例文 (196件) |
油揚げ あぶらあげの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 196件
油揚げ例文帳に追加
Abura-age (deep-fried bean curd) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
「おあげさん」-油揚げ例文帳に追加
oagesan: aburaage (deep fried bean curd) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
油揚げ装置及び油揚げ調理方法例文帳に追加
FRYING APPARATUS AND FRY COOKING METHOD - 特許庁
豆腐、生揚げ、油揚げ例文帳に追加
Soybean curd, Fried soybean curd, Deep-fried soybean curd - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
一 豆腐類及び油揚げ類例文帳に追加
1. Tofu (soybean curd) and Aburaage (fried soybean curd) - 日本法令外国語訳データベースシステム
-野菜などを油揚げやゆばで包む。例文帳に追加
Vegetables are wrapped with abura-age or yuba. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
油揚げ食品用バッター液,マイクロ波調理用冷凍油揚げ食品及びその冷凍油揚げ食品の製造法例文帳に追加
BATTER LIQUID FOR FRY FOOD, FROZEN FRY FOOD FOR MICROWAVE COOKING AND METHOD FOR PRODUCING THE FROZEN FRY FOOD - 特許庁
油揚げ麺の製造ラインを長大化させることなく麺塊をむらなく均一に油揚げ処理することのできる油揚げ装置を提供する。例文帳に追加
To provide a device for frying a noodle cluster in oil evenly, which prevents fried noodle processing line from being enlarged. - 特許庁
油揚げ即席麺用粉およびそれを用いた油揚げ即席麺の製造法例文帳に追加
FLOUR FOR FRIED INSTANT NOODLE AND METHOD FOR PRODUCING FRIED INSTANT NOODLE USING THE SAME - 特許庁
この油揚げ機Bは、湯煎調理された餃子Cを油揚げ調理する際にも使用可能である。例文帳に追加
In this case, the frying device B is usable in the frying of dumplings C precooked by steaming. - 特許庁
発酵成型生地を湿熱処理した後油揚げする、発酵油揚げ食品の製造法。例文帳に追加
This method for producing the fried fermented food comprises subjecting fermented and molded dough to moist heat treatment and then frying the dough. - 特許庁
吸油量の少ない油揚げパンおよびその製造法例文帳に追加
FRIED BREAD HAVING LESS OIL-ABSORBING AMOUNT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
油揚げ(あぶらあげ)は、薄切りにした豆腐を油で揚げた食品。例文帳に追加
Aburaage is a food consisting of sliced tofu (bean curd) fried in oil. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
宮城県の定義山(じょうぎさん)の三角形油揚げ。例文帳に追加
Sankakkei (triangular) aburaage produced in the region of Mt.Jogi, in Miyagi Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
納豆、豆腐、おから、豆乳、ゆば、油揚げ例文帳に追加
Natto (fermented soybeans), tofu (bean curd), okara (bean curd residue), tonyu (soy milk), yuba (bean curd skin), and abura-age (deep-fried bean curd) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
油揚げ麺(フライ麺)などインスタント麺例文帳に追加
Instant noodles such as deep-fried noodles - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
味付けした油揚げを載せたうどん。例文帳に追加
Kitsune Udon is topped with seasoned deep-fried bean curd. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
細かくきざんだ油揚げを載せたうどん。例文帳に追加
Kizami Udon is topped with deep-fried bean curd cut into strips. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ただし、油揚げに味付けはされていないことがある。例文帳に追加
However, deep-fried bean curd put on top of the noodles is sometimes unseasoned. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
具は細かく刻んだネギ・チクワ・油揚げなど。例文帳に追加
As for toppings, chopped leeks, Chikuwa (fish sausage), Aburaage, etc. are often added. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
天ぷらや油揚げを添付したものもある。例文帳に追加
Tenpura or abura-age (deep-fried bean curd) may also accompany pre-boiled noodles. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
油揚げ食品の処理方法および蒸し処理装置例文帳に追加
PROCESSING METHOD FOR DEEP-FRIED FOOD AND STEAMING PROCESSING APPARATUS THEREFOR - 特許庁
油揚げ及び調味液のあくやえぐみを取り去ることができ、油揚げと調味液とがほどよく染み込んで、すっきりとした味のいなり寿司用味付き油揚げ油揚げを製造することができる。例文帳に追加
To obtain a seasoned fried bean curd for flavored boiled rice wrapped up with fried bean curd, having a refreshing flavor, capable of removing lye and harsh taste of fried bean curd and seasoning solution, moderately flavoring the fried bean curd with the seasoning solution. - 特許庁
油揚げ即席麺類用小麦粉組成物例文帳に追加
WHEAT FLOUR COMPOSITION FOR OIL-FRIED INSTANT NOODLES - 特許庁
油揚げ機およびその温度管理方法ならびに油循環方法例文帳に追加
FRYER AND TEMPERATURE CONTROL METHOD THEREFOR, AND OIL CIRCULATING METHOD - 特許庁
油揚げ食品の脂肪含有率低減のための油改質剤例文帳に追加
OIL MODIFYING AGENT FOR DECREASING FAT CONTENT OF FRIED FOOD - 特許庁
いなり寿司用油揚げの製造に際し、耐熱性を有する糯種澱粉を0.5〜3質量%含有する調味液で油揚げを味つけすること。例文帳に追加
The fried bean curd for Inari-sushi is produced by seasoning the fried bean curd with a seasoning liquid containing 0.5-3 mass% heat-resistant glutinous starch flour. - 特許庁
油揚げを所定の大きさに切断し、その切断した油揚げの集合物に粘液剤を添加混合した。例文帳に追加
The liquid fried bean curd is obtained by cutting fried bean curd to a prescribed size, and adding and mixing a viscous liquid agent to/with the aggregate of the cut fried bean curd. - 特許庁
従って、係る油揚げ生地を揚げて調製された油揚げは、外皮がソフトであり、内部が均質な多孔質状でジュウシーな食感を有する油揚げが得られ、消費者の嗜好を満足させることができる。例文帳に追加
As a result of this, the fried bean curd which is prepared by frying the fried bean curd dough has soft outer skin, a homogeneous pores on the inside and juicy palate feeling to satisfy preference of consumers. - 特許庁
油揚げ直後はもとより、一度油揚げし、冷凍保管した後に油揚げ等で再加熱しても、柔らかく、肉汁が保持されたジューシー感に富む鶏唐揚の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing tender unbattered deep fried chicken, retaining meat juice and rich in juicy feeling not only just after fried but after reheated through frying or the like after once fried and frozen. - 特許庁
稲荷寿司(いなりずし)は、油揚げの中に飯を詰めた寿司。例文帳に追加
Inarizushi is a kind of sushi made of aburaage (deep-fried tofu) stuffed with rice. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例文 (196件) |
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France. |
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |