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塩干するめの英語

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和英日本標準商品分類での「塩干するめ」の英訳

塩干するめ

読み方:しおぼしするめ、シオボシスルメ

Salted and dried cuttlefish and squid

「塩干するめ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 31



例文

分の梅しを、クエン酸を含む溶液に漬け、その梅しの含有分をクエン酸液に浸潤させて抜き出し極減しや無しを製造する例文帳に追加

The extremely low-salt pickled plum or salt-free pickled plum is produced by soaking high-salt pickled plum in a citric acid-containing solution and removing the salt content of the pickled plum by infiltrating into the citric acid solution. - 特許庁

潟2は、分濃度が高いために自然に緑化を進めることができない潟を対象とする例文帳に追加

The dry beach 2 aims at a dry beach unable to naturally advance greening due to being high in the salinity concentration. - 特許庁

梅の実を漬けした後、土用しした梅しの製造方法において、漬けを梅の実1と、2と、表面を洗浄した木炭3を容器5に入れて漬けするしの製造方法。例文帳に追加

The method for producing pickled plums comprises salting plums 1 followed by drying the plums in the sun in midsummer, and putting the plums 1, salt 2 and charcoal 3 with its surface cleaned into a vessel 5. - 特許庁

水により抜きし、分を5〜10%に減した梅を、水分を切った後に−15℃以下で急速冷凍し、分を抑えるとともに、その他の添加物を加えることなく、果肉に含まれる有効成分の減少を防ぐようにしたことを特徴とする冷凍梅例文帳に追加

Frozen pickled ume is obtained by removing salt from pickled ume in salt water to bring salinity to 5-10% followed by draining and rapidly freezing the product at ≤-15°C so as to reduce salt and prevent decrease of active components contained in fruit meat without adding other additive. - 特許庁

本発明の製造方法によれば、過剰な食を使用せず、必要最小限の量の食で、食品ごと、あるいは部位ごとに分、色調にばらつきがなく、所望の分の品を安定に製造することができる。例文帳に追加

As the result of this, it is possible to stably produce the salted and dried product having desired salinity and evenness in salinity and tone of color in each food or part, with necessity minimum common salt without using excessive common salt. - 特許庁

しの製造過程に生じる「梅の原液」を捨てずに梅を作り、この梅で鯖の漬けおよび糠漬をする事によって、生臭さを取り除き、かつ旨味・まろやかさを引き出す。例文帳に追加

Ume salt is produced without throwing away the "undiluted solution of Ume salt" produced in the pickled Ume producing process, and the mackerel is pickled in salt and in rice bran using this Ume salt to eliminate a fishy smell and to bring out good taste and mildness. - 特許庁

例文

漬けされた梅を天日し等のために浸漬槽から取り出す作業を自動化することによって重労働をなくす。例文帳に追加

To provide a method for taking out pickled culm (Japanese plum) enabling automatization of work for taking salted Umes out of a pickling tank for solar drying or the like to eliminate heavy work. - 特許庁

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「塩干するめ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 31



例文

球根生姜(ねしょうが)をで下漬けした後、梅酢(梅しを漬けた後に残る漬け汁)で数日間漬けこみ、取り出して細切りにする例文帳に追加

After pre-pickling blocks of ginger roots in salt, boil well in plum vinegar for a couple of days and take them out to be cut into thin strips.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しの製造過程で生じる産業廃棄物としての「梅の原液」を廃棄する事無く、有効に利用する事の出来る「梅エキス入りで漬け込む鯖の糠漬(へしこ)」の製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing "mackerel pickled in rice bran and brine, soaked in salt containing an Ume (Japanese apricot) extract" that can effectively utilize an "undiluted solution of Ume salt" produced as industrial waste in a pickled Ume producing process, without discarding it. - 特許庁

この出願発明は、開いた魚を硬度5以上の水で処理した後、で処理し、ついで、すことによる魚の加工方法に関する例文帳に追加

This method for processing fishes comprises treating cut and opened fishes with water having ≥5 hardness, treating the treated fishes with a salt, and then drying these fishes. - 特許庁

調味梅の漬け込みによる調味工程を効率よく行なえるようにし、しかも低分化の要求にも応じ得るようにすることである。例文帳に追加

To provide a method for producing seasoned pickled ume enabling efficient performance of a seasoning process for seasoned pickled ume comprising pickling, and meeting a request for low-salt pickled ume. - 特許庁

この発明は、風味、栄養価、及び嗜好性共に優れた味又は甘味のし納豆を製造することを目的としたものである。例文帳に追加

To provide a method for producing dried fermented soybeans, capable of producing the dried fermented soybeans excellent in flavor, nutritive value, and tastiness at the same time and having a salt taste or a sweet taste. - 特許庁

梅の実から梅を製造する過程において副生する梅酢を原料とし、脱濃縮された濃縮梅果汁を効率よく製造することができる濃縮梅果汁の製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing a concentrated Japanese plum juice, capable of efficiently producing a desalted and concentrated Japanese plum juice by using plum vinegar, generated as a by-product in a process for producing pickled Japanese plum from Japanese plum fruit, as a raw material. - 特許庁

漬けした梅果実を乾燥させた後、水、食、クエン酸を含有する調味液に浸漬して調味する調味梅の製造方法において、前記調味液に含有される水が、備長炭などの木炭と接触処理され、少なくともカリウムが富化されたミネラル成分富化水である調味梅の製造方法とする例文帳に追加

The method for producing seasoned pickled ume comprises drying salted ume fruits followed by soaking the ume fruits in a seasoning solution comprising water, salt and citric acid, wherein the water added to the seasoning solution comprises mineral component-enriched water which is subjected to contact treatment with charcoal such as bincho charcoal to be enriched with at least potassium. - 特許庁

例文

一眼レフカメラにおけるカメラ本体の大幅な改造や画質の低下を生じることなく、撮像ユニットとクイックリターンミラーとが互いにするのを防止できるデジタルカメラを提供する例文帳に追加

To provide a digital camera capable of preventing the mutual interference between an imaging unit and a quick return mirror without causing the drastic remodeling of a camera main body and the deterioration of the image quality, as for a silver salt single lens reflex camera. - 特許庁

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「塩干するめ」の英訳に関連した単語・英語表現

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