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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 並行複発酵の意味・解説 > 並行複発酵に関連した英語例文

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並行複発酵の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

玄麦及び玄米を原料として、糖化、アルコール発酵、酢酸発酵の3者並行複発酵を行うことにより達成された。例文帳に追加

This method for producing vinegar of unpolished wheat and unpolished rice is accomplished by carrying out three parallel complex fermentations of saccharification, alcohol fermentation and acetic acid fermentation of unpolished wheat and unpolished rice as raw materials. - 特許庁

この同時並行的な変化が日本酒に特徴的な並行複発酵である。例文帳に追加

This simultaneous change is called parallel multiple fermentation which is unique to sake brewing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

よく、「麹が不要」「並行複発酵ではなく単発酵」と誤解されているが、実際は麹による糖化が必要な並行複発酵(麹歩合が原料米の3%以上必要とされる)。例文帳に追加

Although,about the method, it is often misconceived that "No rice malt is necessary" or "Single fermentation is done, not multiple parallel fermentation," the multiple parallel fermentation is actually done, which requires saccharification with rice malt (the rice malt over 3% of the amount of the original rice is required).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

並行複発酵(へいこうふくはっこう)とは、醸造酒の製造過程で起こる発酵の一種であり、麹の酵素によってデンプンがブドウ糖に変化する糖化と、ブドウ糖が酵母の働きによってアルコールに変化する発酵とが、同一容器中で同時に行われることをいう。例文帳に追加

Multiple parallel fermentation ("並行複発酵") is a type of fermentation that takes place in the sake brewing process, meaning that saccharification (the conversion of starch into glucose by koji enzyme) and fermentation (the conversion of glucose into alcohol by yeast) occur simultaneously in the same container.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

並行複発酵によってだけ、度数が20度に近い高濃度のアルコールが生成できる。例文帳に追加

High-alcohol sake with almost 20 percent alcohol content can be produced only in the multiple parallel fermentation process.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

「融かした米→グルコース」への分解工程と「グルコース→エタノール」への発酵工程が同時進行しているので、単発酵ではなく並行複発酵である。例文帳に追加

It is considered the multiple parallel fermentation, and not the single fermentation, because the dissolving process, in which the melted rice is turned to glucose, and the fermentation process, in which glucose is turned to ethanol, are in progress at the same time.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

もろみができた直後には、ほとんどの酒が並行複発酵により20度近いアルコール度数となっている。例文帳に追加

Immediately after moromi is produced, almost all sake has an alcohol concentration close to twenty percent because of parallel multiple fermentation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本酒は並行複発酵によって醸造されるため、結果として20度を超える高アルコールが生成される。例文帳に追加

Sake is produced in the multiple parallel fermentation process, resulting in yielding a higher alcohol content of 20 percent or more.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

麹を入れた以上、並行複発酵はおこなっていると主張できるが、実質上はビールと同じ醸造酒である。例文帳に追加

Although one may insist that the multiple parallel fermentation is carried out as the process includes the adding of the sake rice malt, it is in fact brew as in the case of beer.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

発酵乳を製造する具体的な方法は、乳酸菌と酵母を含む少なくとも8種類以上のケフィア由来菌種を含有するスターターを摂取した原料に、温度と時間に検討を加え並行複発酵方法にて培養することにある。例文帳に追加

A concrete method for producing the compound fermented milk comprises culturing a raw material intaking a starter containing at least 8 kinds of spores derived from kefir including lactic acid bacteria and yeast by a parallel double fermentation method while examining temperature and time. - 特許庁

例文

乳に、乳酸菌(好ましくは、ラクトコッカス・ラクティス・サブスピーシーズ・クレモリス)及び/又は酵母と、酢酸菌(好ましくは、アセトバクター・オリエンタリス)とを接種し、並行複発酵又は単行発酵させることにより、乳を乳酸発酵させると共に、乳に含まれるラクトースをラクトビオン酸に変換してラクトビオン酸含有発酵乳を得ることを特徴とするラクトビオン酸含有発酵乳の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the lactobionic acid-containing fermented milk includes inoculating to milk, lactic acid bacteria (preferably, Lactococcus lactis subsp. cremoris) and/or yeast, and acetic acid bacteria (preferably, Acetobacter orientalis), lactic-fermenting the milk by parallel plural fermentation or single plural fermentation, and converting lactose contained in the milk into lactobionic acid so as to obtain the lactobionic acid-containing fermented milk. - 特許庁

並行複発酵と呼ばれるこの日本酒独特の醸造方法が、他の醸造酒に比べて高いアルコール度数を得ることができる要因になっている。例文帳に追加

This unique brewing method for sake, called parallel multi-stage fermentation, is the factor that makes it possible for it to have a higher alcohol content than other brewages.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

並行複発酵によって醸造されるアルコール飲料は、中国の紹興酒に代表される黄酒や韓国のマッコリ、それに日本酒といった東アジア特有のものである。例文帳に追加

The alcohol beverages produced in the multiple parallel fermentation process are specific to the East Asian countries, known as Huangiju (yellow wine) such as Shaoxing rice wine from China, Makgeolli from Korea, and Japanese sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

同じ並行複発酵の酒文化圏である中国では、序文が1117年に書かれたことがわかっている醸造技術書『北山酒経』によれば、すでに宋(王朝)の時代に「酵」と呼ばれていた。例文帳に追加

In China, which belongs to the same liquor culture region of multiple parallel fermentation, fermentation was already called 'Ko' in the age of the Sung dynasty, according to a brewing treatise titled "Hokuzan Shukei" (book on brewing technique), the preface of which is known to be written in 1117.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

蒸煮加熱処理又は湿熱加熱処理された薩摩芋に、麹を作用させずに、セルラーゼ及びα−アミラーゼをそれぞれ特定の割合で含有する液化酵素剤を作用させて薩摩芋液化液を調製する液化工程と、この薩摩芋液化液を糖化酵素剤により糖化しつつ酵母で発酵させる並行複発酵工程とから成ることを特徴とする焼酎の製造方法例文帳に追加

This method for producing Shochu is characterized by comprising a liquidization process for allowing liquidizing enzyme agents comprising a cellulase and an α-amylase in a specific ratio to act on sweet potato subjected to a steaming thermal treatment or a wet heat thermal treatment without using a malt, thus preparing the sweet potato liquid, and a parallel double fermentation process for saccharifying the sweet potato liquid with a saccharifying amylase and simultaneously fermenting the liquid with yeast. - 特許庁

例文

完全醗酵または完全発酵(かんぜんはっこう)とは、日本酒の製法上の重要概念の一つで、並行醗酵において、酵母が日本酒醪(もろみ)の中の糖分をほぼ分解しつくしたことによって自然に衰弱し、これによって醗酵作用が止まること、あるいは、そこまで自然に醗酵を全うさせることをいう。例文帳に追加

Complete fermentation is one of the important notions in producing Japanese sake, and means that, in parallel multi-fermentation, yeast has almost completed decomposing sugar in Japanese sake moromi (raw unrefined sake), resulting in getting weak by itself and terminating fermentation activity, or that the yeast has thus far completed fermentation by itself.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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