意味 | 例文 (178件) |
INSTANT NOODLESの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 178件
METHOD FOR PRODUCING INSTANT NOODLES AND APPARATUS FOR DRYING INSTANT NOODLES例文帳に追加
即席麺の製造方法および即席麺の乾燥装置 - 特許庁
Where are the instant noodles?例文帳に追加
インスタントラーメンはどこですか? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
PRODUCTION OF GROOVED INSTANT NOODLES例文帳に追加
溝付き即席麺類の製造方法 - 特許庁
PRODUCTION OF INSTANT NOODLES例文帳に追加
即席麺類の製造方法 - 特許庁
INSTANT NOODLES AND THEIR PRODUCTION例文帳に追加
即席麺類およびその製造方法 - 特許庁
METHOD FOR STABILIZING FLAVOR OF INSTANT NOODLES例文帳に追加
即席麺類の風味安定化方法 - 特許庁
Instant noodles such as deep-fried noodles 例文帳に追加
油揚げ麺(フライ麺)などインスタント麺 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide instant noodles having favorable palate feeling: and to provide a method for producing such instant noodles.例文帳に追加
良好な食感を有する即席麺及びそのような即席麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁
WHEAT FLOUR COMPOSITION FOR OIL-FRIED INSTANT NOODLES例文帳に追加
油揚げ即席麺類用小麦粉組成物 - 特許庁
To provide a quality improver for instant noodle improving reconstituting properties of noodles and refining palate feeling of the noodles; and to provide a method for producing instant noodles using the quality improver.例文帳に追加
麺の復元性を向上させ、食感を改良する即席麺類の改質剤及びこれを用いた即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁
The noodles are targeted on mainly 'steamed noodles' such as chow mein noodles and instant noodles and can be applied to Japanese wheat noodles, iced noodles, pasta, buckwheat noodles, and cold noodles.例文帳に追加
この発明は、主として焼きそば麺や即席麺などの「蒸し麺」を対象とするが、うどん、そーめん、冷麦、パスタ類、そば、冷麺に応用することができる。 - 特許庁
To provide a method for producing instant noodles, which produces instant noodles having raw noodle-like texture and flavor and instant noodles having excellent restoration performance even in slightly thick noodles having thickness.例文帳に追加
生麺様の食感及び風味を有する即席麺、さらには厚みのある太めの麺であっても復元性に優れた即席麺を製造可能な、即席麺の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide instant noodles having viscoelasticity like that of raw noodles, and excellent in disaggregation when eaten.例文帳に追加
生麺のような粘弾性を有し、喫食時のほぐれ性の良い即席麺を得る。 - 特許庁
To provide a method for producing noodles excellent in the sense of cooking for instant noodles.例文帳に追加
即席めんにおいて、調理感の優れた麺質を得ることができる方法を提供する。 - 特許庁
Instant noodles: "In a bag but taste better than local noodles," "The taste is different." 例文帳に追加
インスタントヌードル「袋に入ったものでも、ローカルのものより美味しい」「味が違う」 - 経済産業省
Instant soups and cups of instant noodles are eaten, but they are rather snacks. 例文帳に追加
インスタントスープやカップ麺なども食べられてはいるが、スナック的な位置づけである。 - 経済産業省
The method for improving the flavor of the instant noodles comprises improving the flavor of the instant noodles by preparing noodle dough in the presence of lactobacillus.例文帳に追加
乳酸菌存在下に麺生地を調製することにより、即席麺の風味を改良する即席麺の風味改良方法。 - 特許庁
WATER METER, INSTANT NOODLES FOR MICROWAVE OVEN COOKING, AND COOKING METHOD FOR INSTANT NOODLES FOR MICROWAVE OVEN COOKING例文帳に追加
水計量器および電子レンジ調理用即席麺並びに電子レンジ調理用即席麺の調理方法 - 特許庁
The stand has instant noodles, so please eat them. 例文帳に追加
売店にインスタントヌードルがありますので、そちらをお食べ下さい。 - Weblio Email例文集
I survived on instant noodles during my days as a poor student.例文帳に追加
私はお金のない学生時代インスタントラーメンで毎日をしのいだ - Eゲイト英和辞典
Nissin Food Products Company has developed space food instant noodles. 例文帳に追加
日(にっ)清(しん)食品は,宇宙食のインスタントラーメンを開発した。 - 浜島書店 Catch a Wave
Toyo Suisan's Maruchan instant noodles are extremely popular in Mexico.例文帳に追加
東洋水産の即席めん「マルちゃん」はメキシコでとても人気があります。 - 浜島書店 Catch a Wave
SEALING LID DEVICE WITH ADHESIVE FOR EXCLUSIVE USE OF HOT WATER POURING PORT OF CUP OF INSTANT NOODLES例文帳に追加
カップ麺の給湯口専用粘着剤付き密閉蓋装置 - 特許庁
To provide a grain flour composition for non-fried instant noodles, which gives non-fried instant noodles excellent in textures after restored (restored with hot water) and excellent in the looseness of noodle filaments, when eaten; and to provide a method for producing non-fried instant noodles.例文帳に追加
復元(湯戻し)後の食感に優れると共に、喫食時の麺線のほぐれに優れるノンフライ即席麺類が得られる、ノンフライ即席麺類用穀粉組成物並びにノンフライ即席麺類の製造方法を提供すること。 - 特許庁
Also those whose contents are instant ramen noodles are called Kappu-ramen, soba (noodles made from buckwheat) and udon (noodles made of wheat flour) are called Kappu-soba and Kappu-udon respectively, and yakisoba (fried noodles) are called Kappu-yakisoba (instant yakisoba). 例文帳に追加
内容物がインスタントラーメンのものをカップラーメン、蕎麦、うどんのものをカップそば、カップうどん、やきそばのものをカップやきそば(インスタント焼きそば)とも言う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide instant deep-fried noodles getting rid of empty light palate feeling peculiar to instant deep-fried snack noodles and having viscoelasticity like raw noodles to achieve heavy noodle ribbon like raw noodles.例文帳に追加
即席油揚げスナック麺特有のスカスカとした軽い食感を脱し、「生麺のような粘弾性」を有し、かつ「生麺のような重みのある麺線」を実現する。 - 特許庁
To provide fermented instant noodle utilizing lactobacillus comprising grain-utilized food or alkaline food such as instant noodles, to which finely acid taste and flavor are imparted without spoiling flavor and palate feeling inherent in noodles; to provide a method for producing the noodles and a method for improving the flavor of the noodles.例文帳に追加
麺本来の風味、食感を損なうことなく良好な酸味と風味を付与した即席麺等の穀類利用食品又はアルカリ性食品、その製造方法及びそのような風味改良法を提供すること。 - 特許庁
To provide a method for producing salt-free and additive-free noodles which are increased in viscosity through sufficiently maturing a raw material without using salt, regardless of the fact that conventionally salt is indispensable to mature dough when producing noodles, and which demand hardness with stiffness and springiness which raw noodles, frozen noodles and instant noodles cannot achieve.例文帳に追加
従来麺類を製造するときに生地を熟成するためには、食塩は欠かせないものでした、本発明では食塩を使わずに、原材料を十分に熟成させ粘土を高めた無塩の麺類の製造方法。 - 特許庁
To provide a method for producing grooved instant noodles which can be restored by a simple cooling treatment comprising immersing the instant noodles in hot water for about 3 to 4 min, have good compatibility with soups, and give a tooth touch similar to those of raw noodles, by steaming grooved raw noodles and then swelling and drying the noodles with hot air.例文帳に追加
熱湯を用いて3〜4分程度の簡単な調理で復元し、スープのりが良く、生麺的な歯ごたえのある即席麺であって、溝付き生麺線を蒸煮後に熱風を用いて膨化乾燥した即席麺類の製造方法に関する。 - 特許庁
To eliminate the generation of a burn or the dropping of noodles when hot water is drained for a packing container storing instant noodles, for example, instant fried noodles, particularly for an instant noodle packaging container used for eating the noodles by pouring the hot water into the container storing the instant noodles, and easily drain the hot water.例文帳に追加
例えばインスタント焼きそば等の即席麺を収容する包装容器、特に即席麺を収容した容器内に熱湯を注入して所定時間経過したのち湯を排出して食するのに用いる即席麺用包装容器に係り、湯切りを行う際にやけどしたり麺が落下することなく、容易に湯切りを行うことができるようにする。 - 特許庁
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