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「栄養価値」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 栄養価値の意味・解説 > 栄養価値に関連した英語例文

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栄養価値の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 22



例文

キビ汁の豊富な栄養分を直接取り込む方法として、風味のよい、栄養価値の高い飲料、即ち酢やワイン又はジュースを製造すること。例文帳に追加

To produce a beverage having good taste and high nutritive value: vinegar, wine or juice, as a means for directly ingesting sufficient nutrition of cane juice. - 特許庁

うま味成分である呈味性のアミノ酸や核酸を豊富に含み、栄養上の価値も高い。例文帳に追加

Soup stock not only includes abundant amino acids and nucleic acids--which are both appreciated via the sense of taste--but it also has high nutritional value.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

製品の香味を高め、かつ栄養価値を高めたテンペ発酵食品を容易に製造する。例文帳に追加

To provide a method for easily producing a tempeh fermented food increased in flavor and nutritional value of the product. - 特許庁

花粉は、ビタミン・ミネラルなどの栄養バランスが良い完全食品なので、この花粉を混合することによって栄養素的なバランスも良く、また付加価値として高級感を与えることが可能な乾めんを提供すること。例文帳に追加

To obtain a dried noodle having the good nutrient balance and capable of imparting a high-class feeling as an added value by mixing pollens because the pollens are complete foods having the good nutrient balance such as vitamins and minerals. - 特許庁

例文

食パンのみみとは別様の小粒で可愛らしく香り豊かで栄養があり日持の良い健康的で美味な商品価値のある洋風菓子になる。例文帳に追加

The obtained Western cake is a healthy cake having a small size different from the bread crust, a cute appearance, rich flavor, high nutrient value, good preservability and delicious taste. - 特許庁


例文

低温での炭素化により、にんにくの栄養価値を維持し、そのPHは中性付近であり、胃に優しく、にんにくの生食と同じ効果を有する。例文帳に追加

By the carbonization at the low temperature, the garlic maintains its nutritional values, has a pH value close to neutral, is gentle to stomach, and has the same effects as those of raw garlic. - 特許庁

粘質物抱埋おからは、栄養価に富み、薬効を有するので、おからに比し、食品や飼料としての利用価値が向上する。例文帳に追加

The sticky substance-embedding bean curd refuse is rich in nutrition and medicinally effective, and thereby is improved in utility value as food or feed in comparison with usual bean curd refuse. - 特許庁

鶏卵に含まれる蛋白質の栄養価は理想的とされ、アミノ酸スコア(蛋白質の栄養素としての価値を計る基準として、蛋白質を構成するアミノ酸のうち必須アミノ酸の組成により決定される)が最大値の100になっている。例文帳に追加

The nutritional value of proteins in a hen's egg is supposed to be ideal, whose amino acid score (determined by composition of essential amino acid among amino acids composing the protein, as a standard to measure the value of the protein as a nutrition) is 100, the maximum value.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

したがって、食品として十分衛生的に製造され、(世界的に見れば一部かもしれないが)多くの人に嗜好され、栄養的に価値が高い納豆は優れた「発酵」食品である。例文帳に追加

Therefore, natto is an excellent 'fermented food' because it is produced as a food in a sufficiently sanitary manner, is enjoyed by many people (although it may be only a part of the world), and has high nutritional value.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

その後、生卵は第二次世界大戦後の食糧難の時期を経て、高度経済成長期に至る直前までは希少価値があり、病人食や虚弱体質の栄養補給として用いられることが多かった。例文帳に追加

After that, through an age of food shortage after the Second World War, raw eggs had been precious before the high economic growth period, and often used as a nutritional support for sick or weak people.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

より簡単に鶏卵中のゼアキサンチン濃度を高め、ゼアキサンチンを容易に摂取できる栄養価値の高い鶏卵を得る方法の開発を課題とする。例文帳に追加

To provide a highly nutritional hen egg more easily increased in the concentration of zeaxanthin in a hen egg to enable an eater to easily take the zeaxanthin. - 特許庁

固形分が比較的低く、プリンやゼリーのような食感を有し、生乳やチーズ等の乳食品よりもフィッシャー比が向上し、アミノ酸バランスが優れ、栄養価値が高い固形状乳食品の提供。例文帳に追加

To provide solid milk foods low in solid content, having palate feeling like pudding and jerry, enhanced Fisher ratio than milk foods such as fresh milk, cheese or the like, excellent in balance of amino acid and high in nutritive qualities. - 特許庁

栄養特性に優れた菜種ミールを簡便に製造する方法を提供することであり、さらには産業的に価値のある副産物を同時に生成し利用できる高蛋白質低グルコシノレート菜種ミールを提供することである。例文帳に追加

To provide a method for easily producing rapeseed meal which is excellent in nutritional property, and to provide high protein low glucosinolate rapeseed meal which can simultaneously produce and enabling the use of an industrially valuable by-product. - 特許庁

酵母菌体残滓を特定の微生物を用いて、より付加価値の高い有用な栄養物質に変換し、有効利用しうる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating yeast residue by which the yeast residue can be utilized through transforming the yeast residue into a usable nutrient substance having high value-added by using a specific microorganism. - 特許庁

本発明は、化学品に敏感な使用者であっても安心して食することができる抗酸化性に優れ、且つ、抗菌性、栄養価値にも優れた食用油を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an edible oil without concern for users sensitive to chemicals, having high oxidation resistance, antimicrobial effect and nutritional merit. - 特許庁

本発明は、極めて商品価値の高い画期的な発芽玄米を主成分とした栄養食品及びその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide both a nutritional food consisting essentially of epoch- making germinated brown rice having ultrahigh merchandise value and a method for producing the nutritional food. - 特許庁

脂質を多く含み甘納豆化が困難な豆や種子などを円滑に甘納豆化し、食感や栄養価値の優れた新タイプの甘納豆として広く提供する。例文帳に追加

To provide widely new type of sugar-glazed Adzuki beans which are superior in texture and nutritional values, through smoothly bringing to sugar-glazed Adzuki beans, beans and seeds which contain much lipids and are difficult to be turned into such beans. - 特許庁

野菜の食感の維持又は向上、栄養素の維持又は向上、色素の維持又は向上、風味の維持又は向上を図りながら、なお付加価値を付して、野菜を週単位又は月単位で長期保存できる野菜の長期保存方法を提案する。例文帳に追加

To provide a vegetable preserving method for a long period, attaching additional value while retaining or improving palate feeling, nutrient, coloring matter and flavor of vegetables, and capable of preserving vegetables for a long period over a week unit or a month unit. - 特許庁

海苔の用途を多様にするため、優秀な栄養分及び味を有する海苔と食品を結合して、おかず用以外の簡易食品に開発して、海苔の加工性及び付加価値を高める食品の介在された二重海苔及びその製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide the food-having double laver which enhances the processability and additional value of laver, by combining the food with the laver having excellent nutrition and excellent taste to develop the simple food except side dishes, in order to diversify the uses of the laver, and to provide a method for producing the food-having double laver. - 特許庁

生のおからを、それに含まれるトリプシン阻害因子等の有毒物の活性を失わせると共に栄養価値を損なうことなく乾燥し、家畜や養殖魚の飼料、人間の食料となし得るおからの乾燥方法および乾燥おからを提供する。例文帳に追加

To provide a method for drying bean-crud refuse by treating the bean-curd refuse stock to deactivate undesired ingredients, e.g. trypsin inhibitor and, dries it without damaging its nutritive value, and also to provide dried bean-curd refuse which can be used for livestock feeds, baits for cultured fishes and foods for human. - 特許庁

酒米を醸造すると重量比で25%ほどの酒粕が取り出され、その成分は日本食品標準成分表によると、水分51%・炭水化物23%・蛋白質13%・脂質・灰分となっており、他にもペプチド・アミノ酸・ビタミン・酵母などが含まれているので栄養的には優れており、健康食品としての観点から価値が見直されている。例文帳に追加

When sake is brewed, 25% of the sakekasu is removed and, according to the Standard Tables of Food Composition in Japan, this consists of 51% water, 23% carbohydrate, 13% protein, lipids and ash in addition to peptides, amino acids, vitamins and yeast; meaning that has come to be reevaluated as a health food.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

植物育種の目的は、単一の品種/雑種においてさまざまな望ましい特性を組み合わせることにより、生産者および/または消費者に有益であると考えられる任意の特性(たとえば、高収量、昆虫もしくは病気に対する耐性、環境ストレスに対する耐性および栄養価値を含む)のような望ましい特性を有する植物の提供。例文帳に追加

To provide plants having desirable traits such that the goal of vegetable breeding is to combine various desirable traits in a single variety/hybrid, such desirable traits may include any trait deemed beneficial by a grower and/or consumer, including greater yield, resistance to insects or disease, tolerance to environmental stress, and nutritional value. - 特許庁

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