ではこれらの入りのお好み焼きを関西風と区別する意味もこめ、総じて「広島焼き」と呼ぶことが多いが、広島人であれば必ずと言っていい程使わない。例文帳に追加

Except in the Hiroshima region, in order to distinguish the okonomiyaki including these noodles from Kansaifu-okonomiyaki, it is generally called 'hiroshimayaki' (Hiroshima-style savory pancake with various ingredients) but people in Hiroshima never use this word.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

室町時代には一条兼良の著書「尺素往来」に、「索は熱蒸し、截麦は冷濯い」という記述があり、截麦(切麦)がうどんの前身と考える説が最も有力とされる。例文帳に追加

There is a description in 'Sekiso Orai' (Basic encyclopedia) written by Kanera (aka. Kaneyoshi) ICHIJO during the Muromachi period, 'Somen is steamed hot, while Kirimugi is washed in coldwater,' which strongly supports the theory that Kirimugi is the predecessor of Udon noodles.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

このカップが日本人に受け入れられ、普及したきっかけは、あさま山荘事件の際、機動隊員が寒さの中これを食べている姿がテレビでたびたび放映されたため、とするのが通説となっている。例文帳に追加

That the often broadcast scenes of riot police officers eating this in freezing temperatures in the Asama-Sanso incident in 1972 triggered this Kappumen to be accepted and spread among Japanese people is a popular theory.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

については小麦粉に食塩と水を混ぜてよく練り、綿実油などの食用油、もしくは小麦粉やでん粉を塗ってから、よりをかけながら引き延ばして乾燥、熟成させる製法がある。例文帳に追加

One process of making dried noodles is to mix flour with salt and water, knead it well, add cooking oil such as cotton oil, flour, or starch, stretch the mixture while twisting it, and dry it until mature.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

長期間保存され油分が抜けるとサラサラとした口当たりになり食味が増すとして、虫がつくほど保存したとの意味で「虫つき素」と称し珍重される場合もある。例文帳に追加

Somen preserved as long until it loses oil and becomes smooth with increased eating quality, and it is often valued referred to as 'mushitsuki somen' (literally meaning somen with worms) meaning that the somen has been preserved so long it has worms.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

は日本国内では奈良県桜井市が発祥の地とされており、奈良時代に唐から伝来した唐菓子の一つ、索餅(和名で「麦縄」とも書く事もある)に由来するとする説が広まっている。例文帳に追加

Sakurai City, Nara Prefecture is believed to be the birthplace of somen in Japan, and the widespread theory is that somen derives from Sakubei (sometimes called muginawa (wheat rope) in Japanese), one of Chinese sweets originated from China during the Nara period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この風習は1980年代後半までは関東地方(東京)などを中心見られたが、1990年代には縮小していき大多数が白一色の素になってしまった。例文帳に追加

This custom was common around Kanto area (Tokyo) until the late 1980's, but it became less popular in the 1990's and now a majority of somen is white only.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

台湾では、早朝から粥、類、魯肉飯、米加工品、サンドイッチ、フレンチトースト、おにぎりなどの軽食と豆乳、牛乳、コーヒーなどを売る屋台がある。例文帳に追加

In Taiwan, street stalls open for business in the early morning, and sell items such as: rice porridge, noodles, LuRo Fans, food made from rice, sandwiches, French toast, rice balls, other light meals, soymilk, milk, and coffee.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

本発明のノンフライ即席用粉末油脂は、食用油脂、被覆剤、乳化剤を含むO/W型エマルジョンを乾燥粉末化した粉末油脂であって、乳化剤としてグリセリン有機酸脂肪酸エステル及びレシチンを含有することを特徴とする。例文帳に追加

The powdered oil and fat contains as the emulsifier, organic fatty acid ester of glycerin and lecithin. - 特許庁

類のような比較的軽く、加熱により変形しやすい食品を美味しく揚げる際に人力を省き、自動で揚げることができる食品加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a foodstuff heating apparatus capable of eliminating man power and automatically deliciously frying foodstuffs such as noodles which are relatively light weight and deformable by heating. - 特許庁

これによって、原料などの食品を油揚げ処理などするに際してその搬送コンベヤ20のバスケット21に対してその食品を精度良くかつ確実に投入することができる。例文帳に追加

This method can highly accurately and surely insert the foods in the basket 21 of the carrying conveyer 20 when deep-frying the foods such as raw noodles. - 特許庁

熱可塑性樹脂シートがトレー形状に熱成形されてなる食品包装用容器において、やせん切り野菜等の紐状の食品を収容させた際の見栄えの低下を抑制させること。例文帳に追加

To suppress a reduction in appearance in containing string-shaped foods such as noodles, chopped vegetables or the like, in a food packaging container formed by thermoforming a thermoplastic resin sheet into a tray shape. - 特許庁

茹で調理によってから溶け出して液面に浮遊する澱粉質を含む泡は、差し湯によって溢れ縁(270)からオーバーフローする茹湯と共に茹槽(2)外へ排出される。例文帳に追加

Foam containing starchy substance dissolving out from the noodles due to boiling and floating on the liquid surface is discharged out of the boiling tank 2 together with the boiling water overflowing from the overflow edge 270 by the added hot water. - 特許庁

即席刻みやコーンフレーク等を収容する単一のカップ容器において、乾燥形態食事と含水形態食事を選択的に可能にすることができる高い利便性をもたらすカップ容器の親子蓋を提供する。例文帳に追加

To provide a parent and child lid for a cup container, which is quite convenient allowing a choice between a dry type food and a water-containing type food as to a single cup container containing instant cut noodle, corn flakes, etc. - 特許庁

マーク部分8を備えるように後端8tを残して結束テープ3が切断されるので、素の束1には必ず所定の長さ方向にマーク部分8が残る。例文帳に追加

Since the binding tape 3 leaves the rear end 8t for the mark 8, the mark 8 surely remains in the predetermined longitudinal direction in the bundle 1 of the stock noodles. - 特許庁

パン、うどん、素、菓子等に加熱加工しなくとも、そのまま飲食できる、非常食用、幼児食用、病人食用あるいは忙しい時の食に適する米粉を提供する。例文帳に追加

To provide a rice powder enabling the eating and drinking as it is even without being subjected to heat processing for obtaining bread, noodles, thin wheat noodles, confectionery or the like, and suitable for emergency provisions, infant food, patient food or food at busy time. - 特許庁

お湯を注ぐだけで簡便に湯戻し復元でき、喫食時にちゅるちゅるとしたトコロテン様食感とグミ風のグミゼリー様食感を具備した新規な食感を有する乾燥澱粉様食品を提供する。例文帳に追加

To readily obtain a dry starch noodle-like food reconstitutable by mere pouring of hot water, and having new texture, i.e. gelidium which has elly-like texture and gummy-fashioned gummy/jelly-like texture, when eaten. - 特許庁

インターネットのホームページなどで、全国各地の即席に対する最新情報や意見感想を集め、直ちに人気商品及び新商品を取り寄せる。例文帳に追加

The latest information, opinions and impressions about instant noodles from every place of Japan are collected through sites of the Internet, and the popular items and the new items are quickly ordered to obtain. - 特許庁

具を三角形、四角形種々の形状で、しかも扁平な形状に成形できて、具充填位置にある皮上に的確に充填できる具充填装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for stuffing ingredients capable of forming ingredients into various shapes such as a triangle, a square and flat shapes and capable of accurately filling the ingredients to a Chinese pastry sheet on a position for stuffing ingredients. - 特許庁

ウェーブが付いた線30は、コンベヤ32により一食分ずつ搬送されていき、コンベヤの先端部からシューター34に向けて落とされていく。例文帳に追加

The long strips 30 with waves are transported one by one by a conveyor 32 and dropped from the tip part of the conveyor toward a shutter 34. - 特許庁

納豆、等の主材とこれに混ぜ合わせる調味材、乾燥野菜等の副材3とを同一容器内に収納するに当たり、前記主材と副材とを可食性シ−ト1で仕切ったことを特徴とする。例文帳に追加

This packaged food is characterized in that, when storing a main material such as fermented soybeans and noodles, a seasoning to be mixed therewith and a submaterial 3 such as a dried vegetable in the same container, the main material and the submaterial are partitioned by the edible sheet 1. - 特許庁

製造の際の作業性、製品の品質などが食塩を用いた場合と同等以上である低塩もしくは無塩乾燥の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing dry noodles containing no or little salt and having workability in producing the noodles, quality of the product and the like equal to or better than those of the noodles prepared by using common salt. - 特許庁

このパルプモウルド容器は内外両面が耐水層が形成されて耐水性、密封性に優れているため、液体収納用容器や、即席容器等に好適である。例文帳に追加

Both of the inner and outer faces of the pulp mold container are provided with water-resistant layers, and the pulp mold container is provided with superior water resistance and sealing properties and used suitably as a liquid storage container, an instant noodle container and others. - 特許庁

祝事、招福、激励等文字を刻設したパスタ、類等の細い食材と、この祝事、招福、激励等文字を刻設した食材の包装商品の構造例文帳に追加

THIN FOOD MATERIAL SUCH AS PASTA OR NOODLE WHERE CHARACTER OF FESTIVE OCCASION, GOOD LUCK INVITATION, ENCOURAGEMENT OR THE LIKE IS CARVED, AND STRUCTURE OF FOOD PACKAGING PRODUCT CARVED WITH CHARACTER OF THE FESTIVE OCCASION, GOOD LUCK INVITATION, ENCOURAGEMENT OR THE LIKE - 特許庁

巻き込み機構に向けて送られる紐に所定の大きさの弛みが生じたときには制御装置(17)からの信号をクラッチ機構(13S) に与え、クラッチ機構によって延ばしローラへの駆動力の伝達系を切断する。例文帳に追加

When a looseness is formed in a prescribed quantity on the noodle string sent toward the roll-in mechanism, a signal from a controller (17) is given to a clutch mechanism (13S), and the transmission system of a driving force to the extension rollers through a clutch mechanism is disengaged. - 特許庁

餃子、春巻きなどの惣菜や焼き菓子等において焼成後あるいは油ちょう後に時間が経過したり冷蔵あるいは冷凍保存しても、皮のパリッとした食感が持続する皮を提供することを発明の課題とする。例文帳に追加

To provide a noodle skin keeping a crisply palatability in daily dishes such as Chinese meat dumpling, spring roll, etc., cakes, etc. even when time passes after roasting or frying or the dishes, etc. are refrigerated or frozen and stored. - 特許庁

焼き調理後に室温保存や冷凍保存や冷蔵保存した後に再加熱しても好ましい焼き立ての食感を有し、焼き調理時の操作性が良い、焼き色が均一な、焼き調理用包餡帯食品を提供する。例文帳に追加

To provide a stuffing-enclosing noodle strip food for cooking by baking, having favorable just-baked palate feeling even reheating after room temperature preservation, freezing or refrigerating after cooking by baking, excellent in operability in cooking by baking and having even baked color. - 特許庁

パンチによるコンベアベルトの切断や破損、及びそれに伴う切断片の混入やベルト等の交換を確実に防止することが可能な皮成形装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for forming a noodle coat, with which cut and damage of a conveying belt by a punch and mixture of cut piece and exchange of belts, etc., followed by the cut and the damage are surely prevented. - 特許庁

焼酎用米、レトルト米飯、乾燥米飯、しょうゆ用米、類、スナック菓子、スープ、おかゆ、お好み焼き粉、ミックス粉、米パン用米粉等の用途に適用ができる。例文帳に追加

The food is usable as rice for Shochu (Japanese distilled spirit), retort cooked rice, dried rice, soy sauce rice, noodles, snack confectionery, soup, rice gruel, flour for Japanese-style pancake containing vegetables and other foodstuff (Okonomiyaki), mixed flour, rice flour for rice bread, or the like. - 特許庁

被検査物であるウエーブがかけられたの塊状体からなる即席ラーメンの各種外観検査を単一のラインで効果的にかつ効率よく行う即席ラーメンの外観検査方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for the visual inspection of instant Chinese noodles wherein various visual inspections of the instant Chinese noodles composed of cluster-like bodies of wavy noodles as a specimen can be preformed on a single line effectively and with satisfactory efficiency. - 特許庁

尾付のエビの天ぷらのような外観を呈し、長期保存及び大量生産が可能な、主として即席類等のインスタント食品に使用される乾燥天ぷらを提供する。例文帳に追加

To obtain a dried deep batter fried food presenting the similar appearance to a deep batter fried lobster with its tail, capable of being preserved for a long period and of being mass-produced, and to be used mainly for ready- to-serve foods such as instant noodles. - 特許庁

更に過熱蒸気による乾燥が、のアルファ化を促進するためか、実際に人が食した際には、腰や歯ごたえ等の食感に優れるものである。例文帳に追加

Further, the noodles have the excellent feeling to the mouth, such as stiffness and toughness, when people actually take the noodles because changing of the noodles into an alpha cellulose is, it is considered accelerated by using the superheated steam for drying the noodles. - 特許庁

製造工程が簡便であって、電子レンジ調理による簡便な調理操作により、喫食時に調理感、スパイス感、酸味等を有する冷凍類及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide frozen noodles simplified in a production process, and having cooking feeling, spicy feeling and acid taste by easy cooking operation by microwave oven cooking, and to provide a method for producing the frozen noodles. - 特許庁

個人差がなく、かつ数値的(定量的)な表現によって、パン生地や生地となる小麦粉の二次加工適性を適正に判定することが可能な、小麦粉の二次加工適性判定装置を提供する。例文帳に追加

To provide a determination device for secondary working fitness of wheat flour capable of properly determining the secondary working fitness of the wheat flour forming dough for bread or pasta by numerical (quantitative) expression without any individual difference. - 特許庁

海面300m以上の深海より取水した海洋深層水をやパン、餡、蒲鉾の製造原料物に混入添加して製する本発明品は人体の免疫力を高めることができる。例文帳に追加

This product produced by mixing sea deep water taken from the deep sea at300 m below the sea surface in raw materials for producing the noodles, bread, bean jam or boiled fish paste is capable of enhancing the immune strength of a human body. - 特許庁

本発明は、熱湯を注いで調理する即席用等の、アルミニウム箔を含まない積層体からなり、開蓋が容易であって、開封・再封時のデッドホールド性に優れる蓋材を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a lid material which consists of a laminate containing no aluminum foil for an instant noodle or the like to be cooked by pouring hot water, is easily opened and is excellent in dead holding properties when it is opened or re-sealed. - 特許庁

茹で器3から立ち上る蒸気などの排気を受け止めて送風機6により冷却器9に送り、この排気中の水分を冷却器9表面に凝結付着させて除去する。例文帳に追加

The exhaust such as water vapor rising from the noodle boiling pot 3 is received and is sent to the cooler 9 by the blower 6, and the moisture in the exhaust is condensed to stick on a surface of the cooler 9 to be eliminated. - 特許庁

この発明は、親が1歳前後の幼児に類を食べさせる際、片手の簡単操作によって、幼児の口の大きさに適した分量を取って食べさせられる食具を提供する。例文帳に追加

To provide an eating tool which enables a parent to make a small child eat a mouthful of food suitable for the small child by a simple operation with one hand when the parent make the child of about one year old eat the noodles. - 特許庁

本発明は、密封性に優れ、簡単に湯切りが行なえ、汎用性のある充填機を使用可能な生等の容器用の湯切り機能付き蓋材及びシュリンク包装を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a lid material with a draining function for a container for a raw needle or the like which is excellent in sealing properties, can simply perform draining, and can use a filling machine with versatility, and to provide a shrink packaging. - 特許庁

機用切刃ロールのワンタッチ装着構造において、駆動伝達に平歯車を使用し、1本のガイドレールと横揺れ防止の位置決め台座を設けた。例文帳に追加

The instantly attachable structure of the roll of the cutting blade for the noodle-making machine is obtained by using a spur gear for transmission of the drive, and installing one guide rail and a positioning seat for preventing rolling. - 特許庁

一方操作体9を下位置にすると拡縮手段6により複数の棒2の先端3側を軸線Zを中心として縮めることにより、類などを挟んで皿等に移し替えることができる。例文帳に追加

In the meantime, when the operating body 9 is set at a lower location, the end 3 sides of the plurality of bars 2 are contracted by the expanding/contracting means 6 with the axis Z as the center, and thus, noodles or the like can be transferred to a plate or the like by pinching them. - 特許庁

ゆで機やフライヤーにおいて使用される液槽を、下部から加熱して液槽内の水等の液体を加熱する液体加熱装置で、燃焼ガスの排出までの通過経路の構成により、効率良く熱エネルギーを液体加熱に変換するための構成である。例文帳に追加

To provide a liquid heater heating liquid such as water within a liquid tank by heating the liquid tank used for a noodle boiling machine and a fryer from the lower side and having a configuration to efficiently convert thermal energy into liquid heating by a configuration of a passage route to discharge of combustion gas. - 特許庁

熱湯により数分間で確実に食感のよい状態に湯戻りし、熱処理後及び凍結乾燥後のエビの縮み・湾曲が少なく、衣落ちも少なく、かつ輸送時に壊れることがない、即席などの具材として非常に有用な凍結乾燥法によるエビ天ぷら及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing freeze-dried deep-fried prawns which are useful as ingredient materials for instant noodles, etc., surely reconstituted with hot water in state of excellent palatability in several minutes, have reduced shrinkage and curve of prawns after heat treatment and freeze drying, have a slight fall of coating and are not broken during transportation. - 特許庁

煙管3を有する類茹で装置において、前記煙管3の内部に蛇行状又は螺旋状に形成した水搬送用パイプ5を上下方向に配設し、このパイプの一端を水源に連結するとともに、他端を茹で槽1内に臨ませた。例文帳に追加

This noodle-boiling apparatus having a flue 3 is characterized by vertically disposing a water-transporting pipe 5 formed in zigzag or spirally in the flue 3, connecting one end of the pipe to a water source and dispose the other end in the tank 1. - 特許庁

従来の製装置におけるスリット装置には、扱う生地の特性から、どうしてもカスリと称される巻き込み防止部材の存在が不可欠であり、この巻き込み防止部材の存在が経済的、作業性の面で不都合となってしまうことがあるという点である。例文帳に追加

To solve the problem wherein a slitter of an existing noodle making apparatus necessitates scrapers or other entanglement prevention members because of characteristics of dough handled, and the entanglement prevention members are economically and operationally disadvantageous. - 特許庁

穀粉類を主成分とし、大豆胚軸抽出物を、次いでカルシウム含量が、乾燥固形分中0.005〜3重量%になるように水に分散させたカルシウムを混合して生地を調製し、成形し、イソフラボンを乾燥固形分中0.002〜0.5重量%含有する類を得る。例文帳に追加

Grain flour as a main component is mixed with an extract of soybean hypocotyls and then calcium dispersed into water so as to have 0.005-3 wt.% calcium content in a dried solid content to form a dough, which is formed to give noodles containing 0.002-0.5 wt.% of isoflavone in the dried solid content. - 特許庁

等のボイル食品、カレー等のレトルト食品を包装袋に収納して、ボイルまたはレトルト処理による熱水加熱殺菌処理を行った際に、熱水加熱殺菌処理の有無を簡単に目視で判別できる加熱殺菌用包装袋を提供することにある。例文帳に追加

To provide a packaging bag for heating sterilization can attain an easy visual discrimination about a presence or non-presence of hot water heating sterilization processing when some boiled foods such as raw noodles or the like and retort foods such as curry and the like are stored in a packaging bag and the hot water heating sterilization processing under either boiling or retort processing. - 特許庁

例文

その結果、粉体付着後に真空包装して加熱殺菌することにより、雑菌による腐敗がより確実に抑制され、日持ちが長くなるので、茹での状態で土産品などとして持ち帰ったり、郵便や宅配便などで発送することが可能となる。例文帳に追加

The method results in that corruption due to various germs is unfailingly inhibited by hermetically packaging the noodle after adhesion of the powder and subjecting the noodle to heat sterilization, the noodle becomes long-life one, and thus the noodle can be taken out as a souvenir in boiled condition or dispatched via mail or parcel delivery service. - 特許庁

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