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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > sake producingに関連した英語例文

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sake producingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 174



例文

In case of adding alcohol in producing sake, before the yeast cells have consumed their decomposing capability and died away, they are likely to be killed by externally added alcohol, and so the fermentation activity stops before completion, resulting in the incomplete fermentation. 例文帳に追加

日本酒アルコール添加を採用している製法の場合は、酵母が自然に分解能力を出し切って衰滅するまえに、人為的にアルコールを外部から添加して酵母を死滅させてしまうので、完全醗酵しないうちに醗酵作用は止まり、不完全醗酵となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the thioredoxin-containing extract containing the thioredoxin in high purity is provided by separating fractions having10,000 Da molecular weight from yeast alcohol fermented products such as sake, fermented seasoning, beer, low-malt beer, etc.例文帳に追加

清酒や発酵調味料発酵調味料、ビール、発泡酒等の酵母アルコール発酵産物から、分子量10000Da以上の画分を分離することにより、チオレドキシンが高純度で含まれるチオレドキシン含有抽出物を製造する。 - 特許庁

To provide a rice lactic acid fermented food as an unprecedented nonalcoholic eating amazake by adopting a method similar to a method for producing amazake, known as a Japanese traditional technique from ancient times, or to a method of brewing refined sake by using yeast.例文帳に追加

古来より日本の伝統技術として知られている甘酒の製造或いは生もと造りによる清酒の製造と類似した手法を採用しながらも、アルコールを含有しない従来にない食べる甘酒としての米の乳酸醗酵食品を得ることである。 - 特許庁

The method for producing seasoning includes heating food-related low-use or unused resource selected from among sake lees, sauce residues, soy sauce lees, and mushroom ferrules at a temperature up to 50-90°C to deactivate remaining enzyme activityor the like followed by adjusting the temperature of the resource to 30-50°C and pH to 4-7, and adding microorganisms and enzyme to the resource.例文帳に追加

酒粕、ソース残渣、醤油粕、キノコ類の石突から選択される食品関連低未利用資源を50〜90度まで加熱し、残存する酵素活性等を失活させた後、温度を30〜50度、pHを4〜7に調整し、微生物及び酵素を添加する。 - 特許庁

例文

To create a farnesol (FOH)-producing yeast having a new erg 9-2 mutant gene, with which the FOH can efficiently massively be produced in ordinary easily culturing conditions, thereby enabling the industrial production of Sake or foods containing the FOH.例文帳に追加

新規なerg9-2変異遺伝子を有するファルネソール(FOH)生産性酵母を創製し、これを用いて通常の培養しやすい条件でFOHを効率よく大量生産でき、これによってFOHを含有する清酒や食品を工業的に製造できるようにすることである。 - 特許庁


例文

The method for producing the drink includes heating tomato juice at 80°C for 30 min followed by cooling and bottling, adding vinegar, sweet Sake and common salt to the product, and re-heating the product at 100°C for 30 min followed by re-cooling to make the drink so that GABA and other vitamins contained in tomato are most efficiently absorbed in the body.例文帳に追加

トマト果汁を80℃にて30分加熱し冷却後瓶詰め、食酢、みりん、食塩を添加し100℃30分にて再加熱、再冷却し飲料にすることによりもっともGABAその他トマトに含まれるビタミンが効率よく体に吸収される飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide a new type "unrefined Awamori" which is similar to unrefined sake, and is prepared by mixing Awamori with malted rice-originated ingredients having a sweet and mellow flavor and using the malted rice and then maturing the mixture, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

清酒のにごり酒に類似した「にごり泡盛」とその製造方法に関し、米麹を用いることによって、甘いまろやか風味の米麹由来成分と泡盛を混合し、熟成させてなる新しいタイプの泡盛と新しい感覚の呑み方を提供する。 - 特許庁

To provide a flower-containing Nemacystus decipiens processed food excellent in quiet sleep effect, anti-stress, and healing effect by using together Nemacystus decipiens gentle to the stomach and intestines, day lily (Hemerocallis sempervirens Araki) having sleeping effect, and unrefined sake vinegar components rich in an amino acid and citric acid, and to provide a method for producing the processed food.例文帳に追加

胃腸に優しいモズクと睡眠効果ある有るクヮンソウやアミノ酸とクエン酸が豊富なもろみ酢成分を併用することで、安眠効果と抗ストレスと癒し効果に優れた花入りモズク加工食品とその製造方法を実現する。 - 特許庁

The present invention relates to a method for producing a seasoning in which Brix degree is kept to60 degree by concentrating Sake (refined rice wine) or a wine for cooking and the seasoning obtained by the production method, particularly the seasoning having10 wt.% α-ethylglucoside content.例文帳に追加

清酒または料理酒を濃縮してブリックス度を60度以上にすることを特徴とする調味料の製造方法、ならびに該製造方法により得られる調味料、特に、α−エチルグルコシド含量が10重量%以上の調味料。 - 特許庁

例文

To obtain liquors highly containing ethyl-α-glucoside, especially sweet Sake (glutinous rice wine, Mirin), liqueurs or miscellaneous liquor containing ≥0.2 wt.% of ethyl-α-glucoside and an alcohol beverage having a low alcohol content and a high ethyl-α-glucoside content, and to provide a method for producing them.例文帳に追加

エチル−α−グルコシドを高含有する酒類、特に、エチル−α−グルコシドを0.2重量%以上含有するみりん、リキュール類または雑酒、および低アルコールでなおかつエチル−α−グルコシドを高含有するアルコール飲料、ならびにそれらの製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide Mirin (sweet sake for seasoning) capable of improving the storage stability of cooked food when used in cooking the food, specifically, having the effects of inhibiting the increase of live bacteria count and/or the emission of putrefactive odor and/or acidic odor in cooked food, and to provide a method for producing the Mirin.例文帳に追加

食品の調理に用いた場合に、調理済み食品の保存安定性を向上させ得る、具体的には、調理済み食品における生菌数増加および/または腐敗臭や酸臭の発生を抑制する作用を有するみりん類およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To make it possible to more surely obtain a far IR effect by providing a raw material which more effectively generates far IR rays and a firing method relating to liquid containers, such as Sake (Japanese ricewine) bottles, and spherical bodies suitable for improving water quality, or the like, and to provide a process for producing the same.例文帳に追加

徳利などのような液体容器並びに水質改善などに適した球体とその製造方法に関し、遠赤外線をより効果的に発生する原料と焼成方法を開発し、より確実に遠赤外線効果が得られるようにする。 - 特許庁

A method for producing the spices comprises a crushing process of crushing and processing raw red pepper, a mixing and stirring process of mixing sake with the crushed red pepper followed by stirring, a boiling process of boiling the mixed liquid, and a separation treating process of separating solid after boiling so as to extract essence.例文帳に追加

生の唐辛子を破砕処理する破砕工程と、該破砕された唐辛子に酒類を混合し、攪拌する混合攪拌工程と、該混合液を煮沸する煮沸工程と、煮沸後に固形分を分離し、エキスを抽出するための分離処理工程とを有することを特徴とする香辛料の製造方法である。 - 特許庁

The method for producing a beverage comprises preparing mixture liquid including at least either of malted rice or sake lees, and at least either milk or a dairy product, adjusting the mixture liquid topH 7 and heating the mixture liquid.例文帳に追加

米こうじおよび酒粕の少なくとも一方と、乳および乳製品の少なくとも一方とを含む混合液を準備し、前記混合液のpHを7以上に調整した後、前記混合液を加熱処理することによって、飲料を製造する。 - 特許庁

Especially, the method is also characterized by forming the alcohol by using an alcohol-producing microorganism and an alcohol raw material, performing the mixing of the sake lees or white distilled liquor less with the alcohol under a pressurized environment and also performing the extraction of the liquid extract by a dry distillation.例文帳に追加

特に、前記アルコールをアルコール生成微生物とアルコール原料とで生成すること、前記酒粕又は焼酎粕とアルコールとの混合を加圧環境下で行うこと、前記液体部分の抽出を乾式蒸留で行うことにも特徴を有する。 - 特許庁

There is also provided the method for producing the Undaria pinnatifida powder, characterized by comprising a process of contacting Undaria pinnatifida with an alkali metal salt and Sake lees to obtain a sol-like aqueous solution, a process of drying the obtained sol-like aqueous solution to obtain the dried Undaria pinnatifida, and a process of pulverizing the resultant dried Undaria pinnatifida.例文帳に追加

当該わかめ粉末は、わかめを、アルカリ金属塩と酒粕で接触処理してゾル状水溶液を得る工程と、得られたゾル状水溶液を乾燥しわかめ乾燥物を得る工程と、得られたわかめ乾燥物を粉末にする工程により製造される。 - 特許庁

The method for producing the sake uses the yeast.例文帳に追加

清酒製造において、カプロン酸エチルを5〜10ppm生成する能力を有し、かつ醪日数(醪最高温度10℃のとき)30〜35日で日本酒度が+1〜−1の範囲となる発酵力を有するサッカロミセス・セレビシェ(Saccharomyces cerevisiae)3K8−157A株(FERM P−19141)並びに当該酵母を使用する清酒の製造方法。 - 特許庁

Provided are the method for creating the wine yeast strain, characterized by hybridizing a conjugation ability-imparted parent wine yeast with a conjugation ability-imparted parent sake yeast, and then selecting an hybridized strain having a high alcohol-producing ability from the hybridized strains, and the like.例文帳に追加

接合能を付与した親ワイン酵母と、接合能を付与した親清酒酵母とを交雑し、交雑株の中から高アルコール生成能を有する交雑株を選抜することを特徴とするワイン酵母菌株の作出方法等を用いる。 - 特許庁

To provide high-quality salmon jerky (seasoned dry autumn salmon) suitable to be served as something to go with sake or delicacy, obtained by seasoning autumn salmon with salt or seasoning liquid and drying the seasoned autumn salmon: and to provide a method for producing the high-quality salmon jerky comprising improving the quality of the salmon jerky to bring high commercial value to the salmon jerky.例文帳に追加

酒のおつまみや珍味として食して好適な秋鮭に塩味または調味液の味付けをしたうえ乾燥してなるサーモンジャーキー(秋鮭の味付き乾物)の品質を改良して商品価値の高い商品を製造する方法を提供する。 - 特許庁

To produce stainless steel extremely small in the elution of metallic ions from the steel, free from contamination and deterioration caused by the metallic ions and high in safety as for tower tanks producing liq. foods such as cold soft drinks and alcoholic drinks, e.g. Sake (Japanese rise wine) and beer, vessels storing and carrying them and storage tanks for the cleaning solns. of semiconductor devices.例文帳に追加

清涼飲料水や酒、ビールなどのアルコール飲料水など液体の食品を製造する塔槽類や、これらを貯蔵、運搬する容器および半導体機器の洗浄液の保管タンクなどに関し、鋼材からの金属イオンの溶出が極めて小さく、金属イオンによる汚染、変質がなく安全性の高いステンレス鋼の提供。 - 特許庁

This method for producing the liquid state food of an alcoholic beverage and others such as sake, etc., is provided by adding e.g.γ-polyglutamic acid having approximately 5,000 to10^7 molecular weight or its salt together with a clarifying agent such as silica sol, tannin or a tannin-containing material such as persimmon juice in the clarifying process and separating aggregated sediment.例文帳に追加

清酒などの酒類その他の液状食品の製造方法において、清澄化工程でシリカゾル、タンニンまたは柿渋などのタンニン含有物等の清澄剤と共に、例えば分子量5000〜1×10^7程度のγ−ポリグルタミン酸またはその塩を添加して、凝集沈降物を分離する清澄化液状食品の製造方法とする。 - 特許庁

This method for producing a low-alcoholic drink using, as raw material, grains such as rice, wheat, barley, barnyard millet or foxtail millet, comprises using a starch-splitting enzyme or its combination with koji to effect the saccharide composition in the resulting unrefined sake to be predominant in maltose and maltooligosaccharides and slight in glucose and fermenting the slight glucose by yeast.例文帳に追加

米,麦,ヒエ,アワなどの穀類を原料として低アルコール飲料を製造する方法であって、デンプン分解酵素剤若しくは該デンプン分解酵素剤及び麹を使用することでもろみ中の糖組成をマルトース及びマルトオリゴ糖主体にしてグルコースを少量とし、この少量のグルコースを酵母により発酵させて低アルコール飲料を製造するものである。 - 特許庁

The method for producing the ACE-inhibitory peptide mixture comprises the first step of making a cellulase act on Sake lees, rice Shochu lees, hot rice and/or rice bran, the second step of removing a liquid fraction from the mixture obtained by the first step, and the third step of making a neutral protease and/or acidic protease act on solids obtained by the second step.例文帳に追加

酒粕、米焼酎粕、加熱米及び/又は糠にセルラーゼを作用させる第1工程と、第1工程により得られる混合物から液体画分を除去する第2工程と、第2工程により得られる固形分に中性プロテアーゼ及び/又は酸性プロテアーゼを作用させる第3工程とを含む、ACE阻害ペプチド混合物の製造方法。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing longan honey-containing kiwi fruit liqueur that contains Japanese Sake (rice wine) as a base liqueur, kiwi fruit as a fruit and has a low concentration of alcohol, since the inventor has found that the longan honey can very clearly emphasize the taste and the flavor of kiwi fruit, for example, the sweet and sour tastes, and the like.例文帳に追加

清酒を基酒とし、果物としてキウイフルーツを使用した低アルコール濃度のリキュールにおいて、龍眼蜂蜜がキウイフルーツの甘酸味等の風味や香りを極めて良好に引き立てるとの知見をもとに開発された龍眼蜂蜜入りキウイフルーツリキュールの製造方法を提供するものである。 - 特許庁

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