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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sake producingに関連した英語例文

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sake producingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 174



例文

The method for producing the Japanese refined Sake enzyme-treated product is provided, including removing ethanol from Japanese refined Sake followed by conducting a treatment with a glucose oxidase.例文帳に追加

清酒からエタノールを除去した後、グルコースオキシダーゼで処理する清酒酵素処理物の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing a refined Sake (rice wine), having a high fermentation ability, improved quality of unrefined Sake, fragrant aroma and excellent flavor.例文帳に追加

発酵能が高くて醪のきれが良く、かつ芳香に富み香味の優れた清酒を製造する方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing sake produces sake by using the α-rice obtained through alpharization of germinated brown rice as the raw material rice for fermentation.例文帳に追加

発芽玄米をα化したα米を掛け米に使用することで清酒の製造を行う清酒の製造方法である。 - 特許庁

To provide a liquid sake cake allowing easily and versatilely using the sake cake as a new health food while using the sake cake as a main raw material and sufficiently acceptable to consumers, and a method for producing the liquid sake cake allowing industrially mass-producing and inexpensively providing and allowing small-scale manufacturers to easily introduce.例文帳に追加

新規な健康食品として、酒粕を主原料として利用しながら酒粕を簡便にかつ多用途に活用でき消費者に充分受入れられ、かつ工業的に量産が可能で安価で提供可能であり、小規模な業者でも簡単に導入可能である、液状酒粕及びその製造法の提供。 - 特許庁

例文

In the past, Shizuoka Prefecture wasn't famous as a sake-producing area, but thanks to the birth of the Shizuoka sake yeast in the 1980s the prefecture came to be called the 'Kingdom of ginjo sake.' 例文帳に追加

静岡県は、昔はそれほどの酒どころでもなかったが、1980年代に清酒酵母静岡酵母の誕生により一躍「吟醸酒王国」などと呼ばれるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

METHOD FOR PRODUCING NEW JAPANESE SAKE FROM ORDINARY JAPANESE SAKE HAVING HIGH ALCOHOL CONCENTRATION AND PRODUCED AT ROOM TEMPERATURE USING REVERSE OSMOSIS MEMBRANE WITHOUT VARYING INTRINSIC PROPERTY OF JAPANESE SAKE例文帳に追加

逆浸透膜を使って日本酒本来の性質を変化させずに常温で高濃度アルコール分の日本酒を造り、それを利用して新しい日本酒を製造する方法。 - 特許庁

To provide a low-alcohol sake having a caloric value and an alcohol content nearly half of those of general sake, and nevertheless, maintaining other flavor components in well-balanced state, and to provide a method for producing the sake.例文帳に追加

カロリー、アルコール分が一般的な清酒と比べて半分程度でありながらその他の香味成分をバランス良く残した低アルコール清酒及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a Sake such as Japanese refined Sake (Japanese ricewine) colored to red using an anthocyan-based pigment-containing starchy material, capable of stably preserving the pigment over a long period, and to provide a method for producing such a Sake.例文帳に追加

アントシアン系色素を有する澱粉質原料を用いた赤色系に着色した清酒などの酒類において、アントシアン系色素を長期間にわたり安定的に保持することが出来る酒類およびその製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a yeast used for producing refined sake, producing each aromatic component in good balance without prolonging the number of days of unrefined sake more than necessary and having a high alcohol production rate, and to provide a method for efficiently producing the sake having a good aroma and taste using the yeast.例文帳に追加

清酒の製造に用いる酵母であって、各香気成分をバランスよく生産し、かつ醪日数が必要以上に長くならないアルコール生成速度の速い酵母を提供すると共に、当該酵母を用いて香りと味が良好な清酒を効率よく製造する方法を提供することを目的としている。 - 特許庁

例文

This method for producing the Japanese sake comprises a fermenting process of putting water 20, steamed rice 30 and malted rice 40 in a fermenting container and fermenting the Japanese sake, and a process of freezing and sterilizing process of freezing the Japanese sake (mash 50) fermented in the fermentation process without heat-treating for sterilizing sake yeast.例文帳に追加

水20、蒸し米30及び麹米40を醸造容器10に投入して発酵させて、日本酒を醸造する醸造工程と、該醸造工程にて醸造された日本酒(モロミ50)を加熱殺菌処理することなく冷凍することで酒酵母を殺菌する冷凍殺菌工程とを備える。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing refined sake having low alcohol content, in which risk of occurrence of diacetyl odor which becomes a problem in low-alcohol refined rice wine and risk of deterioration of raw sake due to Bacillus saprogenes are reduced, free from pissy feeling in low-alcohol refined sake, full of body and having preferable sake quality.例文帳に追加

低アルコール清酒において問題とされるダイアセチル臭発生の危険性、および原酒の火落ち菌による変敗の危険性を減じ、低アルコール清酒において感じられる「水っぽさ」がなく、コクがあり、好ましい酒質を備えた低アルコール清酒の製造法を提供する - 特許庁

Sakaya indicates an operator of the sake-producing/selling business that started in the Kamakura period. 例文帳に追加

酒屋(さかや)とは、鎌倉時代に始まった、日本酒を醸造し、販売する業者を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

SWEET SAKE, LIQUEURS OR MISCELLANEOUS LIQUOR CONTAINING ETHYL-α-GLUCOSIDE AND METHOD FOR PRODUCING THEM例文帳に追加

エチル−α−グルコシドを含有するみりん、リキュール類または雑酒およびその製造方法 - 特許庁

To provide an entirely new method for producing sake using basidiomycete instead of Aspergillus oryzae or yeast.例文帳に追加

こうじ菌や酵母に代えて、担子菌を用いる、全く新規な清酒の製法を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING EMBRYO-CONTAINING RICE AND DUMPLING DOUGH, SWEET ALCOHOLIC DRINK MADE FROM SAKE LEES AND SWEETENED RICE CAKE-LIKE CAKE USING MILLED RICE WITH LARGE EMBRYO例文帳に追加

巨大胚米を用いた胚芽入り餅・団子生地、甘酒及びおこし様菓子の製造法 - 特許庁

To provide a new beer yeast having a Ginjo-shu (high quality sake) aroma, and to provide a method for producing a beer with the yeast.例文帳に追加

吟醸香を有する新規ビール酵母及び該酵母を使用したビール製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a seasoning having a flavor as Sake, and improved Umami.例文帳に追加

日本酒としての風味を有し、しかも、旨味が向上している調味料を製造する方法の提供。 - 特許庁

(1) This method for producing the healthy liquor comprises mixing Aspergillus oryzae and yeast for sake (rice wine) with the germinated brown rice, and fermenting the obtained mixture.例文帳に追加

(イ)発芽させた玄米に麹菌、酒酵母菌を混ぜ、発酵させる健康酒の製造法。 - 特許庁

To provide a method of simply producing a vinegar composition that contains vinegar and Sake lees in the form of an extract powder.例文帳に追加

酢及び酒粕を含む酢を、エキス粉末として簡単に製造できる方法を提供すること。 - 特許庁

This method for producing the millet liquor is characterized by using polished and steamed millet as a part or all of steamed rice, when Sake (rice wine) rice is mixed with malted rice, steamed rice and drawn water in a constant ratio and then charged to produce the unrefined Sake, in a conventional process for producing the Sake.例文帳に追加

常法の清酒の製造工程における、製出した酒母に米麹と蒸し米と汲み水を一定の割合で加えて行うモロミ仕込みに際して、前記蒸し米の一部又は全部を、精白して蒸し処理した蒸しキビを使用して仕込みを行う。 - 特許庁

Contents are the magnitude of the shinpaku manifestation rate, the aspect of seimai tokusei, the property of rice malt production (in other words, the ease of producing rice malt for sake), the merits and demerits for producing rice malt for sake (hazekomi), the nihonshumushi content of protein, etc. 例文帳に追加

内容としては、心白発現率の大きさ、精米特性の態様、製麹性すなわち日本酒麹造りへの造りやすさ、日本酒麹造り(はぜこみ)の良し悪し、日本酒蒸し、粗タンパク質含有率などが挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the method for producing the sweet Sake, the liqueurs or the miscellaneous liquor, especially in the method for producing sweet Sake having a reduced malted rice rate, an α-glucosidase agent is used.例文帳に追加

該みりん、リキュール類または雑酒は、その製造方法において、特に、麹歩合を減らしたみりん製造法においてα−グルコシダーゼ剤を用いることを特徴とする方法により得ることができる。 - 特許庁

It seems that the tools owned by brewers in those days were little more than kitchen utensils because large implements for brewing sake had not yet been developed, but based on high-level knowledge accumulated about "Bodai-moto" (a sake ingredient), "Ni-moto" (a sake producing method) and others, they seem to have produced Nanto moro-haku with considerable effort and scrupulously refined techniques. 例文帳に追加

まだ大規模な酒造器具も開発されておらず、台所用品に毛の生えた程度の器具しかなかったと思われるこの時代に、菩提酛、煮酛など高度な知識の集積にもとづいて、かなりの手間を掛け、精緻に洗練された技術で製造していたと思われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sake no tsukasa was not only a name of the department but also a name of the office, and it is said that it consisted of the three buildings, that is, sakedono where jars for brewing sake were placed, usudono for rice polishing, and kojimuro for producing malt for sake. 例文帳に追加

造酒司は部署だけでなく役所の名称で、建築的な構造としては、酒を醸造する甕がならんだ酒殿(さけどの)が一宇、日本酒精米をおこなう舎である臼殿(うすどの)が一宇、日本酒麹造りを造るための麹室(こうじむろ)が一宇、計三宇という配置であったという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In most cases, sake yeasts are designed to make the best of them from their development phase, taking into account the sake brewing using 'sakamai (rice for brewing sake) developed by each local municipality in sakamai producing areas,' taking advantage of local natural conditions including climate and soil. 例文帳に追加

気候や土壌を初めとした、それぞれの地方の自然条件を生かすように開発された「酒米地方自治体開発の酒米」を原料として日本酒を醸造するときに、もっとも清酒酵母としての力が発揮されるように、開発の段階から想定もしくは理想としている場合がほとんどである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a high-quality refined Sake, which enables brewing of refined Sake having good taste and flavor without excessively increasing milling rate of rice for Sake, preventing contamination with sundry germs in treatment steps from rice steaming to cooling, and easily operable without necessitating skilled labor.例文帳に追加

酒米の精米歩合(精白率)をあまり上げることなしに、味・香味の良い清酒を醸造することができ、かつ蒸米〜冷却までの処理工程において雑菌が混入することがなく、また作業も熟練を要することなく簡単に実施できる高品質な清酒の製造方法を提供する。 - 特許庁

However in the late Edo period, a high-grade rice polishing technique was devised in Nada-Gogo, which enabled large-scale polishing with a waterwheel, and the technique pushed Nada above Itami and Ikeda (the advanced sake producing districts) in terms of sake quality. 例文帳に追加

しかし江戸時代後期、灘五郷において水車を使う大規模で高度な精米技術が生まれ、そのため灘は産する酒の質においても先発であった伊丹や池田を凌駕するに至った。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

During the difficult time when sake was consumed less and sold less while the labor and other managerial cost was soaring, the yumai-zukuri method became a new hope for producing and selling sake easily. 例文帳に追加

日本酒の日本酒消費低迷期、販売不振、人件費や諸経費の高騰という難しい時期に、手軽に酒を製造し販売出来るという光明を開いた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing the unrefined sake includes stirring the unrefined sake with an ultra high pressure homogenizer at a pressure of20 MPa.例文帳に追加

にごり酒を製造する方法において、にごり酒を超高圧ホモジナイザーにより圧力20MPa以上で撹砕することを特徴とするにごり酒の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for simply determining whether or not Japanese sake and alcoholic beverage in a container are in a temperature range for sherbet when producing sherbet-like Japanese sake in general households or restaurants.例文帳に追加

一般家庭や料飲店等でシャーベット状清酒を作製する際に、容器に入った清酒及びアルコール飲料がシャーベット化しうる温度範囲にあるかどうかを簡便に識別できるための方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a sake high in the aroma of Ginjo-shu (a selected sake) and in acidity, and to provide a new yeast realizing the production method.例文帳に追加

吟醸香が高くかつ酸度の高い清酒の製造法を提供すること、さらに、この製造法を実現させる新規な酵母菌株を提供すること。 - 特許庁

The refined Sake having excellent taste and flavor can be produced by controlling the temperature of rice steaming to 105-130°C, preferably 115-130°C, more preferably 120-125°C, and producing the refined Sake by using the obtained steamed rice.例文帳に追加

蒸米の温度調整を105〜130℃、好ましくは115〜130℃、より好ましくは120〜125℃で実施し、得られたその蒸米で清酒を製造することにより、優れた味・香気を有する清酒が提供される。 - 特許庁

A method for producing the cheese preserved in the sake lees and miso includes: kneading a desired amount of the sake less with a desired amount of the white miso; coating the periphery of a desired amount of the cream cheese therewith; and carrying out preserving of the resultant material therein in a low-temperature state for a prescribed period of time.例文帳に追加

また、このチーズ粕みそ漬けの製造方法は、酒粕の所望量と、白みその所望量とを練り混ぜ、これを所望量のクリームチーズの周りに塗布し、低温状態で所定期間漬け込むことを特徴とする。 - 特許庁

A method for producing the pickles includes salt-pickling in nisin-containing salt, vegetables such as Chinese cabbage, cucumber and radish, and fish egg such as herring roe, washing the product in water followed by dehydrating, pickling the product in pickle paste such as salt, soy sauce, fermented soybean paste, sake lees, malted rice, mustard powder, rice bran, unrefined sake and vinegar, and preserving the product.例文帳に追加

白菜、キュウリ、ダイコン等の野菜や数の子等の魚卵を、ナイシンを含む食塩に塩漬け後、水洗いしてから水を切り、塩、しょう油、みそ、かす、こうじ、からし粉、ぬか、もろみ、酢等の漬床に漬込んで保存する。 - 特許庁

The method for producing the unrefined sake is characterized by preferably stirring so that the particle size fraction of the solid matters in the unrefined sake is100 μm, and the rate of the particle size fraction of10μm is50 w/w%.例文帳に追加

にごり酒の固形分の粒度画分が100μm以下であり、かつ、10μm以下の粒度画分の割合が全固形分の50w/w%以上となるように撹砕することを特徴とするにごり酒の製造方法。 - 特許庁

In this method of producing Sake, the raw Sake formed from yeast mash, steamed rice, malted rice and mashing water is combined with electrolyzed water prepared by an electrolyzed water generator (A) as a diluting water (S20).例文帳に追加

日本酒製造方法は、酒母、蒸し米、麹及び仕込み水から製造した原酒に電解水生成装置(A)から得られた電解水が割水として加えられる(S20)ことを特徴としている。 - 特許庁

To provide readily producible red sake assuming red color stable to light without an off-flavor and without changing a conventional method for preparation by using a red koji (ang-kak), a black koji and a yellow koji in combination and to provide a method for producing the red sake.例文帳に追加

紅麹とともに黒麹及び黄麹を併用して従来の仕込み方法を変えることなく製造が容易で特異臭がなく光に安定な赤色を呈する赤色清酒とその製造方法を提供することである。 - 特許庁

The medium for differentiating the sake yeast is used for differentiating between the sake yeast used when producing sake (rice wine) and the yeast except the sake yeast, and is obtained by mixing at least ≥7.3 mmol phosphate ion and ≥0.05 g 5-bromo-4-chloro-3-indolyl phosphate disodium salt per littre of the medium with the medium.例文帳に追加

清酒を製造する際に使用される清酒酵母と、該清酒酵母以外の酵母とを識別する培地であって、該培地1リットルあたり少なくともリン酸イオンが7.3mmol以上、5−bromo−4−chloro−3−indolyl Phosphate Disodium Saltが0.05g以上混合されて成る清酒酵母識別培地。 - 特許庁

On the other hand, rice used for producing high-class sake is manually washed in a quantity of approximately ten kilograms using cold water with a temperature of around five degrees centigrade utilizing water pressure of flowing water. 例文帳に追加

他方、高級酒を造る米は、手作業でおよそ10kgぐらいずつ、5℃前後の冷水で、流れる水圧を利用して少しずつ洗われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At present, majority of sake breweries producing ginjoshu consider that it is fundamental to add alcohol. 例文帳に追加

現在、吟醸酒を生産する酒蔵ではアルコール添加は酒質を高めるために必須と考えているところが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

They laid on the ceremony space for the Yuki and the Suki, building related facilities on the space for cooking and producing the Jinku (offering to gods), Miki (sacred wine or sake) and Chodo (furnishing). 例文帳に追加

悠紀・主基の斎場を設け、それぞれに神供、神酒、調度などを調理製作する諸屋を建てた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In 1825, the bakufu suddenly changed its policy and announced the restoration of old sakekabu system, thereby banning mukabumono from producing sake. 例文帳に追加

文化8年(1825年)、幕府は一転して酒株制度を旧来どおり復活させる旨を通達し、無株者の酒造りを禁じた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The activator includes 0.08 W/W% GSE, 0.05 W/W% phytic acid, 58.8 W/W% alcohol for producing sake and water as the rest.例文帳に追加

GSEが0.08W/W %、フィチン酸が0.05W/W %、醸造用アルコールが58.8W/W %、残りが水とする。 - 特許庁

To provide a Japanese Sake enabling customers to enjoy its just-made deliciousness, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

需要者に出来立ての美味さを味わあせることのできる日本酒、及び、その製造方法の提供する。 - 特許庁

YEAST ISOLATED FROM CHERRY BLOSSOM, METHOD FOR OBTAINING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING SAKE OR OTHER FOOD AND BEVERAGE USING THE SAME例文帳に追加

桜の花から分離した酵母及びその取得方法並びに該酵母を用いた清酒その他の飲食品の製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing silage from sugarcane refuse, Sake (rice wine) lees, beer cakes at a low production cost, whereby the method is also useful for protection of environments.例文帳に追加

家畜飼料の製造コストを下げ、環境保護にも有益なサトウキビかす、酒粕、ビールかすによるサイレージの製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the extract having the antioxidant activity includes a step for bringing a supercritical fluid into contact with the sake lees.例文帳に追加

酒粕に超臨界流体を接触させる工程を含むことを特徴とする抗酸化作用を有する抽出物の製造方法。 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage of a new taste with a rich flavor by extending further the taste in producing Sake (fermented beverage obtained from rice).例文帳に追加

清酒の製造において、更なる味覚の拡張を行い、香味豊かな新味覚の発酵アルコール飲料を提供すること。 - 特許庁

This method for producing the silage comprises mainly collecting and treating Sake lees B2, beer cakes B1, sugarcane refuse A1, transferring the treated materials to a fermentation facility 2, and then fermenting the transferred materials with yeast 3.例文帳に追加

主に酒粕B2、ビールかすB1、サトウキビかすA1を収集処理1後、発酵設備2に送入し、酵母菌3を加え発酵処理する。 - 特許庁

例文

To provide a method for efficiently producing a Japanese refined Sake enzyme-treated product useful for food, cosmetics, etc. and high in storage stability.例文帳に追加

食品用、化粧品用などとして有用な、保存安定性に優れた清酒酵素処理物を、効率的に製造する方法を提供する。 - 特許庁

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