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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ペクチン酸の意味・解説 > ペクチン酸に関連した英語例文

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ペクチン酸の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 135



例文

ペクチン酸例文帳に追加

pectic acid  - 日本語WordNet

ペクチン酸リアーゼ例文帳に追加

PECTATE LYASE - 特許庁

ペクチン酸リアーゼ及びその遺伝子例文帳に追加

PECTATE LYASE AND ITS GENE - 特許庁

ペクチン酸リアーゼ遺伝子例文帳に追加

PECINIC ACID LYASE GENE - 特許庁

例文

耐熱性ペクチン酸リアーゼ例文帳に追加

HEAT-RESISTANT PECTIC ACID LYASE - 特許庁


例文

アスコルビン及びペクチンを含む組成物例文帳に追加

COMPOSITION COMPRISING ASCORBIC ACID AND PECTIN - 特許庁

ペクチナーゼという,ペクチン酸を加水分解する酵素例文帳に追加

an enzyme or complex of enzymes that catalyses the hydrolysis of pectic substances, called pectinase  - EDR日英対訳辞書

また、キトサン及びペクチン酸を含む徐放性基材を提供する。例文帳に追加

The sustainedly releasing substrate comprises chitosan and pectinic acid. - 特許庁

また、殺菌済みのペクチン性飲料の製造に用いるのが好ましい。例文帳に追加

Sterilized pectin is preferably used for producing acidic beverages. - 特許庁

例文

ペクチンおよびペクチン酸から選択される多糖類を有効成分として含んでなるウレアーゼ活性阻害剤。例文帳に追加

The urease activity inhibitor is provided by containing polysaccharides selected from pectin and pectinic acid as active ingredients. - 特許庁

例文

ペクチンに含まれる水基の一部が、所定の第4級窒素含有基で置換されたカチオン変性ペクチンであって、該第4級窒素含有基由来のカチオン電荷量が0.1〜3.0meq/gであるカチオン変性ペクチン例文帳に追加

The cation-modified pectin has a part of a hydroxy group contained in pectin, which is replaced with a fixed quaternary nitrogen-containing group and has 0.1-3.0 meq/g cation electric charge derived from the quaternary nitrogen-containing group. - 特許庁

性環境中において高エステルペクチンを用いてタンパク質を安定化するためのプロセス例文帳に追加

PROCESS FOR STABILIZING PROTEIN IN ACIDIC ENVIRONMENT WITH PECTIN HIGH-ESTER - 特許庁

ペプチドを含む性環境に高エステルペクチンを添加する工程を包含するプロセス。例文帳に追加

The invention relates to the process adding high ester pectin to the acidic environment which contains the peptide. - 特許庁

ペクチン及びその製造法並びにそれを使用した性蛋白食品及びその製造法例文帳に追加

PECTIN, MANUFACTURING METHOD THEREFOR, ACIDIC PROTEIN FOODSTUFF USING THE SAME AND MANUFACTURING METHOD THEREFOR - 特許庁

酵素で脱エステルしたペクチンを用いた性タンパク食品及びその製造法例文帳に追加

ACIDIC PROTEIN FOOD PRODUCT USING PECTIN DE-ESTERIFIED WITH ENZYME, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

前記ペクチナーゼが、ペクチンエステラーゼ、ペクチンリアーゼ、ペクチン酸リアーゼ、エキソポリガラクツロナーゼ、エンドポリガラクツロナーゼ、ラムノガラクツロナーゼ、からなる群より選択される1種類以上である前記木本植物の糖化方法。例文帳に追加

Furthermore, in the method for saccharifying the arboreous plant, the pectinase is one or more selected from the group consisting of pectinesterase, pectin lyase, pectic lyase, exopolygalacturonase, endopolygalacturonase, and rhamnogalacturonase. - 特許庁

水溶液又は懸濁液中のペクチン又はペクチン含有植物性物質を、第1のステップにおいてペクチンリアーゼを用いて処理し、第2のステップにおいてエンドポリガラクツロナーゼを用いて処理し、これにより、少なくとも1つの4,5−不飽和ガラクツロン分子を含み、かつメタノールにより≧20%までエステル化されたガラクツロニド分子を有するペクチン加水分解産物を得る方法。例文帳に追加

The method for obtaining pectin hydrolysis product, containing at least one 4,5-unsaturated galacturonic acid molecule and having a galacturonide molecule which is esterified up to 20% or higher by methanol is provided, wherein the pectin hydrolysis product is obtained, by treating pectin or a pectin-containing vegetable substance in an aqueous solution or suspension and using pectin lyase in a first step, and treating by using endopolygalacturonase in a second step. - 特許庁

ペクチン分解酵素及び化還元酵素を含み、該ペクチン分解酵素及び化還元酵素の少なくともいずれかが、安定化処理されたことを特徴とする酵素製剤である。例文帳に追加

This enzyme preparation is characterized in that the preparation comprises a pectin splitting enzyme and an oxidoreductase and at least one of the pectin splitting enzyme and the oxidoreductase is stabilized. - 特許庁

砂糖、水飴およびゼラチンが加熱溶解されたゼラチン溶液と、ペクチンが砂糖およびクエンソーダとともに溶解されたペクチン溶液とを混合し、クエンを添加した後に容器に充填して製造する。例文帳に追加

The method for producing the gumi candy comprises mixing a gelatin solution obtained by heating and dissolving sugar, starch syrup and gelatin with a pectin solution in which pectin is dissoluted together with sugar and sodium citrate, and adding citric acid to the product followed by filling in the container. - 特許庁

性環境中でのペプチドの褐変を防止するための方法であって、高エステルペクチン(HEペクチン)と該ペプチドを接触させる工程を包含する方法。例文帳に追加

The invention relates to the method for preventing the browning of the peptide in the acidic environment comprising contacting the peptide with the high ester pectin (HE pectin). - 特許庁

アミロペクチンの構成要素であるD−グルコースのアルコール性水基をエチルエーテル化したエチルアミロペクチンをバインダーとして使用したことを特徴とする電子写真用トナー。例文帳に追加

The electrophotographic toner features ethyl amylopectin prepared through making alcoholic hydroxyl groups of D-glucose, which is the structural element of amylopectin into ethyletherification is used as a binder. - 特許庁

ペクチンを含有する天然物、好ましくは、ビート、ビートパルプ、リンゴ及びアップルファイバーなどに作用してモノガラクツロンを遊離する活性を有する酵素を、ペクチンを含有する天然物に作用させてモノガラクツロンを得るに際し、前記天然物からペクチンを分離抽出することなく、直接に前記酵素を作用させてモノガラクツロンを得ることを特徴とするモノガラクツロンの製造方法。例文帳に追加

The method for producing monogalacturonic acid comprises, in treating a pectin-containing natural product, preferably beet, beet pulp, apple, apple fiber etc., with an enzyme to have activity acting on the pectin-containing natural product and liberating monogalacturonic acid so as to obtain monogalacturonic acid, directly treating the pectin-containing natural product with the enzyme without separating and extracting pectin from the natural product. - 特許庁

多糖物質としてはセルロース、デンプン、デキストランイヌリン、マンナン、ペクチン、アルギン、キチン、キトサン、カラキーナン、ザンタンなどが挙げられる。例文帳に追加

Cellulose, starch, dextran inulin, mannan, pectin, acid, alginic acid, chitin, chitosan, carrageenan, xanthan, etc., are cited as the polysaccharide material. - 特許庁

比較的少量の水を含有するギペクチン加水分解に有用な溶媒であることが見いだされた。例文帳に追加

Formic acid containing a relatively small amount of water is a useful solvent for the acid hydrolysis of pectin. - 特許庁

本発明による方法は、ギ濃度が50重量%以上のギ水溶液中においてペクチンを加水分解することを特徴するものである。例文帳に追加

The method comprises hydrolysing pectin in an aqueous solution containing50 wt.% formic acid. - 特許庁

該水溶性物質としては、カルボキシメチルセルロースもしくはその塩、アルギンもしくはその塩、ペクチンペクチン酸もしくはその塩、ポリアクリルもしくはその塩、アクリルアミドとアクリルとの共重合体もしくはその塩等を使用することができる。例文帳に追加

As for the water-soluble material, the following can be used: carboxymethyl cellulose or its salt; alginic acid or its salt; pectin, pectic acid or its salt; polyacrylic acid or its salt; a copolymer of acrylamide and acrylic acid or its salt; or the like. - 特許庁

ローヤルゼリーの有機分散液を調製する工程と、得られたローヤルゼリーの有機分散液にペクチンを添加する工程により製造されるローヤルゼリー分散組成物であり、ペクチンと有機とを含有することを特徴とする。例文帳に追加

The royal jelly-dispersed composition is produced through a process for preparing a dispersion of royal jelly in an organic acid and a process for adding pectin to the obtained dispersion of royal jelly in the organic acid, and includes pectin and the organic acid. - 特許庁

増粘剤、安定剤、糊料またはゲル化剤には、ジェランガム、ペクチン、アルギン類を使用することができる。例文帳に追加

Gellan gum, pectin or alginic acids can be used as the thickener, stabilizer, paste or gelling agent. - 特許庁

改質シュガービートペクチン、テルペン、脂肪トリグリセリド及び水を含有する乳化組成物を調製する。例文帳に追加

The emulsified composition containing modified sugar beet pectin, terpene, fatty acid triglyceride and water is prepared. - 特許庁

グミキャンディは、ゼラチンおよび糖質を含み、さらにペクチン、ナトリウム塩およびを含有してなる構成とした。例文帳に追加

The gumi candy comprises gelatin and glucide, and also pectin, sodium and an acid. - 特許庁

性環境中のペプチドの褐変を防止するかまたは遅延させるための高エステルペクチンの使用。例文帳に追加

The invention relates to the use of the high ester pectin (HE pectin) to prevent or retard browning of the peptide in the acidic environment. - 特許庁

性乳飲料中水溶性ヘミセルロースとHMペクチンを5:3〜1:0の割合で含有する。例文帳に追加

This acidic milk beverage comprises water-soluble hemicellulose and HM (high methoxyl) pectin at a rate of 5:3 to 1:0. - 特許庁

ペクチン分解酵素と、マンガンペルオキシダーゼと、過化水素源とを含有することを特徴とする洗浄剤組成物である。例文帳に追加

The detergent composition contains a pectinase, manganese peroxidase and a hydrogen peroxide source. - 特許庁

性タンパク食品の安定剤として酵素で脱エステルしたペクチンを使用することにより、上記課題を解決できる。例文帳に追加

The acidic protein food product is obtained using pectin de-esterified with enzyme as a stabilizer for acidic protein food product. - 特許庁

根菜類由来ペクチンを含む安定剤、並びにそれを使用した性蛋白食品及びその製造法例文帳に追加

STABILIZER CONTAINING PECTIN ORIGINATING FROM ROOT VEGETABLE, ACIDIC PROTEIN FOOD USING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁

シークワサーの果皮、砂嚢または搾汁滓を性条件下で抽出した抽出液から得られるペクチン例文帳に追加

The pectin is obtained from the extract resulting from extraction of the pericarp, gizzard or pressed marc of Citrus depressa Hay in an acidic condition. - 特許庁

プルーンエキス、食品添加用の有機、およびペクチンを含有する、甘味料を添加していないゼリー状食品。例文帳に追加

This jelly-like food comprises a prune extract, an organic acid for a food additive, and pectin, and does not contain a sweetener. - 特許庁

重金属で汚染された土壌を、ペクチン酸の単量体またはオリゴ体の水溶液と接触させる。例文帳に追加

The soil polluted with the heavy metals is brought into contact with an aqueous solution of a monomer or oligomer of pectic acid. - 特許庁

好ましくは、キトサンがペクチン酸と複合化してなる医薬組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

The pharmaceutical composition preferably comprising a composite of chitosan with pectinic acid and the manufacturing method of the same are provided. - 特許庁

本発明は、薬物、キトサン及びペクチン酸を含む医薬組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

A pharmaceutical composition comprising a medicine, chitosan and pectinic acid and a manufacturing method of the same are provided. - 特許庁

a)カテキン、b)ヒスチジン若しくはコハク又はそれらの塩、及びc)ペクチン又はアラビアガム、を配合する液剤組成物。例文帳に追加

The liquid preparation composition is characterized by compounding (a) catechin, (b) histidine or succinic acid or their salts, and (c) pectin or Arabian gum. - 特許庁

柑橘果皮から多糖類、特にペクチンを、、アルカリ、キレート剤、又は乳化剤などの添加剤処理を行うことなく、不純物の少ない高分子を多く含むペクチンを高回収率で得ることが可能な、簡便な熱水抽出方法を提供する。例文帳に追加

To provide a simple hot-water extraction method for polysaccharides, especially pectin, from citrus rinds, enabling polymer-rich pectin with slight impurities to be obtained in high recovery without conducting any treatment with e.g. an acid, alkali, chelating agent or emulsifier. - 特許庁

植物体、特に柑橘果皮やリンゴ搾汁粕から、、アルカリ、キレート剤、又は乳化剤などの添加剤処理を行うことなく、亜臨界水抽出処理のみでペクチン抽出を行う際に、得られるペクチンのメトキシル化度を簡便且つ効率的に調整、改質、保持する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for simply and efficiently adjusting, modifying and holding the degree of methoxylation of pectin obtained when pectin is extracted from a plant body, particularly from orange peel or apple squeezed lees, only by extraction treatment with subcritical water without treatment by an additive such as an acid, an alkali, a chelating agent and an emulsifier. - 特許庁

ペクチン含有原料又はペクチンに弱性下で100℃を越える高温加熱処理と酵素的もしくはアルカリによるエステル分解処理を組み合わす事で、性蛋白飲料や二化チタン水溶液など多くの溶液中に、蛋白や炭カルシウム水溶液、二化チタン等の固形物質を安定に分散させる事ができる、安定分散剤の製造方法に関するものである。例文帳に追加

This method for producing a dispersion stabilizer can stably disperse protein, a calcium carbonate aqueous solution and a solid matter such as titanium dioxide in much solution such as an acidic protein drink and a titanium dioxide aqueous solution through subjecting a pectin-containing raw material or pectin to a combination of a heat treatment at high temperature over 100°C under a weakly acidic condition with an esterolytic treatment enzymatically or with alkali. - 特許庁

糖鎖高分子としては、アルギン、ヒアルロンペクチン酸またはこれらの誘導体等のカルボキシル基を有する糖鎖高分子が好ましく使用できる。例文帳に追加

As the saccharide polymer, a saccharide polymer having carboxyl group such as alginic acid, hyaluronic acid, pectinic acid or their derivative, etc., can be used preferably. - 特許庁

ガラクチュロンを資化する酵母を提供し、ポリガラクチュロンの分解産物であるガラクチュロンを資化してペクチンの再資源化に貢献する。例文帳に追加

To provide a galacturonic acid-assimilating yeast which assimilates galacturonic acid that is a degraded product of polygalacturonic acid and contributes recycling of pectin. - 特許庁

牛乳と混合することによりゲル状ないし粘性液状のミルクデザートを与えることが可能なミルクデザートベースは、HMペクチンとフィチンと微小繊維状セルロースとを含有し、pH3以上を示し、しかもフィチン1質量部に対するHMペクチンの含有量は2〜400質量部である。例文帳に追加

The milk dessert base is mixed with milk to produce gel-like or viscous fluid milk dessert, contains HM pectin, phytic acid and microfibrous cellulose, has pH3 or higher, and also has 2-400 pts.mass of the content of the HM pectin based on 1 pt.mass of the phytic acid. - 特許庁

植物細胞壁由来のペクチン含有原料を使用し、ペクチン含有原料に、飽和蒸気圧以上の圧力制御下において、加熱温度160〜180℃、加熱時間5〜15分の処理条件により水熱処理を施す水熱処理工程を利用することにより、フェルラ基を持つアラビノオリゴ糖あるいはガラクトオリゴ糖等のフェルラ結合型糖質を製造する。例文帳に追加

The ferulic acid bonding type saccharide such as arabinooligosaccharide or galactooligosaccharide having a ferulic acid group is produced by using a material containing pectin derived from a plant cell wall and utilizing a hydrothermal treatment process for applying to the pectin-containing material the hydrothermal treatment under pressure control of higher than the saturated vapor pressure and on the treating conditions of 160-180°C heating temperature and 5-15 min heating time. - 特許庁

前記ペクチン分解酵素の力価が、10U/g以上である態様、前記ペクチン分解酵素の、前記酵素製剤における含有量が、0.01〜30質量%である態様、前記化還元酵素の力価が、0.1U/g以上である態様、前記化還元酵素の、前記酵素製剤における含有量が、0.01〜30質量%である態様等が好ましい。例文帳に追加

Preferably the titer of the pectin splitting enzyme is10 U/g, the content of the pectin splitting enzyme in the enzyme preparation is 0.01-30 mass %, the titer of the oxidoreductase is 0.1≥U/g and the content of the oxidoreductase in the enzyme preparation is 0.01-30 mass %. - 特許庁

例文

本発明の乳含有性飲料の製造方法は、乳及び大豆食物繊維を含み、ペクチンを含まない混合物に、味料を添加してpH3.0〜4.2の一次混合物を得、この一次混合物に、少なくともペクチンを加えて二次混合物を得、得られた二次混合物を均質化する工程を行なう。例文帳に追加

This method for producing the milk-containing acidic drink, characterized by adding a sour agent to a mixture containing milk and soybean edible fibers and not containing pectin to obtain the primary mixture having pH 3.0 to 4. 2, adding at least pectin to the primary mixture, and then homogenizing the obtained secondary mixture. - 特許庁

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