意味 | 例文 (15件) |
凍豆腐を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 15件
二 凍豆腐、おから及びゆば例文帳に追加
2. Kooridofu (frozen soybean curd), Okara (dried Tofu refuse) and Yuba (dried soybean milk membrane) - 日本法令外国語訳データベースシステム
フリーズドライ豆腐用冷凍豆腐の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF FROZEN BEAN CURD FOR FREEZE-DRIED BEAN CURD - 特許庁
冷凍豆腐組成物及びその製造方法例文帳に追加
FROZEN BEAN CURD COMPOSITION AND ITS PRODUCTION - 特許庁
また冷凍豆腐の使用により、その惣菜製品を冷凍してもその品質は保持できた。例文帳に追加
The quality of the prepared food product can be kept even when the prepared food product is frozen by using the frozen tofu. - 特許庁
味や食感、解凍後の柔らかさも本来の豆腐に近い美味しい冷凍豆腐の製造を行うことを目的とする。例文帳に追加
To produce tasty frozen bean curd similar to original bean curd in taste, texture and softness after thawing. - 特許庁
豆乳を使用し、冷凍による長期保存が可能で、解凍したときに鬆(す)が生じることがなく、食感にも優れた冷凍豆腐を提供する。例文帳に追加
To provide frozen tofu produced by using soybean milk, storable for a long period, developing no blowholes when thawed and having good palate feeling as well. - 特許庁
豆腐を冷凍後解凍したとき、通常の絹ごし豆腐と同等の品質の冷凍豆腐を製造することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing frozen bean curd having quality equal to that of ordinary silk-strained bean curd, when freezing bean curd followed by thawing. - 特許庁
また、豆腐、氷(高野)豆腐(凍豆腐)、コンニャク、浜納豆(塩辛納豆ともいう)といった食材も、精進料理の必須材料として持ち込まれたと考えられる。例文帳に追加
Foodstuffs like been curd, freeze-dried bean curd, konjac and Hama-natto (Shiokara-natto) are thought to have been introduced as indispensible foodstuffs for Shojin ryori. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
こうして冷却された乳化物7Bを成形器16(型)に供給した後包装し、冷凍することで大豆粉末を用いた冷凍豆腐を製造することが可能となる。例文帳に追加
Thus cooled emulsified material 7B is fed to a forming vessel 16 (mold) and packed and frozen to produce the frozen bean curd using soybean powder. - 特許庁
植物蛋白を配合することなく、適度な歯切れとジューシーな食感を有する、凍豆腐風こんにゃく食品の、簡易かつ安定的な製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a devil's tongue food, by which the frozen bean curd-like devil's tongue food having moderate crispness and juicy texture can simply and stably be produced without adding vegetable protein. - 特許庁
豆乳に、凝固剤と、乳酸球菌乾燥死菌体と、化工澱粉とを添加し、溶解、分散させた後、加熱して均一化した後、容器に充填して固化させ、急速冷凍して冷凍豆腐を得る。例文帳に追加
This method for producing the frozen bean curds is provided by adding a coagulant, dried and dead lactobacillus coccus and modified starch with a soybean milk, dissolving and dispersing, then heating for making it uniform, filling in a container for solidifying and then freezing quickly. - 特許庁
惣菜生地に5〜30mm角の一口大の冷凍豆腐をそのまま練り込むことにより、豆腐が崩れず、豆腐の食感、味を保つ効果を得た。例文帳に追加
This prepared food having effects of keeping the palatability and the taste of the tofu while keeping the shape of tofu is obtained by directly mixing a bite-size frozen tofu having a square of 5-30 mm to the material of prepared food. - 特許庁
意味 | 例文 (15件) |
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |