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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "food preservative"に関連した英語例文

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"food preservative"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 41



例文

FOOD PRESERVATIVE例文帳に追加

食品保存料 - 特許庁

a seasoning and food preservative, called salt 例文帳に追加

塩という調味料 - EDR日英対訳辞書

QUERCETIN COMPOSITION, FOOD PRESERVATIVE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ケルセチン組成物、食品保存剤及びその製造方法 - 特許庁

FOOD PRESERVATIVE AND FOOD PRESERVATION METHOD例文帳に追加

食品保存剤および食品の保存方法 - 特許庁

例文

FOOD, FOOD PRESERVATIVE AND PRODUCTION OF FOOD例文帳に追加

食品、食品保存剤および食品の製造法 - 特許庁


例文

FOOD PRESERVATIVE, AND FOOD AND DRINK例文帳に追加

食品用保存料および飲食品 - 特許庁

NEW FOOD PRESERVATIVE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

新規な食品保存料およびその製造方法 - 特許庁

a white crystalline salt used as a food preservative and antiseptic 例文帳に追加

白色で結晶性の塩で、食品の保存料や防腐剤として用いられる - 日本語WordNet

A food preservative is provided by using the above lactide as the main component.例文帳に追加

ラクチドを主成分とする食品用保存剤が提供される。 - 特許庁

例文

ETHYLENE GAS ADSORBENT, FOOD PRESERVATIVE USING THE SAME, AND FOOD PRESERVING METHOD例文帳に追加

エチレンガス吸着剤、それを用いた食品保存剤、および食品保存方法 - 特許庁

例文

ANTIBACTERIAL AGENT COMPRISING ESSENTIAL OIL OF ARTEMISIA CAPILLARIS, METHOD OF PRODUCTION FOR THE SAME AND FOOD PRESERVATIVE例文帳に追加

カワラヨモギ精油からなる抗菌剤、その製造方法及び食品保存料 - 特許庁

PROCESSED FOOD PRESERVATIVE FROM FERMENTED EDIBLE PLANT AND PROCESSED FOOD例文帳に追加

発酵食用植物を原料とする加工食品用保存材、及びその加工食品 - 特許庁

This processed food preservative harmless to the human body is obtained by inhibiting the progress of fermentation of edible plants fermented using cultured edible bacteria so as to make the edible plants stable, and the processed food is obtained using the processed food preservative.例文帳に追加

培養食用菌により発酵させた食用植物の発酵の進行を抑制し安定させ、人体に無害な加工食品用保存材及びその加工食品を製造する。 - 特許庁

To provide a food preservative improved in an aldehyde absorbing ability, suitable for food to be preserved, and transpiring ethanol, and to provide a package of the food preservative.例文帳に追加

アルデヒド吸収能力を向上させ、かつ保存する食品に適したエタノールを蒸散させる食品保存剤およびその包装体を提供する。 - 特許庁

To provide an antibacterial agent comprising an essential oil of Artemisia capillaris used for a food preservative by reducing content of an unpleasant peculiar odor and to provide a method of production for the same and to provide the food preservative containing the essential oil of the Artemisia capillaris as the principal ingredient and to provide foods and drinks containing the food preservative comprising the essential oil of the Artemisia capillaries.例文帳に追加

不快な特異臭成分を低減し、食品保存料として使用可能なカワラヨモギ精油からなる抗菌剤とその製造方法、該カワラヨモギ精油からなる抗菌剤を主成分として含む食品保存料および該カワラヨモギ精油からなる食品保存料を含む飲食物を提供すること。 - 特許庁

sour-tasting liquid produced usually by oxidation of the alcohol in wine or cider and used as a condiment or food preservative 例文帳に追加

通常ワインまたはサイダーでアルコールの酸化によって生産されて、調味料または食物防腐剤として使われるすっぱい味の液体 - 日本語WordNet

The food preservative is especially useful, when industrially denatured alcohol is used as the ethyl alcohol.例文帳に追加

本発明の食品保存剤は、エチルアルコールとして工業用の変性されたアルコールを用いる場合に特に有用である。 - 特許庁

The food preservative is an antibacterial crystalline powder, containing 100 pts.wt. of reduced isomaltulose crystals and 5-150 pts.wt. of ethanol.例文帳に追加

還元イソマルツロース結晶100重量部およびのエタノール5〜150重量部を含む抗菌性結晶粉末を提供する。 - 特許庁

To obtain a food preservative having antibacterial and antimycotic activities, applying moisture-absorption property also to a carrier for adsorbing a bactericidal agent and exhibiting high food preservation effect.例文帳に追加

殺菌剤を吸着させる担体自身にも、吸湿性を示し、抗菌、抗カビ性のあり食品保存効果の高い食品保存材を提供する。 - 特許庁

To provide a food preservative excellent in suppressing effect of food putrefaction caused by yeast or lactobacillus, and to provide a food preservation method.例文帳に追加

酵母または乳酸菌による食品腐敗の抑制効果の高い食品保存剤および食品保存方法を提供する。 - 特許庁

To provide a processed food preservative harmless to the human body, and to provide a processed food giving a long-term preservation period.例文帳に追加

この発明は、人体に無害な加工食品用保存材と保存期間の長い加工食品に関するものである。 - 特許庁

To provide a food preservative which has an effect for inhibiting the proliferation of bacteria, yeast and fungi and scarcely affects the flavors of foods.例文帳に追加

細菌類、酵母類およびカビ類の増殖抑制効果を有し、食品風味への影響が極めて小さい食品保存剤を提供することである。 - 特許庁

This food preservative contains one or more ingredients selected from ε-polylysine and protamine, one or more acids selected from organic acids and organic acid salts, and a calcium compound.例文帳に追加

ε−ポリリジンおよびプロタミンから選ばれた1種以上、有機酸および有機酸塩から選ばれた1種以上、およびカルシウム化合物を含有する組成物を食品保存剤として使用する。 - 特許庁

The food preservative contains a vitamin B1 salt and ferulic acid and the food preservation method comprises adding the vitamin B1 salt and the ferulic acid to the food.例文帳に追加

ビタミンB1塩およびフェルラ酸類を含有することを特徴とする食品保存剤、およびビタミンB1塩及びフェルラ酸類を食品に添加することを特徴とする食品の保存方法を開示する。 - 特許庁

This food preservative contains at least two kinds of fatty acid monoglycerol esters selected from fatty acid monoglycerol esters obtained by 8-12C fatty acids and glycerol, ε-polylysine or its salt, and glycine as active ingredients.例文帳に追加

炭素数8〜12の脂肪酸とグリセリンから得られる脂肪酸モノグリセリンエステルの中から選ばれる少なくとも2種類、ε−ポリリジン若しくはその塩並びにグリシンを有効成分として食品保存剤を得る。 - 特許庁

This liquefied food preservative is produced by mixing 57.0% of ethanol, 0.15% of lauric acid and 0.45% of decaglycerin mono-laurate (wherein the monoester content is about 80%) until they are dissolved.例文帳に追加

エタノール57.0%に、ラウリン酸0.15%とデカグリセリンモノラウリン酸エステル(モノエステル含量約80%)0.45%とを混合溶解して液状の食品保存剤を製造した。 - 特許庁

This food preservative is produced by forming the powder, fiber, staple fiber or filament of natural silk to a prescribed form with a porous synthetic resin.例文帳に追加

本発明による食品保存材は、粉末、繊維、ステープル又はフィラメントに形成された天然絹糸を多孔質の合成樹脂により一定の形状に形成される。 - 特許庁

To obtain an antimicrobial agent and a food preservative comprising the same high in safety, having high antimicrobial ability to food poisoning bacteria in particular, and not impairing taste, flavor, color tone, and the like inherent in food.例文帳に追加

安全性が高く、かつ特に食中毒菌に対して優れた抗菌性を有し、食品本来の味や風味、色調等を損なうことのない抗菌剤および食品保存剤を提供すること。 - 特許庁

The antimicrobial agent and the food preservative comprising the same each comprises as active ingredient a precipitate that is obtained by acid treatment of an extract from Bacillus natto at pH2.0-4.5.例文帳に追加

本発明は、納豆菌の菌体内部からの抽出物を、pHが2.0〜4.5の範囲で酸処理して得られた沈殿物を有効成分として含有する抗菌剤およびこれを含有する食品保存剤である。 - 特許庁

The food preservative contains 0.01-10 pts.mass of ferulic acid and 1-200 pts.mass of at least either of glycine or alanine based on 1 pt.mass of a decomposed chitosan.例文帳に追加

キトサン分解物1質量部に対して、フェルラ酸0.01〜10質量部と、グリシンおよびアラニンの少なくとも一方1〜200質量部とが配合された食品保存剤。 - 特許庁

To provide an antibacterial substance, mold preventive, food preservative, yeast extract, bactericide, method for inhibiting the proliferation of mold and/or yeast, and method for inhibiting the growth of yeast and/or bacteria.例文帳に追加

抗菌性物質、防カビ剤、食品保存料、酵母エキス、殺菌剤、カビ及び/又は酵母の増殖を阻害する方法、酵母及び/又は細菌の生育を阻害する方法の提供。 - 特許庁

To provide a food preservative with which bacteriostatic effect inhibiting breeding of bacteria, particularly such as lactobacillus, is obtained and which does not spoil the flavor of food: and to provide a method for preserving food.例文帳に追加

細菌、特に乳酸菌の増殖を抑制する静菌効果が得られ、しかも、食品の風味を損なわない食品保存剤および食品保存方法の提供。 - 特許庁

The food preservative preferably contains the polar solvent extract of the leaves of a plant belonging to the genus Eucalyptus and the chitosan in a total amount of 0.0001 to 10 wt.%, preferably 0.0001 to 1 wt.%, in an Eucalyptus extract/chitosan weight ratio of 1/10 to 10/1.例文帳に追加

ユーカリ属植物葉の極性溶媒抽出物およびキトサンを合計量で0.0001〜10重量%含有すると効果が高い。 - 特許庁

To obtain food preservative in which the odor of a denaturant contained in industrial alcohol is hardly transferred to a food and which does therefore not deteriorate the original flavor of the food.例文帳に追加

工業用アルコールに含まれる変性剤の香気が食品に移行し難く、食品本来の風味を損なわない、食品保存剤を提供する。 - 特許庁

This food preservative comprises an alcohol-adsorbed material obtained by allowing an adsorbent to adsorb or absorb ethyl alcohol and activated carbon in an amount of 1 to 10 pts.wt. per 100 pts.wt. of the alcohol.例文帳に追加

エチルアルコールを吸着材に吸着あるいは吸収させたアルコール吸着体と、アルコール100重量部に対し1〜10重量部の活性炭からなる食品保存剤を提供する。 - 特許庁

To provide a food preservative that is producible without requiring special devices, excels in operability, can be added directly to foods, and has less influence on the quality of taste of foods.例文帳に追加

特別な装置を必要とせずに製造可能であり、取り扱い性に優れ、食品に直接添加することができ、食品の味質に与える影響が少ない食品保存剤を提供する。 - 特許庁

To provide a food preservative which can effectively depress the rot of vegetables, especially green and yellow vegetables, and can effectively maintain texture and hue, to provide a food having excellent preservability, and to provide a method for preparing the vegetable having excellent preservability.例文帳に追加

野菜、特に緑黄色野菜の腐敗を効果的に抑制すると共に、食感および色調を効果的に維持することが可能な食品保存剤、保存性に優れた食品、および保存性にす優れた野菜の調製方法の提供。 - 特許庁

To provide a liquefied food preservative that inhibits occurrence of bacteria and molds without deterioration of flavor and taste of the food and can markedly increase the preservability of food.例文帳に追加

食品の風味および品質を低下させることなく菌やカビの発生を防止し、食品の保存性を著しく向上できる液状の食品保存剤を提供する。 - 特許庁

To obtain an antimicrobial and antifungal gel composition easy to manufacture and capable of forming into an arbitrary shape, excellent in retention capacity of an alcohol and sustained releasing property, and a food preservative using the same.例文帳に追加

製造が容易でかつ任意の形状に成形でき、アルコール保持性に優れるとともに徐放性に優れた防菌防黴用ゲル状組成物及びそれを用いた食品保存剤を提供すること。 - 特許庁

To provide coating basic peptide powder solved in hygroscopicity and dustability which conventional basic peptide powder has, and improved in handling and workability, to provide a food preservative containing the coating basic peptide powder, and to provide a method for preserving food.例文帳に追加

従来の塩基性ペプチド粉末が有する吸湿性および飛散性の課題を解決し、取扱いや作業性を改善し得る被覆塩基性ペプチド粉末を提供すると共に、被覆塩基性ペプチド粉末を含有する食品保存剤および食品の保存方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an inexpensively-producible novel food preservative having sufficient antimicrobial and antiseptic ability against bacteria and fungi rotting food, safety to human bodies, and high stability as a composition.例文帳に追加

解決しようとする課題点は、食品の腐敗の原因となる細菌、真菌に対し十分な抗菌防腐力を有し、人体に対し安全であり、かつ組成物としての安定性が高く安価で製造することが可能な食品保存剤を新規に提供することである。 - 特許庁

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