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Tartaryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 25



例文

The method for producing Tartary buchwheat tea comprises the following process: soaking Tartary buchwheat grains in hot water having initial temperature of 50-80°C followed by steaming the Tartary buchwheat grains; drying the steamed Tartary buchwheat grains followed by separating seeds from husks of the grain to make the seed Tartary buchwheat tea.例文帳に追加

苦蕎麦の穀粒を、初期温度50〜80℃の熱水に浸漬した後、当該苦蕎麦の穀粒を蒸し、乾燥後実と殻とを分離し、その実を苦蕎麦茶とすることを特徴とする苦蕎麦茶の製造方法を提案する。 - 特許庁

BREADS USING TARTARY BUCKWHEAT FLOUR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ダッタンソバ粉を用いたパン類及びその製造方法 - 特許庁

TARTARY BUCKWHEAT TEA DRINK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

韃靼そば茶飲料およびその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PROCESSING BEVERAGE GIVEN BY USING TARTARY BUCKWHEAT AS RAW MATERIAL例文帳に追加

苦蕎麦を原料とした飲料の加工方法 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING TARTARY BUCKWHEAT FINE FLOUR例文帳に追加

ダッタンソバ微粉末の製造方法 - 特許庁


例文

under Genghis Khan Tartary extended as far east as the Pacific Ocean 例文帳に追加

太平洋の東に遠く広がったジンギスカンタータリーの下 - 日本語WordNet

METHOD FOR PRODUCING BUCKWHEAT NOODLE OR PASTA USING TARTARY BUCKWHEAT FLOUR OR THE LIKE例文帳に追加

韃靼そば粉類を用いたそばめんもしくはパスタの製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING HIGH RUTIN-CONTAINING TARTARY BUCKWHEAT FLOUR, AND BUCKWHEAT FLOUR PROCESSED PRODUCT例文帳に追加

ルチン高含有韃靼そば粉の製造方法及びそば粉加工品 - 特許庁

SOLID FOOD CONTAINING TARTARY BUCKWHEAT, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND THICKENING AGENT例文帳に追加

ダッタンソバ含有固形食品及びその製造方法、並びに、つなぎ用剤 - 特許庁

例文

The method for producing buckwheat noodles or pasta using tartary buckwheat flour or the like comprises formulating wheat flour with 30-70 wt.% of tartary buckwheat flour and 1-2 wt.% of tartary buckwheat leaf powder to produce noodle strips by a normal method.例文帳に追加

小麦粉に対し、韃靼そば粉30〜70重量%、韃靼そばの葉の粉末1〜2重量%を配合し、常法により麺帯を製造することを特徴とする韃靼そば粉類を用いたそばめんもしくはパスタの製造方法。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing tartary buckwheat fine flour, by which tartary buckwheat fine flour enabling effective intake of active ingredients, such as rutin contained in tartary buckwheat, without making an eater feel hardness and/or roughness in the mouth, when it is eaten.例文帳に追加

食する際に口中で硬さやざらつきを感じることなく、ダッタンソバに含まれるルチン等の有効成分を効果的に摂取することができるダッタンソバ微粉末を簡易に製造すること。 - 特許庁

Such food and drink items, in which the tartary buckwheat fine flour is used, enable effective intake of active ingredients, such as, rutin contained in tartary buckwheat, and has satisfactory flavors that the tartary buckwheat has.例文帳に追加

かかるダッタンソバ微粉末が用いられた飲食品は、食する際に口中で硬さやざらつきを感じることなく、ダッタンソバに含まれるルチン等の有効成分の効果的な摂取を可能とすると共に、ダッタンソバの有する良好な風味を有する。 - 特許庁

FOOD GROUP INCLUDING INSTANT NOODLE MADE FROM TARTARY BUCKWHEAT FLOUR CONTAINING RUTIN AND HAVING SUPERIOR QUALITY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ルチンを含有し品質に優れたダッタンソバ即席麺を含む食品群およびその製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing Tartary buchwheat tea enriching such a pharmaceutical component as γ-amino butyric acid (GABA).例文帳に追加

γ−アミノ酪酸(ギャバ)という薬効成分を富化するための苦蕎麦茶の製造方法を提供する。 - 特許庁

The Tartary buchwheat grains are soaked in the hot water having the initial temperature of 50-80°C so that glutamic acid decarboxylase contained in the Tartary buchwheat is activated and thereby glutamic acid is changed into γ-aminobutyric acid in the Tartary buchwheat, and thereby an elution amount of the γ-aminobutyric acid is increased by 3 times as that when soaked in water having initial temperature of 25°C.例文帳に追加

苦蕎麦の穀粒を初期温度50〜80℃の熱水に浸漬させることにより、苦蕎麦に含まれているグルタミン酸デカルボキシラーゼが活性化し苦蕎麦中のグルタミン酸がγ−アミノ酪酸に変化するため、γ−アミノ酪酸の溶出量は初期温度25℃の水に浸漬した場合に比べて約3倍に増やすことができる。 - 特許庁

To provide a method for producing high rutin-containing tartary buckwheat flour, for easily obtaining high rutin-containing buckwheat flour, and to provide a buckwheat flour processed product.例文帳に追加

ルチンを高含有するそば粉を容易に得ることのできるルチン高含有韃靼そば粉の製造方法及びそば粉の加工品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing buckwheat noodles or pasta using tartary buckwheat flour or the like, enabling health promotion.例文帳に追加

健康を増進することの可能な韃靼そば粉類を用いたそばめんもしくはパスタの製造方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for producing buckwheat flour of tartary buckwheat capable of making the best use of its ingredients while suppressing bitterness thereof.例文帳に追加

苦味を抑えつつ含有成分を最大限に生かすことができるダッタン種そばのそば粉製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a preservative food produced from tartary buckwheat flour as an ingredient, in which bitterness is reduced and the taste is maintained.例文帳に追加

ダッタンソバの種子を材料として製造された、苦味が抑制され、風味が維持された保存可能な食品を提供する。 - 特許庁

To ingest Tartary buckwheat (Fagopyrum tataricum) having a high nutritive value and useful for preventing lifestyle-related illness, etc., without decreasing the nutritive value.例文帳に追加

栄養価が高く、生活習慣病等の予防に役立つ苦蕎麦を、その栄養価を低下させることなく、摂取することができる加工方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the high rutin-containing tartary buckwheat flour and the buckwheat flour processed product comprises a roasting treating process of grinding seeds of tartary buckwheat with a stone mill, and evaporating water only from outer layer flour at 40-95°C, and deactivating rutin splitting enzyme followed by sterilizing.例文帳に追加

韃靼そばの種子を石臼で挽き外層粉のみを40〜95℃で水分の蒸発とルチン分解酵素の失活及び殺菌する焙煎処理工程からなるルチン高含有韃靼そば粉及びそば粉の加工品を製造することを特徴とする。 - 特許庁

Buckwheat flour for instant noodle and for precooked noodle obtained by grinding tartary buckwheat seeds is characterized by having a rutin splitting enzyme activity value of 20 nkat/g or less, and containing rutin of 500 mg% or more.例文帳に追加

ダッタンソバ種子の粉砕により得られたソバ粉であって、ルチン分解酵素活性値が20nkat/g以下、ルチン含有量が500mg%以上であることを特徴とする即席麺用ソバ粉および加熱処理した麺用ソバ粉。 - 特許庁

The instant food product is obtained by packaging at least one powder selected from the group of brown rice powder, tartary buckwheat powder, soybean-derived powder, konjak powder and agar powder, instant noodle made of starch, soup seasoning and ingredients in a bag or a cup-like vessel.例文帳に追加

玄米粉末、だったんそば粉末、大豆由来粉末、蒟蒻粉末および寒天粉末からなる群より選ばれる少なくとも1種の粉末とでんぷんから製造した即席麺とスープ調味料ならびに具材を袋またはカップ状容器に包装したインスタント食品。 - 特許庁

To provide a method for producing food and drink using buckwheat as a raw material comprising adding scent, flavor and taste different from those of an ordinary buckwheat roasted product to flavor inherent in the buckwheat when using the seeds of buckwheat (regular buckwheat, tartary buckwheat, rhizocarpous buckwheat or the like) roasted to be used for food and drink so as to aim at differentiation as a product.例文帳に追加

ソバ(普通ソバ、ダッタンソバ、宿根ソバ等)の実を焙煎して飲食品に使用する際、ソバ本来の風味に加えて、通常のソバ焙煎品とは異なる香り、風味、味わいを付加させることによって製品の差別化をはかること。 - 特許庁

例文

This method for producing polished grain of tartary buckwheat through skinning treatment of hulled buckwheat consisting of buckwheat grains obtained by threshing buckwheat seeds comprises emery powder treatment 2 for polishing hulled buckwheat obtained by threshing treatment 1 of buckwheat seeds using emery powders to skin the buckwheat to such an extent as not to generate bitterness.例文帳に追加

そば種子の殻を脱穀除去したそば粒でなる玄そばからその種皮を除去する除皮処理によってダッタン種そばの精穀体を製造する方法は、脱穀処理1による玄そばを金剛砂による精穀によって苦みを生じない程度に種皮を除去する金剛砂処理2とから構成する。 - 特許庁

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