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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ワインの糖に関連した英語例文

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ワインの糖の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 18



例文

ワインについて使用され)残存の含有量が高いさま例文帳に追加

(used of wines) having a high residual sugar content  - 日本語WordNet

ワインに浸し、アーモンドと砂漬けの果物菓子で飾り付けしたトライフル例文帳に追加

a trifle soaked in wine and decorated with almonds and candied fruit  - 日本語WordNet

、香料、およびしばしば柑橘類の果物を入れて温めたワイン例文帳に追加

wine heated with sugar and spices and often citrus fruit  - 日本語WordNet

ワインに砂・レモンジュース・ナツメグを入れて湯で割ったもの例文帳に追加

wine and hot water with sugar and lemon juice and nutmeg  - 日本語WordNet

例文

モーゼルワイン・砂・ソーダ水かシャンパンにクルマバソウの香りをつけた飲み物例文帳に追加

a punch made of Moselle and sugar and sparkling water or champagne flavored with sweet woodruff  - 日本語WordNet


例文

(2)梅果汁及びを含有する発酵用原料に酵母を添加して発酵を行わせる工程を含む梅ワインの製造法において、得られた梅ワインの総酸量(酒石酸換算値)が14〜30g/L、pHが2.8〜3.5、分(還元換算値)が40〜100g/Lとなるように調整することを特徴とする、梅ワインの製造法。例文帳に追加

(2) The method for producing the Ume wine includes a process for carrying out fermentation by adding the yeast to the raw material for fermentation containing the Ume fruit juice and regulates for the wine to have 14-30g/L total acid value (converted to tartaric acid value), a pH of 2.8-3.5 and 40-100g/L sugar content (converted to reducing sugar value). - 特許庁

ワイン、またはこれにアルコール及び/又は類を添加したものを、40〜60℃で1〜6か月加温熟成し、これを減圧濃縮して、アルコール1.5〜4.0(V/V)%含有する低アルコール濃縮ワイン組成物を得る。例文帳に追加

This low alcohol concentrated wine composition which contains 1.5-4.0 (V/V)% of alcohol is obtained by warming and ripening wine or wine added with alcohol and/or saccharide at 40-60°C for 1-6 months, and vacuum concentrating the product. - 特許庁

粉砂がまぶされてジャムまたはワインまたは果実ソースと一緒に供されるふわっとした適度の甘いレモン味の卵ミックス例文帳に追加

puffy mildly sweet lemon-flavored egg mixture sprinkled with confectioners' sugar and served with jam or a wine or fruit sauce  - 日本語WordNet

クラレットワイン・アクアビットに香料・干しブドウ・オレンジの皮・砂を入れたスカンジナビア風ポンチ例文帳に追加

Scandinavian punch made of claret and aquavit with spices and raisins and orange peel and sugar  - 日本語WordNet

例文

また、ワインのように初めから原料中にブドウが含まれている場合は、化を行う必要はなくアルコール発酵だけでよいので、単発酵(たんはっこう)という。例文帳に追加

Also, the process to produce wine from raw materials, in which glucose is already included, is called tan hakko (single fermentation) since it does not require saccharification but alcoholic fermentation.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

ビール、ワイン、清酒、発泡酒、果実酒類、リキュール類などのアルコール飲料が本来有するコク味のある良質な味質を損なわずに、且つ質の吸収抑制効果、血値上昇抑制効果等の機能性を有するアルコール飲料とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an alcoholic beverage having functions to suppress the absorption of sugars and suppress the increase of blood sugar level without deteriorating the characteristic good body taste of alcoholic beverages such as beer, wine, Japanese sake, sparkling liquor, fruit wine and liqueur and provide a method for the production of the beverage. - 特許庁

洋酒では、ワインに代表されるように、原料であるブドウ果汁の中にすでにグルコースが含まれているので、わざわざこうした化の工程が要らず、そのため単発酵文化圏となった。例文帳に追加

In case of foreign liquors, for example wine, because grape juice as raw material contains glucose, no additional saccharification process is required and zones of culture of single-stage fermentation is formed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アルコールとしてワイン由来のアルコールを含み、類が10〜40(w/v)%、総酸に対する類の重量比が6〜23、及びクエン酸に対する酒石酸の重量比率が10〜147(w/w)%に調整された、アルコール飲料ベースを提供する。例文帳に追加

An alcoholic beverage base contains wine-derived alcohol as an alcohol, adjusted so that the base contains 10-40 (w/v)% of saccharides, the weight ratio of the saccharides to total acid is 6-23, and the weight ratio of a tartaric acid to a citric acid is 10-147 (w/w)%. - 特許庁

塩、砂ワイン粉末、香辛料、燻抹、ビタミンCの調合物である「調整塩析」による浸透圧を利用し、低温熟成して魚介類に生ハム様の食感、透明感、香味を与え、魚臭を抑える製造方法である。例文帳に追加

The osmotic pressure caused by the adjusted salting out mixture including salt, sugar, wine powder, spices and condiments, fumigant powder and vitamin C is utilized to effect the cold maturation whereby raw ham-like texture, transparency and flavor are given to the smoked fish with fish smell reduced. - 特許庁

(3)梅果汁及びを含有する培地で生育する酵母を選抜する操作を2回以上繰り返し、梅ワイン製造のために好適な酵母を得ることを特徴とする、酵母の調製法。例文帳に追加

(3) The suitable yeast for producing the Ume wine is prepared by repeating an operation for selecting the yeast growing in the medium containing the Ume fruit juice and sugar for two or more times. - 特許庁

梅酢を、脱塩工程、脱クエン酸工程および濃縮工程の各工程に任意の順序で付して処理することにより得られた、脱塩され、脱クエン酸され、濃縮された梅酢濃縮物に、梅酢から分離された酵母菌株、および類を加えてアルコール発酵を行って梅ワインを製造する。例文帳に追加

This method for producing the plum wine comprises subjecting a desalting process, a citric acid-removing process, and a concentration process in an arbitrary order to a plum vinegar, adding a yeast strain separated from plum vinegar and a saccharide to the obtained, desalted, citric acid-removed, and concentrated plum vinegar concentrate, and subjecting the mixture to an alcohol fermentation. - 特許庁

やがて、ワインへ行なわれていた日本酒アルコール添加の技法にヒントを得て、昭和14年(1939年)日本酒へ大量にアルコール添加することで容量を増やし、さらにそれでは辛すぎて飲めないということで類を添加して飲むという方法が開発された。例文帳に追加

Soon, with a hint from the method to add sake alcohol to wine, the method of adding a large amount of alcohol to sake to increase quantity, then adding sugars as the sake was too dry to drink, was developed in 1939.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

シアン配体を含む果実を原料とし、その製造工程中に原料であるシアン配体を含む果実以外の酸化防止効果のある物質(例えば、亜硫酸ガス、亜硫酸塩、ポリフェノール、アスコルビン酸、柿渋、酸化防止剤を含んだ又は含まないワイン、ビール、果汁等)を添加することにより、カルバミン酸エチルを低減した酒類を簡便な操作で製造する。例文帳に追加

The new alcoholic beverage reduced in ethyl carbamate levels is produced by a simple operation, using as raw materials cyanogenic glycoside-containing fruits; and in the production process, by adding a substance having antioxidative effects, other than the fruits (for instance, sulfur dioxide, sulfite, polyphenols, ascorbic acid, persimmon juice, (antioxidant-containing) wine, beer and fruit juice). - 特許庁

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