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「卵黄油」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 124



例文

卵黄油の製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF EGG YOLK OIL - 特許庁

卵黄油の健康食品例文帳に追加

YOLK OIL-BASED HEALTH FOOD - 特許庁

卵黄油およびその用途例文帳に追加

EGG YOLK OIL AND APPLICATION OF THE SAME - 特許庁

脱脂卵黄から有機溶剤で抽出した卵黄脂質からなる風見例文帳に追加

This flavoring oil comprises yolk lipid extracted from defatted yolk using an organic solvent. - 特許庁

卵黄油(原料卵由来の卵黄油は除く)を含有し、pHが6.3〜7.0であるタマゴサラダ。例文帳に追加

This egg salad contains a yolk oil (except the yolk oil derived from the raw material egg), and has pH 6.3-7.0. - 特許庁

脂加工卵黄粉末を含有する揚げ物用ミックス。例文帳に追加

This mix for a deep-fried food contains oiled yolk powder. - 特許庁

米胚芽卵黄油及びホスファチジルセリン含有の健康食品例文帳に追加

HEALTH FOOD CONTAINING RICE GERM OIL, YOLK OIL AND PHOSPHATIDYLSERINE - 特許庁

卵黄油を食用に含ませることにより可能となる。例文帳に追加

The functional substance-containing edible oil is obtained by containing egg yolk oil to edible oil. - 特許庁

卵黄油と、一価または多価アルコールとを配合してなる。例文帳に追加

The bathing agent composition is produced by formulating yolk oil and a monohydric or polyhydric alcohol. - 特許庁

精製脂及び卵黄を含まないマヨネーズ風調味料例文帳に追加

MAYONNAISE-LIKE SEASONING FREE FROM PURIFIED OIL AND FAT AND EGG YOLK - 特許庁

卵黄含有液及び水中型乳化物の製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING EGG YOLK-CONTAINING LIQUID AND OIL- IN-WATER TYPE EMULSION - 特許庁

卵黄リン脂質を主成分とする、卵風味が低減された卵黄油およびその用途を提供する。例文帳に追加

To provide egg yolk oil which contains egg-yolk phospholipid as a major component, and the egg flavor is reduced, and to provide an application of the same. - 特許庁

加工食品の卵黄風味付与材及びコク味付与材として優れた効果を有する卵黄脂質からなる風味、および該風味を配合した卵黄風味あるいはコク味に優れた加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a flavoring oil comprising yolk lipid having excellent effects as a yolk-flavoring agent and a substance-flavoring agent for processed foods, and to provide processed foods formulated with the flavoring oil and excellent in yolk flavor or substance flavor. - 特許庁

卵黄をタンパク質分解酵素にて処理し、水を卵黄の数倍量加え攪拌した後、次に酢酸などの有機酸を加え混合することによって卵黄油を抽出し上部に浮遊させる卵黄油の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the yolk oil comprises the steps of treating yolk with a protease, adding water to the thus treated yolk at several weight times the yolk followed by agitation, and then admixing an organic acid such as acetic acid into the system to effect extracting the yolk oil and allowing it to float on the surface of the system. - 特許庁

低コレステロール乾燥卵黄を清水に溶解し卵黄液とした後、別途乾燥卵白と脂を混合した混合分散物を、前記卵黄液と混合し、加熱することを特徴とする卵製品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing an egg product comprises the following steps: dissolving a low-cholesterol dried yolk in pure water to obtain a yolk liquid followed by mixing the yolk liquid with a dispersion product separately produced by mixing oil and fat with dried albumen, and thereafter, heating the resultant mixture. - 特許庁

水中型乳化食品が、食用脂、食酢および卵黄を含有する。例文帳に追加

The oil-in-water type emulsified food contains edible fats and oils, vinegar, and egg yolk. - 特許庁

リン脂質の含有量が20〜60%の卵黄油であって、該卵黄油1質量部をクロロホルム10容量部に溶解した際の波長455nmでの吸光度が1以下であり、該リン脂質の一部または全部がリゾリン脂質であって、リゾ化率が50%以上であることを特徴とする卵黄油例文帳に追加

The egg yolk oil contains 20-60% of phospholipid, wherein the absorbance at a wavelength of 455 nm is 1 or less when 1 pts.mass of egg yolk is melt in 10 pts.vol. of chloroform, and part or all of the phospholipid is lysophospholipid, and a lysing rate is 50% or more. - 特許庁

食用脂10〜60%、増粘剤及び卵黄を含有し、粘度(20℃)が80Pa・s以上である酸性水中型乳化食品において、食用脂中のトランス酸含有量を0.2〜5%、卵黄の一部又は全部をリゾ化卵黄とする。例文帳に追加

The acidic oil-in-water emulsified food contains 10-60 wt.% of edible oil and fat, a thickener and egg yolk, and has a viscosity (at 20°C) of 80 Pa s, where a trans acid content accounts for 0.2-5 wt.% of edible oils and fats, and part or all of the egg yolk includes lysed egg yolk. - 特許庁

ビタミンaはレバー、卵黄、乳製品などの動物性食品や魚に含まれる。例文帳に追加

vitamin a is found in liver, egg yolks, and whole milk dairy products from animals and in fish oils.発音を聞く  - PDQ®がん用語辞書 英語版

脂溶性(脂肪やに溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、卵黄、乳製品などに含まれている。例文帳に追加

it is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, egg yolks, and dairy products.発音を聞く  - PDQ®がん用語辞書 英語版

レチノールはレバー、卵黄、乳製品などの動物性食品や魚に含まれる。例文帳に追加

retinol is found in liver, egg yolks, and whole milk dairy products from animals and in fish oils.発音を聞く  - PDQ®がん用語辞書 英語版

安全かつ低コスト、簡単な方法で、酸化度合いの低い良質の卵黄油を提供する。例文帳に追加

To provide a good yolk oil having a low oxidation degree by a safe, low cost and simple method. - 特許庁

卵黄を含有する低コレステロール水中型乳化食品およびその製造方法例文帳に追加

YOLK-CONTAINING LOW-CHOLESTEROL OIL-IN-WATER TYPE EMULSIFIED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

卵加工品は、乾燥処理した卵黄粉末と食用脂とを混合してなる。例文帳に追加

The egg processed product comprises a mixture of yolk powder subjected to dry treatment and edible oil and fat. - 特許庁

そして、卵黄風味を添加して、加熱してなることを特徴とする食品の構成とした。例文帳に追加

The food is obtained by adding the egg yolk flavor oil to a food and heating the food. - 特許庁

卵黄の風味を脂に移行させた脂とし、その脂を添加して食品を加熱しても卵黄の加熱によるザラつきがなく食品の食感を低下させることがない上、卵黄の良質の風味(コク)を食品に付与することができ、加えて乳の香りも付与することができる卵黄風味を提供する。例文帳に追加

To provide an egg yolk flavor oil that has no roughness caused by heating of egg yolk, reduces no food texture and provides a food with high-quality flavor (body) and milk fragrance even if egg yolk flavor is transferred to oils and fats to give oils and fats, the oils and fats are added to a food and the food is heated. - 特許庁

卵黄、及び動物性脂を含まず、リゾ化リン脂質を含有してなる乳化食品とした。例文帳に追加

The emulsion food is free from yolk and an animal oil and fat, and contains a lysophospholipid. - 特許庁

3種の卵黄に対応した超高純度卵水洗い分離採取法例文帳に追加

METHOD FOR WASHING WITH WATER, SEPARATING AND COLLECTING OF ULTRAHIGH-PURITY EGG OIL CORRESPONDING TO THREE KINDS OF EGG YOLKS - 特許庁

特に、卵黄が少ない系においても同様な効果を奏する水中型乳化組成物を提供する。例文帳に追加

The oil-in-water type emulsified composition comprises octenylsuccinate starch and a gelatin hydrolyzate. - 特許庁

さらに、食用に乾燥した卵黄を混合し、卵黄油を食用に移行させることにより機能性物質を含む食用を製造することができる。例文帳に追加

Specifically, the edible oil is produced by mixing the edible oil with dried egg yolk to shift the egg yolk oil to the edible oil. - 特許庁

本発明に係る揚げ物食品は、卵黄と糖類との混合物を500気圧以上1000気圧以下の加圧条件において65℃以下の温度で加熱することにより卵黄成分が半変性状態とされている加糖卵黄と、植物性脂とを混合して乳化させた乳化物を所定量含有する。例文帳に追加

This fried food comprises a prescribed amount of material emulsified by mixing yolk of which the ingredient is kept in semi-denatured state by heating a mixture of yolk with sugar at65°C under ≥500 and ≤1,000 atmospheric pressure with vegetable oil and fat. - 特許庁

脂、水、卵黄をホスホリパーゼA及び/又はプロテアーゼで処理することにより得られた酵素処理卵黄を含有することを特徴とする可塑性中水型乳化物。例文帳に追加

This emulsified product is obtained by including oil and fat, water and enzymegenation yolk produced by treating yolk with phospholipase A and/or protease. - 特許庁

また、卵黄と無脂乳固形成分をプロテアーゼ存在下で乳酸発酵させて、130〜180℃の脂中で加熱し、不溶性成分を除去して得られることを特徴とする卵黄風味の構成とした。例文帳に追加

The egg yolk flavor oil is obtained by fermenting egg yolk and a nonfat milk solid component with lactic acid in the presence of a protease, carrying out heating in oils and fats at 130-180°C and removing an insoluble component. - 特許庁

にんにく卵黄粉と精製魚とを混合してペースト状にしたものを注入したカプセルに、レーザー加工によって内容物の特定と履歴が解るように記号又は絵若しくは図形を記したにんにく卵黄ソフトカプセル。例文帳に追加

On the garlic yolk soft capsule charged with a pasty mixture of garlic yolk powder and refined fish oil, symbols, pictures or figures are marked by laser processing so as to specify the contents and recognize the hysteresis thereof. - 特許庁

脂組成物に対し、卵黄リゾリン脂質及び遊離脂肪酸を合計60%以上、卵黄リゾリン脂質を20〜60%、遊離脂肪酸を20%以上、デキストリンを0.1〜5%配合する。例文帳に追加

The soft capsule comprises60% of the total of yolk lysophospholipid and a free fatty acid, 20-60% of yolk lysophospholipid, ≥20% of free fatty acid and 0.1-5% of dextrin based on the oil and fat composition. - 特許庁

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との構成比が、卵黄リポ蛋白質1部に対して植物ステロール類5〜232部である複合体が、製品に対し0.01〜10%配合されていることを特徴とする脂食品。例文帳に追加

The oil and fat food is compounded with 0.01-10 wt.% of a composite having a composition ratio of 5-232 parts of the phytosterol to 1 part of egg yolk lipoprotein. - 特許庁

にんにくと卵黄とを混練することにより、にんにくと卵黄との混合物ないし複合物を製造し、次いで、該混合物ないし複合物としそとを混ぜることを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the garlic yolk processed food comprises kneading garlic and yolk to produce the mixture of garlic and yolk or the complex material thereof and mixing the mixture or the complex material with perilla oil. - 特許庁

卵黄をタンパク質分解酵素にて処理し、水と塩を加え攪拌した後、次に酢酸などの有機酸を加え混合し、加熱することによる卵黄油の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the yolk oil comprises treating yolk with a protease, adding water and salt to the product, stirring the mixture, further adding an organic acid, such as acetic acid, mixing the mixture, and heating the mixture. - 特許庁

卵黄油を0.1〜20重量%含有し、乳化剤無添加であることを特徴とする中水型乳化脂組成物。例文帳に追加

The water-in-oil emulsified oil and fat composition contains 0.1-20 wt.% of egg yolk oil, and no emulsifier added. - 特許庁

水、脂、乳タンパク質及び/または卵黄タンパク質、低粘性アルギン酸塩、及びカルシウムを含有する水中型乳化組成物。例文帳に追加

This oil-in-water emulsified composition comprises water, oil and fat, milk protein and/or yolk protein, low-viscosity alginate, and calcium. - 特許庁

脂中に糖類、乾燥卵黄及び粉乳を分散させていることを特徴とするフレンチトースト用脂食品。例文帳に追加

The oil and fat food for French toast is characterized by dispersing sugars, dried yolk, and dry milk in the oil and fat. - 特許庁

含有リン脂質の質量に対する含有グルコースの割合が0.1%以下である卵黄油を配合してなる炒め用調味例文帳に追加

The seasoning oil for frying includes yolk oil having 0.1 wt.% or less of glucose based on phospholipid content. - 特許庁

食用脂の配合量を減らした酸性水中型乳化食品において、卵黄風味を増強させる。例文帳に追加

To provide an acidic oil-in-water emulsified food which is reduced in the blended quantity of edible oils and fats and is reinforced in egg yolk flavor. - 特許庁

例文

水相と相とが乳化剤により乳化されてなる水中型乳化物において、乳化剤として卵黄及びホスホリパーゼDにより酵素処理された卵黄を含有することを特徴とする乳化性に優れた水中型乳化物を提供する。例文帳に追加

The oil-in-water type emulsified product is obtained by emulsifying a water phase and an oil phase via the emulsifier and contains egg yolk and egg yolk subjected to enzyme treatment with phospholipase D as the emulsifier. - 特許庁

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