1016万例文収録!

「紅芋」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

紅芋の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

紅芋チップス例文帳に追加

purple yam chips  - Weblio Email例文集

紅芋酢の製造方法及びその紅芋酢飲料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING RED SWEET POTATO VINEGAR, AND RED SWEET POTATO VINEGAR BEVERAGE - 特許庁

紅芋を食べてお茶を飲んだよね。例文帳に追加

I eat red potatoes while drinking tea. - Tatoeba例文

紅芋バターの製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF RED SWEET POTATO BUTTER - 特許庁

例文

紅芋スイートポテトとその製造方法例文帳に追加

PURPLE SWEET POTATO AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁


例文

紅芋には油脂分が極めて少ないので、従来の動・植物性のバター製造方法では紅芋の持つ風味を壊さずに製造するのには容易ではないが、紅芋風味で紫色をした紅芋バターを手軽に食品として提供することを目的としている。例文帳に追加

To readily obtain a red sweet potato butter as a food having a red sweet potato flavor and a purplish red color, which has solved such a problem that since red sweet potato has an extremely low oil and fat content, the red sweet potato butter is not readily produced without impairing the flavor of red sweet potato by a conventional production of animal/vegetable butter. - 特許庁

泡盛麹、麹および黄麹による紅芋発酵食品とその製造方法例文帳に追加

SWEETPOTATO FERMENTED FOOD USING AWAMORI MALT, MONASCUS AND ASPERGILLUS ORYZAE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

紅芋成分からなる担子菌類増殖用培地及びそれを用いた担子菌類培養方法例文帳に追加

CULTURE MEDIUM COMPRISING RED SWEET POTATO COMPONENT AND USED FOR PROLIFERATING BASIDIOMYCETES AND BASIDIOMYCETES CULTURE METHOD USING THE SAME - 特許庁

また、紅芋や米麹中の澱粉が酵素分解されて甘味を呈し、しかも紅芋の色素であり抗酸化力の高いアントシアニンが抽出され、あざやかな赤紫色を呈する。例文帳に追加

Starch in the Monascus or rice malt is subjected to enzymatic hydrolysis to present sweetness, and anthocyanin comprising Monascus pigment, and has high antioxidant power is extracted, to make the food express bright red-purple color. - 特許庁

例文

担子菌類の紅芋を主成分とした培地を使用した担子菌類の菌糸体液体培養法を提供する。例文帳に追加

To provide a basidiomycete mycelium liquid culture method using a culture medium containing red sweet potato as a main component. - 特許庁

例文

アントシアニン色素の鮮やかな赤紫色の色調が、長期的に変化し難い紅芋搾汁飲料を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing purple sweet potato squeezed drink in which the vivid magenda color of anthocyanin pigment hardly changes for a long period. - 特許庁

麹と黄麹と泡盛を混ぜ、さらに加熱処理した紅芋を加えてペースト化した状態で、酵素反応させてなる麹食品とその製法であり、健康酒としてそのまま、または水などでうすめて摂取できる。例文帳に追加

The malt food is obtained by mixing Monascus, Aspergillus oryzae and Awamori together, adding heated sweetpotato to the mixture, to make the mixture into paste and make the mixture paste cause enzymatic reaction. - 特許庁

泡盛麹、麹および黄麹と紅芋を発酵させてつくる機能性食品とその製造方法に関し、生活習慣病の複合的なリスクメカニズムに対応すべく、循環器系疾患の各種予防効果を奏する複合的機能性食品を実現する。例文帳に追加

To provide sweetpotato fermented food comprising complex functional food, produced by fermenting sweetpotato with distilled rice spirit (Awamori) malt, monascus and Aspergillus oryzae, and having various kinds of preventive effects on circulatory system disease so as to correspond to a complex risk mechanism of lifestyle-related disease, and to provide a method for producing the functional food. - 特許庁

紅芋類から発酵法によりポリフェノール類や各種ミネラル成分の抽出液を得て、これにクエン酸を含むヒラミレモン等の柑橘類の果実搾り汁を添加してpHを3程度に調整後、天然塩に添加・乾燥させて、製塩する方法。例文帳に追加

The extract solution of polyphenols, obtained by fermentation of purple sweet potato, and of several kinds of mineral components is provided, a juice of citrus fruits, e.g. Citrus depressa, containing citric acid is added to the obtained solution to adjust pH of the solution about 3 and the resultant is added to natural salt and dried to produce the red to purple salt. - 特許庁

本発明は蒸した(又は煮た)紅芋を裏漉しして練り、砂糖、転化糖を添加して攪拌機にかけて、ペースト状にし、品温30℃±温度の時に食用油脂(動物性・植物性)、クリームを混合して混合エマルジョン(乳化物)させ成形し製品とする。例文帳に追加

Steamed (or boiled) red sweet potato is strained, kneaded, formulated with sugar and inverted sugar, processed by a stirrer into a paste state, formulated with edible oils and fats (animal/vegetable oils and fats) and cream at about 30°C into a mixed emulsion and formed to give a product. - 特許庁

例文

培養原料として、表面の全部又は一部が少なくとも穀皮で覆われた穀類を含む液体培地と、表面が外皮で覆われた豆類及び/又は類を含む液体培地と、細砕や粉砕などの前処理をしないアマランサス及び/又はキヌアを含む液体培地と、から選ばれた少なくとも1種の液体培地で麹菌を培養することを特徴とする液体麹の製造法、並びに前記方法により得られた液体麹を用いて発酵飲食品の製造を行う発酵飲食品の製造法。例文帳に追加

The method for producing the fermented food and drink uses the liquid koji obtained by the method. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS