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英和・和英辞典で「egg-yolk oil」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「egg-yolk oil」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 57



例文

EGG YOLK OIL AND APPLICATION OF THE SAME例文帳に追加

卵黄油およびその用途 - 特許庁

This egg salad contains a yolk oil (except the yolk oil derived from the raw material egg), and has pH 6.3-7.0.例文帳に追加

卵黄油(原料卵由来の卵黄油は除く)を含有し、pHが6.3〜7.0であるタマゴサラダ。 - 特許庁

The functional substance-containing edible oil is obtained by containing egg yolk oil to edible oil.例文帳に追加

卵黄油を食用油に含ませることにより可能となる。 - 特許庁

To provide egg yolk oil which contains egg-yolk phospholipid as a major component, and the egg flavor is reduced, and to provide an application of the same.例文帳に追加

卵黄リン脂質を主成分とする、卵風味が低減された卵黄油およびその用途を提供する。 - 特許庁

MAYONNAISE-LIKE SEASONING FREE FROM PURIFIED OIL AND FAT AND EGG YOLK例文帳に追加

精製油脂及び卵黄を含まないマヨネーズ風調味料 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING EGG YOLK-CONTAINING LIQUID AND OIL- IN-WATER TYPE EMULSION例文帳に追加

卵黄含有液及び水中油型乳化物の製造法 - 特許庁

Specifically, the edible oil is produced by mixing the edible oil with dried egg yolk to shift the egg yolk oil to the edible oil.例文帳に追加

さらに、食用油に乾燥した卵黄を混合し、卵黄油を食用油に移行させることにより機能性物質を含む食用油を製造することができる。 - 特許庁

The oil-in-water type emulsified food contains edible fats and oils, vinegar, and egg yolk.例文帳に追加

水中油型乳化食品が、食用油脂、食酢および卵黄を含有する。 - 特許庁

The egg processed product comprises a mixture of yolk powder subjected to dry treatment and edible oil and fat.例文帳に追加

卵加工品は、乾燥処理した卵黄粉末と食用油脂とを混合してなる。 - 特許庁

The food is obtained by adding the egg yolk flavor oil to a food and heating the food.例文帳に追加

そして、卵黄風味油を添加して、加熱してなることを特徴とする食品の構成とした。 - 特許庁

The acidic oil-in-water emulsified food contains 10-60 wt.% of edible oil and fat, a thickener and egg yolk, and has a viscosity (at 20°C) of 80 Pa s, where a trans acid content accounts for 0.2-5 wt.% of edible oils and fats, and part or all of the egg yolk includes lysed egg yolk.例文帳に追加

食用油脂10〜60%、増粘剤及び卵黄を含有し、粘度(20℃)が80Pa・s以上である酸性水中油型乳化食品において、食用油脂中のトランス酸含有量を0.2〜5%、卵黄の一部又は全部をリゾ化卵黄とする。 - 特許庁

The method for producing an acidic oil-in-water type emulsified composition comprises kneading frozen egg yolk followed by admixing water-phase components in the kneaded frozen egg yolk to prepare a water phase followed by admixing an oil phase to the water phase.例文帳に追加

凍結卵黄を混練し、次いで水相成分を添加混合して水相を調製した後、油相を添加混合する酸性水中油型乳化組成物の製造法。 - 特許庁

The water-in-oil emulsified oil and fat composition contains 0.1-20 wt.% of egg yolk oil, and no emulsifier added.例文帳に追加

卵黄油を0.1〜20重量%含有し、乳化剤無添加であることを特徴とする油中水型乳化油脂組成物。 - 特許庁

This method for producing an egg product comprises the following steps: dissolving a low-cholesterol dried yolk in pure water to obtain a yolk liquid followed by mixing the yolk liquid with a dispersion product separately produced by mixing oil and fat with dried albumen, and thereafter, heating the resultant mixture.例文帳に追加

低コレステロール乾燥卵黄を清水に溶解し卵黄液とした後、別途乾燥卵白と油脂を混合した混合分散物を、前記卵黄液と混合し、加熱することを特徴とする卵製品の製造方法。 - 特許庁

The egg yolk flavor oil is obtained by fermenting egg yolk and a nonfat milk solid component with lactic acid in the presence of a protease, carrying out heating in oils and fats at 130-180°C and removing an insoluble component.例文帳に追加

また、卵黄と無脂乳固形成分をプロテアーゼ存在下で乳酸発酵させて、130〜180℃の油脂中で加熱し、不溶性成分を除去して得られることを特徴とする卵黄風味油の構成とした。 - 特許庁

The liquid seasoning is formulated with a compound material comprising plant sterols and egg yolk lipoprotein, and has the edible oil and fat in a blending quantity of <5 wt.%.例文帳に追加

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体が配合されている食用油脂の配合量が5%未満の液状調味料。 - 特許庁

The mixture is preferably obtained by mixing yolk liquid with edible oil and fat and additionally mixing albumen liquid or whole egg liquid.例文帳に追加

前記混合物は、卵黄液と食用油脂とを混合した後、更に卵白液又は全卵液を添加混合したものが好ましい。 - 特許庁

To provide mayonnaise-like seasoning (dressing) containing neither purified oil and fat nor egg yolk obtained by utilizing soymilk fermented substance, and having good shape retainability.例文帳に追加

豆乳発酵物を利用した、保型性が良好な、精製油脂及び卵黄を含まないマヨネーズ風調味料(ドレッシング)を得る。 - 特許庁

To provide an acidic oil-in-water emulsified food which is reduced in the blended quantity of edible oils and fats and is reinforced in egg yolk flavor.例文帳に追加

食用油脂の配合量を減らした酸性水中油型乳化食品において、卵黄風味を増強させる。 - 特許庁

The mayonnaise-like seasoning containing neither purified oil and fat nor egg yolk consists mainly of soymilk fermented substance and aqueous seasoning liquid, and is produced by adding starch and agar to the mixture so as to impart viscosity to the mixture.例文帳に追加

豆乳発酵物及び水性調味液を主成分とし、これらに澱粉及び寒天を加えて粘性を付与する。 - 特許庁

The oil-in-water type emulsified product is obtained by emulsifying a water phase and an oil phase via the emulsifier and contains egg yolk and egg yolk subjected to enzyme treatment with phospholipase D as the emulsifier.例文帳に追加

水相と油相とが乳化剤により乳化されてなる水中油型乳化物において、乳化剤として卵黄及びホスホリパーゼDにより酵素処理された卵黄を含有することを特徴とする乳化性に優れた水中油型乳化物を提供する。 - 特許庁

In manufacturing acidic oil-in-water emulsified food which comes to emulsify oil phase raw materials and water phase raw materials, what carried out phospholipase A2 treatment of the mixture of yolk fraction originating in raw egg yolk 2-10 mass%, raw egg white 2-10 mass% is used as an emulsifier.例文帳に追加

油相原料と水相原料とが乳化されてなる酸性水中油型乳化食品を製造するにあたり、生卵黄2〜10質量%に由来する卵黄画分と生卵白2〜10質量%の混合物をホスホリパーゼA2処理したものを乳化剤として用いる。 - 特許庁

The method for production of the acidic oil-in-water type emulsified composition comprises an addition of an oil phase after subjecting to a mechanical treatment to increase 50% or more of the viscosity or 5-60% reducing solubility of egg yolk protein of water phase containing egg yolk.例文帳に追加

卵黄を含有する水相を、機械的処理して当該処理前に比べて粘度を50%以上上昇させるか又は卵黄蛋白溶解度を5〜60%低下させた後、油相を添加する酸性水中油型乳化物の製造法。 - 特許庁

To provide an egg yolk flavor oil that has no roughness caused by heating of egg yolk, reduces no food texture and provides a food with high-quality flavor (body) and milk fragrance even if egg yolk flavor is transferred to oils and fats to give oils and fats, the oils and fats are added to a food and the food is heated.例文帳に追加

卵黄の風味を油脂に移行させた油脂とし、その油脂を添加して食品を加熱しても卵黄の加熱によるザラつきがなく食品の食感を低下させることがない上、卵黄の良質の風味(コク)を食品に付与することができ、加えて乳の香りも付与することができる卵黄風味油を提供する。 - 特許庁

The egg yolk oil contains 20-60% of phospholipid, wherein the absorbance at a wavelength of 455 nm is 1 or less when 1 pts.mass of egg yolk is melt in 10 pts.vol. of chloroform, and part or all of the phospholipid is lysophospholipid, and a lysing rate is 50% or more.例文帳に追加

リン脂質の含有量が20〜60%の卵黄油であって、該卵黄油1質量部をクロロホルム10容量部に溶解した際の波長455nmでの吸光度が1以下であり、該リン脂質の一部または全部がリゾリン脂質であって、リゾ化率が50%以上であることを特徴とする卵黄油。 - 特許庁

This oil-in-water type emulsion has ≥60% SFC of oils and fats at 10°C and ≥20% at 20°C, contains 25-75 wt.% of SUS type triglyceride and 1-8 wt.% of enzyme treated egg yolk and has 15-40% proteolysis ratio of the enzyme treated egg yolk.例文帳に追加

油脂のSFCが10℃で60%以上、20℃で20%以上で、当該油脂中にSUS型トリグリセリドを25〜75重量%含み、酵素処理卵黄を1〜8重量%を含む水中油型乳化物であり、好ましくは、この酵素処理卵黄の蛋白質分解率が15〜40%である。 - 特許庁

The acid oil-in-water emulsified fat and oil composition is prepared according to a manufacturing method of the acid oil-in-water emulsified fat and oil composition in which an egg yolk granule fraction is added after preliminary emulsification or finishing emulsification.例文帳に追加

予備乳化後或いは仕上げ乳化後に卵黄グラニュール画分を添加することを特徴とする酸性水中油型乳化油脂組成物の製造方法に従って、酸性水中油型乳化油脂組成物を作製すること。 - 特許庁

This calcium food is obtained by adding powdery eggshell dissolved in vinegar to an emulsified mayonnaise not containing calcium- containing substance obtained by mixing and stirring a vegetable oil, egg yolk or whole egg, vinegar or acetic acid, and a seasoning and spice.例文帳に追加

植物油、卵黄又は全卵、酢又は酢酸、及び調味香辛料を混合攪拌して作られるカルシウム含有物質を含まない乳化されたマヨネーズに、粉末卵殻を酢に溶かして加える。 - 特許庁

This egg salad kit 1 has a first holding part 3 which holds heat coagulated yolk and acid oil-in-water emulsifying seasoning in a first container 2, and a second holding part 5 which holds heat coagulated egg white in a second container 4.例文帳に追加

タマゴサラダ用キット1が、加熱凝固卵黄と酸性水中油型乳化状調味料を第1容器2に収容した第1収容部3と、加熱凝固卵白を第2容器4に収容した第2収容部5を備えている。 - 特許庁

To provide food readily taken and containing egg yolk oil and edible oil containing a substance functional to the human body, and to provide a method for producing the edible oil.例文帳に追加

卵黄油を含んだ摂取しやすい食品の提供、及び人体に対して機能を有する物質を含む食用油やその製造法を提供する。 - 特許庁

The acidic oil-in-water emulsified composition contains the following: (A) an oil and fat in which the diacylglycerol content is 20 mass% and the more than 80 mass% of a fatty acid composing the diacylglycerol is an unsaturated fatty acid; (B) a polyglycerol fatty acid ester; (C) an enzyme-treated egg yolk oil; and (D) egg yolk.例文帳に追加

次の(A)、(B)、(C)及び(D):(A)ジアシルグリセロール含量が20質量%以上であり、かつジアシルグリセロールを構成する脂肪酸の80質量%以上が不飽和脂肪酸である油脂(B)ポリグリセリン脂肪酸エステル(C)酵素処理卵黄油(D)卵黄を含有する酸性水中油型乳化組成物。 - 特許庁

To provide a method for producing acidic oil-in-water type emulsion excellent in emulsification stability in low-temperature preservation without using enzyme-treated egg yolk even when using a diglyceride-containing oil phase.例文帳に追加

ジグリセリドを含有する油相を用いた場合にも、酵素処理卵黄を使用せずとも、低温保存時での乳化安定性に優れる酸性水中油型乳化物を製造できる方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing an acidic oil-in-water type emulsified composition excellent in emulsification stability during low-temperature preservation without using enzyme-treated egg yolk even when using a diglyceride-containing oil phase.例文帳に追加

ジグリセリドを含有する油相を用いた場合にも、酵素処理卵黄を使用せずとも、低温保存時での乳化安定性に優れる酸性水中油型乳化組成物を製造できる方法の提供。 - 特許庁

The oil and fat-containing composition for a bakery product comprises a component (A): 20-60 mass% of oil and fat containing 10-90 mass% of diacylglycerol, and a component (B): 3-10 mass% of egg yolk in terms of dry mass.例文帳に追加

次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを10〜90質量%含有する油脂20〜60質量%(B)卵黄を乾燥質量で3〜10質量%を含有するベーカリー製品用油脂含有組成物。 - 特許庁

To provide oil in water drop-type emulsified fish oil where a highly stable emulsified state can be maintained without using any food additives, or without using any egg yolk or whole egg as well as food additives.例文帳に追加

食品添加物を使用せずに高度に安定した乳化状態を維持できる水中油滴型乳化魚油を提供すること、および食品添加物の他、卵黄や全卵をも使用しないで安定した乳化状態を維持できる水中油滴型乳化魚油を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide mayonnaise-like seasoning containing no purified oil and fat nor egg yolk, excellent in homogeneity even when long stored without addition of particular water-soluble hemicellulose or subjecting soymilk to hydrolysis by protease in advance.例文帳に追加

特殊な水溶性ヘミセルロースを添加したり、また豆乳を予めプロテアーゼで加水分解したりすることなく、長期保存しても均質安定性の優れた、精製油脂及び卵黄を含まないマヨネーズ様調味料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing high grade retort sauce for carbonara causing no separation of oil-and-fat all over the sauce surface after retort even containing egg yolk and cream or the like.例文帳に追加

本発明は、卵黄及びクリーム類を含有させたとしても、レトルト処理後もソース表面全体に油脂の分離が生じることもなく、品位の優れたカルボナーラ用レトルトソースを提供する。 - 特許庁

The chocolate supplemented with vitamins A and B1 is obtained by adding butter, cod-liver oil, egg yolk, drip rice bran liquid, vitamin A and vitamin B1 to chocolate so as to make a nutritious food through which vitamin A and vitamin B1 can be most readily taken.例文帳に追加

バター、肝油、卵黄、ドリップ米糠液、ビタミンA、ビタミンB1をチョコレートに添加して、最も手軽にビタミンA、ビタミンB1の摂れる栄養食品に化すことにした。 - 特許庁

The processed rice is obtained by packing rice grain and an emulsion containing egg yolk oil and subjecting the packed food to retort treatment and adjusting the water content of the rice grain to 56-65%.例文帳に追加

米粒と卵黄油を含んだ乳化液とを包装してレトルト処理された加工米であって、その米粒の水分を56〜65%にしたことを特徴とする調理用加工米。 - 特許庁

The oil and fat food is compounded with 0.01-10 wt.% of a composite having a composition ratio of 5-232 parts of the phytosterol to 1 part of egg yolk lipoprotein.例文帳に追加

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との構成比が、卵黄リポ蛋白質1部に対して植物ステロール類5〜232部である複合体が、製品に対し0.01〜10%配合されていることを特徴とする油脂食品。 - 特許庁

It is preferable that the product comprises 3-70 wt.% of the yolk powder and 30-97 wt.% of the edible oil and fat, and further albumen and a solidifiable egg processed product are preferably contained.例文帳に追加

卵黄粉末が3〜70重量%、食用油脂が30〜97重量%含まれてなることがより好ましく、卵白、凝固性卵加工品がさらに含まれていることが好ましい。 - 特許庁

To obtain an oil-in-water type emulsion having excellent emulsion stability and workability, stable physical properties after whipping, bringing out a strong flavor of egg yolk, excellently melt in the mouth.例文帳に追加

本発明は、乳化安定性及び作業性が良く、ホイップ後の物性が安定であり、卵黄風味が強く出て口溶けのすぐれた水中油型乳化物を提供することを目的とする。 - 特許庁

The bakery product contains (A) 85-250 pts.mass of oil-and-fat containing 10-90 mass% diacylglycerol and (B) 14-32 pts.mass of egg yolk in dry basis based on 100 pts.mass of wheat flour.例文帳に追加

小麦粉100質量部に対して次の成分(A)及び(B):(A)ジアシルグリセロールを10〜90質量%含有する油脂85〜250質量部(B)卵黄を乾燥質量で14〜32質量部を含有するベーカリー製品。 - 特許庁

例文

The mayonnaise-like seasoning containing no purified oil and fat nor egg yolk, having pH 3.0-4.7, is obtained through mixing soymilk fermented material having viscosity of ≥6.0 Pa s with water-soluble seasoning containing salt, vinegar and the like, and homogenizing the mixture.例文帳に追加

粘度が6.0Pa・s以上の豆乳発酵物を食塩、食酢などを含有する水性調味液と混和し、均質化して、精製油脂及び卵黄を含まないpH3.0〜4.7のマヨネーズ風調味料を得る。 - 特許庁

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卵黄

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egg /ég/
yolk /jóʊk/
(卵の)黄身, 卵黄
oil /ˈɔɪl/

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