例文 (10件) |
生野菜料理の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 10件
沖縄のすきやきは、肉と野菜、豆腐を甘く煮合わせたものに生卵(あるいは目玉焼き)を乗せて平皿に盛った一品料理である。例文帳に追加
Sukiyaki in Okinawa is an a-la-carte dish made from meat, vegetables and tofu boiled together for sweetness and then served on a plate with a raw egg (or an egg fried sunny-side up.) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
未調理の肉類、野菜類、魚介類等の生鮮食品を用いて短時間に簡単に調理することのできる料理用製品の提供。例文帳に追加
To obtain a product for cooking cookable in a short time simply by using perishable foods such as uncooked meat, vegetables, fishes and shellfishes. - 特許庁
サラダ、すなわち一品の料理として野菜を生のまま食べるという概念が日本の食文化に定着するまでは、野菜・豆類を加熱調理する必要があったため、あく抜きや水煮といった時間と手間のかかる下処理を必要とする事が多いのが、精進料理の特徴の一つである。例文帳に追加
One of the characteristics of Shojin ryori is the necessity for time-consuming precooking such as removing harshness and boiling because precooking had been required for vegetables and beans until the practice of eating fresh vegetables as a la cart cuisine, namely salad, took root in Japanese food culture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
精進料理(しょうじんりょうり)とは、仏教では僧は戒律五戒で殺生が禁じられており、大乗仏教で肉食も禁止されたため、僧への布施として野菜や豆類、穀類を工夫して調理したベジタリアン料理である。例文帳に追加
Shojin ryori mean vegetarian diet which are prepared as the charity for monks using only vegetables, beans and grain since the five commandments of Buddhism prohibit monks from killing and under Mahayana Buddhism, even meat eating is prohibited. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、馬刺し、鶏刺し、レバー(肝臓)刺し、こんにゃく刺し、タケノコ、生ゆばといった、肉や野菜、植物性食品など、魚介類以外のものであっても、生のまま切り身にした料理を刺身ということもある。例文帳に追加
In addition to fish, the word sashimi is sometimes used to refer to any meat or plant food that is eaten raw, such as basashi (horsemeat sashimi), torisashi (chicken sashimi), rebasashi (liver sashimi), konnyakusashi (konjac (alimentary yam paste, devil's tongue) sashimi), and takenoko (bamboo shoot) and namayuba (raw tofu skin). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
煮込料理を製造する際に、野菜屑等の生ゴミを発生させることなく、短時間で美味な製品として調理できる熱処理食品素材を提供することを課題とする。例文帳に追加
To obtain a heat-treated food material cookable in a short time as a tasty product without causing garbage such as vegetable waste, etc., when a boiled food is produced. - 特許庁
長く漢方薬に使われて、サラダ用野菜として生で、またはホウレンソウのように料理されて食べられる有毛の青い花をつけるヨーロッパの一年の草の葉例文帳に追加
hairy blue-flowered European annual herb long used in herbal medicine and eaten raw as salad greens or cooked like spinach - 日本語WordNet
また、前記香辛生野菜のおろし汁も同様に前記容器に収納後冷凍保存することにより、繊維質の混在を不要とする調理料理や香辛飲料にも使用できる。例文帳に追加
It is possible to apply spicy vegetable juice to cooked food and/or spicy drink where the coexistence of fibrous materials is not needed, by holding spicy vegetable juice collected when grating spicy vegetables as well, followed by storing it in a frozen state in the same way. - 特許庁
器に料理を盛る場所と別に収納部を設け食材から出る絞り汁を回収したり、食材を氷、保冷剤等を使用し冷やしたり、生野菜等を洗浄しそのまま器に乗せても自然と水切れ出来て切れた水分は収納部内に入りこむ。例文帳に追加
A storage part separate from a section on which the cooked food is placed is provided in the container, consequently juice excreted from the food is collected therein, the food is cooled by using ice, refrigerant, or the like, and when a raw vegetable or the like is washed and placed on the container as is, draining occurs naturally, and the drained liquid enters the storage part. - 特許庁
未調理の肉類、野菜類及び魚介類から選ばれる1種以上の生鮮食品を少なくとも含む、1人分又は複数人分の所定の料理品用の食材及び調味料を、該料理品の電子レンジによる調理方法を記載した書面と共に1セットにして包装した、電子レンジ加熱調理用包装食品セット。例文帳に追加
This packaged food set for cooking by microwave oven heating is obtained by packaging food raw materials for a prescribed cooking to be cooked for one or several persons containing at least one or more kinds of perishable foods selected from uncooked meat, vegetables and fishes and shellfishes together with seasonings and a document describing a cooking method for the cooking to be cooked with a microwave oven into one set. - 特許庁
例文 (10件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |