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栄養価値の英語
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英訳・英語 trophicity; nutritional value; trophism
「栄養価値」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 22件
キビ汁の豊富な栄養分を直接取り込む方法として、風味のよい、栄養価値の高い飲料、即ち酢やワイン又はジュースを製造すること。例文帳に追加
To produce a beverage having good taste and high nutritive value: vinegar, wine or juice, as a means for directly ingesting sufficient nutrition of cane juice. - 特許庁
うま味成分である呈味性のアミノ酸や核酸を豊富に含み、栄養上の価値も高い。例文帳に追加
Soup stock not only includes abundant amino acids and nucleic acids--which are both appreciated via the sense of taste--but it also has high nutritional value.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
製品の香味を高め、かつ栄養価値を高めたテンペ発酵食品を容易に製造する。例文帳に追加
To provide a method for easily producing a tempeh fermented food increased in flavor and nutritional value of the product. - 特許庁
花粉は、ビタミン・ミネラルなどの栄養バランスが良い完全食品なので、この花粉を混合することによって栄養素的なバランスも良く、また付加価値として高級感を与えることが可能な乾めんを提供すること。例文帳に追加
To obtain a dried noodle having the good nutrient balance and capable of imparting a high-class feeling as an added value by mixing pollens because the pollens are complete foods having the good nutrient balance such as vitamins and minerals. - 特許庁
食パンのみみとは別様の小粒で可愛らしく香り豊かで栄養があり日持の良い健康的で美味な商品価値のある洋風菓子になる。例文帳に追加
The obtained Western cake is a healthy cake having a small size different from the bread crust, a cute appearance, rich flavor, high nutrient value, good preservability and delicious taste. - 特許庁
低温での炭素化により、にんにくの栄養価値を維持し、そのPHは中性付近であり、胃に優しく、にんにくの生食と同じ効果を有する。例文帳に追加
By the carbonization at the low temperature, the garlic maintains its nutritional values, has a pH value close to neutral, is gentle to stomach, and has the same effects as those of raw garlic. - 特許庁
粘質物抱埋おからは、栄養価に富み、薬効を有するので、おからに比し、食品や飼料としての利用価値が向上する。例文帳に追加
The sticky substance-embedding bean curd refuse is rich in nutrition and medicinally effective, and thereby is improved in utility value as food or feed in comparison with usual bean curd refuse. - 特許庁
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「栄養価値」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 22件
鶏卵に含まれる蛋白質の栄養価は理想的とされ、アミノ酸スコア(蛋白質の栄養素としての価値を計る基準として、蛋白質を構成するアミノ酸のうち必須アミノ酸の組成により決定される)が最大値の100になっている。例文帳に追加
The nutritional value of proteins in a hen's egg is supposed to be ideal, whose amino acid score (determined by composition of essential amino acid among amino acids composing the protein, as a standard to measure the value of the protein as a nutrition) is 100, the maximum value.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
したがって、食品として十分衛生的に製造され、(世界的に見れば一部かもしれないが)多くの人に嗜好され、栄養的に価値が高い納豆は優れた「発酵」食品である。例文帳に追加
Therefore, natto is an excellent 'fermented food' because it is produced as a food in a sufficiently sanitary manner, is enjoyed by many people (although it may be only a part of the world), and has high nutritional value.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
その後、生卵は第二次世界大戦後の食糧難の時期を経て、高度経済成長期に至る直前までは希少価値があり、病人食や虚弱体質の栄養補給として用いられることが多かった。例文帳に追加
After that, through an age of food shortage after the Second World War, raw eggs had been precious before the high economic growth period, and often used as a nutritional support for sick or weak people.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
より簡単に鶏卵中のゼアキサンチン濃度を高め、ゼアキサンチンを容易に摂取できる栄養価値の高い鶏卵を得る方法の開発を課題とする。例文帳に追加
To provide a highly nutritional hen egg more easily increased in the concentration of zeaxanthin in a hen egg to enable an eater to easily take the zeaxanthin. - 特許庁
固形分が比較的低く、プリンやゼリーのような食感を有し、生乳やチーズ等の乳食品よりもフィッシャー比が向上し、アミノ酸バランスが優れ、栄養価値が高い固形状乳食品の提供。例文帳に追加
To provide solid milk foods low in solid content, having palate feeling like pudding and jerry, enhanced Fisher ratio than milk foods such as fresh milk, cheese or the like, excellent in balance of amino acid and high in nutritive qualities. - 特許庁
栄養特性に優れた菜種ミールを簡便に製造する方法を提供することであり、さらには産業的に価値のある副産物を同時に生成し利用できる高蛋白質低グルコシノレート菜種ミールを提供することである。例文帳に追加
To provide a method for easily producing rapeseed meal which is excellent in nutritional property, and to provide high protein low glucosinolate rapeseed meal which can simultaneously produce and enabling the use of an industrially valuable by-product. - 特許庁
酵母菌体残滓を特定の微生物を用いて、より付加価値の高い有用な栄養物質に変換し、有効利用しうる方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for treating yeast residue by which the yeast residue can be utilized through transforming the yeast residue into a usable nutrient substance having high value-added by using a specific microorganism. - 特許庁
本発明は、化学品に敏感な使用者であっても安心して食することができる抗酸化性に優れ、且つ、抗菌性、栄養的価値にも優れた食用油を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide an edible oil without concern for users sensitive to chemicals, having high oxidation resistance, antimicrobial effect and nutritional merit. - 特許庁
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