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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 発酵酒類に関連した英語例文

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発酵酒類の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 22



例文

酒類発酵液の凍結混濁能の予測方法例文帳に追加

METHOD FOR PREDICTING FREEZE-TURBIDITY OF LIQUOR FERMENTATION LIQUID - 特許庁

エチル−α−D−グルコシドとグリセロールとを共に高含有する酒類発酵により得る。例文帳に追加

To produce a liquor containing ethyl-α-D-glucoside and glycerol at high contents by fermentation. - 特許庁

主としてアルコール発酵を伴う酒類醸造に使用する仕込方法及び装置に関する。例文帳に追加

To provide a method and a system for charging raw materials usable mainly for brewing a liquor with alcoholic fermentation. - 特許庁

酢酸発酵前の食酢醪、酢酸発酵中の発酵醪、又は酢酸発酵終了後の醪のいずれかに、茶材に酒類及び酸発酵乳を混和し、熟成して得られる熟成茶材から得られた水抽出液を添加して、該水抽出液を含有する食酢を製造する。例文帳に追加

Aqueous extract of an aged tea material obtained by mixing a tea material with an alcoholic liquor and acidic fermented milk and aging the mixture is added to either one of vinegar glue before fermentation of acetic acid, fermented glue during fermentation of acetic acid and glue after finishing fermentation of acetic acid to produce vinegar containing the aqueous extract. - 特許庁

例文

該培養物を用いることにより、全行程が液相化された酒類または発酵食品の製造方法を提供することができる。例文帳に追加

The method for producing the liquor or fermented food, whose all processes are carried out in liquidized states, can be provided by using the cultured product. - 特許庁


例文

発酵過程で雑菌汚染を防止できる澱粉質原料の酒類及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide liquors of a starchy raw material preventing contamination of various bacteria in a fermentation process and to provide a method for producing the liquors. - 特許庁

酒類発酵により得られる、エチル−α−D−グルコシドを0.5重量%以上、グリセロールを0.3重量%以上含有する酒類、特に、清酒。例文帳に追加

The liquor, especially Japanese rice wine is produced by a fermentation process of liquor and contains ≥0.5 wt.% ethyl-α-D-glycoside and ≥0.3 wt.% glycerol. - 特許庁

好適な水質の水の使用による良酒質の酒類を醸造可能にすること、このような酒類を醸造する際のもろみ日数(発酵日数)の短縮を図る。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing Sake having a good quality of liquor by using sea water and capable of shortening days for fermentation in manufacture of the Sake. - 特許庁

酒類の生成工程において副生する酒類を除く組成物を含む培地を用いることで、従来の生産培地を用いた場合より、低コスト、短時間、かつ効率的にバイオサーファクタントを発酵生産するとともに、未利用資源であった酒類の生成工程において副生する酒類を除く組成物を有効利用する。例文帳に追加

The biosurfactant is produced by fermentation at lower cost in a shorter period of time and more efficiently by using a medium containing a composition excluding liquor which is a byproduct in the process of producing the liquor, compared with a process using a conventional production medium, and in addition, the compositions excluding liquors which have been the unused resource of the byproducts in the process of producing the liquor is effectively used. - 特許庁

例文

筐体の機能と構造が、酵母の発酵を促進するための最適な環境を備え、酒類飲料の醸造に適するように構成した家庭用発酵装置に関する。例文帳に追加

To provide a household fermentation apparatus whose housing function and structure give the optimal environment for promoting the fermentation of yeast and which is suitable for brewing a liquor. - 特許庁

例文

本発明に係る液状調味料は、穀類、海草類、野菜類、果物類からなる群から選ばれた一または二以上の原料を発酵させて得た発酵調味液と、魚醤油と、酒類を含んでいる。例文帳に追加

The liquid condiment comprises a fermented condiment liquid, a fish sauce and a spirits, wherein the fermented condiment liquid is obtained by fermenting one or more raw materials selected from a group consisting of grains, seaweeds, vegetables and fruits. - 特許庁

酒類と、発酵乳酸含有物質、酢類、味噌、醤油およびウスターソースから選ばれた少なくとも1種の発酵調味料とを含有する、パンのクラムフレーバー組成物。例文帳に追加

This bread crumb flavor composition contains liquors, a fermented lactic acid containing substance, and at least one kind of fermented seasoning(s) selected from vinegars, fermented soybean paste, soy source and Worcester sauce. - 特許庁

穀類、糖類その他の物品を原料として発酵させた酒類(同法第3条第7号から第18号までに掲げる酒類その他政令で定めるものを除く)でアルコール分が20度未満のもの(エキス分が2度以上のものに限る)をいう。例文帳に追加

They are defined as follows: fermented alcohol drinks made from grains, sugars and other ingredients (excluding alcohol drinks referred in the Act, Section 3, Article 7 to 18 and other government ordinances) with an alcohol content of less than 20 percent (the extracted component is two degrees or higher).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

大根おろしに存在する糖化酵素を用いて澱粉質原料を糖化させることによって糖化液を得る糖化段階と、前記糖化液を発酵させることによって発酵液を得る発酵段階と、前記発酵液を蒸留させることによって蒸留液を得る蒸留段階と、を含む澱粉質原料の酒類の製造方法が提供される。例文帳に追加

The method for producing the liquors of the starchy raw material comprising a saccharifying stage of saccharifying the starchy raw material with a saccharifying enzyme present in a grated Japanese radish and thereby affording a saccharified liquor, a fermenting stage of fermenting the saccharified liquor and thereby providing a fermentation liquor and a distilling stage of distilling the fermentation liquor and thereby affording a distillate is provided. - 特許庁

この発明は、酒類,味噌等の発酵食品の製麹に際し麹中のユビキノンの生成を促進する化学物質を添加することにより、麹中のユビキノン含有量を増大させるものである。例文帳に追加

The method for increasing a ubiquinone content in malted rice comprises adding a chemical substance for promoting formation of ubiquinone in malted rice during production of malted rice in a fermented food such as liquors, fermented soybean paste, etc. - 特許庁

醸造工程に必要な複数の器具や装置の機能を1つの発酵器にまとめ、温度管理や工程を簡便にすることで、誰でも簡単にできる酒類飲料づくりを可能にする。例文帳に追加

To provide a simple brewing apparatus with which functions of a plurality of devices and apparatuses necessary for a brewing process are collected in one fermentor, a temperature control and a process are simplified so that liquors and beverages are simply produced by anybody. - 特許庁

茶材に酒類及び酸発酵乳を混和し、熟成して得られる熟成茶材から、水系溶媒によって抽出された成分を有効成分とする血圧上昇抑制剤を得る。例文帳に追加

This inhibitor of the blood pressure elevation comprises an ingredient prepared by mixing a tea material with liquors and an acid fermented milk, aging the resultant mixture and extracting the aged tea material with an aqueous solvent as an active ingredient. - 特許庁

最初は、長年の米発酵技術を応用して化粧品として使用可能な「純米酒すっぴん」を開発したが、酒類に分類され、酒販店に販売が限定されていた。例文帳に追加

Initially, Fukumitsuya Sake Brewery developed "Junmai-shu Suppin," a product that applied long standing rice fermentation techniques and was able to be used as a cosmetics product. However, this product was classified as an alcohol product and its sale was limited to liquor stores. - 経済産業省

酵母を、ピルビン酸輸送阻害剤の存在下で培養し、当該阻害剤に耐性の酵母を分離することを特徴とする、ピルビン酸の生産能が低下しかつよい酸味の感じられる酒類を製造できる酵母の育種方法、該育種方法により得られた酵母、及び前記酵母を用いてアルコール発酵を行うことを特徴とする酒類の製造方法。例文帳に追加

There are provided: a method for breeding yeast which has low pyruvic acid-producibility and can produce liquors with good sour taste, wherein the method is featured by culturing the yeast in the presence of pyruvic acid-transporting inhibitor and by isolating yeast having resistance against the inhibitor; yeast obtained by the breeding method; and a method for producing liquors featured by performing alcoholic fermentation using the yeast. - 特許庁

また、α−アミラーゼ、グルコアミラーゼおよびグルコースイソメラーゼを有効成分として含有する醸造用酵素剤を用いて四段掛けもろみを作製しこれを主発酵もろみに投入することを特徴とする酒類の醸造法を提供する。例文帳に追加

The method for brewing the liquors comprises preparing the Moromi-mash for the 'fourth stage' fermentation by using the brewing ferment containing α-amylase, the glucoamylase, and the glucose isomerase as active ingredients, then charging principal Moromi-mash separately prepared with the above Moromi-mash as the 'fourth stage' in the brewing. - 特許庁

タケノコ及びゴボウの粉砕物を含む具材を、(1)飲料用茶材に酒類及び酸発酵乳を混和し、前記飲料用茶材を膨潤させた後、熟成して得られる熟成茶材を水抽出して得られる飲用茶類と、(2)食酢と、(3)酸発酵乳とを含む調味液で味付けし、この具材を用いてソース類を得る。例文帳に追加

This sauce is obtained by using an ingredient containing crushed products of bamboo sprout and burdock and seasoned with a seasoning liquid containing (1) drinkable tea obtained by extraction with water of a ripened tea material obtained through mixing a drinkable tea material with liquor and acid fermented milk and swelling the drinkable tea material followed by ripening the resultant product, (2) vinegar and (3) acid fermented milk. - 特許庁

例文

例えば焼酎等の酒類を蒸留により製造するようにした蒸留酒の製造方法に係り、特に発酵後のもろみを蒸留する工程において、従来の蒸留方法では採用されていない新規な蒸留方法を用いることにより、従来の蒸留酒とは異なる香味と風味の豊かな蒸留酒の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a distilled liquor rich in fragrance and flavor different from those of conventional distilled liquors by using a new distillation method not adopted by conventional distillation methods in the method for producing the distilled liquor such as shochu (distilled white liquor) by distillation especially in a process of distilling mash after fermentation. - 特許庁

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