意味 | 例文 (44件) |
塩辛いを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 44件
この汁は塩辛い.例文帳に追加
There is too much salt in this soup. - 研究社 新和英中辞典
田舎の料理は塩辛い例文帳に追加
Country-dishes have too much salt in them. - 斎藤和英大辞典
塩辛い味であること例文帳に追加
the quality or characteristic of something tasting salty - EDR日英対訳辞書
朝鮮固有のチャンジという漬物もあるが、これは名前通り(チャン:塩辛い)味が非常に塩辛い。例文帳に追加
There is a pickle peculiar to Korea called chanji ('chan' means salty) which tastes very salty as its name implies. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
醤油や塩による塩辛い味付けのものが多い。例文帳に追加
Often it is savory, being seasoned with soy sauce or salt. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
わずかに塩辛い(特に海水および淡水の混合物を含んでいることから)例文帳に追加
slightly salty (especially from containing a mixture of seawater and fresh water) - 日本語WordNet
昔食べた、昔ながらの塩辛い沢庵を懐かしむ意見も多い。例文帳に追加
Many people expressed their longing for the good old salty takuan that they ate in olden days according to their feedback. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
韓国では「カンジャン」(、「塩辛い醤」の意)と呼ばれる醤油がある。例文帳に追加
Kanjan (a Korean soy-sauce; kanjan means 'salted food') is the soy-sauce of Korea. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
開いたムロアジなどを,何度も使った塩辛い漬け汁につけてから日に干した干物例文帳に追加
a dried opened horse mackerel after being dipped into a salty sauce that has been used many times - EDR日英対訳辞書
砂糖を加えた葛餡を用いない、塩辛い「醤油だんご」については、醤油だんごを参照。例文帳に追加
As for salty dumplings which are without sugar-added kuzuan (a thick sauce whose main ingredient is arrowroot starch), see Article "Shoyu dango" - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
保存性に優れているが、塩分が多い(塩分20%前後)ためとても塩辛い。例文帳に追加
They have a very long shelf life but a high salt content (with salinity of about 20%), which makes them very salty. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
1980年代までは、日持ちがする塩分の高い(塩辛い)物が好まれたが、最近は健康への関心の高まりから減塩された製品が多くなっている。例文帳に追加
The salty Chirimenjako, which last longer, were more popular until the 1980s, but recently people are more health cautious and more salt reduced products are becoming popular. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
材料の酒は純米酒が、梅干は塩と赤紫蘇だけで漬けた昔ながらの塩辛いものが最適である。例文帳に追加
For best results, junmaishu (sake made without added alcohol or sugar) and old-fashioned salty umeboshi pickled in only salt and red shiso should be used. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
代表的なものとして「ケチャップマニス」(Kecapmanis,manis「甘い」)、「ケチャップアシン」(Kecapasin,asin「塩辛い」)が用いられている。例文帳に追加
They are represented by kecap manis (sweet soy-sauce, manis of kecap manis means 'sweet') and kecap asin (salty soy-sauce, asin of kecap asin means 'salty'). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これらの穀物の粉から作った餅の味付けには、甘味を利かせるものが主体、プラス塩味を加減(時に塩辛いものもある)。例文帳に追加
These kinds of mochi which are produced using grain powder is flavored mainly by sweetness, and sometimes salty flavor is added (some of them are very salty). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ツメ-アナゴや煮蛤などの淡白な味をしたネタに塗る、佃煮の汁に似た甘塩辛い煮汁。例文帳に追加
Tsume: Salted and sweetened broth similar to broth for tsukudani (small fish, shellfish, konbu, etc. boiled in sweetened soy sauce), which is applied to neta with plain taste such as conger eel, cooked clam, and so on - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
塩辛い味が基本だが、現在ではワサビ味、カレー味、キムチ味など、さまざまな味の物が作られている。例文帳に追加
Basically it has been a savory food, but at present, there is a number of variations in flavors such as wasabi, curry and kimchee. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、京料理独特の薄味にしたため、塩辛い味付けを好む尾張出身の信長の舌には合わなかったとも言われている。例文帳に追加
Still another theory says that Nobunaga did not like the lightly seasoned foods, unique to Kyoto cooking, since, being from Owari, he liked salty foods. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
フィリピンの料理は甘い味やすっぱい味,塩辛い味の組み合わせが特徴ですが,料理は通常あまり辛くありません。例文帳に追加
Filipino cooking features a combination of sweet, sour and salty flavors but the food is usually not very spicy. - 浜島書店 Catch a Wave
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