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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > INSTANT NOODLESの意味・解説 > INSTANT NOODLESに関連した英語例文

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INSTANT NOODLESの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 178



例文

This deep-fried confectionery cum instant noodle is obtained by covering boiled noodles with the mixed water of starch and seasoning liquid and frying the product in oil so as to make the product serve as confectionery.例文帳に追加

茹でた麺をでんぷんと調味液の混合水で被覆し、油で揚げることで菓子の役目をする。 - 特許庁

To provide konjak-containing instant starch noodles obtained by utilizing a sheet-form production method so as to become edible within 3 minutes after pouring boiling water.例文帳に追加

シート式製法を利用し、熱湯を注いで3分以内で喫食することができるこんにゃく入り即席澱粉麺を提供する。 - 特許庁

The instant noodles packaged in the container are included in the container in combination with a candy with a high-pressure gas sealed therein.例文帳に追加

即席麺とともに高圧ガス封入キャンディーが容器に内包されている容器入り即席麺類を提供する。 - 特許庁

The method for producing flavor-improved instant noodles comprises a process of preparing noodle dough in the presence of the lactobacillus.例文帳に追加

乳酸菌存在下に麺生地を調製する工程を含む、風味を改良した即席麺の製造方法。 - 特許庁

例文

A projection 10 is formed at a specific height on the inside of a cup main body 1, and the float of instant noodles 2 is restricted with the projection 10.例文帳に追加

カップ本体1内の所定高さ位置に突起10を設け、この突起10で即席麺2が浮上するのを規制してある。 - 特許庁


例文

Many homes make use of Japanese foods such as seasoning and instant noodles and think very highly of them. 例文帳に追加

日本の食材は調味料やインスタント麺などを始めとしてかなり家庭に入り込んでおり、その評価も高い。 - 経済産業省

The lid structure for a cup of instant noodles is equipped with an adhesive (11) which can be glued to an opening (3) again by pressing a lid (10) which has been once peeled on a contact surface between the opening (3) and the lid (10) of a container (2) of the instant noodles (1).例文帳に追加

本発明のカップ麺の蓋構造は、カップ麺(1)の容器(2)の開口部(3)と蓋(10)との接触面に、剥離した蓋(10)を押圧することにより、再度開口部(3)に接着することが可能な接着剤(11)を設けたことを特徴とする。 - 特許庁

To obtain an improver of noodles, capable of improving the texture and taste of the noodles which are not only the ones to be eaten just after cooking but also the ones such as the cooked noodle delivered after the heating and cooking, the raw type instant noodle (LL noodle), the frozen noodle, and the instant noodle.例文帳に追加

調理後すぐに食するものだけでなく、加熱調理後に流通される調理麺、生タイプ即席麺(以下LL麺)、冷凍麺、即席麺などの麺類の食感や食味を向上させる麺類の改質剤及び改質方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing balls made of shrunk instant noodles which enable the reduction of packages such as a separate package and a corrugated board box and transportation costs and the reduction of the cost of production, are excellent in suitability for production, and are excellent in cooking restorability and taste and/or texture after cooking in a comparable level to usual instant noodles.例文帳に追加

個装包材、輸送用ダンボールケース等の包材および輸送コストの削減、および製造コストの削減を可能とし、且つ製造適性に優れ、調理復元性、調理後の食味食感が通常の即席麺と同様に良好なる収縮即席麺塊の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a lid material solving conventional drawbacks of a lid material used on a container for instant Chinese noodles and instant fried noodles cooked by pouring water or hot water and excellent in open-state retainability and re-sealability after water-poured.例文帳に追加

本発明は、水または湯を注いで調理する即席ラーメンや即席焼きそば向けの容器に用いるアルミニウム等の金属を含まない蓋材における、従来の欠点を解消し、開封保持性および注水後の再封性に優れた蓋材を提供しようとするものである。 - 特許庁

例文

In instant Udon noodles or Udon noodles served in cheap stand-up-eating shops, simple Tempura-like food is often used to save costs and for other reasons, which is merely molded and hardened Tenkasu (crunchy bits of deep-fried dough produced as a byproduct of cooking tempura) gathered from the surface of the oil. 例文帳に追加

インスタントうどん、あるいは安価な立ち食いでは、コストなどの関係から、揚げ玉を寄せ集めて成形し、固めただけのものを用いることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing unfried instant noodles which have smooth and viscoelastic texture originally possessed by the noodles even after recovered by hot water, and the rate of the reduction of elastic feeling of which by boiling is retarded.例文帳に追加

熱湯復元後の食感が麺類本来のなめらかで粘弾性のある食感をもち、茹伸びも遅いノンフライ即席麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method of this invention can impart instant fried noodles having the same flavor and feeling in being chewed as the original fried noodles without impairing instantaneousness and convenience.例文帳に追加

本発明によれば、インスタント性及び簡便性を維持したままで、本来の焼きそばと同様な風味・食感を有する即席焼きそばとすることができる。 - 特許庁

To provide a packaged instant noodle suitable for an eating process of putting noodles and soup or contents in a sauce bag together into a package container body followed by putting a cover thereon, and thereafter shaking the whole container to eat noodles.例文帳に追加

容器本体に麺類とスープまたはソース袋の内容物をあけ次いで蓋をした後に容器全体をシェイクして喫食するに適する容器入り即席麺を提供する。 - 特許庁

To produce dry vegetable used for instant food such as instant soup, instant stew, packaged instant rahmen (Chinese noodles), and instant Miso soup to which hot water is added to eat, having the same colors and flavors inherent in vegetables as those of boiled ones, and set afloat on hot water to be usable as floating ingredients.例文帳に追加

本発明は、お湯を加えて食する即席スープや即席シチュー、即席容器入りラーメン、即席味噌汁などの即席食品に使用する乾燥野菜であって、ボイル調理後と同等の野菜類が本来有する特有の色彩及び風味を有し、お湯に浮いて浮きみ具材として使用できる乾燥野菜を製造することを目的とする。 - 特許庁

To provide an instant noodle storage paper cup which is free from flaws on a side face and damages to the paper cup due to a pressure applied to the paper cup by an increase in volume of instant noodles with moisture absorbed.例文帳に追加

即席麺の吸湿に伴う体積の増大により紙カップが圧迫され、紙カップ側面が傷ついたり、破壊されたりすることがないような、即席麺収容紙カップの構造を提供すること。 - 特許庁

The coloring of a displaying part which is a coloring matter absorbent paper capable of dissolving and diffusing the coloring matter with steam and coloring the displaying part for a prescribed time is utilized as a method for judging the cooking time for an instant food such as instant noodles eaten by pouring hot water thereon.例文帳に追加

熱湯を注いで食する即席麺等のインスタント食品の調理時間を判別する方法として、水蒸気で色素が溶解拡散して色素吸収紙である表示部が所定時間で着色されることを利用する。 - 特許庁

Through such a way of eating as to put noodles and soup into the package container body and shaking the whole package container to mix the noodles and soup together, the objective instant noodles highly excellent in touch feeling to the teeth and tongue, smoothness to the throat, aroma and flavor, and good in appearance as well, can be eaten.例文帳に追加

このように、容器内に麺とスープとをいれ容器全体をシェイクして麺とスープとを撹拌した後に喫食すると、極めて歯触り、舌触り、喉越し、香り、旨味に優れ、かつ見た目も良い即席麺を喫食することができる。 - 特許庁

To provide instant noodles fried in an oil, preventing boiling dissolution of noodle components during a boiling treatment in eating, suppressing the clouding of a soup and having an excellent texture essential to the noodles in the fried noodles prepared by frying and drying treatments with a diacylglycerol used in a frying oil and fat.例文帳に追加

フライ油脂にジアシルグリセロールを用いて油揚げ乾燥処理したフライ麺において、喫食時の茹で処理時に麺成分の茹で溶けを防止し、スープの濁りを抑え、麺本来の優れた食感を有する即席油揚げ麺を得る。 - 特許庁

To provide a method for using an instant foodstuff such as instant noodles to be cooked with hot water in a highly heat-insulating and warming container which can withstand repeated uses wherein a waste quantity of disposable instant noodle containers can be reduced by using a reusable container.例文帳に追加

多回数の使用に耐える断熱性保温性の高い容器と湯により調理する即席麺等の即席食品の利用方法を提供し、再利用できるカップ麺用容器のを使用する事により使い捨てカップ麺用容器ゴミの排出量を削減する方法である。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles which supplies instant noodles using starch different from potato starch conventionally used in its compound as raw material so as to increase choices in its palate feeling while maintaining the palate feeling with good smoothness and resilience which are the feature of the potato starch, as inexpensive starch raw material.例文帳に追加

即席麺類において、その配合中に従来から使用されてきた馬鈴薯澱粉とは異なる澱粉を原料として、馬鈴薯澱粉の特徴であるつるみと弾力の良好な食感を維持しつつその食感の選択肢の幅を広げ、且つ安価な澱粉原料として供給し得る方法を提供する。 - 特許庁

In this shop, everyone can easily have a meal by selecting a desirable commodity from exhibition shelves dedicated to pot noodles inside the shop and safely and smoothly filling an instant noodle cup with hot water from a hot water supplying faucet (provided with a safety device invented to keep a constant distance from noodles inside a pot to prevent scattering of hot water) dedicated to instant pot noodle and fitted to a in-store counter.例文帳に追加

それは、お客が店内のカップ麺専用の展示棚より希望の商品を選び、店内カウンターに取り付けられた即席カップ麺専用給湯蛇口(熱湯が飛び散らないように、カップ内の麺との距離を一定に保たせるように工夫された安全装置付き)から、誰でもが安全に且つスムーズにお湯を注ぎ、いつでも手軽に食事が出来るようにする。 - 特許庁

This method for producing balls made of shrunk instant noodles features comprising the following processes: (1) a process for humidifying and heating balls made of instant noodles; and (2) a process where the balls are held in a flexible receptacle, the inside of the receptacle is decompressed by suction to simultaneously shrink and cool the balls in such a way as to fix the form of each shrunk ball.例文帳に追加

収縮即席麺塊の製造方法であり、(1)即席麺塊を調湿加熱する工程(2)前記即席麺塊をフレキシブル容器に収納し、容器内を吸引減圧することにより即席麺塊を収縮させると同時に冷却し、収縮した形状を固定する工程を含むことを特徴とする収縮即席麺塊の製造方法。 - 特許庁

The instant noodles package comprises a container for instant noodles, a lid of this container, the spoon for picking up the ingredients and sealing body for covering them, and the spoon for picking up the ingredients consists of a scooping-up section having the mechanism for separating the hot water and a handle, and has a folding mechanism for folding and fixing the spoon at a using angle.例文帳に追加

インスタント麺用の容器と該容器の蓋そして具取りスプーンとそれらを覆うシール体とより構成され、前記具取りスプーンは湯切り機構を有するすくい部と柄とよりなり、使用角度で折り曲げ固定される折り曲げ機構を有するものであることを特徴とするインスタント麺包装体である。 - 特許庁

To provide non-fried instant noodles having a good taste and flavor, rich in viscoelasticity, and simplified in raw materials and combination thereof, by aging the noodles in a noodle band stage and a noodle strand stage, by avoiding heat treatment, such as steaming, boiling, and drying by hot air, indispensable to conventional processes.例文帳に追加

従来製法では不可欠であった蒸すあるいは茹でる、又は熱風乾燥等の加熱処理を加えずに、麺帯及び麺線の段階で熟成を行うことによって、味、香りが良好で、粘弾性に富み、かつ原料及びその配合がシンプルであるノンフライ即席麺を提供する。 - 特許庁

To provide new instant noodles in which, even if plant sterols are used, noodle cutting phenomenon derived from roughness of noodle surface caused by deterioration of noodle-making aptitude and produced when reconstituting with hot water to loosen noodles is prevented, and the time for reconstituting with hot water is shortened.例文帳に追加

本発明は、植物ステロール類を用いても、製麺適性の悪化による麺表面の荒れに由来する湯戻しして麺をほぐす際に生ずる麺の切断現象を防止し、しかも、湯戻し時間が短縮された新規な即席麺類を提供することを課題とする。 - 特許庁

This packaged instant noodle is such that at least noodles and soup or a sauce bag are set in a package container; wherein the package container is designed so as to be capable of retaining a fluid-tight condition at the time of shaking the package container after putting the noodles and the soup or sauce together therein.例文帳に追加

容器内に少なくとも麺類とスープまたはソース袋とを収納した容器入り即席麺において、該容器が該麺類と該スープまたはソースとを該容器内に収納した後に該容器をシェイクする際に液密を保持できることを特徴とする、容器入り即席麺である。 - 特許庁

To provide a container for encasing instant noodles and a draining lid that keep the lid from lifting off the container at the time of draining hot water, the noodles from flowing out, and the lid from being removed from the container, enabling safe draining of hot water.例文帳に追加

本発明は、湯切りを行う際に蓋が容器から持ち上がり、麺類が流れ出たり、また蓋が容器から脱着することがなく、安全に湯切りを行うことのできる即席麺類用収納容器および湯切り蓋を提供することを課題とするものである。 - 特許庁

The packaged instant egg-drop soup with noodles for microwave cooking is obtained by placing and holding raw vegetables 4, noodles 5 thereon, and on the top, a crushed gelatin soup solidified product 6 of 0.2-3 cm size, embedded with an egg coagulation 7, from a bottom side in a covered container 3.例文帳に追加

施蓋した容器3内の底部側より生野菜4、その上部に麺5、さらに最上部に卵凝固物7を包埋している0.2〜3cmの大きさのクラッシュされたゼラチンスープ固化物6が載置され収容されている電子レンジ加熱用の容器詰め即席卵とじ様麺食品。 - 特許庁

To obtain the subject modifier composition capable of solving such problems involved in preserving instant long-life noodle for a long period that noodle ribbons stick one another, palate feeling of noodles is deteriorated, and furthermore, boiled water used for reconstituting dried noodles when eating becomes cloudy (namely, elution of starch).例文帳に追加

生タイプ即席麺を長期間保存するうえで問題となる麺線同士の付着、麺の食感低下、さらには喫食時に麺を湯で戻す際に見られる戻し湯の白濁、換言すれば澱粉の溶出を抑えることのできる改質剤組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide an apparatus for hot-air drying of noodles capable of stably producing high-quality instant noodles so as to make texture of long strips uniform and dense by supplying hot air at the optimum air velocity in the optimum air flow to the whole area of long strips for a short-time drying time.例文帳に追加

短時間の乾燥時間で麺線の全域に最適な風速、風量の熱風を吹き付けることで、麺線の組織が均一に緻密になるように高品質の即席麺を安定して製造することができ麺の熱風乾燥装置を提供する。 - 特許庁

During the winter, 'instant shiruko,' similar to the conventional kaichu jiruko, which becomes ready for eating with hot water having been poured in the cup just like the cup ramen (instant Chinese noodles in a cup), and 'shiruko drink' which comes in a can ready for drinking just like canned juice are provided in the store. 例文帳に追加

また、冬場になると、従来からの懐中汁粉のようなものでカップラーメンのようにカップにお湯を注いで作る「即席汁粉」や、缶入りでジュースのようにそのまま飲むことができる「汁粉ドリンク」などが店頭に見られるようになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The invention employs a method of re-cooking by washing the instant food container, unsealing only the content instant noodles, putting it in the container and pouring hot water while the container is recycled and reused, thereby allowing wastes of the cup containers to be largely reduced.例文帳に追加

本方法によれば即席食品用容器を洗浄し、リサイクル、再利用し中身の即席麺だけ開封再充填し湯を注入することにより再調理する方法を取り入れることにより、カップ容器ゴミの大幅な減量が可能になる。 - 特許庁

Aiming at immediate restoration in hot water, instant Udon noodles contained in a cup or a bag are made by introducing several techniques such as deep-frying in oil, freeze-drying or heated-air drying after boiling. 例文帳に追加

カップ入りや袋入りのインスタントうどんは、油で揚げたり、フリーズドライや茹でてから熱風乾燥した製品など、熱湯ですぐに戻る工夫が施されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Even after the midterm, at least cooking is easier than instant ramen noodles, but other equipment such as water, fuel, and a simple cooking range (a portable gas burner and others) necessary for cooking are required. 例文帳に追加

中期以降でも、少なくともインスタントラーメンよりは調理は簡便ではあるが、これの調理に必要な水や燃料・簡易焜炉(カセットガスコンロなど)といった他の備えも必要である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The idea originated from a trip to Europe and America for selling instant ramen noodles, in which someone cracked Chicken Ramen into a paper cup because ramen bowls were not available, poured hot water, and tried out with a fork. 例文帳に追加

欧米に即席ラーメンのセールスに行った際、ラーメン用のどんぶりが無かったため、紙コップにチキンラーメンを割り入れて湯を注ぎフォークで試食する姿からの発想だった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The attached soup and ingredients are mainly dried by freeze-drying, and also separate bags of them are attached to high-priced products similarly as instant ramen noodles in a plastic bag. 例文帳に追加

添え付けのスープや具材はフリーズドライを用い乾燥させたものが主流だが、袋入りのインスタントラーメンと同様、高価格の製品にはスープ・具が別添のものも存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is characterized in its thickness compared with somen from other areas, and therefore it was about to have a name other than somen in the past (by the revising the "Quality Labeling Standard for instant noodles," it is officially called 'hand-stretched somen' now). 例文帳に追加

他の素麺より太いのが特徴で、それにより過去には素麺とは別の名を付けられそうになった時期がある(現在は『乾めん類品質表示基準』が改定された事により基準上も正式に「手延べ素麺」となった)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a lid structure for a cup of instant noodles with which convenience and safety aspects can be improved by easily and reliably sealing the lid with a container opening.例文帳に追加

カップ麺の蓋を容易に、且つ確実に容器の開口部に封止することにより、利便性や安全面を向上させることができるカップ麺の蓋構造を提供すること。 - 特許庁

To provide an easy-to-peel lid for use with cups for instant noodles, yogurt, pudding or the like wherein an aluminum foil is not laminated, and lightproofness, designs and patterns can be applied.例文帳に追加

カップラーメン用やカップヨーグルト、プリン用などのアルミニウム箔を積層していない簡単に遮光性や絵柄、模様などを付与することができるカールを起し難いイージーピール蓋材を提供する。 - 特許庁

The method for producing instant noodles comprises using a quality improver comprising carboxymethylcellulose Na salt having 2%-water-solution viscosity of 1-1,000 mPa s, and an etherification degree of 0.3-0.8.例文帳に追加

2%水溶液粘度が1〜1000mPa・sであり、エーテル化度が0.3〜0.8であるカルボキシメチルセルロースNa塩からなる改質剤を即席麺類の製造に用いる。 - 特許庁

The solid instant noodles set with V cut grooves on the plane thereof can be eaten in bite-size pieces by dividing along the V cut grooves followed by performing prescribed cooking.例文帳に追加

固形即席めんの平面にV切割溝を設けV切割溝にそって分割し所定の調理をすることにより一口サイズで食することができることを特徴とする。 - 特許庁

To provide an apparatus for cutting out mechanical parts such as bolts and nuts, electronic components such as diodes and terminals, dry foods such as ingredients of instant noodles, tablet drugs and the like.例文帳に追加

ボルト・ナットのような機械部品、ダイオード・端子のような電子部品、インスタントラーメンの具材のような乾燥食品、錠剤状の薬品等を高速で切り出す装置を提供する。 - 特許庁

The method for producing instant noodles comprises adding 5-20 wt.% of polysaccharide coating starch obtained by heating a mixture of starch and polysaccharide thickener, to a raw material powder.例文帳に追加

澱粉と増粘多糖類の混合物を加熱処理してなる多糖類コーティング澱粉を、原料粉中に5〜20重量%配合することを特徴とする即席麺の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles rapidly reconstituted with hot water, excellent in palate feeling and also having favorable temporal stability without using chemically synthesized starch.例文帳に追加

化学的に合成された澱粉を使用することなく、湯戻りが速く、食感が優れており、かつ経時安定性の良い即席麺を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

The non-fried dry instant noodles are such that the noodle mass density is ≤0.25 g/cm^3 and the noodle mass space volume is 2.0-4.5 cm^3/g to the noodle mass weight.例文帳に追加

麺塊の密度が0.25g/cm^3 以下で、麺塊重量に対する麺塊空隙体積が2.0〜4.5cm^3 /gであることを特徴とするノンフライ乾燥即席麺。 - 特許庁

The latest information, opinions and impressions about instant noodles from every place of Japan are collected through sites of the Internet, and the popular items and the new items are quickly ordered to obtain.例文帳に追加

インターネットのホームページなどで、全国各地の即席麺に対する最新情報や意見感想を集め、直ちに人気商品及び新商品を取り寄せる。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles in cup, which is capable of preventing damaging the inner surface of the biodegradable cup by dried noodle mass contained in the cup.例文帳に追加

内部に収容した乾燥した麺塊で生分解性容器の内面が傷つくことを防止できる容器入り即席麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles served to be eaten within 3 minutes after pouring boiling water thereon, improved in easiness of getting loose when restored with hot water, taste and palate feeling.例文帳に追加

熱湯を注いで3分以内で喫食することが即席麺において、喫食の際の湯戻り時のほぐれ性と味・食感を改善した即席麺を得る製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

This packaged instant noodle is served for eating according to the following procedure: putting soup or contents in a sauce bag on the noodles in which the contents are housed, connecting the package container body with the cover body in a fluid-tight fashion, and shaking the whole package container.例文帳に追加

該容器入り即席麺は、内容物が収容されていた麺類にスープまたはソース袋の内容物をかけ、次いで該容器本体と蓋体とを液密に結合し、容器全体をシェイクした後に喫食する。 - 特許庁

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