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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ごま擂りの意味・解説 > ごま擂りに関連した英語例文

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ごま擂りの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 10



例文

焙煎胡麻の擂り立ての軽い香りを長期間維持する液体調味料を得ること。例文帳に追加

To obtain liquid seasoning retaining fresh ground light flavor of roasted sesame for a long period. - 特許庁

焼いたエソ類などの魚の身、ごま、醤油等を混ぜ、擂り潰して作られる「ごまだし」と呼ぶ物を湯に溶き、つゆとして用いる。例文帳に追加

Gomadashi,' a paste made by grinding a mixture of broiled fish meat such as Lizardfish, sesame, soy sauce and so on, is dissolved in hot water, which is used as soup broth.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この胡麻を擂ることにより、粉末状、ペースト状の擂り胡麻、練り胡麻を得ることができ、これを食品に混ぜ合わせて味と、栄養価を向上させた。例文帳に追加

Powdery or pasty ground sesame or paste sesame can be obtained by grinding the sesame to improve taste and nutrient value by mixing thereof in the food. - 特許庁

液体調味料に使用した際に、焙煎胡麻の擂り立ての軽い香りを長期間維持するフレーバー組成物を得ること。例文帳に追加

To obtain a flavor composition retaining fresh ground light flavor of roasted sesame for a long period when used for liquid seasoning. - 特許庁

例文

擂りゴマ層31は、20%以上の油分を含む種実類の不完全破砕物を主成分とし、蜂蜜層21の表面を覆っている。例文帳に追加

The ground sesame layer 31 has as the main ingredient an incomplete crushed product of seeds having oil content of20% and covers the surface of the honey layer 21. - 特許庁


例文

長期間保存後においても焙煎胡麻の擂り立ての軽い香りを維持し、劣化臭を発生させない液体調味料を得る。例文帳に追加

To obtain a liquid seasoning maintaining the light scent of just ground roasted sesame even after long-term preservation, and hardly generating deteriorated smell. - 特許庁

本発明のべたつかないイモ加工食品1は、植物性素材であるサツマイモ11、第1被覆層としての蜂蜜層21、第2被覆層としての擂りゴマ層31を有する。例文帳に追加

This processed food as an unsticky sweet potato processed food 1 has sweet potato 11 as a vegetable material, a honey layer 21 as a first coating layer and a ground sesame layer 31 as a second coating layer. - 特許庁

長期間保存後においても焙煎胡麻の擂り立ての軽い香りを維持し、劣化臭を発生させず、かつ乳化安定性の良好な液体調味料を得る。例文帳に追加

To provide a method for producing liquid seasoning maintaining light flavor of just-ground roasted sesame, even after long storage and which does not cause deteriorated odors, and is superior in emulsification stability. - 特許庁

ゴマの煎りたて感、擂りたて感、油脂感等の香味を増強することができるゴマ様香味増強剤および該増強剤を有効成分として含有する香料組成物、並びに該増強剤または該香料組成物を用いてゴマ様の香味が付与された飲食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a sesame-like flavor reinforcing agent for reinforcing flavor such as feeling of just roasting, feeling of just grinding, and oil and fat feeling of sesame, to provide a flavor composition containing the reinforcing agent as the active ingredient, and to provide food and drink imparted with sesame-like flavor using the reinforcing agent or the flavor composition. - 特許庁

例文

野菜の調理感、肉の調理感、ゴマの煎りたて感、擂りたて感など嗜好性の高い香気、特にフレッシュなロースト感を増強することができ、飲食品などに用いる香料組成物の調合素材として有用な新規化合物を提供すること。例文帳に追加

To provide a new compound which can enhance the fragrance having a high penchant such as a feeling of cooking vegetables, a feeling of cooking meat, and a feeling of roasting or grinding sesames, particularly a fresh roasting feeling and is useful as a compounding material for a perfume composition to be used in food and drink products. - 特許庁

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