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英和・和英辞典で「還元米」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「還元米」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 22



例文

貯留タンクに玄が混合することがなく、しかも精初期の穀粒の還元流路を短縮して精部付近の配置構成をコンパクト化し、各装置のメンテナンスが容易にできるようにする。例文帳に追加

To compactify the arrangement and constitution near a rice milling section by obviating mixing of unpolished rice in a milled rice storage tank and shortening a reflux flow passage for the grains in the initial period of rice milling and to facilitate the maintenance of respective devices. - 特許庁

不揮発性有機酸、水溶性高分子多糖類、還元みずあめおよび/またはデキストリンを生の浸漬時または炊飯時に添加する。例文帳に追加

This eat taste-improving agent is provided by adding a non-volatile organic acid, a water soluble high molecular weight polysaccharide, reduced millet jelly and/or dextrin into the rice on immersing raw rice with water or on cooking. - 特許庁

高級脂肪酸塩は、不飽和脂肪酸成分が還元された水添糠油単独または糠油と水添糠油との混合油脂を鹸化することにより得られる。例文帳に追加

The higher fatty acid salts can be obtained by saponification of hydrogenated rice bran oil solely prepared by reduction of the unsaturated fatty acid component, or saponification of a mixed fat of the rice bran oil and the hydrogenated rice bran oil. - 特許庁

発芽玄乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽精白例文帳に追加

The germinated polished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugar in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-pullulanase) method. - 特許庁

発芽玄乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽玄例文帳に追加

This germinated unpolished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugars is contained in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-prulanase) method. - 特許庁

この構成により 摺出中の圧風を選別風路7に有効に還元し、供給される摺出を拡散しながら風選し、摺出の選別精度を向上させることができる。例文帳に追加

By this constitution, the pressurized air in the hulled rice is effectively returned to the sorting air passage 7, supplied hulled rice is air-sorted while being dispersed and sorting precision of the hulled rice can be improved. - 特許庁

これにより、回転選別筒15による玄の回収率を高め、籾摺部1への還元穀粒の玄比率を少なくすることができ、玄の二度摺りによる損傷を少なくすることができる。例文帳に追加

Thereby, the recovery rate of the unpolished rice by means of the rotational separating cylinder 15 is enhanced, the rate of unpolished rice in the grain which is reduced to the husking part 1 is made small and the damage due to double husking of unpolished rice can be reduced. - 特許庁

発芽玄中の成分として、少なくとも、直接還元糖が乾燥重量100グラム中0.15g以上及び蔗糖含量が0.5g以上含有されている発芽玄例文帳に追加

This sprouted brown rice contains as the components at least ≥0.15g of direct reducing sugar and ≥0.5g of sucrose in dry weight 100g. - 特許庁

前炊き工程時の温度及び時間を制御することにより、への吸水率及び還元糖の生成を高め、表面の崩れが少なく、張りの有る飯を得ることを目的とする。例文帳に追加

To obtain boiled rice having tensity wherein collapse of the surfaces of the rice can be reduced by a method wherein temperatures and time period in a precooking process are controlled to enhance the water absorption for rice and the production of reducing sugar. - 特許庁

そして、精装置8から排出される穀粒を排出口に設けた白シュート9を介して所定時間、石抜き装置5の排出口に還元する手段を備える。例文帳に追加

The facility has means for returning the grains discharged from the rice milling device 8 through a milled rice chute 9 disposed in a discharge port to the discharge port of the stone removing device 5 for the prescribed time. - 特許庁

のとぎ汁と糠を混合し、還元雰囲気で加熱することにより炭化するようにしたから、水分の多いのとぎ汁と水分の少ない糠とを適量ずつ混合することにより水分が適量になり、取り扱いが容易になる。例文帳に追加

Since the rice-washed water and the bran are mixed and carbonized by heating in a reducing atmosphere, by mixing a proper amount of the water and a proper amount of the bran of a low water content, the mixture has a proper water content to be easy in handling. - 特許庁

前記課題を解決するための本発明のアルドース還元酵素阻害剤は、月見草種子、ライチ種子、及び黒の溶媒抽出物を含有することを特徴とする。例文帳に追加

The aldose reduction enzyme inhibitor of the invention for solving the above-mentioned problem is characterised by containing solvent extracts of seeds of Oensothera tetraptera, seeds of Litchi chinensis, and black rice. - 特許庁

3糖類から10糖類の1種以上のオリゴ糖に対し、還元麦芽糖5〜40重量%及びトレハロース5〜40重量%を含有する飯用改質剤。例文帳に追加

This modifier for the boiled rice contains 5-40 wt.% of reducing maltose and 5-40 wt.% of trehalose based on at least one kind or more of oligosaccharide selected from trisaccharide to decasaccharide. - 特許庁

オリーブ、大豆、アマランサスおよびパームの種実並びにヌカから選ばれる少なくとも1種の植物原料に含まれる炭化水素の還元処理物を含有する化粧料。例文帳に追加

The cosmetics containing a reduction treatment product of hydrocarbon contained in at least one plant material selected from olive, soybean, amaranthus, palm seed and rice bran are provided. - 特許庁

DEが2よりも小さい澱粉分解物に、その2.5〜3.5倍重量のオリゴ糖及び/または0.2〜2.5倍重量の還元麦芽糖を含有することを特徴とする飯用改質剤。例文帳に追加

The modifying agent for cooked rice is obtained by adding an oligosaccharide in an amount of 2.5-3.5 times by weight and/or reduced malt sugar in an amount of 0.2-3.5 times by weight to a decomposed product of a starch having ≥2 DE. - 特許庁

をウコンが溶解された還元水に所定時間浸透させ、低温で発芽させ、水切り後常温熟成し、さらに低温高湿度熟成し、胚芽を0.5mm程度に発芽させ、乾燥させ、真空パック後に加熱処理してなる発芽玄の製造方法である。例文帳に追加

The germinated brown rice is produced in the following steps; soaking the brown rice for a prescribed time in reduced water with curcuma dissolved therein, germinating the soaked brown rice at low a temperature, maturing at normal temperature after dripping, maturing at a low temperature and a high humidity to germinate the embryo to 0.5mm, and drying and then heating after vacuum packaging. - 特許庁

粉末状組成物100重量部中に、融点20℃以上の食用油脂を25重量%以上有する食用油脂50.0〜80.0重量部と、還元水飴(固形分換算)5.0〜13.0重量部とを含有することを特徴とする飯用粉末状組成物。例文帳に追加

The powdery additive for cooked rice characteristically comprises 50.0-80.0 pts.wt., based on 100 pts.wt. of the powdery additive, of eatable oil and fat melted at a temperature of20°C, 5.0-13.0 pts.wt. of reduced starch syrup (on the solid basis). - 特許庁

具材を含有し調味付けされてなる雑炊用加工であって、製品に対して平均分子量750以上の還元澱粉糖化物5%以上、塩分1.2%以上及び水分52〜62%を含有し、ヘッドスペースが製品100g当たり10ml以下となるように耐熱性パウチに充填され、レトルト処理されてなるパウチ入り雑炊用レトルト加工例文帳に追加

The retort processed rice contains ingredients and seasoned for porridge, wherein the rice contains5% of saccharified product of a reduced starch having ≥750 of average molecular weight, ≥1.2% of salts and 52-62% of water, and filled and retort processed in heat resistant pouches with 10 ml of head space per 100g product. - 特許庁

バチルス(Bacillus)属、ラクトバチルス(Lactobacillus)属、ストレプトコッカス(Strptococcus)属、キャンディダ(Candida)属及びピキア(Pichia)属に属する微生物、さらには、硝化細菌、メタン酸化細菌、硫黄還元細菌及び光合成細菌の群から選ばれる1又は2種以上の微生物を含み、ぬか、パーム油残渣、澱粉類を含有する微生物製剤とすること。例文帳に追加

The microbial preparation comprises: microorganisms belonging to the genera Bacillus, Lactobacillus, Streptococcus, Candida and Pichia; one or more microorganisms selected from the group consisting of a nitrifying bacterium, a methane-oxidizing bacterium, a sulfur-reducing bacterium and a photosynthetic bacterium; rice bran; palm oil residue; and a starch. - 特許庁

例文

バチルス(Bacillus)属、ラクトバチルス(Lactobacillus)属、ストレプトコッカス(Strptococcus)属、キャンディダ(Candida)属及びピキア(Pichia)属に属する微生物、さらに、硝化細菌、メタン酸化細菌、硫黄還元細菌及び光合成細菌の群から選ばれる1種又は2種以上の微生物と、ぬか、パーム油残渣、乳酸カルシウム、澱粉類とを含有する微生物製剤とすること。例文帳に追加

The microorganism formulation contains one or more microorganisms belonging to the genera of Bacillus, Lactobacillus, Streptococcus, Candida, or Pichia, furthermore one or more microorganisms selected from the group consisting of nitrifying bacteria, methane-oxidizing bacteria, sulfur-reducing bacteria, and photosynthesis bacteria, and rice bran, palm oil residues, calcium lactate, and starches. - 特許庁

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