意味 | 例文 (19件) |
激甘の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 19件
甘味が少なく,刺激の強い味であること例文帳に追加
of a taste, the quality or characteristic of being stimulating and not too sweet - EDR日英対訳辞書
高甘味度甘味料の不快な後味や、苦味、エグ味、刺激味を少ない添加量で抑制する甘味改善剤を提供することを課題とする。例文帳に追加
To obtain a sweetness improving agent effective for suppressing disagreeable aftertaste, bitter taste, harsh taste and pungent taste of a sweetener having high sweetness at a small addition amount. - 特許庁
また、温度によって甘味の変化が激しい点も缶コーヒーと相性が悪い。例文帳に追加
Furthermore, sweetness severely changes according to temperature, which is incompatible with canned coffee. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
甘味が強くなりボディ感が増し、高甘味度甘味料に由来する甘味の後引きが改善されすっきりとした良好な甘味を有し、酸味料に由来する刺激的な酸味が改善され、かつ炭酸ガスの気泡感が顕著に強い炭酸飲料を提供する。例文帳に追加
To provide a carbonated beverage having strong sweetness and increased body, having a refreshing and favorable sweetness by improving residual sweetness derived from a high intensity sweetener, improved in pungent sourness derived from an acidulant, and having remarkably strong bubble feeling of carbon dioxide. - 特許庁
相対的に辛味が刺激されないため「甘口」と間違えられやすいのである。例文帳に追加
Umakuchi can be easily mistaken for "amakuchi" because, relatively speaking, the human organ that senses karami (dryness) is not really stimulated when something that is umakuchi is drunk. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
甘蔗抽出物を有効成分とする炭酸飲料の炭酸刺激低減剤。例文帳に追加
A carbonic acid stimulation reducing agent of the carbonated beverage contains sugarcane extract as an active ingredient. - 特許庁
また、T1R2及びT1R3受容体が同時発現することにより、天然及び人工甘味料を含む甘味刺激物質に応答する味覚受容体となる。例文帳に追加
Further, co-expression of the T1R2 and T1R3 receptors results in a taste receptor that responds to sweetness stimuli including naturally-occurring and artificial sweeteners. - 特許庁
酢酸由来の酸味や刺激臭がマスキングされているだけでなく、甘藷酢に特有のいも臭や土臭さがなく風味良好で嗜好性に優れた甘藷酢飲料およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a sweet potato vinegar beverage where acidic taste and irritating smell derived from acetic acid are masked, and also no potato smell nor earthy smell peculiar to sweet potato vinegar is given out, having good flavor and excellent in palatability: and to provide a method for producing the beverage. - 特許庁
および、甘蔗抽出物を有効成分とする炭酸飲料の炭酸刺激低減剤を甘蔗抽出物含有量が0.00001〜0.02質量%となるよう添加することを特徴とする炭酸飲料の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the carbonated beverage adds the carbonic acid stimulation reducing agent of the carbonated beverage containing the sugarcane extract as the active ingredient so that the content of the sugarcane extract is 0.00001-0.02 mass%. - 特許庁
うま味刺激及び甘味刺激にそれぞれ応答する化合物を特定するためのアッセイにおけるT1R1/T1R3及びT1R2/T1R3を含むヘテロオリゴマー味覚受容体を使用することからなる。例文帳に追加
Besides, the uses of hetero-oligomeric taste receptors comprising T1R1/T1R3 and T1R2/T1R3 in assays to identify compounds that respectively respond to tastiness stimuli and sweetness stimuli, are also provided. - 特許庁
甘味があり、かつショウガの刺激感が強いショウガ風味炭酸飲料、当該炭酸飲料の製造方法、及びショウガ風味炭酸飲料におけるショウガの刺激感増強方法を提供する。例文帳に追加
To provide a ginger flavored carbonated beverage which has sweetness and a strong feeling of stimulation of ginger, and method for producing the carbonated beverage, and to provide a method for improving the strong feeling of stimulation of ginger in the ginger flavored carbonated beverage. - 特許庁
糖類本来の甘味が損なわれることなく、異味や異臭、異色が除去されていて通常の糖類と同様に使用でき、しかも、摂取しても低カロリーで、糖質の急激な血糖値上昇作用を抑えることのできる甘味料を提供する。例文帳に追加
To provide a sweetener in low calorie which can be used in a similar way as usual saccharides, removing strange tastes, smells and colors without loosing a sweet taste inherent to the saccharide, enabling of suppressing a rapid rise of the blood sugar value when it is ingested. - 特許庁
本発明は、上記のような従来技術の問題点に鑑み、アルコール飲料の設計品質をほとんど変えることなく、かつ、アルコールの刺激感及び高甘味度甘味料の苦味やエグミなどの欠点が改善されたアルコール飲料を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide an alcoholic drink almost without changing the designed quality of the alcoholic drink on considering conventional technical problematic points as described above, and improving faults such as the irritating feeling of the alcohol and the bitter taste, astringent taste, etc., of a highly sweetening sweetener. - 特許庁
また本発明は、うま味刺激物質及び甘味刺激物質にそれぞれ応答する化合物を同定するためのアッセイにT1R1/T1R3及びT1R2/T1R3からなるヘテロ−オリゴマー及びキメラの味覚受容体を用いることに関する。例文帳に追加
The present invention also relates to the use of hetero-oligomeric and chimeric taste receptors comprising T1R1/T1R3 and T1R2/T1R3 in assays to identify compounds that respectively respond to umami taste stimuli and sweet taste stimuli. - 特許庁
アガロビオースを含有する、食味が良く、刺激味の緩和と甘味の奥行き増強効果を有する飲料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide an agarobiose-containing composition comprising a beverage containing agarobiose, having fine taste and stimulative taste-releasing effect and enhancing effect of the depth of sweetness, and to provide a method for producing the composition. - 特許庁
熱及び有機溶媒等に対する安定性に優れた、冷水からお湯等の広範囲の温度刺激で無味を甘味に変化させる作用を有する味覚修飾剤及びそれを含む飲食品を提供する。例文帳に追加
To obtain a taste-modifier excellent in stability to heat and organic solvents and the like and having action to change tastelessness to sweetness by a wide range of temperature stimulation from cold water to hot water and the like and provide food and drink containing the same. - 特許庁
飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、甘味含有飲食品の甘味の増強や、塩味含有飲食品の塩味刺激感緩和や、苦味含有飲食品の苦味のマスキングや、渋味含有飲食品の渋味のマスキングや、その他の飲食品の生臭みの低減、こく味増強、濃厚感付与、後残りの改善などの呈味改善をすること。例文帳に追加
To provide a taste improving agent enhancing the sweetness of sweet tasting food and beverages, relieving the irritating saltiness of salty food and beverages, masking the bitterness of bitter tasting food and beverages, masking the astringency of astringency-tasting food and beverages, and reducing the fishy smell, enhancing body, imparting the rich taste, and improving the aftertaste of other food and beverages. - 特許庁
アルコールの刺激を低減させた高濃度アルコール飲料、特にリンゴ風味のアルコール飲料において、熟れたリンゴに特有の甘い香り(熟れた蜜様の味わい)を増強させたこれまでにない優れた果実感と風味とを有する飲料を提供すること。例文帳に追加
To provide a high concentration alcoholic drink reduced in the irritativeness of alcohol, especially an apple flavor alcohol in which a sweet aroma (mature nectar-like taste) characteristic to mature apples is reinforced and which has excellent fruit aroma and flavor. - 特許庁
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