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食肉味付の英語
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「食肉味付」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
従来のものと比べて甘味の食肉への浸透性が向上した、食肉にすっきりとした甘味を付与し、塩辛さを緩和し、柔らかな食感を付与する食肉加工用調味料組成物および食肉加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a seasoning composition for meat processing, improved in sweetness-permeability to meat compared with that of a conventional one, capable of giving neat sweetness to meat, imparting a soft palate feeling to meat, and the saltiness of which is softened, and to provide a method for producing meat processed food. - 特許庁
味付け食肉の固体表面に香辛風味物を付着させた製品およびその製造方法例文帳に追加
PRODUCT STUCK WITH SPICE ON SOLID SURFACE OF SEASONED MEAT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
味付け食肉製造方法は、食肉を、塩分と茶抽出液とを含む調味液に、零度から食肉が凍り始める温度までの所定の温度域内で所定時間漬け込むことを特徴とする。例文帳に追加
The method for producing the seasoned meat is characterized by pickling the meat in a seasoning solution containing salt and a tea extract within a prescribed temperature range from 0°C to a meat-freezing temperature for a prescribed time. - 特許庁
味付け煮込みした食肉固体と煮汁を分離し、適宜に食肉固体を乾1次乾燥させたものに、ペースト状食用のりを付着し、そこへ香辛風味物を付着して2次乾燥させたものである。例文帳に追加
This cooked meat is obtained by separating solid cooked and seasoned meat from stock, primary-drying the solid meat properly, sticking a pasted food starch thereon, sticking spice flavor thereon and secondary-drying the resultant. - 特許庁
固形状の加熱済み食肉加工食品を、その基本的味ベースを保持しながらよりソフトにした、食味と食感に優れたベタ付きの少ないゲル状の食肉加工食品を提供する。例文帳に追加
To provide a gel-like edible meat processed food having excellent taste and texture with slight stickiness by making a solid heated edible meat processed food softer while keeping its fundamental taste base. - 特許庁
これら加熱による食肉の変化は、食肉の旨味を引き出しおいしさを付与する一方、食肉加工上の観点からはその外観を著しく損ねるだけでなく,肉質が硬くしまり、パサパサしたジューシー感を失った食感になったり、歩留まりが低下するなどの問題もあわせて引き起こす。例文帳に追加
The immersion agent for meat comprises an enzymatic hydrolyzate of egg white protein and the following problems and the like are solved. - 特許庁
調理された風味付けエマルジョンベースは、植物ベースの食肉類似物であり、改良された取扱い特性を有する加工食肉製品に酷似する。例文帳に追加
The cooked flavor-giving emulsion base is an analogue of vegetable-base meat and resembles closely to a processed meat product having improved handling characteristics. - 特許庁
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「食肉味付」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
ハム、ソーセージ、ベーコン、味付け生肉等の食肉加工品に、生桜葉若しくは塩漬けした桜葉又はこれらの処理物を、食肉加工品中の脂肪と接触するように使用し、長期保管中(10℃以下での30〜90日間の保管)でも安定して風味を維持することができる食肉加工品とする。例文帳に追加
The meat processed product using cherry leaves is obtained through adding fresh cherry leaves, salted cherry leaves or treated material thereof into a meat processed product such as ham, sausage, bacon or seasoned raw meat so as to get in contact with fat in the food processed product to stably maintain its flavor even during long preservation (at ≤10°C for 30-90 days). - 特許庁
スープの旨味の替わりになる材料として、素材の違う食肉、魚肉、貝類を、夫々別々に異なる味付けをし、辛味油に漬け込み、オイルに夫々の素材の旨味を染込ませる事により、スープにも勝るとも劣らないクール麻婆豆腐の調味料が完成した。例文帳に追加
The seasoning material for the cool Mapo Tofu which is not at all inferior to the soup is completed by separately seasoning each of the different kinds of meats, fish meats and shell fishes as the materials replacing the taste of the soup, with different tastes, and soaking them in hot taste oil so as to infiltrate the taste of each of the raw materials into the oil. - 特許庁
食肉製品の食感をソフトにするとともに、原料肉および原料由来の異味異臭を減少させ、かつ良好な風味を付与する。例文帳に追加
To provide a method for producing a meat product, softening the palate feeling of a meat product, reducing odd taste and nasty smell each derived from raw meat and raw materials, and also imparting an excellent flavor thereto. - 特許庁
発色剤や肉色保持助剤等の添加物を使用することなく、良好な色調や風味を付与された、食肉又は魚肉、あるいはそれらの加工品を製造する方法及び該製造方法によって得られた食品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing meat, fish meat or their processed products given with excellent color tone and flavor without using an additive such as a coloring agent and a meat color retaining auxiliary and to provide a food obtained by the method. - 特許庁
菜食用食品中への上記風味付けエマルジョンベースおよび上記植物ベースの食肉類似物の添加は、得られる製品の食感、口当たりおよびジューシー性を改善する。例文帳に追加
The addition of the flavor-giving emulsion base and the analogue of vegetable-base meat to a vegetable dish food improves palate feeling, sensation in the mouth and juicy character of the product to be obtained. - 特許庁
原料肉塊を、必要に応じて塩漬処理および/または味付け処理した後、フライヤーで表面焼成処理(油調処理)する手段、真空包装する手段、およびボイル加熱処理する手段とを一連に組み合わせたことを特徴とする、加熱食肉製品の連続式製造装置。例文帳に追加
A continuous type production apparatus for the heated meat product is characterized by subjecting raw material meat mass to a salting process and/or a seasoning process if necessary, and combining in series a means of performing a surface baking process (cooking with oil) with a fryer, a means of vacuum packing and a means of performing a heating and boiling process. - 特許庁
原料肉塊を、必要に応じて塩漬処理および/または味付け処理した後、食用油で表面焼成処理(油調処理)し、真空包装し、次いでボイル加熱処理することを特徴とする、加熱食肉製品の製造方法。例文帳に追加
A method for producing the heated meat product comprises subjecting raw material meat mass to a salting process and/or a seasoning process if necessary, subjecting the meat mass to a surface baking process (cooking with oil) with edible oil, and vacuum packing the meat mass followed by a heating and boiling process. - 特許庁
発色剤や肉色保持助剤等の化学合成添加物を使用することなく、良好な色調や風味を付与された、食肉又は魚肉、あるいはそれらの加工品を製造する方法及び該製造方法によって得られた食品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing meat, fish meat or their processed products added with excellent color tone and flavor without using any chemical additives such as a coloring agent and a meat-color retaining auxiliary, and to provide a food obtained by the method. - 特許庁
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