1016万例文収録!

「sake producing」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sake producingに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

sake producingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 174



例文

Motodate (producing sake mash) 例文帳に追加

酛立て(もとだて) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

SAKE SOAP AND METHOD FOR PRODUCING SAKE SOAP例文帳に追加

酒石鹸および酒石鹸の製造法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING LOW ALCOHOL SAKE AND LOW ALCOHOL SAKE例文帳に追加

低アルコール酒の製造方法及び低アルコール酒 - 特許庁

(iv) Business of producing sake 例文帳に追加

四 清酒の製造の事業 - 日本法令外国語訳データベースシステム

例文

Rice is first milled for producing sake. 例文帳に追加

まず米を日本酒精米する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

NEW HIGHLY ACIDIC SAKE YEAST AND METHOD FOR PRODUCING SAKE USING THE SAME例文帳に追加

多酸性新規清酒酵母及びこれを用いて製造する清酒の製造法 - 特許庁

JAPANESE SAKE CONTAINING VINEGAR AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR-CONTAINING JAPANESE SAKE例文帳に追加

食酢入り日本酒及び食酢入り日本酒の製造方法 - 特許庁

NEW SAKE YEAST AND METHOD FOR PRODUCING SAKE THEREWITH例文帳に追加

新規清酒酵母及びこれを用いて製造する清酒の製造法 - 特許庁

SIMPLE METHOD FOR FERMENTING UNREFINED SAKE AND METHOD FOR PRODUCING LOW ALCOHOL CONTENT SAKE例文帳に追加

簡易な醪醸造法及び低アルコール清酒の製造法 - 特許庁

例文

We cannot consider that 'rice for producing sake' is 'sakamai.' 例文帳に追加

「酒を造る米」イコール「酒米」と考えることはできない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

It includes records of producing sake, soy sauce and miso at that time. 例文帳に追加

当時の酒、醤油、味噌などに関する製造記録を含む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

MONOTERPENE ALCOHOL-PRODUCING YEAST AND REFINED SAKE例文帳に追加

モノテルペンアルコール生産性酵母および清酒 - 特許庁

To provide a streamlined method for producing Narazuke (vegetables pickled in sake dregs).例文帳に追加

本発明の課題は奈良漬けを合理化することにある。 - 特許庁

SAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

日本酒リキュール及びその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING SAKE WITH REDUCED ALCOHOL AND APPARATUS FOR THE SAME例文帳に追加

煮切り酒の製造方法及びその装置 - 特許庁

VEGETABLES PICKLED IN SAKE LEES AND METHOD OF PRODUCING THE SAME例文帳に追加

粕漬け及びその粕漬けの製造方法 - 特許庁

LOW ALCOHOL SAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

低アルコール清酒及びその製造方法 - 特許庁

SAKE LEES PICKLE PASTE AND METHOD FOR PRODUCING LEES PICKLE例文帳に追加

酒粕漬物床及び粕漬物の製造方法 - 特許庁

NEW YEAST AND METHOD FOR PRODUCING SAKE THEREWITH例文帳に追加

新規酵母及びそれを用いた清酒の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING WINE-FASHIONED JAPANESE SAKE WITH RICE AS MAIN MATERIAL例文帳に追加

米を主原料とするワイン風清酒の製造方法 - 特許庁

JAPANESE SAKE COCKTAIL BASE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

日本酒カクテルベース及びその製造装置 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING VINEGAR EXTRACT POWDER INCLUDING VINEGAR AND SAKE LEES例文帳に追加

酢及び酒粕を含む酢エキス粉末の製造方法 - 特許庁

HYDROGEN-CONTAINING SAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

水素含有酒類及びその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING CRAB-SAKE AND ITS PRODUCT例文帳に追加

カニ酒の製造方法とその製品 - 特許庁

NEW YEAST AND METHOD FOR PRODUCING SAKE USING THE YEAST例文帳に追加

新規酵母と当該酵母による酒類の製造方法 - 特許庁

SPARKLING LOW ALCOHOL SAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

発泡性低アルコール清酒およびその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING SAKE USING LACTOBACILLUS例文帳に追加

乳酸菌を使用する清酒の製造方法 - 特許庁

As produced sake has deep flavor and tasteful quality, it is preferred for producing junmaishu (sake made without added alcohol or sugar) 例文帳に追加

濃醇でどっしりした酒質に仕上がるため一般に純米酒に好んで使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There is a theory that 'kamosu' (producing sake), an expression of Japanese, derived from 'kamu' (chewing) of kuchikami-sake. 例文帳に追加

酒造りを表現する「醸(かも)す」は、口噛み酒の「噛(か)む」が語源であるという説がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PRODUCING SAKE FOR COOKING OR SEASONING FOR COOKING AND NEW SAKE AND PRODUCT THEREOF例文帳に追加

料理用清酒または料理用調味液および新規清酒の製造方法とその製品 - 特許庁

NEW SAKE YEAST HAVING HIGH PRODUCTIVITY OF MALIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING SAKE BY USING THE SAME例文帳に追加

リンゴ酸高生産性新規清酒酵母及びこれを用いる清酒の製造方法 - 特許庁

This cosmetic comprises a sake yeast extract used when producing a Sake.例文帳に追加

日本酒を製造する際に使用する清酒酵母エキスを含有せしめた構成よりなる。 - 特許庁

To provide a method in which ordinary people having no license for producing Sake can safely brew Sake while using facilities and equipments for a Sake manufacture.例文帳に追加

酒類の製造免許を持たない一般人が酒類製造者の施設設備を利用し、安心して酒造りができる方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the Sake using the yeast can be used for producing the Sake including Sake with a high content of tyrosol using a yeast highly producing the tyrosol, low-alcohol Sake or sparkling Sake to provide the fermented alcoholic beverage of the new taste with the rich flavor.例文帳に追加

本発明の酵母を用いた清酒の製造方法は、チロソール高生産性酵母を用いたチロソール高含有清酒や低アルコール清酒或いは発泡性清酒を含む清酒の製造に用いて、香味豊かな新味覚の発酵アルコール飲料を提供することができる。 - 特許庁

Nara style sake brewing is the origin of all the sake brewing schools including Sessen-juni-go (the twelve sake brewing districts in the provinces of Settsu and Izumi) where Kudari-zake (sake shipped from Kyoto and Osaka to Edo) was produced in the Edo period such as Itami-zake (sake brewed in the present Itami City, Hyogo Prefecture), Konoike-style, Kohama-style and Ikeda-style, and Nada-gogo (the five sake-producing areas in the present cities of Nishinomiya and Kobe, Hyogo Prefecture) which prospered in the later Edo period based on the technological innovation. 例文帳に追加

江戸時代に下り酒を生産する摂泉十二郷の伊丹酒、鴻池流、小浜流、池田流など、あるいはそこからさらに技術革新し江戸後期に栄える灘五郷など、すべての流派はこの奈良流を源流とする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the liquid of Sake lees comprises treating Sake lees successively by (A) a process for adding water of 1-5 times as much as the Sake lees and slurrying the Sake lees, (B) a process for grinding the slurry of Sake lees and pasting the slurry and (C) a process for filtering the paste-like Sake lees under conditions of 20-55 mesh pass.例文帳に追加

酒粕に対し、その重量の1〜5倍量の水を加えて酒粕をスラリー化する工程(A)、酒粕スラリーを粉砕してペースト化する工程(B)、及びペースト状酒粕を20〜55メッシュパスの条件でろ過する工程(C)を順次行うことを特徴とする酒粕液の製造方法である。 - 特許庁

To provide bread dough containing sake lees and a method for producing bread by utilizing sake lees as a seasoning additive in bread producing process.例文帳に追加

酒粕をパン製造の際の調味添加材として活用した、酒粕入りパン生地およびパンの製造法を提供する。 - 特許庁

Depending on the target sake quality, a method for producing koji is chosen from the following 例文帳に追加

目指す酒質によって、麹造りには以下のような方法がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PRODUCING SILAGE FROM SUGARCANE REFUSE, SAKE LEES, BEER CAKE例文帳に追加

サトウキビかす、酒粕、ビールかすによるサイレージの製造方法 - 特許庁

ENZYMATIC DECOMPOSITION PRODUCT OF SAKE LEE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FUNCTIONAL ARTICLE例文帳に追加

酒粕酵素分解物及びその製造方法、並びに機能性物品 - 特許庁

BREEDING OF YEAST FOR PRODUCING UNREFINED SAKE CONTAINING HIGH CONCENTRATION ALCOHOL例文帳に追加

高濃度アルコール含有もろみを製造する 酵母の育種法 - 特許庁

LIQUID SAKE CAKE CAPABLE OF EASILY AND VERSATILELY BEING USED AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

簡便かつ多用途に活用できる液状酒粕及びその製造法 - 特許庁

HIGH LACTIC ACID PRODUCING YEAST AND METHOD FOR PRODUCTION OF SAKE USING THE SAME例文帳に追加

高乳酸産生酵母及びこれを用いて製造する清酒の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FUNCTIONAL FOOD USING SOYBEAN BREWED SAKE AS RAW MATERIAL例文帳に追加

大豆発酵醸造酒を原料とした機能性食品の製造方法 - 特許庁

NEW BEER YEAST PRODUCING GINJO-SHU (HIGH QUALITY SAKE) AROMA AND METHOD FOR PRODUCING BEER WITH THE YEAST例文帳に追加

吟醸香を産生する新規ビール酵母及び該酵母を使用したビール製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING BACTERIOCIN, BACTERIOCIN-CONTAINING SUBSTANCE AND METHOD FOR PRODUCING SAKE (RICE WINE)例文帳に追加

バクテリオシンの生産方法,バクテリオシン含有物及び清酒製造方法 - 特許庁

It requires less labor enabling to keep manufacturing cost at a low level, but, as there are certain limits for producing quality sake, it is understood as not suitable for high-class sake. 例文帳に追加

手間がかからず生産コストは抑えられるが、できる酒質には限界があるので、高級酒には適さないとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The half of the sake breweries throughout the country were forced to go out of business by Sake Producing Equipment Instructions in 1943 as a national policy during the war time. 例文帳に追加

1943年の清酒清酒製造業整備要項により全国の半数の酒造所が戦時下の国策として強制的に廃業させられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD OF PRODUCING VACUUM-DRIED PRODUCT OF SAKE MASH, DRIED PRODUCT OF SAKE MASH AND METHOD FOR EATING AND DRINKING THE SAME例文帳に追加

清酒もろみの真空乾燥品の製造方法及びこれによる酒もろみの乾燥製品並びにその飲食方法 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING AGENT FOR HEALTH AND BEAUTY CONTAINING SAKE LEES AND SAKE AS MAIN RAW MATERIALS AND AGENT FOR HEALTH AND BEAUTY OBTAINED BY THE METHOD OF PRODUCTION例文帳に追加

酒粕と日本酒を主原料とする健康・美容剤の製造方法とその製造法により得た健康・美容剤 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS